katherine.leah Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 07.04.12, 19:25 Podstawówka.!! Chodzę do 2 gimnazjum. W podstawówce byłam lubiana, a w gimnazjum lubią te osoby, które palą i pyskują do nauczycieli. Ja taka nie jestem. Mam nadzieje, że tobie trafi się jakieś normalne gimnazjum. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiuniaxpp Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 25.04.12, 20:27 nie wiem ja jestem w gim , dużo się pozmieniało od podstwaówki, ale myślę , że liceum/ studia to najlepszy czas . bo gim i psp to dojrzewasz widzsz świat w szarych kolorach i uważasz , że wszystko jest do dupy , a w wieku liceum właśnie czy studi to myślę , że będzie lepiej niż teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
yellowgreenblue Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 26.04.12, 11:41 Tęsknię za czasami kiedy chodziłam do podstawówki, bo to był najlepszy okres mojego życia. Miałam całkiem fajną klasę nie to co moja obecna Nie mogę się doczekac kiedy skończę wreszcie to przeklęte gimnazjum i pójdę do liceum. Może tam będę miała normalną klasę a nie jakiś totalnych oszołomów i puste lalki które tylko się pudrują i siedzą na fb. Odpowiedz Link Zgłoś
roswell school 02.05.12, 21:02 Mam nadzieję, że liceum będzie moim najlepszym etapem w życiu, bo jak na razie, to chyba podstawówka. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka13 Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 21.05.12, 19:54 Szczerze powiedziawszy denerwowałam się przed pierwszym dniem w gimnazjum. No,ale jakoś poszło i uważam że jest mi lepiej właśnie tutaj niż w podstawówce Odpowiedz Link Zgłoś
bbika Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 21.05.12, 20:37 U mnie w podstawówce ciągle tym straszyli.. Jakby to nie wiem co było. Że trzeba ten test dobrze napisać i że nie wiadomo co jeszcze. I nic. Z tym że musieli nas przyjąć bo my byliśmy z okręgu. Ale tym testem bym się i tak nie przejmowała, w gimnazjum to już co innego. Jak oceniam etapy życia... Hmm. Pos=dstawówka, to podstawówka, ciężko mi coś powiedzieć, Człowiek był inny, całkiem inny. Później idzie do gimnazjum i myśli jaki to on teraz nie ważny. Mam nadzieję, że tak nie robiłam. Gimnazjum - zazwyczaj kocham. Gdyby się tylko nie trzeba było uczyć i nie było paru osób, ale tak podobno przez całe życie. O liceum nie powiem bo nie wiem. Zależy wszystko od podejścia każdego człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
rose_alie Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 21.05.12, 21:48 Chyba na razie gimnazjum, nie wiem jak jest w lo, ale w podstawówce było tandetnie, traktowali nas jak małe dzieci, w gim. to co innego, jest zarąbiście, szkoda, ze już wychodzę... Odpowiedz Link Zgłoś
hermiona13 ;) 21.05.12, 22:38 LICEUM. mimo, że w gimnazjum i podstawówce dużo mniej nauki, ale jeśli chodzi o całokształt to liceum. Życie towarzyskie, imprezy, wracanie nad ranem do domu :3 a w gimnazjum jednak jest jeszcze jakieś ograniczenie ze strony rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
carino Re: ;) 01.06.12, 14:09 Rzygam podstawówką i nie wiem jak po gimnazjum rozstanę się z tak zajebistymi ludźmi ;> Odpowiedz Link Zgłoś
tenshikiryuu Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 21.05.12, 23:51 Gimnazjum najlepsze, chcę tam wrócić! Nie znosiłam liceum, a podstawówki tym bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
dontcry Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 22.05.12, 07:13 jestem teraz w gimnazjum i w gimnazjum jest o niebo lepiej niz w podstawówce, lecz gdy chodziłam do podstawówki nie miałam tylko nauki, co teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
you_ Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 22.05.12, 15:40 podstawówka była najlepszym okresem w moim życiu, a szczególnie w klasach 4-6. Ale chodzi mi tu tylko o szkołe, bo w podstawówce było lepiej: mniej nauki, mili nauczyciele, wiele znajomych, klasa po prostu najlepsza ! więc ja miałam na prawdę fajnie w podstawówce. W gimnazjum jest masa nauki, moje gimnazjum jest jak więzienie, nie możesz wyjść na dwór bo są zamknięte kraty. MASAKRA.... nauczyciele nie traktują cie już jak dziecko, tylko jak dorosłego -.- na początku roku cały czas można było słyszeć: ,, To nie podstawówka żeby sie tak zachowywać'' itp. oczywiście są plusy, jest bardzo fajnie, nauczyciele nie są aż tacy źli, bo wiadomo raz mają lepszy humor a raz gorszy, lecz niektórzy mnie bardzo irytują. Klasa taka sobie, mogło być gorzej.CHCE WRÓCIĆ DO SZKOŁY PODSTAWOWEJ Odpowiedz Link Zgłoś
sweetkotek Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 23.05.12, 14:41 A ja szczerze nie wiem w podstawówce znałam się z wszystkimi bardzo blisko, chłopacy traktowali mnie jak kumpla (kiedyś się z nimi biłam więc miałam respekt ) no i oczywiście było kilka powalonych osób ale dało się przeżyć ,w gimnazjum znam ludzi mało i mam problemy z bliższym poznaniem ich ale są fajni więc może powolutku się uda a z nauką to powiem że już pierwszego dnia zwątpiłam w siebie jest cholernie dużo testów,kartkówek,odpowiedzi ale mała praca domowa i niektórzy nauczyciele są zajebiści więc ... Odpowiedz Link Zgłoś
sims Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 23.05.12, 15:18 póki co chodze do 2 gimnazjum i te 2 lata tu są najlepsze Nie ma się czego bać Odpowiedz Link Zgłoś
mobia Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 23.05.12, 15:20 Liceum- zdecydowanie. Dopiero wtedy ma się naprawdę dużo wolności i wgl... Gimbaza to w dużej mierze niestety wciąż straszna dziecinada (zwłaszcza chłopacy) Odpowiedz Link Zgłoś
shrek. Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 23.05.12, 21:00 jeśli chodzi o naukę - lepiej w podstawówce. ale reszta życia to gimnazjum <3 Odpowiedz Link Zgłoś
rei_san Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 24.05.12, 21:49 Cudny rocznik 99 ^^ Też idę teraz do gimnazjum x_x'' Nie zmieniam szkoły, bo jest w tym samym budynku gim., na dodatek klasy nie będą wymieszane i dojdzie mało osób. Tak więc staram się myśleć pozytywnie.. Ale mam straszne wizje związane z gimnazjum, kolana się pode mną uginają, jak o tym pomyślę... Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia3486 Gimnazjum . ! 25.05.12, 10:48 Na koniec podstawówki strasznie bałam się iść do gimnazjum, bo dużo więcej nauki i w ogóle. A teraz jestem w II gimnazjum i i strasznie boje się III klasy bo będzie trzeba odejść i w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
majlentis Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 25.05.12, 14:33 Moja rówieśniczka, siema Ja też od września zaczynam gimnazjum. Odpowiedz Link Zgłoś
justa68 gimnazjum 25.05.12, 15:58 jak narazaie to zdecydowanie gimnazjum włąśnie je kończę niestey Odpowiedz Link Zgłoś
olaya_ nie ma nic gorsyefo od gimnayjum 25.05.12, 19:00 to też zależy jak trafisz, na jaką klasę i na jakich nauczycieli i to zależy tez od tego czy jesteś na tyle otwarta. ja na razie nie mogę powiedzieć, gdzie było mi najlepiej bo jestem dopiero w gimnazjum Odpowiedz Link Zgłoś
daisyw Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 25.05.12, 20:58 Jestem w 1 gim. ,więc nie powiem Ci zbyt dużo. Spodziewałam się czegoś lepszego . Nauczyciele,uczniowie w podstawówce a w gimnazjum to niebo a ziemia . U mnie jeśli jesteś pustą,ale za to wydekoldowaną damunią,albo palisz fajki jesteś na poziomie,co jest dla mnie tragiczne,a w podstawówce tego nie było oczywiście . Nauczyciele wredniejsi,drą jape co chwila . Moja klasa? Całkiem nie zżyta, co innego niż moja kochana klasa w podstawówe. Oczywiście,z tamtą znam się 6,a z niektórymi 7 lat,z tą dopiero 1 rok,ale wiem,że na pewno nie będzie jak kiedyś . Już czekam z niecierpliwością do liceum,może tam mi się poszczęści . Odpowiedz Link Zgłoś
cesautres gimnazjum ;) 26.05.12, 09:30 jak na razie u mnie najlepsze było gimnazjum ,a teraz i z tym trzeba się pożegnać ;c mam nadzieję że w liceum też bedzie fajnie ;d Odpowiedz Link Zgłoś
morelka227 Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 27.05.12, 15:59 Myślę, że każdy okres ma swoje plusy i minusy, ale w podstawówce jest wszystko łatwiejsze niż w gimnazjum... Mówię nie tylko o nauce, ale i o stosunkach z innymi osobami. Ale nie jest tak źle jak mogłoby się wydawać A testy szóstoklasisty są łatwe o ile masz jakiekolwiek pojęcie o podstawowych rzeczach. Przynajmniej dla mnie był całkiem łatwy. Odpowiedz Link Zgłoś
atagerka Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 27.05.12, 17:23 Szczerze powiedziawszy w gimnazjum, żeby być 'fajnym' i znanym ludzie przeklinają, piją, palą i źle się uczą, ale możesz też poznać 'normalne' fajne osoby . Cieszę się, że od września idę do liceum i z tego co wszyscy mówią tam są już dojrzalsze osoby. Ogólnie podstawówka jest lepsza od gimnazjum, ale to wszystko zależy od tego jakich ludzi poznasz, jaką będziesz miała klasę . Odpowiedz Link Zgłoś
innocence_ Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 28.05.12, 21:53 W gimnazjum jest świetnie Nawet nie wiesz, jak bardzo mi szkoda, że już je kończę. Odpowiedz Link Zgłoś
laurie Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 29.05.12, 16:57 jak narazie najlepszym okresem w moim życiu jest gimnazjum, w którym aktualnie jestem podoba mi sie wiele bardziej niż podstawówka pod takim względem że sp to takie dzieci, a teraz dużo się dzieje bo dorastamy i stajemy się dorośli, poznajemy dużo nowych ludzi, dużo nowych rzeczy, wiele sie w naszym życiu zmienia, dużo rzeczy próbujemy, na których uczymy się metodą prób i błędów. nie chciałabym się cofnąć do podstawówki, teraz czuję się doroślejsza, rodzice również mnie tak traktują, można mi na więcej i ja oczekuje więcej np. zaczyna sie chodzenie na imprezy, wyjazdy bez rodziców ze znajomymi, poprostu w gimnazjum dopiero poczułam tak jakby co to życie. z opowieści starszych znajomych słyszę, że w lo jest jeszcze lepiej, no ale to jeszcze przedemną/ Odpowiedz Link Zgłoś
demixxd Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 30.05.12, 16:06 Nie wiem, bo jeszcze nie jestem w gimnazjum. Jestem w szóstej klasie. Odpowiedz Link Zgłoś