Dodaj do ulubionych

wiek ? dobry? jaki?

• pinkponk Re: wiek ? dobry? jaki? 17.02.12, 19:45
      Zgadzam się z Tobą. wink
    • blizniaczkii Re: wiek ? dobry? jaki? 17.02.12, 19:59
      mnie tez wkurzają małolaty w "związkach" ....
      no bo idziesz ulicą a tu dzieciaki z podstawówki się obściskują ...LOL

Wydaje mi się, że 17-18 lat to już może być wink
    • kropeczka23 Re: wiek ? dobry? jaki? 18.02.12, 00:46
      Według mnie zakochać można się w każdym wieku.. Ta miłość będzie się różniła ale jednak będzie. Różnie to bywa. Ja właśnie uważam ze mając 12 - 14 lat pojawiają się pierwsze miłości.. I to nie wyraz niedojrzałości. smile
    • miley115 Re: wiek ? dobry? jaki? 18.02.12, 12:25
      Zgadzam się z Tobą w 100 %.
      lifewithdelias.blogspot.com/
    • bellacullenx Moim zdaniem.. 18.02.12, 12:52
      Uważam że jeśli chodzi o związki to liczy sie dojrzałość psychiczna, bo często jakaś 13 letnia dziewczyna kocha bardziej niż niejedna 16-latka, która zachowuje sie jak dziwka, zmienia chłopaków jak rękawiczki i traktuje jak zabawki, nie myśląc czy kogoś rani czy też nie.
      Więc to zależy od odoby, a nie od jebanego wieku.

• rock_lovu Re: wiek ? dobry? jaki? 18.02.12, 15:14
      Prawdziwa miłość zależy od dojrzałości obu stron, dojrzałości psychicznej.
      To nie może być miłość na tydzień...

Pozdrawiam, rock_lovu
    • pusiooooo Re: wiek ? dobry? jaki? 18.02.12, 21:41
      Znam kilka dziewczyn poniżej 14-tego roku życia, które miały już kilkunastu chłopaków !
      Moim zdaniem to trochę dziwne... Nie to, że coś, ale one są trochę nieodpowiedzialne... I potem ryczą "O mój ukochany mnie zostawił, zabiję się"... No to trochę dziwne !!!
      Ja sama mam 14 lat i nigdy nie miałam chłopaka... i przyznam, że się tego nie wstydzę... Nie jestem jakaś paskudna, ani nic (nie myślcie sobie tak big_grin ) tylko poprostu mam jeszcze czas na miłość...
      Dziewczyny z II klasy gimnz u mojej koleżanki już to podobno robiły... No to jak ona mi to powiedziała, to mi szczena w dół poleciała...
      To na prawdę jest nieodpowiedzialne i nie rozumiem tego...
      • hilary_fanka Re: wiek ? dobry? jaki? 19.02.12, 17:14
        Myślę, że wiek nie jest kluczową sprawą. Sytuacja, którą opisałaś jest raczej przejawem zwykłego lansu. Wiele osób tworzy pseudozwiązki, które opierają się na trzymaniu za rączkę i wstawianiu wspólnych zdjęć na Fejsbuczka. Szczególnie rozbawił mnie fakt, o którym ostatnio poinformowała mnie koleżanka. Otóż.....niektórzy zmieniają status ( z wolny/a na w związku) na tym portalu, aby przekonać się......ile osób się tym zainteresuje!
        Reasumując - nie ma jakiegoś konkretnego wieku. Dla każdego kiedyś nadejdzie czas na znalezienie miłości. Ważne jest jednak, by nie wykorzystywać "uczucia" do przechwałek. Lans +20. To nie gra.
    • shiandall Re: wiek ? dobry? jaki? 20.02.12, 17:09
      uważam że to trochę śmieszne jak o miłości ( tej nie do słodyczy zabawek i rodziców )
      mówią dzieci z podstawówki i pierwsze lata gimnazjum
      a 15 lat ??
      to też troche szybko i takie związki nie sa trwałe ..ale z drugiej strony przy pewnej dozie dojrzałości .. ja miałam 15 lat jak poznałam chłopaka który jest teraz moim mężem
    • damonlove damonlove 20.02.12, 19:38
      moim zdaniem nigdy nie jest za wcześnie na miłość... serce
    • ladies_frutti Re: wiek ? dobry? jaki? 20.02.12, 19:42
      Dlatego ja ograniczam informacje o mnie na facebooku do minimum, nie mam napisane czy jestem czy nie z kimś w związku, to tylko i wyłącznie moja sprawa. A u mnie w szkole po prostu dostaję szału, jak dziewczyna dostała jakieś kwiatki od zauroczonego w niej chłopaka, a na drugi dzień wielkie love choć, dwa dni temu nie wiedziała, że istnieje. Wkuwia mnie teraz podejście do tego wszystkiego, "o ten koleś ma vansy, więc będę z nim chodzić". A wiecie, co? Ja jestem ZAUROCZONA ( bo miłość to to napewno nie jest) od paru lat i wiem, że gdyby teraz miałabym okazje być z TĄ osobę, to bym odmówiła. Czemu? Nie dorosłam do tego i tyle. A wybaczcie dziewczyny, ale to przypuszczenie, że trzynastolatki nie traktują niczego poważnie nie wzięło się znikąd. Jak to mówiono wcześniej wszystko zależy od dojrzałości danej osoby.
    • pwe Re: wiek ? dobry? jaki? 23.02.12, 18:42
      Jeśli chodzi o wiek w " związku " to... nie znaczy że te w młodszym wieku są beznadziejne czy głupie jak wy tam nazywacie. Chodzi o to ,ze nie wszystkie decyzje są podejmowane w tym wieku racjonalnie - chyba żadne. Wtedy raczej wybuchamy emocjami niczym fajerwerki.
      • chelsea12 Re: wiek ? dobry? jaki? 23.02.12, 22:54
        Niektórzy sądzą,ze pierwsza miłość nastoletnia jest najmocniejsza i wtedy sie sądzi,ze to będzie trwać całe życie..
        • rockowa941 Re: wiek ? dobry? jaki? 24.02.12, 22:11
          uwazam ze dobry wiek na chlopaka to 17 lat dziewczyny w miare ogarniete dojrzalszei potrafia sobie wybrac dobrego faceta
    • lollyana Re: wiek ? dobry? jaki? 24.02.12, 23:21
      Uważam, że związek ma szanse na dłuższe przetrwanie ( ponad pół roku) dopiero w liceum. Związki gimnazjalne są często niedojrzałe.
      Oczywiście znam kilka przypadków, kiedy para zaczęła spotykać się w gimnazjum, a potem kontynuowali to w liceum, ale uważam, że to tylko potwierdzenie reguły.
    • domciakowaxd Re: wiek ? dobry? jaki? 25.02.12, 20:12
      A więc ,moja wypowiedź jest następująca XDD
      Uważam, że to zależy od dojrzałości trochę, mam 13 lat , ( 8 sierpnia bd 14 XD ) i moja przyjaciółka ma o rok starszego chłopaka , i im życzę szczęścia . Ponieważ nie lansują się jakoś tym , zawsze na przerwach idą gdzieś, gdzie nie ma nikogo i mają spokój ( tylko woźne ich podglądają i potem gadają , pojebane ) . Ale ja na razie nie chce mieć chłopaka. Moim zdaniem związki w tym wieku są beznadziejne . Jak dla mnie 15-16 lat w górę jest odpowiednie. wkurzam się gdy widzę 12, 13-sto latki , które mają chłopaka i tak się lansują . Wrzucają fotki na facebooka , ustawiają jakieś pojebane opisy na gg i myślą, że są dojrzałe . WTF .?! sciana
    • namaste.bitches *____* 26.02.12, 18:52
      Zacznijmy od tego, że wiek to tylko liczba, aczkolwiek osoby mające 11 czy 12 mówiące jakie to one są zakochane doprowadza mnie do śmiechu. Liczy się to co ma się w głowie i to co wie się o życiu.
    • lovelyliar_ Re: wiek ? dobry? jaki? 26.02.12, 20:09
      Moja koleżanka z klasy jest ze swoim chłopakiem od pierwszej klasy gimnazjum (teraz jesteśmy już w trzeciej), który jest od niej starszy o dwa lata i powiem Ci, że od samego początku było widać, iż nie jest to taki szczeniacki związek. Powiedziałabym nawet, że czasami to się zachowują jak stare, dobre małżeństwo.
      Z kolei moja przyjaciółka (taka bardzo bliska koleżanka) co chwila ma nowego chłopaka i te związki wyglądają mniej więcej tak, że ona się tym "jara", a po dwóch-trzech tygodniach mówi, iż z nim zerwała. I żaden z jej związków nigdy nie był na zasadzie jakiejś tam wielkiej miłości, tylko raczej chodziło o sam fakt posiadania chłopaka.
      Według mnie wiek jest tylko liczbą, bo ważne jest to ile lat ma dana osoba emocjonalnie, co pięknie udowodniły mi osoby z mojego otoczenia.
    • who1249 Re: wiek ? dobry? jaki? 27.02.12, 13:40
      Ja mam 12 lat i marzę o wielkiej miłości. Uważam, że jeśli to nie jest zabawa, kochać można w każdym wieku serce tongue_out
    • dariija Re: wiek ? dobry? jaki? 27.02.12, 14:14
      Powiem tak, trudno nazwać jakiś wiek "dobrym". Nie do końca zgadzam sie z twoimi zalożeniami co do związku np. 15-latków. Nie mam nic przeciwko, jeśli 15-latkowie są w sobie zauroczeni, spędzaja razem czas, szanują się wzajemnie, natomiast nietoleruje "związków" - facebook'owych, sms'owych i tym podobne, wtedy jest to dziecinne. Nie liczy się wiek, a dojrzałość zarówno płciowa jak i fizyczna i psychiczna. Jeśli ta dojrzałość istnieje, wtedy wiek to tylko cyferki. ;d takie moje zdanie. I do wszystkiego trzeba dorosnąć, nie wszystkie 15-latki czy młodsze muszą mieć chłopaków, na wszystko przyjdzie czas, cierpliwość najważniejsza. Pozdrawiam.
      • oluu.xd Re: wiek ? dobry? jaki? 02.03.12, 20:47
        Zgadzam się z tobą. Mam 12 lat i moje koleżanki są w " związkach ". Ale jak ja na to patrzę to mi się śmiać chcę. Nie mam zamiaru taka być. Aż na tyle taka głupia nie jestem -,- Ale trudno powiedzieć jaki wiek jest odpowiedni .
    • neeu hi 5! 03.03.12, 21:12
      W pełni się z Tobą zgadzam! Mam 13 lat, gó... wiem o związkach i jak na razie nie mam zamiaru niczego się o nich dowiadywać!
    • mrucz Re: wiek ? dobry? jaki? 19.08.12, 01:33
      ja jestem z chłopakiem od ponad 2 lat , jesteśmy ze sobą od końca 1 klasy gimnazjum do dziś , od zawsze się świetnie ze sobą dogadywaliśmy . ani jego ani moje zachowanie nie przypominało w żaden sposób zachowania dzisiejszych 13latkow .
    • majson Re: wiek ? dobry? jaki? 24.08.12, 19:20
      Według mnie związki do wieku 14 lat są bez sensu :l dziecinada jednym słowem ale powiedzmy bez kitu od 15 w górę zaczyna się trochę inaczej. Aczkolwiek jedna 15 latka będzie niedojrzałą dziewczynką a inna dojrzałą kobietą i to też robi dużą różnice. Ale znam przypadki gdzie właśnie moja ciocia poznała w wieku 15-16 lat swojego teraz męża i są ciągle razem big_grin A są i takie osoby które w tym wieku co miesiąc zmieniają facetów big_grin
    • iamvegas Re: wiek ? dobry? jaki? 26.08.12, 22:39
      podpisuję się pod tym obiema rękami. wielka miłość w wieku 13 lat to chybajakieś żarty shock
      wiadomo, w pewnym momencie każdy ma takie 'ciśnienie' żeby być z kimś w związku (sama przeszłam i stwierdzam z pełną stanowczością - głupia wtedy byłam niemożliwie). teraz mając 19 lat inaczej patrzę na kwestie damsko-męskie, a jak sobie przypomnę co wyczyniałam kilka lat temu, co mi się pod czaszką kłębiło, to nic tylko się śmiać i w głowę popukać big_grin
    • luan Re: wiek ? dobry? jaki? 30.08.12, 22:50
      Takie nastoletnie miłostki to nie miłość. Miłość jest wtedy kiedy dwoje pragnie być ze sobą do końca swojego życia i konsumują swój związek ślubem. Jednakże bywa tak, że szczenięca miłość może przetrwać, ale to rzadko się zdarza smirk
    • andreapain Re: wiek ? dobry? jaki? 31.08.12, 22:43
      Myślę, że zależy to od dojrzałości danej osoby. Jednak przyznaję, że nie wierzę w wielkie miłości poniżej 15 roku życia.
    • jb.0la ... 01.09.12, 19:50
      w sumie racja, ale to też zależy wszystko od tego jaki kto jest i jakie ma do tego wszystkiego podejście. c:
    • meredith. Re: wiek ? dobry? jaki? 01.09.12, 22:30
      zależy, jedni dojrzewają do związków wcześniej inni później. a że małolaty wiążą się, żeby zaszpanować to już inna sprawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka