Dodaj do ulubionych

Co myślisz o osobach, które zmieniają sobie imię?

11.02.12, 15:37
Ja myślę, że są to osoby dosyć nie mądre. (w przypadku, ludzkiego, normalnego imienia.)
Jeśli chodzi o ludzi z dziwnymi imionami (nie chce nikogo obrażać, chodzi mi o osoby które mają oryginalne/wymyślone imię i nie lubią ich)
A wy co sądzicie? tongue_out
Obserwuj wątek
    • green.day. Re: Co myślisz o osobach, które zmieniają sobie i 11.02.12, 15:39
      Dokończę:
      Jeśli chodzi o ludzi z dziwnymi imionami (nie chce nikogo obrażać, chodzi mi o
      osoby które mają oryginalne/wymyślone imię i nie lubią ich) to ich w miaręrozumiem
    • koralina94 Re: Co myślisz o osobach, które zmieniają sobie i 11.02.12, 15:45
      Niemądre mówisz? A skąd wiesz, jakie są? Niektórzy po prostu mają takie imiona, których nigdy nie chcieli nosić i nigdy nie pogodzą się z tym, że mają na imię tak, a nie inaczej. I nie mówię tu wcale o tych strasznych imionach, te zwykłe też mogą się nie podobać.
    • vaniney Re: Co myślisz o osobach, które zmieniają sobie i 11.02.12, 16:02
      nienawidzę tego jak się nazywam odkąd tylko pamiętam i już dawno temu sobie przyrzekłam,że wraz z ukończeniem 18roku życia to zmienię.co prawda tylko na skróconą formę,ale ja widzę różnicę.zależy mi na tym,żebym mogła się nazywać tak jak chcę nie tylko nieoficjalnie,ale żeby w każdym dokumencie widniało to imię.jest takie krótkie,ładne,przyjemne.a nie zimne i poważne jak teraz.i nie uważam się za niemądrą z tego powodu.tak to jest,że kiedy się rodzimy jesteśmy mali i nie możemy o sobie decydować,a rodzice czasami zrobią coś,co nie będzie nam w przyszłości odpowiadać.na szczęście wchodząc w dorosłość sami możemy podejmować decyzję i nie jest to wcale głupie.o osobach zmieniających imię nic nie myślę.chwała czemuśtamwniebie,że ty nie masz takich problemów,ale jak widzisz ludzie są różni.to chyba ich sprawa i powinni czuć się dobrze z tym jak się nazywają,nie sądzisz?
    • hejkaa Re: Co myślisz o osobach, które zmieniają sobie i 11.02.12, 16:04
      Moim zdaniem to głupie. Jeżeli aż tak nie lubi się swojego imienia można przecież wymyślić jakieś zdrobnienie albo ksywkę wink
    • kasiula1997 ... 11.02.12, 16:35
      no cóż, ja mam koleżankę, która nienawidzi swojego imienia i nazwiska. i to nie jej wina, że ma takie imię w końcu to rodzice jej takie nadali, a ona nie mogła zaprotestować. jeśli komuś nie pasuje swoje imię to spoko, może zmieniać, to w końcu jego sprawa i jego wybór. w sumie sama z chęcią bym zmieniła na inne, na takie, które mi się podoba a nie moim rodzicom. big_grin
    • misia1306 Co myślisz o osobach, które zmieniają sobie imię? 11.02.12, 16:39
      Mojej kolezanki siostra ma na imie PALOMA to imie jest straszne . sciana Jak myslicie zmieniłybyscie sb takie imie na inne .
    • agapi Re: Co myślisz o osobach, które zmieniają sobie i 11.02.12, 16:46
      Że mają duże problemy z samoakceptacją.
    • riri48 Re: Co myślisz o osobach, które zmieniają sobie i 11.02.12, 17:07
      Ja nie na widzę swojego imienia. Ale jak ktoś ma wymyślone imię to nie powinien go zmieniać co ma niepowtarzalne ale jak komuś dali na imię np. "Wałbrzych" to nie dziwie mu się
    • estrellaa Re: Co myślisz o osobach, które zmieniają sobie i 11.02.12, 17:41
      nie popieram zmieniania imion .
    • xadax a co mam myśleć? to ich sprawa 11.02.12, 17:48
      .
    • olcissia_1998 Re: Co myślisz o osobach, które zmieniają sobie i 11.02.12, 17:55
      A czy każdemu ma podobać się jego "normalne", jak to określiłaś imię!? Od razu taką osobę uważasz za głupią, bo zmieniła? O_o Ja bym nie mogła się pogodzić, gdybym miała imię, którego nie chcę...
    • cotton.caandyy. Re: Co myślisz o osobach, które zmieniają sobie i 11.02.12, 18:31
      ja np. nienawidzę swojego imienia. ale nie wiedziałabym na jakie zmienić. jeszcze się zobaczy.
    • stokrotka002 Re: Co myślisz o osobach, które zmieniają sobie i 12.02.12, 13:29
      Tak w sumie to rozumiem takie osoby, bo jak im się imię naprawde nie podoba to sobie mogą zmienić. Chociaż to tak trochę głupio bo np. mam koleżankę Kasie która nagle się robi Anią no ale to ich sprawa xd cieszmy się że nie mamy tak jak np. w stanach gdzie wariaci nawet dzieci od jabłek czy miast nazywają, wtedy to serio imię do dupy tongue_out
    • renatka12 Re: Co myślisz o osobach, które zmieniają sobie i 12.02.12, 15:09
      nie mam nic przeciwko tym osobom.. jeśli chcą i im się poprzednie imię nie spodobało.. to przecież mogą...
    • yorkie Re: Co myślisz o osobach, które zmieniają sobie i 12.02.12, 20:34
      A co mam myślec? To ich sprawa. Nie podoba się to zmieniają, i to nie ma nic do ich inteligencji...
      Sama najchętniej zmieniłabym sobie imię.
    • werka123 Re: Co myślisz o osobach, które zmieniają sobie i 12.02.12, 20:42
      Jak kto uważa.Tylko głupio będzie zmieniać imię na przykład z Ania na Vanessa .
      • koloorowa. Re: Co myślisz o osobach, które zmieniają sobie i 22.02.12, 19:56
        no są gusta i guściki! jeżeli byś miała jakieś imię tak jak mówisz oryginalne i wymyślone Bóg wie jak to z pewnością też byś chciała zmienić, więc na to nie patrz. moja dobra kol ma na imię Dominika ale w dzieciństwie nie umiała go wymówić to mówiła na siebie po prostu Nina i tak zostało- jest Nina. każdy tak na nią mówi, nawet nauczyciele a w dzienniku ma wpisane Dominika. dużo osób nawet nie wie że Nina to nie jest jej prawdziwe imię. chciała sobie zmienić i najprawdopodobniej to zrobi smile
    • heloo Re: Co myślisz o osobach, które zmieniają sobie i 12.02.12, 20:50
      Nie zgadzam się z autorką wątku. Skoro chcą zmienić imię, to widocznie mają jakiś powód. Nie będę oceniać takich osób nie znając motywu ich działania.
    • mweezy . 19.02.12, 00:54
      A niech robią sobie jak chcą, akurat to jest mi obojętne.

ladiesteaparty.blogspot.com/
    • naina. Re: Co myślisz o osobach, które zmieniają sobie i 19.02.12, 11:26
      W sumie jak byś miała na imię Gertruda i wszyscy by się z ciebie nabijali to byś na pewno myślała nad zmianą. U mnie w szkole jest Jessica jak dla mnie okropne imię, gdybym się tak nazywała od razu próbowałabym zmienić np. na Ole, Magde
    • twilightowa2226 ......... 19.02.12, 16:03
      Każdy ma prawo zmienić sobie imię czy ci się to podoba czy nie. Są gusta i guściki. Jednym podoba się imię Sylwia, a drugim Roksana. Nie widzę w tym żadnego problemu i nie wcinam się do takich rzeczy, bo to nie moje życie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka