czekolada1998 22.10.12, 20:18 Chciałabym zrzucić parę kilogramów i stwierdziłam, że najszybszym sposobem na schudnięcie będzie jedzenie tylko obiadu (ok. 200-400 kcal) i nic poza tym, zastanawiam się ile może przez to schudnąć. Pomożecie? Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loczek151 Re: Mała głodówka 22.10.12, 20:35 Oczywiście, to świetny sposób by nabawić się roztroju żołądka, i gigantycznego efektu jojo zaraz po zakończeniu "odchudzenia". A tak na serio, widać, że absolutnie nie masz żadnego pojęcia na temat diet i zdrowego chudnięcia Odpowiedz Link Zgłoś
ellen100p Głupie pomysły 22.10.12, 22:16 Chyba oszalałaś! Dziewczyno normalna dieta to 5 drobnych posiłków zawierających owoce i warzywa. Przede wszystkim zrezygnuj ze słodyczy, chipsów i innych takich, bo to na pewno Ci nie pomoże - zacznij się ruszać, ćwicz na w-fie i w domu . No i napisz nam swój wzrost i aktualną wagę, bo być może wcale nie potrzebujesz diety. Odpowiedz Link Zgłoś
milejdi Nie oszalałaś... 22.10.12, 23:24 Powiem tak. Jesli masz naprawdę silną wolę, to możesz jechać na limicie 400kcal, ale radziłabym rozłożyć je na limit 3-5 posiłków dziennie. Głównie zleci Ci woda i mięśnie, tak więc może i wagowo zejdzie dużo, ale wizualnie-niekoniecznie. Osobiście polecam coś w granicach 800-1200 kcal, warzywa, nabiał, ryby, owoce, orzechy. I bardzo dużo ruchu, bo bez tego nie ma spalania. Długie trasy rowerowe, jogging, rolki, cokolwiek. Wiem, że szybkie efekty kuszą, ale nie warto, a mówi Ci to osoba, która przez taką drakońską dietę przechodziła. Schudłam 18 kg(ważyłam 43 kg), potem przytyłam do 52( jo-jo ). Żeby nie wrócić do wyższej wagi, zaczęłam jeść koło 1000 kcl dziennie i więcej ćwiczyc, i wiesz co? Może i dłużej chudłam, aż mnie nerwica łapała, ale za to teraz ważę z powrotem 43 kg, a moje nogi wyglądają na chudsze niż wtedy. Wybierz rozsądnie... Odpowiedz Link Zgłoś
blaugball . 23.10.12, 15:58 Jak chcesz, to tak rób i tak szybko zmienisz zdanie. Uwierz mi, że próbowałam wiele razy tkaich ostrych diet, ale i tak chudłam na stałe tlyko na tych rozsądnych. Pozdrawiam twoje siedzenie w szkole i skupienie na naucę. Odpowiedz Link Zgłoś
rogaliczek Re: Mała głodówka 23.10.12, 20:44 Najlepszą dietą jest nie mieć diety. Najlepiej zacząć odżywiać się zdrowo, ograniczyć węglowodany, tłuszcze zwierzęce i spożywać dużo tłuszczy roślinnych i białka, np. ryby, warzywa, owoce, suszone owoce. Dawkuj sobie porcje, jedz 5 posiłków dziennie, ale małych, tym samym nigdy nie poczujesz głodu i nie skusisz się na jakąś dodatkową kanapkę czy coś. Jeżeli chodzi o ziemniaki to jest to mit, że tuczą. Gdy ugotujesz je w wodzie bez dodatku soli, nie zalejesz jakimiś sosami, są mało tuczące i bardzo pożywne. Radzę też robić zakupy trochę dłużej i czytać etykiety, dla zdrowia Poza tym możesz spróbować zawiązać sobie oczy i jeść z zamkniętymi oczyma, wtedy żołądek szybciej wyśle do mózgu bodziec odpowiadający za uczucie sytości, ponieważ nie będzie mu w tym przeszkadzał bodziec wzrokowy, który będzie mówił nam, że na talerzu coś jeszcze jest i trzeba to zjeść. I pij przed jedzeniem! Odpowiedz Link Zgłoś
szukajmnie Re: Mała głodówka 23.10.12, 21:57 od niejedzenia sie nie chudnie. żeby chudnąć trzeba jeść, nie da sie inaczej. nawet gdybyś zaczela jeść tylko te obiady, to ile dni wytrzymasz? 2,4,7? prędzej czy później znowu zaczniesz jesc normalnie, organizm dostanie szoku, gdy bo tylu dniach głodówki dostarczysz mu odpowiednią ilość kalorii i wystąpi efekt jojo. wrócisz do punktu wyjścia. i po co sie tyle męczyć...? Odpowiedz Link Zgłoś
bad_alex ogłupiałaś lasko.. co ci da głodówka ? gó..... 23.10.12, 22:26 zrobisz sobie tylko efekt jojo, czyli stracisz a potem tylko coś zjesz i będziesz przybierała tyle samo i nawet więcej. bez ćwiczeń gó... zrobisz. organizm przyzwyczai się do twojej diety i z jednego głupiego obiadu będzie pobierał tyle składników odżywczych jakbys jadła cały dzień.. Odpowiedz Link Zgłoś
blackberryx3 Re: Mała głodówka 23.10.12, 23:07 to nie mądre, dziewczyno, po prostu zacznij ćwiczyć i ogranicz słodycze ;p Odpowiedz Link Zgłoś