hellokinia 01.04.12, 12:42 jak rozumiecie to słowo,z czym wam się kojarzy? jakie waszym zdaniem ubrania itp...pasują do określenia tego słowa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bellacullenx Re: kicz 01.04.12, 12:50 Kicz kojarzy mi się z taką słitaśną dziewczyną, która lansuje sie w białych kozaczkach, krótkiej miniówce + różowej bluzce ze złotym napisem 'puma' + oczywiście włosy przeprostowane, zniszczone, spalone, platynowy blond no bo jakże by inaczej, masa błyszczku na ustach i najlepsze: srebrne koła w uszach no i piesek, piesek musi być. Odpowiedz Link Zgłoś
zdalaodnormy Re: kicz 10.04.12, 20:25 @bellacullenx idealnie to określiła. Nic dodać, nic ująć zapraszam, gdyby komuś się nudziło.. gdyby się nie nudziło to także zapraszam XD: tysia-xoxo.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
i_love_ny Re: kicz 01.04.12, 17:38 rude pseudoskejtówy w za dużych ciuchach z kolczykami w wardze i obowiązkowo w bluzie z adidasa Odpowiedz Link Zgłoś
grace4 czekoladowamokka.bloog.pl 03.04.12, 22:33 Zapraszam na: czekoladowamokka.bloog.pl Dużo ciekawych informacji na temat mody i urody, warto zajrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
yorkie Re: kicz 06.04.12, 10:04 Kicz? Z wszystkim, co kolorowe, jaskrawe i błyszczące. Odpowiedz Link Zgłoś
kotkaevita15 Re: kicz 06.04.12, 12:11 Kicz - wg mnie to coś kiepskiego gatunkowo; nie tylko ubrania, ale też np. obrazy, książki, filmy, zdjęcia, piosenki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
hermi.ona Re: kicz 07.04.12, 11:40 A ja przytoczę definicję w mojego podręcznika do polskiego "Kicz - określenie sztuki uproszczonej, czułostkowej, egzaltowanej, "cukierkowej" i ogólnie schematycznej [...]. Cechą kiczu jest jest nadmierna łatwość przekazu, płytka jednoznaczność i "ładność" [...] pozbawiona głębszej treści czy myśli." Uważam, że kicz to wszystko, co jest przesadzone i sztuczne. Kicz może obejmować wszystkie style bycia i ubierania. Dla przykładu, według mnie kiczowata jest zarówno dziewczyna ubrana w białe kozaczki i krótką różową mini, która robi tylko po to, aby zaistnieć i się pokazać, jak i niektóre dziewczyny emo, które wymyślają sobie problemy tylko po to, aby otoczenie zwróciło na nie uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
noicomipowiesz Re: kicz 07.04.12, 13:15 moje pierwsze skojarzenie ze słowem kicz to białe kozaczki, spódniczka mini, różowa oczywiście, doczepiane włosy i doklejane rzęsy -,- Odpowiedz Link Zgłoś
answer answer 07.04.12, 17:33 Kicz (z niem. Kitsch - lichota, tandeta, bubel) – utwór o miernej wartości, schlebiający popularnym gustom, który w opinii krytyków sztuki i innych artystów nie posiada wartości artystycznej. Wg. mnie @bellacullenx powiedziała już chyba wszystko na temat kiczu ... No, tylko mnie, nie wiem czemu, ale kiedy mówię o kiczu, w myślach pojawia mi się obraz tytułowych dziewczyn z "Galerianek" ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
natis13 Re: kicz 07.04.12, 13:14 Kicz moim zdaniem to coś bez gustownego i bardzo oklepanego. Np. krasnale podwórkowe xd.Jeśli chodzi o styl ubierania: to coś w stylu różowe mini spódniczki do tego bluza (różowa,fioletowa) +addidaski lub kozaczki. Jest mnóstwo zestawów ,które można okrzyknąć tym mianem. Odpowiedz Link Zgłoś
your_nightmare Re: kicz 07.04.12, 13:50 Mi kicz kojarzy się z ... lateksem . c; I kolorem takim mocno różowym . ; / Odpowiedz Link Zgłoś
duuumi Re: kicz 07.04.12, 14:58 Kicz kojarzy mi się z laskami, które albo mają baaaardzo jasne, platynowe blond wlosy, albo mega ciemnie, takie podchodzace az pod granat :d Do tego jakies latekstowe albo skorzane gorszety, ktróciutkie ciemnoróżowe spódniczki, białe kozanki, tona różowej szminki na ustach, sztuczne zeby, no i pomaranczowy podkład. Odpowiedz Link Zgłoś
nessy96 Re: kicz 08.04.12, 16:36 kojarzy mi sie z różowym brokatem, plastikowymi dziewczynami w różowej mini, tonie tapety na twarzy itd. No i jeszcze kojarzy mi się z Nicki Minaj, Katy Perry i Lady Gagą. Odpowiedz Link Zgłoś
kropeczka23 Re: kicz 10.04.12, 00:14 można określić tym słowem i ciuchy i styl i fryzurę.. Wiele rzeczy, ale nie rozumiem sensu tego wątka. XD Odpowiedz Link Zgłoś
pinkponk Re: kicz 10.04.12, 13:16 Kicz to według mnie brzydkie ciuchy tzn. z mnóstwem koralików, brokatu, jaskrawe kolory etc. Odpowiedz Link Zgłoś