Dodaj do ulubionych

Ściągacie legalnie piosenki. ?

07.01.12, 20:23
Wiem , że to może nie w porządku ściągać nielegalnie piosenki ale ja już wolę tak ściągać niż wydawać 8 złotych miesięcznie za 25 piosenek np : na muzodajni. -.-
Przecież chyba za to nie zamykają w więzieniu. xd
A wy jak robicie. ??
Obserwuj wątek
    • martucha.12 Gdyby za piractwo zamykali, miałabym problem. 07.01.12, 22:30
      Na moim kompie jest więcej muzyki niż w empiku na półkach.
      • xxxaniskaxxx Re: Gdyby za piractwo zamykali, miałabym problem. 13.01.12, 17:12
        Dokładnie! Miałabym chyba już dożywocie xD
    • laura.pl Re: Ściągacie legalnie piosenki. ? 07.01.12, 22:32
      Przyznaję się, ściągam nielegalnie, ale chyba 90 % społeczeństwa tak robi tongue_out
      • sztab Re: Ściągacie legalnie piosenki. ? 10.01.12, 10:37
        laura.pl napisał(a):

> Przyznaję się, ściągam nielegalnie, ale chyba 90 % społeczeństwa tak robi tongue_out
        W związku z zamieszczonym materiałem www.kotek.pl/kotek_forum/02,3004,132165348,132169355,Re_Sciagacie_legalnie_piosenki_.html, Sztab Antypiracki informuje, że o opublikowanej przez Pana treści poinformowaliśmy właściwą kancelarię prawną oraz właściciela praw autorskich.
        Przypominamy, że osoby trzecie – również te z Pańskiego otoczenia (sąsiedzi, znajomi, współpracownicy), mogą poinformować policję o łamaniu przez Pana praw autorskich.
        Sztab Antypiracki informuje, że ściąganie muzyki i filmów podlega odpowiedzialności cywilnej, jeśli nastąpiło bezprawnie. W takim wypadku uprawniony (twórca, producent i artysta wykonawca) może, między innymi, domagać się zapłaty potrójnej wysokości stosownego wynagrodzenia (opłaty licencyjnej) – jeśli naruszenie ma charakter zawiniony – lub podwójnej wysokości, jeśli jest niezawinione a także wydania uzyskanych korzyści.
        Podstawa prawna: art. 79 ust. 1 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych
        Przy okazji pobrania muzyki i filmów może dojść do ich rozpowszechniania – tak jest w wypadku wielu sieci typu P2P, a rozpowszechnianie bez zgody uprawnionego jest już przestępstwem, o którym mowa w art. 116 ustawy o prawie autorskim, zagrożonym karą grzywny, ograniczenia wolności lub pozbawienia wolności do lat 2 a nawet 3 lat, jeśli sprawca działał w celu osiągnięcia korzyści majątkowej lub 5 lat, jeśli sprawca z przestępstwa uczynił sobie stałe źródło dochodu lub działalność przestępną lub ją organizuje lub kieruje.
        Podstawa prawna: art. 116, ust. 1-3 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych

Czterdzieści pięć tysięcy złotych – to wartość jednej kopii programu rozprowadzanego w Szczecinie. Nielegalni handlarze wpadli po zgłoszeniu otrzymanym od jednego z przedsiębiorców. sztabantypiracki.pl/pl/aktualnosci/pokaz/222 Bądź bezpieczny. Audytuj oprogramowanie, więcej informacji znajdziesz na stronie www.reo.org.pl i zrobtosamo.pl/firma/dostawcy.php

• nessy96 nie 08.01.12, 13:04
      Nie będe wydawać kasy na piosenki które mogę ściągnąć za darmo wink jakby mieli za to zamykać w więzieniu to wszystkie szkoły by były puste bo większość nastolatków sciąga nielegalnie tongue_out
    • alivemurderer Re: Ściągacie legalnie piosenki. ? 08.01.12, 13:14
      za piractwo nie zamykają, ale gdyby cie namieżyli to płacisz ;]
      • roxy11 Re: Ściągacie legalnie piosenki. ? 08.01.12, 15:03
        jak będę milionerką, to sobie pozwolę na taki luksus, jakim jest legalne ściąganie piosenek.
        • noicomipowiesz Re: Ściągacie legalnie piosenki. ? 10.01.12, 14:43
          ściągam nielegalnie... No bo jakbym miała np sb kupować płytę w empiku po 50 zł, to mogę sb równie dobrze kupić płytę po 2 zł i zgrać z kompa.. Wszystkie piosenki mam z netu tongue_out
    • dres Re: Ściągacie legalnie piosenki. ? 10.01.12, 15:19
      Nie...Bez przesady z tymi cenami na Muzodajni...
    • monia12xd Re: Ściągacie legalnie piosenki. ? 10.01.12, 17:10
      nie zamykają w więzieniu, ale możesz dostać karę pieniężną. kiedyś ściągałam ale teraz słucham radia na kompie i mi lecą pios. wink
    • diamond_girl12 Re: Ściągacie legalnie piosenki. ? 10.01.12, 17:17
      Ściągam nielegalnie. I myślę, że większość ludzi tak robi. Po co płacić kilka złotych za piosenkę, jak można mieć ją za darmo ..? Tym bardziej, że kary za to trafiają się bardzo rzadko.
    • yellowgreenblue Re: Ściągacie legalnie piosenki. ? 10.01.12, 19:44
      Ja ściągam nielegalnie. I dobrze big_grin
    • inbloom *______* 10.01.12, 21:57
      Wszyscy ściągają nielegalnie i nie idziesz za to do więzienia , ewentualnie jak cię namierzą to płacisz .
    • czarna_. legalnie 11.01.12, 22:06
      ja ściągam legalnie. nie lubię brać za darmo czegoś, co mi się nie należy. przecież muzykę tez ktoś musiał "wyprodukować" (czyt. włożyć wysiłek to, żeby powstała)
      • avrilkaskate ... 12.01.12, 19:15
        ściągam nielegalnie, na chomikuj. i zdaję sobię sprawę, że okradam w ten sposób moich ulubionych artystów, ale jeszcze taka kasiasta nie jestem, żeby polecieć do sklepu i kupić sobię calą dyskografię Metalliki. kupuję płyty, które naprawdę mi się spodobają. wink na winampie mam już prawie 2000 utworów, trololo ;D
    • kropeczka23 Re: Ściągacie legalnie piosenki. ? 12.01.12, 19:26
      Nie wiem czy to legalne czy nie, ale ja ściągam z zapiska.pl xD
      Nie będę traciła kasy na jakiś jeden krążek, bo to bez sensu czy za ściąganie z muzodajni skoro mogę pobrać piosenki bezpłatnie. -.-
    • dagmarka1998 Nie legalnie xD 13.01.12, 19:14
      big_grin
    • blondzia Też nielegalnie ściągam xd 13.01.12, 22:50
      • nexus Ściągacie legalnie piosenki ? 14.01.12, 15:27
        haha właśnie, gdyby za piractwo zamykali, miałabym już dożywocie.
        ściągam z ulub.pl najczęściej big_grin
    • trzpiotka tu 14.01.12, 16:06
      Ściąganie nie jest nielegalne o ile filmy czy muzyka którą ściągnęłaś jest na twój własny użytek, gdzieś o tym czytałam. Nielegalna jest np. sprzedaż ściągniętych płyt. Tak więc ściągaj do woli, nie musisz mieć wyrzutów sumienia wink
    • lonka Re: Ściągacie legalnie piosenki. ? 15.01.12, 15:19
      Kiedyś tak, teraz nie. W sumie to trudno powiedzieć czy to dobre czy złe. Z punktu widzenia katolika raczej złe i to grzech chociaż księża mają różne zdania, z punktu widzenia prawa to w Polsce niby legalnie, ale w innych krajach nie. To w końcu nie wiadomo uncertain.
      • lonka Re: Ściągacie legalnie piosenki. ? 15.01.12, 15:23
        *Kiedyś tak - w sensie, że nielegalnie smile
    • emmaj660 Re: Ściągacie legalnie piosenki. ? 15.01.12, 18:35
      ha ha tak z internetu!! legalnie??? kobieto!! smilesmile jakbym miała ściągać legalnie to by mi się nie opłacało ich w ogóle ściągać. Nie znam osoby (oprócz ciebie) która by legalnie ściągała piosenki smilesmile
    • marsjanka115 x__x 15.01.12, 19:16
      ściągam z chomikuj , wykupiłam konto premium więc bite me .
    • milusia22 Re: Ściągacie legalnie piosenki. ? 15.01.12, 21:17
      hahaha twoje pytanie mnie rozwaliło smile gdyby za piractwo zamykali w więzieniu to miałabym już trzykrotne dożywocie
      • pimpusia oj tam.. 16.01.12, 15:40
        wole nielegalnie sciagac piosenki (co wiekszosc robi) niz placic za cala plyte jakiegos wokalisty wtedy, gdy mi sie tylko podoba 1 piosenka tongue_out
        • lovatic Re: oj tam.. 16.01.12, 17:51
          ja za wszystko płacę ściągam z iTunes bo mam iPhone'a na urodziny dostałam więc mam to gdzieś
    • pusia16 Re: Ściągacie legalnie piosenki. ? 16.01.12, 17:54
      Też ściągam nielegalniebig_grin
    • justa28t Re: Ściągacie legalnie piosenki. ? 17.01.12, 15:40
      Ja ściągam piosenki i filmy w Aresie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka