Dodaj do ulubionych

Jak zostać gwiazdą??

IP: *.jmdi.pl 21.03.09, 15:28
Jak zostać gwiazdą?Jak stać się sławnym??Chciałabym być piosenkarką w
przyszłości ale nie jestem przekonana czy mam talent-czy warto spróbować i czy
wiecie jak może wplątać się w show-biznes??Proszę o pomoc i z góry dziękuję!big_grinsmile
Obserwuj wątek
    • Gość: Vanessa_H Re: Jak zostać gwiazdą?? IP: *.acn.waw.pl 21.03.09, 15:35
      Ja się do ciebie dołączam i mi też pomóżcie.
      • sandra2 Re: Jak zostać gwiazdą?? 01.04.09, 20:37
        i mi też
    • Gość: Jonia Re: Jak zostać gwiazdą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 15:44
      Moja kuzynka wyjechała do USA gdy miała 5 lat. Potem rozpoczęła naukę w
      muzycznej szkole gdzie uczyła sie śpiewu ale także wszystkiego innego jak wielu
      nastolatków na świecie.
      Gdy miała 20 lat znalazła prace w jakiejś knajpie gdzie dwa razy w tygodniu
      odbywały sie konkursy karaoke. No i zaśpiewała.... wszystkim sie spodobało i jej
      szef zaproponował jej takie mini koncerty. Miała śpiewać hity największych
      gwiazd wieczorami gdy do knajpy schodziło sie mnóstwo ludzi. Klienci byli
      zadowoleni i dawali jej duże napiwki. Potem ta moja kuzynka miała już stałe
      miejsce w tej knajpie jako kelnerka i jednocześnie piosenkarka.
      Teraz pisze swoje teksty i śpiewa w tym pubie.
      Może to nie jest jakaś wielka kariera na miarę Madonny lub Spice Girls ale
      jednak zawsze coś.....
      Patrząc na moją kuzynkę wiem że potrzebny jest jakiś tam talent i szczęście. Ona
      nie zamierza robić jakiejś wielkiej kariery. Wystarczy jej śpiewanie w klubie i
      to że ludzie przychodzą na jej występy.
      Ale jeśli tobie zależy na czymś więcej może powinnaś wysłać demo do jakiejś
      wytwórni muzycznej albo załóż swój profil na MySpace.com
      • stylish Re: Jak zostać gwiazdą?? 10.04.09, 13:17
        Ja chciałabym zostać piosenkarką.
        Ale wiem że to nie jest takie łatwe . Najpierw trzeba brać udział w różnych
        konkursach nawet w szkole . ja tam zaczęłam . ; ).
      • Gość: Sisi Re: Jak zostać gwiazdą?? IP: 194.181.62.* 11.04.09, 20:05
        dziewczyny ja tę mam takie samo marzenie smile piszę piosenki, komponuje do nich muzykę ale chyba niec z tego nie
        wyjdzie.crying
    • vani74_13 Re: Jak zostać gwiazdą?? 21.03.09, 15:47
      Hmm...podstawowe pytanie: Ile mash lat? Jesli mniej niz 12 to jeszcze wiele razy
      zmienia Ci sie plany bo dziecko w wieku powiedzmy 10 lat sama nie wie co chce
      tak naprawde robic w przyshlosci ;] Wiele dziewczynek marzy w tym wieku zeby
      kiedys zostac ksiezniczka wiec sama rozumiesh ;] Drugie wazne pytanie: Czy mash
      talent? Dobrze byloby gdyby zaczerpnela porad od kogos kto ,,siedzi" w tej
      branzy, albo kto po prostu sie na tym zna ;]] Po za tym powinnas narazie duzo
      cwiczyc i uczyc sie bo czlowiek niewykshtalcony niewiele zdziala w dzisiejshych
      czasach ;] Pamietaj,ze trening czyni mistrza ;] A i jeshcze jedno...jesli chcesh
      byc piosenkarka tylko dlatego,ze bedziesh miala fanow i wiele zarobish to od
      razu sb odpusc,bo zeby wykonywac jakis zawod trzeba po prostu kochac cos co sie
      robi xD W tym przypadku musialabys darzyc muzyke wieeelka milosci ;] Tez chce w
      przyshlosci spiewac ;] Mam 14 lat i jestem pewna swojego wyboru ;]] Zycze Ci
      spelnienia twojego marzenia i trzymam kciuki ;]
      • Gość: Kamka Re: Jak zostać gwiazdą?? IP: *.jmdi.pl 21.03.09, 16:01
        MAm 12 lat śpiewam całymi dniami i od dziecka (od małego śpiewam)matez o
        zostaniu piosenkarką.Nie wiem czy mam talent.Chce nią zostać bo to kocham.Jestem
        nieśmiała więc się boję,a mam jeszce o tyle źle ze nikt we mnie nie wierzy i nie
        mam w nikim wsparciasad
        • Gość: Vanessa_H Re: Jak zostać gwiazdą?? IP: *.acn.waw.pl 06.04.09, 22:48
          Ja też jestem nieśmiała np. przed rodzicami nigdy bym sama nie zaśpiewała ale
          jak jest przy mnie przyjaciółka to mogę przed nimi śpiewać.Kiedyś gdy chciałam
          zaśpiewać przed mamą sama to weszłam do pokoju i zrobiłam tylko playback show
          zamiast zaśpiewać.Na całe szczęście nie mówiłam co to ma być dokładnie więc nie
          było tak źle.W ogóle jak występuje z moją najlepszą przyjaciółką przed naszymi
          rodzicami to potrafię zaśpiewać NAWET PRZED JEJ RODZICAMI!!!!!!!!!!!!!! Ale
          teraz staram się już przyzwyczajać.Czasami mam tak że chcę coś zaśpiewać sama po
          chwili się rozmyślam.Buziaki kiss
      • Gość: Kamka Re: Jak zostać gwiazdą?? IP: *.jmdi.pl 21.03.09, 16:04
        Amatorsko pisze piosenki dla siebie.Może pomyglibyście mi ocenić czy jestem w
        tym dobra?Jeżeli tak to napiszcie o czym ma być piosenka a ja napisze kawałek
        winki wy ocenicie big_grin Pomożecie??Plisska!!
        I od razy proszę o sczerość
        Z góry dziex
    • mellow Re: Jak zostać gwiazdą?? 21.03.09, 16:12
      Wiele osób marzy by być sławnym, ale niewielu się to udaje. Możesz mieć nie
      wiadomo jaki talent, ale teraz liczy się też osobowość. Nie licz na to, że od
      razu zostaniesz mega gwiazdą na miarę np. Miley. Masz mnóstwo czasu przed sobą.
      Na razie radzę ci szkolić głos i nauczyć się jakiegoś języka obcego, bo bez tego
      ani rusz smile Możesz też zagrać w jakiejś reklamie lub możesz zostać statystką w
      serialu. Albo postaraj się o rolę modelki. Z takim startem łatwiej będzie ci się
      wybić xD
    • Gość: paprotka Re: Jak zostać gwiazdą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 16:19
      OK, wielu osobom się wydaje że wystarczy mieć talent. A to nie wystarcza ... No
      dobra dosyć ględzenia big_grin
      1. YouTube, MySpace - nagrywaj się jak śpiewasz i wrzucaj. Jest dużo osób które
      nie są miłe, ale sa również takie któe służą poradą i piszą np. co powinnaś
      ćwiczyć co ci nie wychodzi smile
      2. Nauczyć się grać na gitarze smile to BARDZO pomaga, umuzykalniasz się smirk i
      grasz i śpiewasz, możesz komponować teksty i melodie i również wrzucać.
      3. Niedługo precastingi do mam talent smile
      4. Może masz szkołę muzyczną gdzieś w pobliżu (12 lat to akurat) możesz zacząć
      razem z gimnazjum np. 4-letnią naukę na jakimś instrumencie lu śpiew.
      5. Lekcje śpiewu - wyszstkie gwiazdy (wszystkie) chodzą (tak chodzą) na lekcje
      śpiewu. Nie wystarczy kiedyś chodzić bo głos kształtuje się ciągle. Np.
      Posłuchajcie małej Britney Spears, miała genialny głos coś a`la wręcz Christina
      Aguilera a teraz niestety to wielkie nic z cudownym przesłodzonym głosikiem uncertain

jak ktoś z was wrzuca gdzieś coś to chętnie posłucham big_grin
      Ja lubię śpiewać ale wiem że nic nie w tym nie osiągnę.

"wplątać się w show-biznes" niestety w dzisiejszym świecie trzeba mieć
      znajomości, nie mam pomysłu jak się tam wplątać smirk chociaż YT i MS są
      najlepszymi opmysłami, np. Savannah Outen czy Esmee Denters (czy jakoś tak - nie
      pamiętam tongue_out)
    • Gość: madziulka365 Re: Jak zostać gwiazdą?? IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.09, 16:45
      uważam tak samo jak vani74_13.. U nas w gimnazjum jest wiele dziewczyn z
      świetnym głosem, śpiewają ona na przedstawieniach szkolnych, przeróżnych apelach
      i z tego co wiem szkoła je wysyła na konkursy muzyczne. Popytaj o takie u siebie
      w szkole. Powinnaś się wybrać do miejscowych domów kultur (GOK, MOK) tam na
      pewno są jakieś muzyczne zespoły i zacznij tam. Jeśli miezkasz w dużym mieście-
      lepiej dla ciebie. Daj jakieś ogłoszenie na Gumtree(media,freelans,itp.) albo
      poszukaj ogłoszeń o castingach.. nie marnuj czasu tylko biegnij na casting.
      Koniecznie nauka gry na gitarze i tak jak już inni mówili wrzucaj filmiki na
      youtube.:] i oczywiście jeśli wstawisz daj nam tutaj link, chętnie posłuchambig_grin
      (jeśli będziesz już gwiazdą oczekuję jakiegoś vip-owskiego wstępu na
      koncercikbig_grinbig_grin)Powodzenia!
    • Gość: gość Re: Jak zostać gwiazdą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 17:05
      ja szczerze mówiąć kocham aktorstwo byłam już kilka razy w L.A i gralam raz w serialu moja siostra należy do
      branży show biznesu więc jest mi łatwiej , w tym roku mam zamiar pojechać i pójśc na casting do disneya smirk
    • Gość: paprotka Re: Jak zostać gwiazdą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 17:07
      a tak ogólnie jakby ktoś wiedział coś o jakiś castingach to pisać big_grin
      • nelka Re: Jak zostać gwiazdą?? 21.03.09, 18:05
        Mnie wszyscy mówią że mam talent że mam piękny głos i tak dalej.Ja bardzo kocham
        muzykę i do końca życia chciałabym śpiewać... Mam właśnie zamiar chodzić na
        castingi wszędzie się zgłaszać na początku do jakichś reklam i tak
        dalej...Wszyscy mi mówią że trzeba w siebie wieżyć tylko że wiesz samo szcześćie
        i talent nie wystarczy szczęściu i talebtowi trzeba troche dopomóc tzn. zgłaszaj
        się gdzie tylko robisz...Ja tak robię
        • Gość: paprotka Re: Jak zostać gwiazdą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 18:14
          no też racja, ale szczęście to także możliwość zgłaszania się na castingi bo
          dużo osób mieszka w mniejszych miastach a wszystko prawie jest w wawie smile
          a gdzie się zgłaszasz^^ ?
    • mroweczka_xxx xD 21.03.09, 17:28
      Zazdroszcze ci. Ja nie mam talentu do śpiewania xD Mój głos przypomnia wyk bawoła xD No może bez przesady xD
      Jak coś wymyślisz i dasz na YT to daj linka posłucham i oczywiście trzymam kciuki wink Kupię twoją płytę xD Pozdro xD
    • martynaaa1 <lol> 21.03.09, 20:15
      o żal!shock
    • Gość: Maga Re: <lol> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 21:04
      Mogłabyś nie wyśmiewać się z czyiś marzeń, co ?!
      Sama na pewno też masz jakieś.
    • Gość: milunia_cyrusx3 Re: Jak zostać gwiazdą?? IP: *.xdsl.centertel.pl 22.03.09, 16:45
      -zapisz się na chór
      -występuj przez całe życie w różnych występach śpiewackich

życzę powodzeniasmilekisskiss
    • pati896 Re: Jak zostać gwiazdą?? 01.04.09, 21:50
      tongue_outJa też bym chciała. xD hehe pani moja ze szkoły mówi mi, że mam talent. Chodze na różne konursy zajmuje
      któreś tam różne mijesca haYh i tyle. Ale wątpie cyz mi się uda, bo w Polsce i tak nikt nie jest tak sławny ja USA.!
      wszyscy kochaja Amerykanów hah. No, ale trzeba prubować i nie poddawać się. WALCZYĆ ZA WSZELKĄ CENE.1
      Nie buj się i poddaj się próbie nie wiem morze poszukaj na necie jakiś catingów i zapisz się, ale musisz napewno
      dowiedzieć się czy MASZ TALENT hah ;*kiss
    • pink_rulez Re: Jak zostać gwiazdą?? 04.04.09, 21:51
      Myślę, że jeśli chcesz być sławna to powinnaś się zgłosić do "Mam Talent". Ale przed tym możesz też np. poprosić
      panią od muzyki w szkole o lekcje śpiewu albo zapisać się na jakiś chórek żeby poćwiczyć głos.
      Radzę Ci nie myśleć tylko o show - biznesie. Jeśli jesteś faktycznie osobą utalentowaną na pewno zostaniesz
      doceniona.
      Zobacz na Klaudię Kulawik lub Paulinę Lendę. Ich wokal od razu chwycił za serce jury.
      Życzę szczęsciasmile
    • rock_spirit Re: Jak zostać gwiazdą?? 05.04.09, 00:05
      To twoje marzenia. Rozumiem. Ja też kiedyś takie miałam. Ale z wiekiem
      zrozumiałam. Sława. Po co to komu? Całymi dniami latają za tobą paparazzi, nie
      dają Ci spokoju. Po co to? Jak lubisz śpiewać nie musisz być sławna wink.
      Wystarczy zapisać się na lekcje śpiewu czy coś w tym stylu. Pozdrawiam i mam
      nadzieję, że zrozumiesz, że nie musisz być sławna ;*
    • Gość: Asiunia. Re: Jak zostać gwiazdą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 08:09
      Też mam ten problem. Właśnie, ja też chcę być gwiazdą, nagrywać piosenki,
      itp. Ale nie wiem co zrobić.
      :<sadsadsadsadsadsadsadsadsadsadsadsadsadsadsadsadsadsadsad
    • pati896 Re: Jak zostać gwiazdą?? 05.04.09, 10:54
      No rock_spirit ma chyba troche racji w tym ccałym gwiazdrostwie.;/ Niby i jesteś sławna, ale to morze zniszczyć ci
      całe rzycie, a pozatym to i tak jesteśmy w Polsce i ta słąwa tutaj nie jest rzadną sławą.! Niw iem czy mam jakiego
      kolwiek idola w polsce, jakbym kogoś zobaczyła to nie wiem czy bym wogóle poprosiła o autograftongue_out
      • lolinka Re: Jak zostać gwiazdą?? 06.04.09, 21:13
        Ja także chciałabym być piosenkarką lub tancerką.
        Musimy wysyłać demo do różnych agencji lub podszkolić się(brać lekcje śpiewu) albo iść do jakiegoś konkursu.
        Starajcie sie a zostaniecie zauważone!smile
    • pati896 Re: Jak zostać gwiazdą?? 07.04.09, 13:47
      vani74_13 czy ty specjalnie piszesz zamiast sz ch, bo to jet odrobinkĘ wkurzające ;/ wink
      • Gość: Pati Re: Jak zostać gwiazdą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 12:05
        hej wszystkim jak widać ja nie jestem samasmile codziennie ćwiczę spiew i mam zamiar isc do szkoły muzycznej wiem
        zae to cieżka praca ale marzenia sa po to zeby je spelniac smile pozdro dla wszystkich przyszlych gwiazdsmirk
        najwazniejsze to wiara wsiebiebig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
        • stylish Re: Jak zostać gwiazdą?? 10.04.09, 13:36
          podobno szkoła muzyczna to klapa ...
          • edwardania Re: Jak zostać gwiazdą?? 11.04.09, 16:19
            Hmm... Podbij YOU TUBE! Wybierz swoją ulubioną piosenkę. Możesz ją trochę zremixować i stworzyć swoją
            własną wersjębig_grin. Przebierz się w fajne ciuchy i zaszalej!!!
    • vanusia110 Odpowiedź:) 11.04.09, 17:31
      Hmmm...może gdy będzie jakiś casting,zaprezentuj się np.śpiewemsmile
      Dużo sławnych gwiazd tak zrobiło np.Vanessa Hudgens,zaśpiewała i zagrała w hsm
      Może też spróbuj co do tego castingusmile
      Myślę że ci się uda,powodzenia
      Pozdrawiamsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka