Dodaj do ulubionych

Wasze newsy, artykuły, notki i propozycje

• tokiohotellove Koniec serialu "Hannah Montana" 19.01.10, 12:16
      Młodzież na całym świecie pogrąży się w rozpaczy....
      Kończy się bowiem produkcja popularnego serialu Hannah Montana
      Disney Channel wyemituje jeszcze czwarty sezon, którego odcinków starczy mniej więcej
      na rok. Decyzja o zakończeniu serialu jest już jednak ostateczna.
      Dzięki serialowi Hannah Montana wylansowała się Miley Cyrus, odtwórczyni głównej roli.
      Najpopularniejsza nastolatka w Stanach robi teraz karierę muzyczną, nagrywa z gwiazdami
      największego formatu i czuje się świetnie w świecie celebrytów.

Gwiazdka twierdzi, że nie jest jej żal serialu. Nie chce być już tylko idolką dzieciaków. Teraz
      czeka na poważniejsze propozycje filmowe i skupia się na śpiewaniu.

Oglądacie serial "Hannah Montana"?

• inna_odinnych Propozycje do profili 19.01.10, 15:28
      Nie wiem, czy ktos juz wczesniej wpadl na ten pomysl,
      ale wpadlam na pomysl, jak mozna ulepszyc profile. Moim zdaniem, powinny byc
      wiadomosci prywatne, aby kazdy mogl porozmawiac z kim chce, a wszyscy by tego
      nie widzieli.
      Dodatkowa propozycja to rowniez "znajomi". Chcialabym dodac do znajomych, ludzi
      ktorych znam, a tez maja tutaj profil. Mam nadzieje, ze pozytywnie rozpatrzysz
      te propozycjewink
    • hermionapotter Re: Manipulacja ciuchami! 21.01.10, 09:54
      Zapewne coś się wam w sobie nie podoba. Tu za dużo, tam za mało...Na szczęście
      są sposoby, by je ukryć. I to skutecznie! Jak?

BRAK WCIĘCIA W PASIE:
      + TAK: dłuższe bluzki i swetry (w tej roli tuniki), sukienki odcinane pod biustem
      - NIE: paski w talii, bluzki i swetry do bioder

ZA DUŻY BRZUSZEK:
      +TAK: proste swetry i bluzki, bez paska
      - NIE: marszczenia w talii, paski, wyraziste kolory

SZEROKIE RAMIONA, WĄSKIE BIODRA:
      +TAK: bluzki z miękkich, lejących się materiałów, proste spodnie i spódnice,
      duże torby na ramię
      -NIE: obfite, duże spódnice, duże kołnierze

SZEROKIE RAMIONA I BIODRA:
      +TAK: spodnie i spódnice z zaszewkami lub paskiem, żakiety, bluzki i swetry
      wcięte w talii
      - NIE: proste bluzki i sukienki, kieszenie na biuście i biodrach, marszczone
      spódnice

ZA DUŻY BIUST:
      +TAK: rękawy do łokcia lub stroje bez rękawów, pionowe cięcia, dekolty w szpic
      albo wąskie, owalne
      - NIE: obcisłe bluzeczki, półgolfy, szerokie dekolty, szerokie paski w talii
      falbanki i kieszonki na biuście

ZA MAŁY BIUST:
      +TAK: krótkie rękawy z mankietami, bluzki i sukienki na podwyższonej talii,
      staniki push- up
      - NIE: obcisłe bluzki, pionowe cięcia, miękkie staniczki

PS. Proszę żeby mój artykuł ukazał się na Kotku;*
    • czekoczeko Czy marzycie już o Wakacjach??? 21.01.10, 17:32

Zima.... brrr... to moja znienawidzona pora roku;| tęsknie już za Wiosną i Latem.....

Czy wy też nie lubicie Zimy??
      • wtf.owa książki 21.01.10, 21:28
        Czy czytanie książek to wstyd ? Czy oglądanie filmów jest lepsze ?

Książki rozwijają naszą wyobraźnię, czasem zmieniają nasze światopoglądy, lub całe nasze
        życie. Pomagają nam też w szkole, nie mamy problemów z ortografią, rzadziej zdarzają
        nam się tak zwane ,,literówki". Motywują nas do działania, dzięki nim możemy przeżyć to
        co bohaterowie. Osobiście znam takie książki, do których będe wracać nie raz i nie dwa i
        zawsze będe czuć te same emocje co za pierwszym razem. Są to książki, które zmuszają
        do myślenia. Są to między innymi : My, dzieci z dworca ZOO, Pamiętnik narkomanki
        Zmierzch, Harry Potter , Numery.
        Lista jest długa. Nieskończona.
        Książki to emocje na papierze !
    • emila Re: Książka na wolny czas 21.01.10, 22:38
      Czy ktoś lubi czytać Pamiętniki?
      Jeżeli tak to zachęcam do przeczytania książki pt. Pamiętnik Nastolatkismile
      Ta książka przedstawia... A zresztą co ja wam będę mówićsmirk
      Same się przekonaciebig_grin

e-nastolatki.pl/images/articles/ksiazki/pamietnik_nastolatki.jpg
      Pozdrawiam wszystkie kotki
      Emilasmile
      • emila Re: Kotku 21.01.10, 22:39
        I ci Kotku, może być???
        • emila Re: Kotku 22.01.10, 12:16
          I co kotku? Może być???
    • tokiohotellove Re: 16 oznak,że pora na odchudzanie;) 24.01.10, 11:51
      chcecieć kiedy zacząć sie odchydzać podam wam dość nietypowe oznaki wink.....
      1.Tytańczysz,a orkiestra podskakuje.
      2.Aspiryna najlepiej smakuje ci z majonezem.
      3.Kupiłaś talerzyk do zupy,a ponton i kolo ratunkowe dorzucili w prezencie.
      4.Słoń w ZOO rzuca ci orzeszki.
      5.Zdjęcie na zakończebie roku zrobili z lotu ptaka.
      6.W prawie jazdy masz odnotację:ciąg dalszy zdjęcia na drugiej stronie.
      7.wszystkie restaulacje w twoim mieście mają zawieszki:"możemy przyjąc tylko 240 gości
      lub {twoje nazwisko}
      8.Wsiadasz do windy a ona jedzie w dół nawet jeśli to parter.
      9.Rzucane w Ciebie śnieżyki wchodzą na twoją orbitę.
      10.W Kalifornii zarobiłabyś na luksusowe życie sprzedając cień.
      11.Ktoś dwukrotnie obszedł cie dookoła..... i zabłądził.
      12.Poleciały Ci oczka w dżinsach.
      13.Kelner w restaulacji nie podaje Ci karty lecz kostorys.
      14.Pasek zakładasz za pomocą bumerangu.
      15.Odwracasz sie..... a znajomi urządzają Ci przyjęcie powitalne.
      16.Ostatnio w kinie siedziałaś obok wszystkich.

MAM NADZIEJĘ,ŻE TERAZ WIECIE KIEDY ZACZĄĆ SIE ODCHUDZAĆ;P
    • oolax warto poznać-JLS 25.01.10, 16:58
      Warto poznać finalistów x factory JLS. Grupę tworzy czwórka chłopaków: Aston,
      Marvin, J.B oraz Ortise. Chłopcy wydali już płytę zatytułowaną JLS oraz dwa
      single beat again i everybody in love a 22 lutego wyjdzie ich następny singiel
      one shot. Ponieżej teledysk do tej piosenki (link)
      www.youtube.com/watch?v=eV_WunW1KR8
      • stokroteczka11 ''brand new eyes'' zlota w USA! 25.01.10, 20:37
        Album ''brand new eyes'' w samych Stanach Zjednoczonych nabyło ponad pół miliona
        osób, dzięki czemu krążek uzyskał status złotej płyty! Płyta obecnie status
        ''złotej'' ma w takich krajach jak Australia, Irlandia, Nowa Zelandia i Wielka
        Brytania.

https://i45.tinypic.com/vy48sz.jpg
    • originalnick 14 luty Walentynki 29.01.10, 11:04
      Już niedługo dzień św. Walentego, a więc Walentynki... big_grin
      ;]

A teraz informacje o tym dniu:

Walentynki

Walentynki (ang. Valentine's Day) – święto zakochanych, obchodzone 14
      lutego. Nazwa pochodzi od św. Walentego, którego wspomina się w Kościele
      katolickim tego dnia.

Zwyczajem w tym dniu jest wysyłanie listów zawierających wyznania miłosne
      (często pisane wierszem). Na Zachodzie, zwłaszcza w Anglii i Stanach
      Zjednoczonych czczono św. Walentego jako patrona zakochanych. Dzień 14 lutego
      stał się więc okazją do obdarowywania się drobnymi upominkami.

Walentynki w Polsce

Do Polski obchody walentynkowe trafiły w latach 90. XX wieku z kultury
      francuskiej i krajów anglosaskich. Święto to konkuruje o miano tzw. święta
      zakochanych z rodzimym świętem słowiańskim zwanym potocznie Nocą Kupały lub
      Sobótką, obchodzonym w nocy z dnia 21 na 22 czerwca).

Historia święta

Pomimo katolickiego patrona tego święta, czasem wiązane jest ono ze zbieżnym
      terminowo zwyczajem pochodzącym z Cesarstwa Rzymskiego, polegającym głównie na
      poszukiwaniu wybranki serca, np. przez losowanie jej imienia ze specjalnej urny.
      Współczesny dzień zakochanych nie ma jednak bezpośredniego związku z jednym
      konkretnym świętem starożytnego Rzymu, choć jest kojarzony z takimi postaciami z
      mitologii jak Kupidyn, Eros, Pan czy Juno Februata.

Możliwe, że zwyczaje związane z tym dniem nawiązują do starożytnego święta
      rzymskiego zwanego Luperkaliami, obchodzonego 15 lutego ku czci Junony,
      rzymskiej bogini kobiet i małżeństwa, oraz Pana, boga przyrody.

Krytyka walentynek

Część polskiego społeczeństwa krytykuje walentynki jako amerykanizm,
      wypierający starsze, rodzime tradycje[potrzebne źródło]. Według innego argumentu
      święto to powstało z powodu stagnacji handlowej pomiędzy Bożym Narodzeniem a
      Wielkanocą.

https://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Nuvola_apps_package_favorite.svg&filetimestamp=20080405215924
      Czerwone serce, będące symbolem walentynek

Dzień: 14 lutego
      Typ święta: międzynarodowe
      Symbole: serce
      Inne nazwy: Dzień zakochanych,Dzień Świętego Walentego

pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:BigPinkHeart.jpg&filetimestamp=20050611142638
      Walentynkowa pocztówka z ok. 1910r.

Tak, tak te słowa (również obrazki) pochodzą z Wikipedii.! wink

Jak obchodzicie to Święto? Czy u was w szkole obchodzicie to Święto, jeśli tak
      to jak? A może wysyłacie kartki swojemu chłopakowi/swojej dziewczynie?
      kiss
      • ema11 Re: 14 luty Walentynki 29.01.10, 18:21
        niedługo premieraDaybreakers a kotek jeszcze nic o tym filmie nie napisał
    • tokiohotellove 20 sposobów jak powiedzieć ,,kocham cię" 31.01.10, 11:20
      Walentynki tuż,tużwink

Choć serce nasze żarzy się czasem wprost od miłosnych odczuć, a w uszach aż dudni
      od miłosnych westchnień na widok wybranka, oprócz rozpłomienionych policzków i
      mglistego wzroku niewiele z naszej gorącej miłości widać na zewnątrz. A ponieważ te
      objawy przypominają raczej zaawansowaną grypę zamiast odwzajemnienia uczuć możemy
      doświadczyć zatrzaśnięcia drzwi przed nosem. Oto, jak skutecznie wyrazić swoje żarliwe
      uczucia!
      1. Miłość można wyrazić spojrzeniem! Nie oznacza to, że masz gapić się przez godzinę na
      obiekt swoich westchnień lub robić co chwila tzw. maślane oczy. W Twym spojrzeniu ma
      być widać czułość, troskę oraz zachwyt!

2. Zalotny uśmiech doskonale odda miłosny niepokój w Twoim sercu!

3. Jeśli postanowiłeś wyręczyć swą połowicę w zmywaniu statków nie oczekuj, że odbierze
      to jako wyznanie miłości. Ale, jeżeli weźmiesz na siebie pranie, prasowanie, gotowanie i
      robienie zakupów z pewnością zostanie to
      docenione!

4. Uczucie możesz przekazać dotykiem! Ale nie musisz trzymać swej połówki cały dzień w
      żelaznych objęciach. Wystarczy delikatne muśnięcie policzka lub czułe pogładzenie jej
      dłoni.
      5. Chcesz przekonać o swej miłości? Spełnij ukryte marzenie wybranka! Pamiętaj, że
      czasami zamiast wyśnionego bernardyna z rodowodem wystarczy mały pluszowy piesek.

6. Podaruj ukochanej piękną chwilę! Kup jej niespodziewanie bukiecik kwiatów lub zaproś
      go do teatru.

7. Aby dać dowód swej miłości nie musisz staczać pojedynków. Czasami jednak warto dać
      po uszach uciążliwemu urzędnikowi, z którym zmaga się Twój partner!

8. A może mały bilecik z napisem Kocham Cię ukryty zawsze w innym miejscu w jej
      torebce?
      9. Jesteście użytkownikami Sympatii? Nie musicie codziennie wysyłać miłosnej liryki
      Sympatyczną Pocztą, ale Puszczenie Oczka doskonale wyrazi niezmienność Waszych uczuć.

10. Zaskocz go intymnym wyznaniem! Odcisk Twoich ust na lusterku wstecznym będzie
      miłym żarcikiem

11. Kochasz? Pamiętaj o ważnych dla Twego partnera datach urodzinach, imieninach,
      rocznicy Waszego poznania się to dowód Twojej dbałości o jego samopoczucie w istotnych
      dla niego chwilach.

12. Od czasu do czasu wypowiedz po prostu to magiczne słowo: Kocham Cię!
      13. Obsypuj swojego oblubieńca komplementami! Postaraj się, aby było stosowne do
      miejsca, czasu i okazji.

14. Jeśli wybaczysz wybrankowi jego spóźnialstwo będzie to niezbity dowód Twojej
      wspartej miłością wyrozumiałości.

15. Jesteś w stanie zaakceptować jego indywidualność? Uszanować odmienne i być może
      mało popularne poglądy? W tym przejawia się Twoje głębokie uczucie.

16. Jeśli chcesz o swej miłości powiadomić cały świat nie musisz niszczyć drzew czy ławek
      parkowych wyrzynając w nich serce z Waszymi inicjałami.Wystarczy, gdy opublikujesz
      Waszą historię w Sympatii!
      17. Jeżeli kochasz, otwórz się wobec umiłowanej osoby dziel się z nią swoimi radościami,
      ale i zwierzaj ze smutków.

18. Mądre wyrzeczenia to znakomity dowód miłości. Nie znaczy to, że masz zrezygnować z
      pracy, aby całymi dniami hołubić swego partnera, ale rzuć dla niego przykry nałóg!

19. Obsypywanie prezentami może zbytnio rozpieścić wybranka. Ale drobny upominek od
      czasu do czasu odniesie pożądany skutek.

20. O miłości Twojej najbardziej przekona Twoja zdolność do wysłuchania pragnień
      ukochanej osoby, wspieranie jej dążeń i szacunek dla dokonywanych przez nią wyborów.

Już wiecie jak powiedzieć ,,kocham cię"wink
    • mileyfankacyrus Re: Wasze newsy, artykuły, notki i propozycje 31.01.10, 15:07
      Może zainteresuje was mój wątek
      www.kotek.pl/forum/02,3000,106545882,106545882,Majtki_ze_Zmierzchem_.html
      przyjrzyjcie się
    • mileyfankacyrus New Moon wszędzie-dosłownie 01.02.10, 15:26
      kotek.pl/forum/02,3000,106585894,106585894,New_Monn_wszedzie_doslownie_klapki_b
      ombonierki żeby nie było że spam wysyłam. zainteresujcie się
      • sandrolaxd Re: Nowe fotki Eclipse ;) 08.02.10, 21:45
        Pojawiły się nowe zdjęcia z Eclipse wink
        klik
        i
        klik
        • shibuu_ Robert Pattinson zgolił brodę </333 09.02.10, 18:18
          Rob wczoraj był na zakupach w Londynie ze swoim przyjacielem, Tomem. Robertowi
          dopisywał dobry humor i na szczęście zgolił już brodę !
          Zdjęcia
    • karmelowaaa Re: Wasze newsy, artykuły, notki i propozycje 11.02.10, 19:06
      Myślę, że na kotku powinno być więcej quizów. Fajnie się je rozwiązuje winkwink
      • bo.to.ja mój artykuł 12.02.10, 16:24
        Dziewczyny! Często zadajecie sobie pytanie: Jak to jest się całować ? Marzycie,
        aby wasz pocałunek był magiczny i taki jaki sobie zawsze wyobrażałyście.
        Oczywiście zrozumiały jest stres przed pierwszym pocałunkiem, ale ten artykuł
        jest po to, aby wam to ułatwić.
        Gdy w końcu znajdziesz tego jedynego i wasze usta się zetkną, spróbuj się
        rozluźnić. Kiedy się denerwujesz twoje usta są zaciśnięte, a pocałunek powinien
        być przyjemnością dla was obu. Muśnij delikatnie jego wargi starając się żeby
        wszystko działo się jak najwolniej.
        Aby wasz pocałunek stał się gorętszy, możesz wsunąć koniec języka i dotknąć jego
        warg. Pamiętaj, aby wszystko robić spokojnie i delikatnie. Rozkoszuj się tą
        chwilą. To ma być przyjemność. Co z oczami? Oczy mogą być otwarte, ale zazwyczaj
        ludzie je zamykają, żeby rozkoszować się tą chwilą. Ręce możesz położyć na szyi
        partnera. Zachęcam również do nierobienia tej czynności na środku ulicy,
        ponieważ niektórym może się to wydawać niesmaczne. smile
        • karmelowaaa Re: mój artykuł 13.02.10, 18:10
          bo.to.ja świetny artykuł winkwink tylko troszkę krótki.
          [jeślibyś mogła to napisz do mnie 13353720 może razem coś wymyślimywink]
    • ivi1691 Re: Wasze newsy, artykuły, notki i propozycje 12.02.10, 20:25
      Ostatnio szukając czegoś ciekawego na YT znalazłam teledysk Kellie Pickler w
      którym, chyba raczej gościnnie, gra na gitarze Taylor Swift. Kellie była
      uczestniczką Amerykańskiego Idola. Kawałek nosi tytuł "Best Days Of Your Life"
      Tutaj macie ten teledysk KLIK
      Co o nim myślicie?
    • virginkaa Re: Wasze newsy, artykuły, notki i propozycje 14.02.10, 11:23
      Rihanna Dostała rolę w filmie!

https://www.wazzzup.pl/index.php?page=wazzzup_details&cmn_id=45244&pcn_id=21257#galeria

Rihanna nie dawno ogłosiła, że jest zainteresowana również modą i aktorstwem. Wszystko wygląda na to, że Rihanna spełni marzenie, ponieważ dostała główną rolę w filmie "About Face". Jednak producent, który wybrał ją, zrobił to dzięki dobrej rozpoznawalności i jak się okazało na próbach piosenkarka okazała się bardzo sztywna i spięta, po prostu nie umiała wyrazić uczuć do kamery.Dlatego poproszoną ją aby chodziła na lekcje aktorstwa. Uważam jednak, że nie jest to najlepszy pomysł, według mnie to nic nie zmieni, do tego po prostu trzeba mieć talent, a nie tylko nazwisko.
      • virginkaa Mój aktykuł- virginkaa 14.02.10, 11:28
        Rihanna Dostała rolę w filmie!

Rihanna nie dawno ogłosiła, że jest zainteresowana również modą i aktorstwem. Wszystko wygląda na to, że Rihanna spełni marzenie, ponieważ dostała główną rolę w filmie "About Face". Jednak producent, który wybrał ją, zrobił to dzięki dobrej rozpoznawalności i jak się okazało na próbach piosenkarka okazała się bardzo sztywna i spięta, po prostu nie umiała wyrazić uczuć do kamery.Dlatego poproszoną ją aby chodziła na lekcje aktorstwa. Uważam jednak, że nie jest to najlepszy pomysł, według mnie to nic nie zmieni, do tego po prostu trzeba mieć talent, a nie tylko nazwisko.
        • shibuu_ 3 nowe zdjęcia z Zacmienia !!! 14.02.10, 16:12
          https://4.bp.blogspot.com/_frjCPpXN_Us/S3gNIq_DfmI/AAAAAAAAF7Q/9siuzp0r7ro/s320/sfgmsj.jpg
          https://4.bp.blogspot.com/_frjCPpXN_Us/S3gNIwKaXoI/AAAAAAAAF7Y/lJLkl5idh90/s320/2i7saw6.jpg
          https://1.bp.blogspot.com/_frjCPpXN_Us/S3gNIdVlA1I/AAAAAAAAF7I/-Ackcq8nd5E/s320/2myywl5.jpg
          • bo.to.ja Mój artykuł... a teraz ;) 15.02.10, 14:52
            Dziewczyny! Często zadajecie sobie pytanie: Jak to jest się całować ? Marzycie,
            aby wasz pocałunek był magiczny i taki jaki sobie zawsze wyobrażałyście.
            Oczywiście zrozumiały jest stres przed pierwszym pocałunkiem, ale ten artykuł
            jest po to, aby wam to ułatwić.
            Gdy w końcu znajdziesz tego jedynego i wasze usta się zetkną, spróbuj się
            rozluźnić. Kiedy się denerwujesz twoje usta są zaciśnięte, a pocałunek powinien
            być przyjemnością dla was obu. Zaczynaj od bardzo delikatnych pocałunków
            muskając subtelnie jego wargi.Jeżeli chcesz zwiększyć napięcie między wami,
            całuj swojego chłopaka w twarz, oczy, kark i szyję - są to bardzo czułe miejsca,
            które mile podrażnia nawet sam oddech.
            Aby wasz pocałunek stał się gorętszy, możesz wsunąć koniec języka i dotknąć jego
            warg. Pamiętaj, aby wszystko robić spokojnie i delikatnie. Rozkoszuj się tą
            chwilą. To ma być przyjemność. Co z oczami? Oczy mogą być otwarte, ale zazwyczaj
            ludzie je zamykają, żeby rozkoszować się tą chwilą. Ręce możesz położyć na szyi
            partnera. Zachęcam również do nierobienia tej czynności na środku ulicy,
            ponieważ niektórym może się to wydawać niesmaczne. smile
            Oczywiście, gdy przyjdzie co do czego i zapomnicie o wszystkich radach opisanych
            w tym artykule...nie przejmujcie się. Tak na prawdę nie ma żadnych reguł jak się
            dobrze całować.
            Tą cechę mamy już w sobie. Więc postawcie na tzw.''spontan''.
            https://www.abcgospodyni.pl/walentynki1.jpg
    • grzej Propozycja - kotkowe galerie. 15.02.10, 19:37
      Jej, mam nadzieję, że piszę to w odpowiednim temacie - jeśli nie to z góry
      przepraszam. Mam propozycję. Jak wiadomo, na portalu wywiązała się dyskusja co
      do kotkowych galerii. Padły argumenty, iż niektóre osoby pragną pozostać
      anonimowe - oczywiście, rozumiem to. Jednak wpadłam na pomysł, aby galerie były
      udostępniane tylko po zalogowaniu. W końcu, przez stronę przewija się mnóstwo
      osób, a sama nie chciałabym, aby osoby obce oglądały moje zdjęcia.
      To tyle ode mnie, dobrze by było, gdyby moja propozycja została rozpatrzona.
      • sysiek4444 : ) 17.02.10, 15:36
        www.kotek.pl/forum/02,3000,107437264,107437264,Sroda_popielcowa_post_.html
    • lisa902 Justin Bieber i Sean Kingston coś szykują-propoz. 17.02.10, 21:38
      Ostatnio w internecie pojawił się klip gdzie Justim i Sean Kingston tworzą
      jakoś nową piosenke.Justin i Sean to dobrzy przyjaciele.Kto wie jaki wyjdzie z
      tego hit?

A oto piosenka www.youtube.com/watch?v=zhv7hRsKOq0&feature=player_embedded#

polecam się na przyszłość ;D
    • lisa902 Teledysk Justina Biebera już jest! 19.02.10, 10:18
      Tak!Od paru godzin światło dzienne ujrzał teledysk baby
      www.youtube.com/watch?v=kffacxfA7G4&feature=channel
      oto link muzyczki
      • invisible_95 kooks 21.02.10, 00:25
        The Kooks to angielski, czteroosobowy zespół indie rockowy. Powstał dosyć
        niedawno bo w 2006 roku w Brighton. Natknęłam się na niego kilka dni temu
        przeglądając
        sobie last.fm pod tagiem rock alternatywny. No i zobaczyłam. Nazwa od razu mnie
        zaciekawiła. 'Kook' to po angielsku świr albo czubek. Weszłam więc
        na YT i wpisałam sobie frazę. Pierwsza piosenka-She moves in her own way
        poraziła mnie fajnym gitarowym brzmieniem i ciepłym, głębokim głosem
        wokalisty-pana Luke'a Pritcharda ( ma dopiero 24 lata ). Po tym pierwszym i
        dobrym wrażeniu w moim spotkaniu z kooksami pokusiłam się o uruchomienie
        Google i Wikipedii. Wpisałam sobie frazę 'The kooks' i potem przesłuchałam
        wszystkie piosenki z ich debiutanckiego albumu 'Inside in/ inside out'. Krążek
        został wydany na początku kariery zespołu (w 2006) przez wytwórnię Virgin
        Records. Poprzedziły go jedynie trzy pojedyncze single z tejże płyty: 'Sofa
        song', 'Eddie's gun' i ''You don't love me'. Oprócz tych utworów, na płycie
        znalazło się jeszcze 12. Zatrzymałam się
        przy piosence 'Naive'. Może błędnie, ale wyczułam tu nutkę popu, a może reggae?
        To piosenka b. rytmiczna. Fanom punku polecam piosenkę ' You don't love me'
        Z kolei przy utworze ' Got no love' zatrzymałam się najdłużej. Chyba byłam wtedy
        w nastroju depresyjnym bądź przeżyłam miłosny zawód. Nie pamiętam.
        Piosenka jest idealna do słuchania, że tak powiem do poduchy. Uspokaja. Najpierw
        słychać regularne brzmienie perkusji, następnie delikatnie dołącza
        się gitara i spokojny wokal Pritcharda. Piosenka zalatuje mi trochę shoegazem.
        Przynajmniej w niektórych momentach. Śpiew jest praktycznie nie
        słyszalny, acz bardzo melodyjny. Może tyle o ich pierwszym albumie.
        Druga płytka to 'Konk' (w wolnym tłumaczeniu--> łeb, mózgownica, makówa ;p).
        Nazwa pochodzi od nazwy studia w Wielkiej Brytanii w której był nagrywany.
        Krążek zdobył czołowe miejsca na większości notowań w różnych krajach,
        m.in. w oczywiście Wielkiej Brytanii (1. pozycja), Irlandii, Niemczech; a w
        notowaniu albumów Europejskich zajął 2. miejsce. Został wydany w 2008. Zawiera
        trochę poważniejsze piosenki od tych, które znajdowały się w 'Inside In/ inside
        out'. Może dlatego, że po wydaniu pierwszego krążka, Pritchardowi zarzucono, że
        jak na syna powszechnie szanowanego bluesmana Boba Pritcharda jego muzyka jest i
        tu cytuję: 'niedojrzała'.'Konk' to pod względem stylów muzycznych strasznie
        zróżnicowany album. Można pisać o wszystkich piosenkach bo każda z nich jest
        wyjątkowa i inna od poprzedniej. Napiszę tylko o kilku. 'See the sun' - pierwsza
        z nich. Lepiej brzmi w wersji akustycznej. Spokojna i melancholijna. 'Mr. Maker'
        - strasznie poprawia humor. Skoczna melodyjka, chociaż nie można do niej
        tańczyć. Fajnie byłoby ją mieć np. na dźwięk budzika smile. W piosence 'Love it
        all' jest coś z bluesa na pewno. Przynajmniej w wersji acoustic.

Kooks to zespół, który ma strasznie zróżnicowane piosenki. Pojawia się funky,
        reggae, punk, nawet trochę z elektroniki w nich jest. I myślę, że to
        zróżnicowanie jest po prostu fajne. Piosenki nie nudzą się po kilkukrotnym
        przesłuchaniu ('She moves in her own way" słucham już chyba ze 3 tygodnie
        codziennie po 15 razysmile). Kooksi to zespół na którego punkcie oszalałam.
        Wybieram sobie jakąkolwiek piosenkę, która 'podpasowuje się' do mojego nastroju.
        Obojętnie, czy to energiczny 'Mr. Maker', czy też 'Got no love'. Niezmiennie
        wzbudzają we mnie pozytywne emocje. Polecam smile
        • invisible_95 Re: kooks 21.02.10, 00:31
          cóż... napisałam. Nie ręczę za wszystkie szczegóły. Mogłam się pomylić. Bądźcie
          mili! Dopiero zaczynam. Wiem kotku, że tego nie opublikujesz, ale chcę poznać
          zdanie użytkowniczek. Myśle, że dżejn_ troche sie na tym zna. Jeśli mialabyscie
          jakies wskazowki, rady, krytyke czy cos to chetnie przeczytam smile
          suspicious
    • icelady14 Re: Wasze newsy, artykuły, notki i propozycje 21.02.10, 23:51
      www.youtube.com/watch?v=hQf1tyqyJOE&feature=player_embedded
      zapraszam serdeczniee na filmik. ; * xd
    • olenka0505 Re: Wasze newsy, artykuły, notki i propozycje 23.02.10, 16:22
      Finałowy odcinek 3 sezonu Hannah Montana, warto to zobaczyć
      Tekst
      linka

Źródło youtube.com
    • makabra Świat oczami gwiazdy. 25.02.10, 10:35
      Zastanawialiście sie kiedyś co gwiazdy czują, robią, myślą?
      1. Uciekanie przed paparazzi.
      Paparazzi to odwieczny problem gwiazd. Zawsze ich prześladują i nie ważne czy tego
      gwiazda chce czy nie. Jeśli zdradzisz swój adres to się nie odczepisz od paparazzi i
      reporterów.Uważaj więc zanim zostaniesz gwiazdą.
      2. Mądrośc.
      Ucz się ucz, bo na wywiadach mogą się okazać braki twioch wiedzy. Np. zapytają gdzie
      bylaś/eś na wakacjach. Pomylisz kraje i plotka gotowa.
      3. Skandalistka.
      Jeżeli nie chcesz być typem skandalistki to nie rób takich głupstw by być sławniejsza np.:
      operacja plastyczna, okropny ciuch, itp.
      4. Charakter.
      Bądź osobą dobrą dla ludzi, nie tylko dla sławnych osób, by zdobyć większą sławę nie
      lansuj w to rodziny. Pokazujesz jaka jesteś charakterem.
      5. Wygląd.
      Nie przyciągaj wzroku paparazzi też ubraniem, makijażem,itp.
      6. Samochwała.
      Nie chwal się swoimi zarobkami.
      7. Druga ręka.
      Od czasu do czasu kupuj ciuchy z lumpeksu.
      8. Drogi brylant.
      Nie kupuj dość drogich żeczy, bo inni cię będą kopiować.
      9. Romanse.
      Nie flirtuj, nie zdradzaj. Nie miej też za dużo chłopaków.
      10. Prawa.
      Nie znaczy że jesteś gwiazdą to wszyscy Ci muszą ustępować.
      11. Prywatność.
      Bądź też czasami normalnym człowiekiem i gwiazdą np. tak jak w serialu Hannah Montana.
      Jesteś raz gwiazdą raz normalną dziewczyną.
      12. Piosenki.
      Nie nagrywaj romantycznej piosenki z osobą innej płci, bo pomyślą że się w nim
      zakochalaś.
      13. Koniec.
      Koniec kariery nie oznacza że koniec sukcesów.
    • chocolate_alice Re: Wasze newsy, artykuły, notki i propozycje 26.02.10, 12:18
      Ja mam taką propozycję, żeby, w miarę możliwości, Kotek dodał do profili opcję wysyłania
      wiadomości między użytkowniczkami. I chciałabym, żeby stronka się trochę zmienła -
      zmiana tych, trochę dziecinnych, kolorów i eliminacja gier (które są zupełnie według mnie
      nie potrzebne). Na tym serwisie są przecież też starsze nastolatki.wink Byłoby super, jakby się
      udało. Pozdrawiamwink
    • adastar93 "Youtuberska" wersja "We Are The World" 26.02.10, 19:08
      Ostatnio na Kotku pojawił się artykuł o artystach z YouTube którzy nagrali własną wersję hitu "We Are The World". Ja znalazłam inną która została nagrana jeszcze przed wydaniem oficjalnego re-maku. Piosenka została nagrana w studiu Tylera Warda (który nagrywa piosenki choć nie ma podpisanego kontraktu) . Jak Tyler sam przyznał :

"Our YouTube re-make includes a handful of artists that I've worked with and/or recorded over the past year. Please check them all out. They are all very talented."

"Nasz re-make obejmuje kilku artystów z którymi pracowałem i/lub nagrywałem w ciągu ostatniego roku. Proszę sprawdźcie ich wszystkich. Wszyscy są bardzo utalentowani"

Rzeczywiście po odsłuchaniu tego covera ma się ochotę go słuchać jeszcze raz i jeszcze raz!

Utalentowani młodzi artyści z pięknymi głosami wink

PS. Podkład muzyczny został w pełni samodzielnie nagrany przez Tylera wink)

Tekst linka

Podoba wam się?
      • raspberrytears Odświeżamy zapomnie: Sami swoi 03.03.10, 16:15

Stare kino. Jest magiczne. Na nim opiera się wiele dzisiejszych hitów. Czas o nim
        przypomnieć!

Mają swój pomnik przed kinem w Toruniu smile Czy wyobrażacie sobie weekend majowy
        bez nich? Zawsze są, ale za to ich kochamy. Czy ktokolwiek o nich nie słyszał?
        „ Sami swoi ”. Kargul i Pawlak. Te ich kłótnie. Ten narwaniec, Kazimierz Pawlak.To
        jego: „Kargul, podejdź no do płota jako i ja podchodzę”. Czy ktoś tego nie zna?
        Normalnie las rąk.

Akcja: powojenna Polska. Dwie rodziny. W tle miłość tych najmłodszych z waśnionych
        rodów. Ciekawa fabuła, prostota. Czy chcemy czegoś więcej? Nie. To komedia, bo z tego,
        dramatu raczej Sylwester Chęciński by nie zrobił. Czarno-biały ekran na kilka minut. Tak
        jakby świat zatrzymał się i pokazał czym jest prawdziwa, dobra, polska komedia. Bo czy
        dzisiejsze filmy tego gatunku można porównać do niepowtarzalnych „Samych swoich ”?

Mam nadzieję, że nadal będą towarzyszyć nam na domowych ekranach. A następne
        pokolenia zrozumieją co to dobra, a nie bezsensowna komedia.

No to myślę, że przypomniałam Wam o tym starym filmie, i nie będziecie nazywać go
        wyłącznie kinem dla dziadków, rodziców.
    • tokiohotellove Pierwsze oznaki wiosny 04.03.10, 12:41
      Niedługo początek Wiosny kotek ma dla Was kilka oznak,że przychodzi wiosna....

Wiosna zaczyna się już 21 marca czyli dokładnie za 3 dni! Kotek kiedy wyjrzy za okno
      widzi już oznaki wiosny.Teraz wymieni je wink

1.PTAKI PRZYLATUJĄCE Z CIEPŁUYCH KRAJÓW np. kaczki oraz inne ptaki
      wracające z ciepłych krajów latają w dużych grupach.
      2BAZIE tak zane kotki pięknie udekorują stół oraz koszyczek wielkanocny.
      3.MOCNO PRZYGŻEWAJĄCE SŁOŃCE świeci mocno i ciepło .
      4.TOPNIEJĄCY ŚNIEG napewno w wielu miejscowosciach gdzie mieszkacie napadało
      duzo śniegu a teraz on topnieje.
      5.KAWIATY które zwiastują wiosnę napewno wiecie jakie to są kwiaty więc kotek nie
      będzie ich wymieniał

CZY U WAS JUŻ SĄ JAKIEŚ OZNAKI WIOSNY???
    • tokiohotellove Re: Wasze newsy, artykuły, notki i propozycje 04.03.10, 12:49
      Niedługo początek Wiosny kotek ma dla Was kilka oznak,że przychodzi wiosna....

Wiosna zaczyna się już 21 marca czyli dokładnie za 3 dni! Kotek kiedy wyjrzy za okno
      widzi już oznaki wiosny.Teraz wymieni je

1.PTAKI PRZYLATUJĄCE Z CIEPŁUYCH KRAJÓW np. kaczki oraz inne ptaki
      wracające z ciepłych krajów latają w dużych grupach.
      2BAZIE tak zwane kotki pięknie udekorują stół oraz koszyczek wielkanocny.
      3.MOCNO PRZYGŻEWAJĄCE SŁOŃCE świeci mocno i ciepło .
      4.TOPNIEJĄCY ŚNIEG napewno w wielu miejscowościach gdzie mieszkacie napadało
      dużo śniegu a teraz on topnieje.
      5.KAWIATY które zwiastują wiosnę napewno wiecie jakie to są kwiaty więc kotek nie
      będzie ich wymieniał

CZY ZNALAZŁYŚCIE JUŻ JAKIEŚ OZNAKI WIOSNY???
    • lisa902 HAHA Justin sie boi fanów!Wideo.Zobacz kotku 06.03.10, 14:05
      Jakis czas temu Justin zaśpiewał na prostym koncercie.Przy piosence Bigger
      podchodził co raz to bliżej fanów.Naglę jakaś dziewczyna złapała go za
      rękę.Przestraszony Justin na chwile przestał spiewać i się wyrwał z dłoni fanki
      O to clip!
      www.youtube.com/watch?v=QKubvQT5oGM
      Xd Ja sie uśmiałam jego miną!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka