01.04.12, 12:42
jak rozumiecie to słowo,z czym wam się kojarzy? jakie waszym zdaniem ubrania itp...pasują do określenia tego słowa? kiss
Obserwuj wątek
    • bellacullenx Re: kicz 01.04.12, 12:50
      Kicz kojarzy mi się z taką słitaśną dziewczyną, która lansuje sie w białych kozaczkach, krótkiej miniówce + różowej bluzce ze złotym napisem 'puma' + oczywiście włosy przeprostowane, zniszczone, spalone, platynowy blond no bo jakże by inaczej, masa błyszczku na ustach i najlepsze: srebrne koła w uszach no i piesek, piesek musi być.
      • sacrum_97 Re: kicz 01.04.12, 12:57
        zgadzam się z przedmówczynią smile
      • estrellaa @ bellacullenx 09.04.12, 19:05
        dokładnie, nic dodać nic ująć .
      • zdalaodnormy Re: kicz 10.04.12, 20:25
        @bellacullenx idealnie to określiła. Nic dodać, nic ująć smile

zapraszam, gdyby komuś się nudziło.. gdyby się nie nudziło to także zapraszam XD: tysia-xoxo.blogspot.com
    • i_love_ny Re: kicz 01.04.12, 17:38
      rude pseudoskejtówy w za dużych ciuchach z kolczykami w wardze i obowiązkowo w bluzie z adidasa sciana
    • grace4 czekoladowamokka.bloog.pl 03.04.12, 22:33
      Zapraszam na: czekoladowamokka.bloog.pl

Dużo ciekawych informacji na temat mody i urody, warto zajrzeć wink
    • yorkie Re: kicz 06.04.12, 10:04
      Kicz?
      Z wszystkim, co kolorowe, jaskrawe i błyszczące.
    • kotkaevita15 Re: kicz 06.04.12, 12:11
      Kicz - wg mnie to coś kiepskiego gatunkowo; nie tylko ubrania, ale też np. obrazy, książki, filmy, zdjęcia, piosenki itp. smile
    • katjacarter_ Re: kicz 06.04.12, 12:22
      kicz kojarzy mi się z lady gagą
    • hermi.ona Re: kicz 07.04.12, 11:40
      A ja przytoczę definicję w mojego podręcznika do polskiego "Kicz - określenie sztuki uproszczonej, czułostkowej, egzaltowanej, "cukierkowej" i ogólnie schematycznej [...]. Cechą kiczu jest jest nadmierna łatwość przekazu, płytka jednoznaczność i "ładność" [...] pozbawiona głębszej treści czy myśli."
      Uważam, że kicz to wszystko, co jest przesadzone i sztuczne. Kicz może obejmować wszystkie style bycia i ubierania. Dla przykładu, według mnie kiczowata jest zarówno dziewczyna ubrana w białe kozaczki i krótką różową mini, która robi tylko po to, aby zaistnieć i się pokazać, jak i niektóre dziewczyny emo, które wymyślają sobie problemy tylko po to, aby otoczenie zwróciło na nie uwagę.
      • noicomipowiesz Re: kicz 07.04.12, 13:15
        moje pierwsze skojarzenie ze słowem kicz to białe kozaczki, spódniczka mini, różowa oczywiście, doczepiane włosy i doklejane rzęsy -,-
        • answer answer 07.04.12, 17:33
          Kicz (z niem. Kitsch - lichota, tandeta, bubel) – utwór o miernej wartości, schlebiający popularnym gustom, który w opinii krytyków sztuki i innych artystów nie posiada wartości artystycznej.

Wg. mnie @bellacullenx powiedziała już chyba wszystko na temat kiczu ... shock
          No, tylko mnie, nie wiem czemu, ale kiedy mówię o kiczu, w myślach pojawia mi się obraz tytułowych dziewczyn z "Galerianek" ;/
    • natis13 Re: kicz 07.04.12, 13:14
      Kicz moim zdaniem to coś bez gustownego i bardzo oklepanego. Np. krasnale podwórkowe xd.Jeśli chodzi o styl ubierania: to coś w stylu różowe mini spódniczki do tego bluza (różowa,fioletowa) +addidaski lub kozaczki. Jest mnóstwo zestawów ,które można okrzyknąć tym mianem.
    • your_nightmare Re: kicz 07.04.12, 13:50
      Mi kicz kojarzy się z ... lateksem . c; I kolorem takim mocno różowym . ; /
      • duuumi Re: kicz 07.04.12, 14:58
        Kicz kojarzy mi się z laskami, które albo mają baaaardzo jasne, platynowe blond wlosy, albo mega ciemnie, takie podchodzace az pod granat :d
        Do tego jakies latekstowe albo skorzane gorszety, ktróciutkie ciemnoróżowe spódniczki, białe kozanki, tona różowej szminki na ustach, sztuczne zeby, no i pomaranczowy podkład.
    • nessy96 Re: kicz 08.04.12, 16:36
      kojarzy mi sie z różowym brokatem, plastikowymi dziewczynami w różowej mini, tonie tapety na twarzy itd. No i jeszcze kojarzy mi się z Nicki Minaj, Katy Perry i Lady Gagą.
    • kropeczka23 Re: kicz 10.04.12, 00:14
      można określić tym słowem i ciuchy i styl i fryzurę.. Wiele rzeczy, ale nie rozumiem sensu tego wątka. XD
    • pinkponk Re: kicz 10.04.12, 13:16
      Kicz to według mnie brzydkie ciuchy tzn. z mnóstwem koralików, brokatu, jaskrawe kolory etc.
    • xadax Re: kicz 18.04.12, 21:16
      sandały + skarpetki = KICZZZ !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka