domciakowaxd
14.01.12, 16:38
Hej kociaki . ; *
Tworzę to forum, ponieważ widziałam już kilka wpisów o tym jak ktoś się tnie . ;/
STOP CIĘCIU SIĘ !
Przecież w ten sposób skazujecie się w pewien sposób na fizyczne cierpienie, a po za tym to nie jest rozwiązanie problemów ! potniecie się i co to da ?! NIC .
Problemy rodzinne, w związku, w szkole itp. jeśli chodzi o rodzinę i związek, wystarczy pogadać szczerze, postarać się załagodzić sprawę , a przede wszystkim powiedzcie co czujecie w takiej sytuacji . A jeśli chodzi o szkołę, jeśli nie idzie wam nauka, po lekcji porozmawiaj spokojnie z nauczycielem. Może załatwi dla ciebie jakieś wyrównawcze cz coś , albo zostanie z tobą na jakiejś wolnej godzinie czy coś i ci wytłumaczy wszystko .
Czym zastąpić cięcie ?
1. Wywalić żyletki, schować wszystkie noże itp.czym można byłoby się okaleczać.
2 . Kiedy chcesz się ciąć wyciągnij czerwony mazak,długopis cokolwiek i zacznij po ręku rysować czerwone kreseczki .
3. Owiń ręce jakimś bandażem , czy czymś . Tak aby zakryć miejsce w którym chcesz się ciąć .
4. Kiedy chcesz się ciąć wyżyj się na czymś , np. ulep masę solną czy ciasto i się zacznij wyżywać, podrzyj papier, zacznij się wyżywać na pluszaku , poduszce itp. albo na mięsie np.z kurczaka . Jakby nie było to także mięso, nasze ciało także .
5. Zgłoś się o pomoc do przyjaciela, tzn. jak najmniej samotności . !
Mam nadzieje że jakoś pomogłam . <3