Dodaj do ulubionych

Strata przyjaciółki...

21.01.12, 18:34
Jak sobie z tym poradzić? crying
Obserwuj wątek
    • hilary_fanka Re: Strata przyjaciółki... 21.01.12, 18:36
      Może da się jeszcze coś zrobić, by ją odzyskać?
      • domcia.95 Re: Strata przyjaciółki... 21.01.12, 18:39
        Hmmm no nie wiem. Wywyższała się, ona rozpętała kłótnie i znalazła innych znajomych.
        • pamietnik No to witaj w klubie :/ 21.01.12, 19:02
          Też niedawno straciłam przyjaciółkę z tym, że ja jestem troche w innej sytuacji, bo ona chodzi teraz do innej szkoły ,bo w gimnazjum sie rozdzieliłyśmy (ja do muzycznej, ona do normalnej).
          Przez dwa lata spotykałyśmy się, gadałyśmy, było cudownie i za sobą tęskniłyśmy.Ale teraz w tym roku, ona jakoś mnie olewa, nie chce ze mną gadać, nie odpisuje mi....
          Chyba najlepszym sposobem będzie znalezienie kogoś nowego na jej zastępstwo.Wiem ,że to trudne i że prawdopodobnie nikt nie będzie taki dobry jak ona, ale musisz być dzielna.
          Zawsze jest nadzieja, że ona przejrzy na oczy, możesz z nią porozmawiać na osobności.Ale na razie musisz się z tym pogodzić, musisz być dzielna, nie załamywać się smile
          Kup sobie zeszyt i zacznij prowadzić pamiętnik.Taka zmiana, coś jak nowe życie. Musisz zacząć na nowo.Zrób sobie plan- mi zawsze to pomaga, takie słowa "od te4raz zaczynam nowe życie".
          Ja tak sobie zrobiłam, zorganizowałam sobie wszystko, jak żyć bez niej, znalazłam nowe przyjaciółki, tym razem dwie smile, czasami jest mi ciężko, bo są niektóre tematy ,o których nie mogę im powiedzieć, dlatego pisze w pamiętniku.Potem jednak powiedziałam im i stałyśmy się jeszcze bliższe.
          Głowa do góry, zawsze masz nas.
          Zapraszam w razie czego do Sylwestrowego offtopu big_grin na forum tu na kotku.Jest cudownie, dziewczyny (w tym ja big_grin) zawsze ci pomogą, powiedzą kilka ciepłych słów smile

Trzymaj się i pamiętaj: będzie dobrze kiss
    • olcia52 Stracona przyjaźń? 21.01.12, 20:15
      Spróbuj spokojnie porozmawiać z przyjaciułką, a jeśli to nie pomoże to postaraj się pogodzić z tą stratą.crying Wiem że będzie trudno, ale musisz to przejść aby muc pójść dalej. Stracona przyjaźń nie może stanąć na drodze do twojego szczęścia w życiu.
    • fiolek223 Re: Strata przyjaciółki... 21.01.12, 20:19
      Ja żyje normalnie bo rozczarowałam się już wiele razy ale jednak znalazłam taką z którą moge iść nawet na koniec świata;***
    • mysiuniaxpp Re: Strata przyjaciółki... 21.01.12, 21:22
      ja straciłam i jakoś nie chce odzyskiwać . tylko mi nie zależy . a ty jak chcesz odzyskać to spróbuj się z nią spotkać , przeprosić , jakoś pogadać o tym co było przyczyną waszej kłótni . wyjaśnić sobie wszystko i będzie . wink
      • noicomipowiesz Re: Strata przyjaciółki... 21.01.12, 21:43
        Cóż.. Ja w wakacje, i to jeszcze na kolonii straciłam 'przyjaciółkę'( w sumie to nie była już przyjaźń, co raz bardziej się od sb oddalałyśmy, nie było już tak jak dawniej), ale głowa do góry!!! kiss Świat się na niej nie kończy, jeżeli tak postępuje, to znaczy że nie jest Cb warta.... Postaraj się nie myśleć o niej, żyć pełnią życia, spotykać się z koleżankami, zapoznawać nowych ludzi.. big_grin
        Powodzenia i wytrwałości życzę !!kiss
    • padlinka13 Re: Strata przyjaciółki... 21.01.12, 21:48
      Nie da się tego odratować? Jakoś spróbuj z nią pogadać.. Ale jeśli będzie tak jak mówisz.. to znaczy, że ona wcale nie była Twoją PRAWDZIWĄ przyjaciółką..
    • hejkaa Re: Strata przyjaciółki... 22.01.12, 13:18
      Też kiedyś straciłam przyjaciółkę (a raczej dwie na raz), to było w czerwcu 2011 i dopiero teraz po tym dochodzę do siebie..
      Może spróbuj ją odzyskać, ale jeżeli to niemożliwe, postaraj się o niej nie myśleć i zaprzyjaźnij się z kimś innym. Wiem, że to niełatwe, ale możesz spróbować.. Trzymaj się! smile smile wink
    • xadax Re: Strata przyjaciółki... 23.01.12, 18:27
      wiesz co prawdziwa przyjaciółka nie opuściła by cie, ja też już nie utrzymuję z moją kontaktu. jak chcesz się wygadać to napisz do mniesmile
    • beemazzy Re: Strata przyjaciółki... 24.01.12, 17:46
      z tym to nie do mnie, bo od kilku miesięcy nie myślę o niczym innym.
    • marti1515 Re: Strata przyjaciółki... 28.01.12, 12:57
      Nie obwiniaj siebie. Jeśli się od ciebie odwróciła to znaczy, że nie była ciebie warta i tak naprawdę nie była twoją prawdziwą przyjaciółką, bo przyjaciółka od serca nigdy nie zostawia tej drugiej w potrzebie i wgl wink
    • mobia Re: Strata przyjaciółki... 28.01.12, 19:11
      Przez pewien czas będzie boleć, ale potem stanie Ci się obojętna- jak powietrze.
      Jeśli nie zrobiłaś nic złego po prostu nie myśl o niej.
    • muffina Re: Strata przyjaciółki... 22.02.12, 00:46
      podobno o prawdziwą przyjaźń nie powinno się walczyć, bo to oznacza, że to nie była przyjaźń.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka