Dodaj do ulubionych

STOP cięciu się !

14.01.12, 16:38
Hej kociaki . ; *
Tworzę to forum, ponieważ widziałam już kilka wpisów o tym jak ktoś się tnie . ;/
STOP CIĘCIU SIĘ !
Przecież w ten sposób skazujecie się w pewien sposób na fizyczne cierpienie, a po za tym to nie jest rozwiązanie problemów ! potniecie się i co to da ?! NIC .
Problemy rodzinne, w związku, w szkole itp. jeśli chodzi o rodzinę i związek, wystarczy pogadać szczerze, postarać się załagodzić sprawę , a przede wszystkim powiedzcie co czujecie w takiej sytuacji . A jeśli chodzi o szkołę, jeśli nie idzie wam nauka, po lekcji porozmawiaj spokojnie z nauczycielem. Może załatwi dla ciebie jakieś wyrównawcze cz coś , albo zostanie z tobą na jakiejś wolnej godzinie czy coś i ci wytłumaczy wszystko .
Czym zastąpić cięcie ?
1. Wywalić żyletki, schować wszystkie noże itp.czym można byłoby się okaleczać.
2 . Kiedy chcesz się ciąć wyciągnij czerwony mazak,długopis cokolwiek i zacznij po ręku rysować czerwone kreseczki .
3. Owiń ręce jakimś bandażem , czy czymś . Tak aby zakryć miejsce w którym chcesz się ciąć .
4. Kiedy chcesz się ciąć wyżyj się na czymś , np. ulep masę solną czy ciasto i się zacznij wyżywać, podrzyj papier, zacznij się wyżywać na pluszaku , poduszce itp. albo na mięsie np.z kurczaka . Jakby nie było to także mięso, nasze ciało także .
5. Zgłoś się o pomoc do przyjaciela, tzn. jak najmniej samotności . !

Mam nadzieje że jakoś pomogłam . <3
Obserwuj wątek
    • allys STOP cięciu się ! 14.01.12, 20:17
      Hej. (:
      To bardzo fajne, że nie jesteś obojętna na innych.
      Ale problem cięcia się ma różne korzenie.
      Czasem jest to próba zwrócenia na siebie uwagi, czasem nałóg.
      W przypadku tego drugiego Twoje rady na nic się nie sprawdzą.

Uważam, że redakcja kotka powinna też jakoś reagować na te posty.
      Wiele z Was uważa, że to żałosna prowokacja, ale często takie posty bywają wołaniem o pomoc.

• dusssia Re: STOP cięciu się ! 14.01.12, 20:30
      fajnie ze zrobiłas taki wątek, ale to co napisałas jest bez sensu, i komus kto ma naprawde taki problem nic nie dadzą.
      • yorkie Re: STOP cięciu się ! 15.01.12, 10:33
        Zgadzam się w 100% - wiem to z własnego doświadczenia.
        Sorry, ale to, że narysuję sobie kreski na rękach nie da zupełnie nic.
    • mysiuniaxpp Re: STOP cięciu się ! 15.01.12, 00:45
      spoko rady . ale mi się osobiście nie przydadzą , bo tego nie robię .
    • vaniney Re: STOP cięciu się ! 15.01.12, 01:50
      taaa,superproelokul i wogóle,ale te rady to można co najwyżej o kant dupy rozbić.to nie jest tak,że wyrzucasz żyletki i załatwione.weźmiesz wtedy nóż lub nożyczki,co za różnica.malowanie sobie pisakiem po ręce też nie wchodzi w grę,bo nie boli.wyżywanie się na czymś innym?dobre sobie.samookaleczanie to samookaleczanie-tutaj po prostu chodzi o ranienie ciała,a nie poduszki czy jakiegoś innego przedmiotu!przyjaciel ok,ale co jeśli się go nie ma lub go cała sprawa nie interesi?zwykle jest tak,że ludzie się krzywdzą próbując zwrócić na siebie uwagę.a jednak nikt 'nie widzi'.teraz to każdy ma swoje problemy.japie...,co to właściwie za mądrości,jak chcesz pomagać to może odbieraj telefony w niebieskiej lini.bo jak jest problem to jest problem i twoje powyższe pomysły nikomu nie pomogą.trzeba się zagłębić w to wszystko,zrozumieć psychikę i tok myślenia-trzeba iść do psychologa i tyle.no chyba,że ma się koło siebie ludzi,którzy się przejmą.przez internet to napewno nikogo do niczego nie przekonasz...
      • noicomipowiesz Re: STOP cięciu się ! 15.01.12, 10:13
        Hm.. Też zauważyłam że jest dużo postów o cięciu się. Ja osobiście uważam tak jak Ty, że cięcie się to bezsens.. No ale dobrze że ktoś zwrócił na to uwagę, ważne żeby przeczytali to ci, którzy się samookaleczają..
        • lilii_95 Re: STOP cięciu się ! 15.01.12, 14:33
          to już drugi temat który poprawił mi humor. ołjeeea. kompletnie bez sensu i niedający NIC. kompletnie nic.

kto będzie chciał sobie zrobić krzywdę, to i tak zrobi.
    • marsjanka115 x__x 15.01.12, 19:47
      pff no wiesz , wku*wia mnie jak ktoś kto ma idealne życie , nie ma powodów do ciecia się i nawet nigdy tego nie robił wmawia innym , że nie mają tego robić , cholera ogar -.-
      • pauliska1212 marsjanka 16.01.12, 15:52
        ło boże jakaś ty pewnie problemowa;d najczęściej tną się z głupich powodów typu kłotnia z chłopakiem, złe oceny w szkole i inne duperele, a większość i tak robi to dla szpanu i specjalnie noszą podwinięte rękawy, żeby tylko było to widać -,- bo chcą pokazać jakimi super buntownikami wink
    • marszalinka Popieram 16.01.12, 16:36
      Nie ma sensu, wiem ze to daje zludne chwilowe ukojenie, ale tylko chwilowe, a pozniej jest jeszcze gorzej, a ciac chce sie wiecej. Wiem, bo sama sie kiedys cielam i co ? Mimo ze to bylo 3 lata temu slady mam do teraz i nie wiem czy mi kiedykolwiek znikna ... crying
      • maue.zuo. tssaaa, jasne 16.01.12, 16:42
        rady do kitu, wszyscy się zgadzają, a jak nie to oznacza, że nie macie o tym pojecie, co w ogóle oznacza ból duszy, bo to nie jest takie proste. pewnie jest grupa ludzi którzy robią to dla szpanu itd, ale o tych to nie mówimy, głupota nie boli. ale ci co na serio mają taki problem, niekoniecznie robią to z powodu dupereli. są momenty takiej wewnętrznej bezsilności, histerii, gdy to coś co siedzi w środku chce tobą zawładnąć, że TO wydaje się całkiem rozsądnym wyjściem
    • trinkeety06 Re: STOP cięciu się ! 16.01.12, 17:59
      Ja się nie tnę naszczęście smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka