Dodaj do ulubionych

Wasze Choinki.

29.12.11, 20:37
Więc tak: Jakie choinki macie w tym roku? Żywe czy sztuczne? Jodła czy Świerk?

Odpowiadajcie!
P.S. Ja mam jodłę w tym roku. Jakby był taki wątek wcześniej to dajcie kosz, bo ostatnio nie było mnie na kotku.
Obserwuj wątek
    • limka Re: Wasze Choinki. 29.12.11, 20:42
      Zawsze mam sztuczną i w tym roku też, chociaż chciałabym też spróbować z prawdziwą. Może w przyszłym roku. Chociaż sztuczne choinki są bardziej ekologiczne, bo wtedy nie wycina się tyle drzew z lasu.
      • wow56 Re: Wasze Choinki. 29.12.11, 20:58
        Sztuczne choinki nie są ekologiczne.
        Rozkładają się wiele, wiele lat...
        A prawdziwe wycina się tylko z wyznaczonych miejsc, gdzie potem sadzi się nowe.. dodatkowo korzenie tych wyciętych drzewek się rozkładają i użyźniają ziemię.. to samo ścięta choinka po świętach..
    • pauliska1212 Re: Wasze Choinki. 29.12.11, 20:51
      zawsze miałam sztuczną i spoczi była, ale w tym roku mama sobie coś umyśliła i kupiła żywą. Zachwyca się nią jakby była jakimś bóstwem, a jest brzydka ma takie chude gałęzie i zajmuje dużo miejsca i na początku w całym pokoju tak śmierdziało lasem haha oO
    • diabolusxxx Re: Wasze Choinki. 29.12.11, 21:13
      sztuczna była.
    • buntowniczkaxd reee 29.12.11, 21:22
      zazwyczaj mam sztuczną, w tym roku niestety żywą, ale jest dość mała i się nie sypie, chociaż tyle
    • mysiuniaxpp Re: Wasze Choinki. 29.12.11, 22:33
      od zawsze mam sztuczną wink
    • mandy_jonas Re: Wasze Choinki. 29.12.11, 22:44
      wszystkie sztuczne, jedna największa w salonie, jedna trochę mniejsza u mnie i malutka u mojego brata. smile
      • smileyy776 Re: Wasze Choinki. 30.12.11, 11:15
        Żywaserce
    • redhead Moja Choinka 30.12.11, 11:48
      niestety już umarła, ale była żywa. Niezbyt ładna i krzywa(skończyła swój żywot przewracając się i tłucząc wszystkie bombki), ale wolę taką niż sztuczny plastik, który potem będzie się rozkładał w ziemi miliony lat. Bo tak naprawdę to sztuczne choinki bardziej szkodzą środowisku, a prawdziwe pochodzą najczęściej ze specjalnych szkółek.choinka
      • olusia... Re: Moja Choinka 30.12.11, 12:01
        Żywa...
        • noicomipowiesz Re: Moja Choinka 19.01.12, 12:19
          Co prawda, święta się skończyły, ale odpowiem na to pytanie. tongue_out
          Ja od zawsze mam żywą, bo jak by była sztuczna, to cały urok świąt znika.. A żywa pachnie lasem i wgl.. cały w tym urok wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka