Dodaj do ulubionych

KSM - Katolickie Stowarzyszenie Młodych

20.10.12, 18:47
Chciałabym się zapytać, czy należycie do KSMu, jeśli tak to dlaczego, co najbardziej Wam się w tym stowarzyszeniu podoba, co robicie na spotkaniach i gdzie wyjeżdżacie, jak spędzacie czas? + ile Was jest w hmm zastępie? albo grupie.
Obserwuj wątek
    • laleczka. Re: KSM - Katolickie Stowarzyszenie Młodych 20.10.12, 20:19
      Ja nie chodzę na KSM, ale chodzę na Wspólnotę Marana Tha - Odnowa w Duchu Świętym. Spotykamy się co piątek, śpiewamy, wielbimy Pana. Wyjeżdżamy zazwyczaj w ferie i wakacje na rekolekcje, tam można umocnić swoją wiarę. Jeżeli nie uczestniczysz w czymś takim, pójdź na spotkanie bo serio warto ! serce
    • alicesz oaza 20.10.12, 22:48
      Ja co prawda nie należę do KSM tylko do oazy, czyli Ruchu Światło-Życie. Ale myślę, że na spotkaniach może być podobnie. Modlimy się, zgłębiamy relacje z Panem Bogiem, integrujemy się z ludźmi o podobnych wartościach, ale również wychodzimy na przeciw młodzieży zagubionej i wątpiącej w Boga wink Organizujemy wyjazdy na rekolekcje wakacyjne lub w czasie ferii zimowych. Jest naprawdę wspaniale. Dużo zmieniłam w swoim życiu dzięki temu zdecydowanie na lepsze.
      Jeśli szukasz wspólnoty to naprawdę polecam wink Każdy może znaleźć dla siebie miejsce w Kościele, który powołał wiele wspólnot z różnymi haryzmatami, aby przybliżyć nas do Boga serce
    • charlotte__ Re: KSM - Katolickie Stowarzyszenie Młodych 20.10.12, 23:32
      Nie należę do KSM, lecz do oazy Ruchu Światło - Życie. Od jakiś kilku lat nie wyobrażam sobie piątku bez tego spotkania. Jedzie któraś z Was na Taize do Rzymu? ;]
    • charlotte__ Re: KSM - Katolickie Stowarzyszenie Młodych 20.10.12, 23:34
      Ojj nie odpowiedziałam na Twoje pytania.. mimo że nie chodzę na KSM a na oazę wydaje mi się, że te "zgromadzenia" są całkiem podobne do siebie. Więc gdzie wyjeżdżamy?? No to już od nas zależy, najczęściej w góry, na rekolekcje, w czasie ferii i wakacji. Do oazy należę jakieś 6 lat..
    • marszalinka :) 21.10.12, 12:06
      A ja chodze na młodziezowke- tez wielbimy Pana, czytamy Bblie, modlimy sie, wyjezdzamy wspolnie. Na tych spotkaniach jest sama mlodziez, nie ma ksiezy itd. bo jestem protestantka smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka