Dodaj do ulubionych

Dla wszystki co czytali książę"Igrzyska Śmierci"..

28.04.12, 22:55
Będę na ich temat robić prezentacje do szkoły (tylko 1 tom). Dlatego chciałabym się dowiedzieć:
- jak ją interpretujecie?
- jak wam się podobała narracja?
- i ogólnie piszcie o wszystkich odczuciach z nią związanych i wszystkim co na jej temat wiecie (możliwe, że czegoś nie dostrzegłam)
- przydatne byłoby też gdybyście mi poradziły o czym nie powinnam zapomnieć w tej prezentacji.
Z góry dziękujęwink
Obserwuj wątek
    • demi261 Re: Dla wszystki co czytali książę"Igrzyska Śmier 28.04.12, 23:09
      .
    • alicesz 03.05.12, 17:49
      Ogółem jestem zachwycona całą trylogią;D
      Jednakże jak podzielę ją na trzy osobne książki i zacznę je analizować to już nie jest tak fajnie. Pierwsza część, podobnie jak reszta, jest pisana w. 1.os. Książka jest przetłumaczona w strasznie uproszczonej wersji. Czasami miałam wrażenie, że czytam książkę dla podstawówki. Ale akcja mi to wynagrodziła;D Świetnie ukazana manipulacja władzy, która w dystryktach sieje postrach i spustoszenie, natomiast w samym Kapitolu jest po prostu super.
      Katniss jest po prostu moją bohaterką. Lubię się z nią utożsamiać. Czuję się samotna i również kocham tak bardzo swoje rodzeństwo że poszłabym za nich na śmierć. Chyba...
      • pozytywna_6 Re: .... 03.05.12, 18:04
        Książka jest pełna przenośni , w sumie to cała trylogia jet jedną wielką przenośnią.. jest pełan wartości życiowych i zasad moralnych..Wręcz doskonały kandydat na lekturę..tongue_out ..Ale to wszystko już pewnie sama wiesz..smile
        • demi261 Re: .... 05.05.12, 00:09
          z prezentacją ruszyłam, jakoś mi nawet poszło, jeszcze tylko tak 1/3 mi została;p
          dziękuję za zainteresowanie i dodam do mojej wypowiedzi o tym kandydacie na lekturę, bo co prawda to wszystko było mi wiadome, ale dokładnie takich słów bym nie użyła, a teraz wydały mi się ciekawe ;*

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka