kropeczka23 18.02.12, 00:55 Własnie.. Umiecie oszczędzać ? xD Bo ja nie.. Zawsze mówię że zostawię sb kasę, i wydam na coś fajnego, a w rzeczywistości jest tak że wydaję te pieniądze na słodycze i ciuchy. XD Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koralina94 Re: Umiesz oszczędzać? ;D 18.02.12, 01:13 Umiem. Wydawanie kasy na rzeczy niepotrzebne uważam za zbędną czynność. Wolę zatrzymać pieniądze i uzbierać tyle, rzeczy przeznaczyć je na coś, co mi się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
noicomipowiesz Re: Umiesz oszczędzać? ;D 18.02.12, 11:17 Raczej umiem, zanim coś kupię pochopnie, to zawsze się wole zastanowić, niż potem żałować. nawet na kolonii jak moje kol. kupowały tysiące pamiątek, to .. no po prostu dziwiło mnie to, ja też kupiłam pamiątkę, upominki dla bliskich i jak przyjechałam do domu to zostało mi jeszcze 70 zł, a moja kol. która miała 300 .. nic jej nie zostało . a ja miałam 200. więc umiem i bardzo się cieszę . Odpowiedz Link Zgłoś
chilling Re: Umiesz oszczędzać? ;D 18.02.12, 13:21 dotychczas większośc kasy wydawałam na ciuchy,ale ostatnio ogarnęłam że mam strasznie dużo ciuchów i już nie bd wydawać tak kasy na prawo i lewo. dużo kasy też idzie na jedzenie ;/ staram się ostatnio na maksa oszczędać bo chce na wakacje(chce wyjechać na 2 wyjazdy a moi rodzice pokryją koszty tylko jednego wyjazdu i tak się cięszę że wgl mi dadzą kase <3 ) , może też do jakieść pracy pójdę żeby sobie dorobić ;D Odpowiedz Link Zgłoś
koloorowa. Re: Umiesz oszczędzać ? ;D 22.02.12, 19:42 mam tak samo, masakra jakaś Odpowiedz Link Zgłoś
sysiek4444 Re: Umiesz oszczędzać ? ;D 22.02.12, 20:22 mam uzbierane niespełna tysiąc. bardzo trudno jest mi to zatrzymać, bo tak naprawdę wciąż potrzebuję jakiejś nowej rzeczy. w tej chwili jestem bratu winna ponad stówę. także.. masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
lollyana Re: Umiesz oszczędzać ? ;D 24.02.12, 00:08 Jakby mi na czymś cholernie zależało to bym oszczędzała. Miałam taką sytuację z telefonem prawie dwa lata temu. A teraz... mam trochę za dużo nałogów, żeby oszczędzać. Odpowiedz Link Zgłoś
rockowa941 Re: Umiesz oszczędzać ? ;D 25.02.12, 22:31 jesli musze to oszczedzam ogolnie jesli nie mam na co wydac to nie wydaje kiedy 10 trzymalam przez 2 tyg bo nie mialam na co wydac ogolnie nie jestes rozrzutna jak inni o dostana 30 zl to ida pic lub cos nie Odpowiedz Link Zgłoś
anja_ Re: Umiesz oszczędzać ? ;D 03.03.12, 19:40 na początku miesiąca odkładam część na trociny (mam świnki morskie), a reszta leży w portfelu i z dnia na dzień ubywa jej. nigdy nie mam pieniędzy wtedy kiedy potrzebuję -,- Odpowiedz Link Zgłoś
lilaa. Re: Umiesz oszczędzać ? ;D 03.03.12, 19:41 Tak. Odkładam w specjalne miejsce kasę, którą chcę zaoszczędzić. To działa ! Odpowiedz Link Zgłoś
caterina97 Re: Umiesz oszczędzać ? ;D 31.03.12, 15:18 nie i strasznie mnie to w sobie denerwuje! xd przepuszczam kasę a potem żałuję. nie potrafię się nauczyć oszczędzania, od 2 lat próbuję xd Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy . 11.04.12, 15:49 Jak się staram i na czymś mi zależy to potrafię zaoszczędzić. KLIK Odpowiedz Link Zgłoś
nessy96 Re: Umiesz oszczędzać ? ;D 11.04.12, 17:41 tak, umiem i jestem z tego powodu z siebie dumna Odpowiedz Link Zgłoś
muffina Re: Umiesz oszczędzać ? ;D 12.04.12, 21:15 nie umiem. wszystko przepuszczam na weekendowe imprezy :c Odpowiedz Link Zgłoś
anja_ Re: Umiesz oszczędzać ? ;D 14.04.12, 18:58 niedawno były święta. tak tak anja sobie pieniążki odłoży, niech czekają na gorsze czasy. jasne. już teraz połowę wydałam. może gdybym miała jakiś cel to udałoby mi się. czyli: nie, nie umiem oszczędzać. Odpowiedz Link Zgłoś