aswanka 29.12.11, 20:37 Więc tak: Jakie choinki macie w tym roku? Żywe czy sztuczne? Jodła czy Świerk? Odpowiadajcie! P.S. Ja mam jodłę w tym roku. Jakby był taki wątek wcześniej to dajcie kosz, bo ostatnio nie było mnie na kotku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
limka Re: Wasze Choinki. 29.12.11, 20:42 Zawsze mam sztuczną i w tym roku też, chociaż chciałabym też spróbować z prawdziwą. Może w przyszłym roku. Chociaż sztuczne choinki są bardziej ekologiczne, bo wtedy nie wycina się tyle drzew z lasu. Odpowiedz Link Zgłoś
wow56 Re: Wasze Choinki. 29.12.11, 20:58 Sztuczne choinki nie są ekologiczne. Rozkładają się wiele, wiele lat... A prawdziwe wycina się tylko z wyznaczonych miejsc, gdzie potem sadzi się nowe.. dodatkowo korzenie tych wyciętych drzewek się rozkładają i użyźniają ziemię.. to samo ścięta choinka po świętach.. Odpowiedz Link Zgłoś
pauliska1212 Re: Wasze Choinki. 29.12.11, 20:51 zawsze miałam sztuczną i spoczi była, ale w tym roku mama sobie coś umyśliła i kupiła żywą. Zachwyca się nią jakby była jakimś bóstwem, a jest brzydka ma takie chude gałęzie i zajmuje dużo miejsca i na początku w całym pokoju tak śmierdziało lasem haha oO Odpowiedz Link Zgłoś
buntowniczkaxd reee 29.12.11, 21:22 zazwyczaj mam sztuczną, w tym roku niestety żywą, ale jest dość mała i się nie sypie, chociaż tyle Odpowiedz Link Zgłoś
mandy_jonas Re: Wasze Choinki. 29.12.11, 22:44 wszystkie sztuczne, jedna największa w salonie, jedna trochę mniejsza u mnie i malutka u mojego brata. Odpowiedz Link Zgłoś
redhead Moja Choinka 30.12.11, 11:48 niestety już umarła, ale była żywa. Niezbyt ładna i krzywa(skończyła swój żywot przewracając się i tłucząc wszystkie bombki), ale wolę taką niż sztuczny plastik, który potem będzie się rozkładał w ziemi miliony lat. Bo tak naprawdę to sztuczne choinki bardziej szkodzą środowisku, a prawdziwe pochodzą najczęściej ze specjalnych szkółek. Odpowiedz Link Zgłoś
noicomipowiesz Re: Moja Choinka 19.01.12, 12:19 Co prawda, święta się skończyły, ale odpowiem na to pytanie. Ja od zawsze mam żywą, bo jak by była sztuczna, to cały urok świąt znika.. A żywa pachnie lasem i wgl.. cały w tym urok Odpowiedz Link Zgłoś