Dodaj do ulubionych

czy wasze mamy mają gust? ;)

01.02.12, 16:45
do ciuchów, oczywiście ;p. moja nie ma absolutnie, już babcia się bardziej zna, serio big_grin już z nią rozmawiałam, żeby bez mojego nadzoru nie kupowała ciuchów, i przez jakiś czas na szczęście tego nie robiła, ale dziś zrobiła zakupy i kupiła mi między innymi seter (a właściwie swetro-bluzę) i jeszcze się uparła, że mam ją jutro ubrać do szkoły bo "jest taka ciepła". kiedy ona jest z obrzydliwego materiału, który ja nazywam "dywanowatym", bo z daleka wygląda jak wykładzina ;/. i tak nie ubiorę, a jak coś to zdejmę szybko w szkole. i do tego szalik, mowiła że były jeszcze kolory czarny i biały, ale ona oczywiście kupiła wyblakły brudny turkus. chociaż tak po za tym to jest fajny. czy ona nie ogarnia, że wolę sama robić zakupy???

a wasze mamy też tak mają czy jednak coś tam się znają? wink
Obserwuj wątek
    • loczek151 Re: czy wasze mamy mają gust? ;) 04.02.12, 13:50
      Moja mama ubiera się w strasznie prostym stylu, w ogóle mi się to nie podoba. Kiedyś kupiła mi kilka ciuchów, ale ani razu ich nie założyłam. Ufam mamie w wielu kwestiach, ale nie w kwestii ubrań.
      • mary_ m 04.02.12, 14:08
        Każdy ma gust! Tylko kwestia, czy zgadza się z naszym, czy nie. U mnie w rodzinie wszyscy mają bardzo podobne, tylko ja jakoś 'odstaję'.
    • monik4 Re: czy wasze mamy mają gust? ;) 04.02.12, 14:11
      sama kupuje ciuchy ;>
      • chilling Re: czy wasze mamy mają gust? ;) 04.02.12, 23:43
        ojj to zależy O.o czasem podoba mi się to co mi kupi , a czasem nie.(naszczęscie nie kupuje mi rzeczy zbyt czesto smile
        • noicomipowiesz Re: czy wasze mamy mają gust? ;) 05.02.12, 12:57
          czy moja mama ma gust ?? myślę ze tak.. nawet mi się podoba jak się ubiera...
          ale mi ubrań nie kupuje, zawsze ja sb wybieram ciuchy... smile
          • answer answer 23.03.12, 16:33
            No, gust to raczej ma każdy big_grin
            Ale bardzo mi się podoba jak moja mama się ubiera - ogólnie lubi wąskie spodnie, T-shirty i marynarki z miękkich materiałów, trampki i adidasy, ew. balerinki serce
            A na wyjście czy coś bardziej oficjalnego w pracy ubiera takie boskie szpilki < 12 cm > na platformie, ma kilka - cieliste, czarne, czerwone, brązowe, bordowe, szare i granatowe serce serce serce serce, wąskie spódnice do kolan, ołówkowe, albo takie eleganckie sukienki, też do kolan, albo przed kolano. Moja mama dodaje do strojów modne elementy itd, ale ma też swój własny styyl smile
            I czasem jak kupi mi coś <bo zwykle to idziemy albo razem, albo całą rodzinką, albo dostaję kasę i z kumpelami idę ;pp> to jest zawsze bardzo fajne - np. ostatnio dostałam taką genialną marynarkę HUGO BOSS z TKMaxxa serce
    • diamond_girl12 Re: czy wasze mamy mają gust? ;) 05.02.12, 13:06
      Ma, ale nie bardzo umie wybierać "młodzieżowe ciuchy". xd Zawsze chodzę z nią na zakupy, ale to ja wybieram, co chcę kupić, bo wie, że jak coś mi się nie podoba, to po prostu tego nie założę. wink

Pogadaj z mamą jeszcze raz.
    • zakochanie Re: czy wasze mamy mają gust? ;) 05.02.12, 13:13
      myślę, że tak, ale nie tylko mama, również i tata, mają dobry gust, poza tym, moi rodzice znają mój styl, jakie kolory czy fasony lubię, więc na zakupy jeździmy razem, ale zawsze kupuję to, co mi się podoba, a niejednokrotnie jest tak, że to moi rodzice 'wypolują' coś fajnego, dlatego lubię z nimi robić zakupy. podobnie z gustem muzycznym, np. mój tata jest wielkim fanem GD, tak jak ja, więc nie narzekam na moich rodziców, bo świetnie się z nimi dogaduję i wiele nas łączy.
    • rememberina Re: czy wasze mamy mają gust? ;) 05.02.12, 13:15
      Trochę inny niż mój, ale w miarę.
    • yorkie Re: czy wasze mamy mają gust? ;) 05.02.12, 14:59
      Czy ja wiem... według mnie nie, no ale pod względem gustu i stylu to ciężko mi dogodzic, więc nie kupuje mi ciuchów. Sama ubiera się normalnie i się nie wyróżnia.
      Natomiast jeśli chodzi o gust muzyczny - owszem, ma smile
      • kicia377 Re: czy wasze mamy mają gust? ;) 05.02.12, 15:37
        Moja mama ma gust. Bardzo dobrze się ubiera. Czasami pożyczam do niej ciuchy jak jakieś mi się podobają. Często jeżdżę z nią na zakupy, doradza mi a ja jej. Ona nie kupuje mi ubrań, bo nie wszystkie na mnie pasują. Mamy trochę inne gusta, ale w wielu kwestiach się zgadzamy. big_grin
        Co do gustu muzycznego to każda z nas ma inny. wink
    • agapi Re: czy wasze mamy mają gust? ;) 06.02.12, 14:06
      każdy ma gust, ale swój. co do mojej mamy, nie wie, co lubię nosic. za to tata owszem i lubię jak mi wybiera ubrania big_grin
    • olcissia_1998 Ma. :-) 06.02.12, 22:58
      smile.
      • martuskac nie ma 07.02.12, 12:13
        nie
    • anguns C; 11.02.12, 22:18
      tak, na szczęście. często pomaga mi w kwestii tego, jak mam sie ubrac big_grin
    • roksanaroxana 23.02.12, 22:09
      o Franku z Gerardem razem wzięci, czy to takie ważne? kocham swoją rodzinę i idgaf czy ubierają się w coś z obrzydliwego materiału czy w markowe ciuchy. ludzie, co za problemy.
      • karlinka98 Re: xø 27.02.12, 21:31
        do roksanaroxana - a kto ci powiedział, że mam jakiś problem? kto ci powiedział\, że nie kocham swojej rodziny? no chyba nikt -,-. nie stwarzam problemu - stwarzam wątek, i zadałam pytanie. to ty stwarzasz problem, myśląc że to już jest problem ... ach, co za paradoks xd. moja polonistka by mnie zabiła za tyle powtórzeń wyrazowych xD
    • lollyana Re: czy wasze mamy mają gust? ;) 24.02.12, 14:34
      Moja mama ubiera się dość prosto, zwyczajnie. Czasem mi doradza ciuchy, ale przeważnie się w tym temacie nie zgadzamy. Wolę się sama ubierać.
    • miss_mimi094 * 24.02.12, 22:15
      moja mama też mi kiedyś kupowała ubrania, które wg mi się nie podobały. Ale mądra ja zaczełam chodzić z nią po sklepach i pokazywać jakie rzeczy mi sie podobają, jakie fasony, a kolory... i teraz moja mama mnie zaskakuje pozywtywnie oczywiście big_grin
    • inbloom *______* 24.02.12, 22:20
      jakiś tam ma , nie jest najlepszy no ale nie jest źle big_grin
    • xadax Re: czy wasze mamy mają gust? ;) 24.02.12, 22:30
      niee ;D zwykle daje mi kasę i jadę na zakupy. ale już od dawna mi nie kupiła żadnego ciucha tylko skarpetki czy majtki wink
      • sysiek4444 Re: czy wasze mamy mają gust? ;) 25.02.12, 09:08
        w ogóle nie ma. ma już swój wiek, jeszcze trochę i dopadnie ją pięćdziesiątka, a ubiera się jak nastolatka. do tego ubiera beznadziejne, niepasujące do stroju dodatki.
        mnie w ogóle nie umie niczego kupić, ostatnio ją wysłałam na zakupy, żeby coś mi na dyskotekę kupiła. to walnęła różową tunikę w kwiatki. : )
    • kropeczka23 Re: czy wasze mamy mają gust? ;) 25.02.12, 23:44
      A moja to różnie..XD Czasem ładnie i modnie, ze aż jestem w szoku, a czasem "po wiochmeńsku".XD
    • patinka24 :) 27.02.12, 21:16
      moja mama ma świetny gust kiss
    • mausercap Re: czy wasze mamy mają gust? ;) 23.03.12, 15:58
      Pół na pół. Czasem dobiera całkiem ładne swetry, ale reszta mi się nie podoba.
      W końcu to mamy, nie znają się.
    • nessy96 Re: czy wasze mamy mają gust? ;) 23.03.12, 17:41
      nno tak pół na pół wink
      • malinovax33 Re: czy wasze mamy mają gust? ;) 25.03.12, 16:08
        sama ubiera się fajnie, ale kompletnie nie czuje mojego stylu. potrafi walnąć mi jakiś golf i do tego sweterek.. pamiętam jak kupiła mi koszmarną różową bluzkę ściąganą na rękawach i z naszytą wielką czarną kokardą. masakra sciana ale trzeba przyznać, że przynajmniej do kurtek i butów ma nosa smirk
    • nusska aa ma :)) 23.03.12, 19:32
      Czasami nawet kradnę jej z szafy bluzki ;d
      • roxy11 Re: aa ma :)) 25.03.12, 16:38
        i ma, i nie ma. zna się na rzeczach bardziej eleganckich i klasycznych, ale czasami przy młodzieżowych też trafi na coś fajnego. a innym razem podoba jej się coś, czego ja bym nigdy nie założyła.
    • caterina97 Re: czy wasze mamy mają gust? ;) 31.03.12, 15:11
      chciałam napisać, że tak sobie, ale po przeczytaniu Twojej opowieści stwierdzam, że ma xd Zazwyczaj podobają jej się te same rzeczy co mi, a gdy mamy odmienne zdanie na temat jakieś rzeczy to rzeczywiście staramy się to przeanalizować, czy warto to kupować i czy będzie ładnie wyglądać.
    • cukiereczek. _ 02.04.12, 12:29
      Mam to szczęście że ma. Czasem nawet chodzę w niektórych jej ubraniach więc to świadczy o tym najlepiej. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka