Gość: zigzag Re: nie jestem bogata :( jak się ubrać tak fajnie IP: *.stargard.mm.pl 10.04.09, 12:05 ja polecam sklep Terranova. firmowy sklep a mają tam naprawdę tanie i bardzo fajne rzeczy. i ogólnie jeśli chcesz kupowac tanie rzeczy to kupuj na wyprzedarzach. w wielu sklepach wiele rzeczy jest przeceniane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate123456789 A może tak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 12:08 Wiesz, jak ktos nie ma za dużo pieniędzy... np. w kdt jest to samo co na stadionie na pradze. www.kotek.pl/i/emoticons/suspicious.gifTylko, że w kdt jest to x2 lub x3 droższe. Strasznie dużo dziewczyn ubiera się na stadionie. Bo np. spodnie ze znaczkiem 'godies' to znajdziesz takie i na stadionie i w kdt. Pomyśl www.kotek.pl/i/emoticons/smile.gif pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate123456789 A może tak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 12:09 Wiesz, jak ktos nie ma za dużo pieniędzy... np. w kdt jest to samo co na stadionie na pradze. Tylko, że w kdt jest to x2 lub x3 droższe. Strasznie dużo dziewczyn ubiera się na stadionie. Bo np. spodnie ze znaczkiem 'godies' to znajdziesz takie i na stadionie i w kdt. Pomyśl. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misssporty5 Re: nie jestem bogata :( jak się ubrać tak fajnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 12:16 Ja kocham rurki. Wszystkie spodnie jakie posiadam to właśnie rurki. Moim rodzice mamją dosyć pieniędzy abym miała raj ale nie mam wszytekigo co chce... Nie radziłabym Ci nosić arafatki, broszek, jakichś starch bransoletek czy coś do obciętych spodni bo to może wylądać tandetnie. Musisz z tym uważać. Są u mnie w szkoel takie laski co własnie tak się noszą, myślą że fajnie a fajnie nie jest...W sumie to nie ubierałam się w firmowych sklepach bo w mojej miejscowości nie ma takich.. ;/ No to pojechałam do większego miasta. Weszłam do croppa, housa, trolla, butiku itp. Najbardziej spodobało mi się w housie i uważam że jest tam tanio. W butiku jast bardzo tanio. Tam napewno znajdziesz coś dla siebie. Ja kupiłam 2 bluzki w housie i naprawdę jestem zadowolona. Jakies kosmiczne pieniądze nie kosztowały. Co do dadatków to nie chodż jakaś obwieszona jak choinka na święta bo to nie będzie ładne. Ja np. bardzo lubiłam korale i w ogóle ale teraz to nosze tylko kolczyki wkrętki kolorowe lub srebrne i 3 cieniutkie bransoletki z rzemyków których nie ściągam nigdy. Nie mam dużo ubań. No może troche.. ale można łączyć bluzki ze sobą i w ogóle. Jakbyś obcinała spodnie to radziłabym Ci żebyś obcięła je przed kolano i obszyła. Ja tak zrobiłam jest super. Obszyć to najlepiej na maszynie. Ja mama babcie która mi tak zrobiła.. kocham ją. ;*xd No ale raczej trzeba będzie obszyć bo inaczej będą się pruć Do takich spodenek kolorowe rajstopy i już. ; ] gotowe. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati .;) Re: nie jestem bogata :( jak się ubrać tak fajnie IP: *.system-net.pl 10.04.09, 12:16 ja tez mam 14 lat.. <br /> ja ubieram sie akurat w markowych sklepach ale nie zawsze .. <br /> <br /> zeby fajnie wygladac to teraz sa modne kolorowe rajstopy, leggingsy (z gabriella) pomaluj paznokcie na fajny kolor .. fioletowy czy rózowy .. taki jaks rzucający sie koleo byle nie zółty i pomaranczony 1! ;p np . do tch rajstop czy leggingsów umierz spódniczkę jaki kolorowy t-shirt i ok .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wena Re: nie jestem bogata :( jak się ubrać tak fajnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 12:18 Możesz Chodzić Po sklepach i szukać promoci xD ale nie zawsze to wychodzi ;D ja bym radziła kupić jakąs ozdobe np: branzoletkę arafatkę coś w tym stylu to nie kosztuje majątku xD w H&M też można znaleźdz tanie ciuchy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja:D Re: nie jestem bogata :( jak się ubrać tak fajnie IP: *.tktelekom.pl 10.04.09, 12:20 ja ogłabym kupować w markowych sklepach...ale poco? lepiej iśc do jakiegoś taniego sklepu i mieć "więcej za mniej" Odpowiedz Link Zgłoś
edwardania Bądź oryginalna! 10.04.09, 12:22 Nie musisz kupować nowych, drogich ciuchów, żeby wyglądać fajnie. Wyjmij z półki jakieś starte dżinsy lub T-shirt którego już dawno nie widziałaś i daj ponieść się fantazji. Weź flamastry i napisz kolorowymi literami na bluzce tekst swojej ulubionej piosenki. Trochę brokatu na dżinsach odrazu doda Ci blasku. Jes o wiele więcej sposobów by twoje ubrania stały się oryginalne. POZDRAWIAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alli Re: nie jestem bogata :( jak się ubrać tak fajnie 10.04.09, 12:23 A nie możesz wybrać się po prostu na rajd po second handach??? tam zawsze można coś znaleźć oryginalnego, markowego(!!!) i taniego. mam dożo rzeczy z ciuchów i jestem zadowolona, bo nikt inny nie ma takich. mowie Ci, warto, zresztą ostatnio rurki powoli wychodzą z mody i coraz więcej pojawia się prostych spodni a nawet dzwonów i szwedów, i chociaż uwielbiam nosić rurki to jestem otwarta na nowe trendy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryśka Re: nie jestem bogata :( jak się ubrać tak fajnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 12:27 No na przykład możesz do tych fajnych bluzek dodawać różne dodatki np,jakieś tanie bransoletki,paski takie rzeczy a poza tym nie musisz być modnie ubrana że by chłopacy na ciebie uwagę zwracali ja chodzę ciągle w bluzach,jeansach a chłopacy mnie lubią i to bardzo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nygus_95 kilka sprawdzonych, konkretnych rad: 10.04.09, 12:30 jeśli nie masz dużo pieniędzy, mam parę pomocnych rad, jak się fajnie ubrać. mam nadzieję, że pomogą : - polecam sklep terranova. w czasie przecen moja koleżanka kupiła tam 10 bluzek, każda po 3,30 zł! znajdziesz tam bardzo modne rzeczy. - przeceny, promocje- sprawdzaj, kiedy są i łap dobre okazje. kupiłam kiedyś w croppie rurki przecenione ze 109 zł na 35 zł . - secondhandy to świetna rzecz! można tam znaleźć naprawdę wiele wystrzałowych rzeczy, czasem nawet z metkami, no i co ważne- mało prawdopodobne, że spotkasz kogoś z taką samą np. bluzką. - jeśli dostajesz kieszonkowe, staraj się ich nie wydawać na słodycze, gazetki itp. zaoszczędzisz na fajny ciuch, a i Twoja sylwetka na tym zyska . - poszukaj w czeluściach swojej szafy- może znajdziesz coś, co można u krawcowej przerobić na świetną tunikę? ja ostatnio znalazłam u siebie oldschoolową spódniczkę mojej mamy, którą skrócę i będzie świetna na wiosnę. i starą sukienkę w kwiatki, którą też skrócę i poszerzę jej dekolt- piękna tunika jak znalazł! - i wiesz, jednak rurki to dobra rzecz. są bardzo uniwersalne, zwłaszcza czarne lub szare- można je założyć dosłownie wszędzie. do szkoły, na uroczystość, do miasta, kina. lepiej więc zaoszczędzić troszkę więcej pieniędzy i kupić sobie jedną parę takich spodni. to na razie tyle rad, które zresztą sama stosuję. w czasach kryzysu trzeba przecież oszczędzać . i pamiętaj- nie sztuka ubrać się w markowym sklepie za majątek. sztuka ubrać się tanio i świetnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: created Re: nie jestem bogata :( jak się ubrać tak fajnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 12:31 Słuchaj uważam, ża musisz bawić sie kolorami. Nie wiem jakie ubrania masz ale uważam, że jeśli pomyślisz napewno coś wykombinujesz ja mam 15 lat...i lubię bawić się kolorami...czasami lekka nutka lat 80 Odpowiedz Link Zgłoś
lolinka Re: nie jestem bogata :( jak się ubrać tak fajnie 10.04.09, 12:47 Ja mam lat 14.Tesh niemam dużo kasy.Czasami z mamą chodze po tanich ciuchach bo tam tesh są modne rzeczy! Kupiłam tam modną bluzke i teraz każda kumpela mi zazdrości i pyta gdzie ją kupiłam.Niewstydz się i tesh tam idz Odpowiedz Link Zgłoś
nygus_95 kilka sprawdzonych, konkretnych rad: 10.04.09, 12:50 mam jeszcze jedną radę, mianowicie: przerabiaj sama stare ciuchy. - masz w szafie jakiś gładki, biały T-shirt? kup flamastry do tkanin, ja ostatnio kupiłam opakowanie 6 sztuk za 10 zł w realu , i namalowałam sobie świetną papugę na zwykłej białej bluzce. muszę nieskromnie przyznać, że świetnie mi to wyszło - jeśli masz przedarte na kolanach jeansy, po prostu je tam obetnij i będziesz miała rybaczki. ja tak właśnie zrobiłam i noszę do tego kolorowe rajstopy- a te nie są drogie, zwykle nie kosztują więcej niż 10 zł. - a może potrafisz robić na drutach? jeśli nie, poproś mamę albo babcię, żeby Cię nauczyła- będziesz miała niepowtarzalną apaszkę (b. luźne pętelki) lub szalik, czapkę na następną zimę. i w dodatku zrobioną własnoręcznie. - w empiku można sobie skompletować zestaw do zrobienia własnoręczni kolczyków. kup tam zawieszki i ew. jakieś koraliki, przygotuj tekturkę i wytnij dwa takie same prostokąty/ kwadraty. naklej na nie (równo, bez żadnych zagięć!) dwa zdjęcia jakiejś osoby (wśród moich znajomych modne są Audrey Hepburn i Marilyn Monroe ), zrób na górze każdego prostokąta dziurki, żeby przeszła zawieszka- i gotowe. możesz też zrobić kolczyki z samymi koralikami. jeśli coś jeszcze mi się przypomni, na pewno napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
gigoo94 Re: nie jestem bogata :( jak się ubrać tak fajnie 10.04.09, 12:50 pozwiedzaj dobre ciuchlandy to jest super sposób na stworzenie swojego własnego stylu najpierw zwróć uwagę na modne kolory potem na krój musisz nauczyć się dobierania rzeczy do siebie wtedy stworzysz swój własny styl i wszyscy będą ci zazdrościć że jesteś taka niezależna dla chcącego nic trudnego Odpowiedz Link Zgłoś
antiic Re: nie jestem bogata :( jak się ubrać tak fajnie 10.04.09, 12:54 Też nie jestem bogata a do tego dochodzą mi dwie młodesz siosty.Ciuchy dostaje czasami i zazwyczaj nie są one z markowych sklepów.To że nie masz rurek to nic ja osobiście wole stare dobre jeansy które zawsze będą w modzie i są o wiele wygodniejsze od rurek.Możesz sobie zajrzeć do lumpeksów tak są zawsze fajne ciuchy a przpeważnie fajne bluzki i dodatki.Jeżeli u ciebie w rodzinie ktoś szyje to mogła byś go/ją poprosić aby ci przerobiła jakąś starą bluzkę czy spodnie.Podrawiam * Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brittany Re: nie jestem bogata :( jak się ubrać tak fajnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 20:39 żeby sie fajnie ubrać , trzeba mieć dosyć dużo kasy , ale zawsze można sobie ją uzbierać np. z kieszonkowego albo kasy z urodzin.Ja wszystko sobie rozkładam tak : kupuję dżinsy za np.200 zł , wtedy zostaje mi jeszcze trochę kieszonkowego , jakieś 50 zł które wydaję na jakieś przyjemności np.kino . Potem za miesiąc kupuje bluzke albo coś innego i zostawiam sobie troche kasy itd. Odpowiedz Link Zgłoś
ewellinkaa Re: nie jestem bogata :( jak się ubrać tak fajnie 10.06.09, 14:15 nie,nie trzeba miec dużo kasy zeby sie ładnie ubrać ja sie np. ubieram w housie.... tam sa spoko rzeczy no i nawet tanie. jakas ładna bluzka kosztuje 20 zł. polecam tez tuniki w tym sezonie sa bardzo modne a szczegolnie bombki ostatnio byłam na targu i tam bombka była naprawde cudna i kosztowala 15 zł.!!!! naprawdę na bazarkach mozna dużo ciekawych rzeczy wygrzebaćć ;d nie przejmuj sie postami typu ; " trzeba miec duzo kasy " nie,nie trzeba mieć !!! pozderki 3maj się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc ksiazka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 12:59 Hej...mam na sprzedaz ,,Zmierzch" - 25zl ,,Księżyc w nowiu" - 25zl ,,Zacmienie" 30zl i ,, Przed switem" - 35zl...Chetnych prosze o kontakt Roksi_001@o2.pl ( PS najlepiej gdyby chetne osoby były z kluczborka i okolic, ale innych tez przyjmę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość poratluu Re: ksiazka IP: *.jaskom.pl 10.04.09, 17:41 Szczerze mówiąc nie kupiłabym od cb książki. Bez urazy, ale ostatnio jak byłąm w Auchanie widziałam te książki w tej samej cenie. Tylko, że nie były używane. A pozatym jeszcze przesyłka kosztuje. ;/I jeszcze jedno skąd jakaś osoba ma wiedzieć czy jej nie popsiałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sonka Re: nie jestem bogata :( jak się ubrać tak fajnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 13:01 Ja akurat mam taką możliwośc kupienie ubran z firmowych firm, ale po co I tak za chwile to co kupie za 200 czy 300zł nie bedzie modne już za miesiąc.Wyrzucanie pieniędzy w błoto. Dobra rada. Masz jeansy, np. fioletową bluzke.. to np. do tego duza czerwona branzoletka. Pamiętaj Nie przesadzaj z dodatkami ! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jax33 Re: nie jestem bogata :( jak się ubrać tak fajnie IP: *.ostrowieconline.pl / 192.168.2.* 10.04.09, 13:03 W sumie to nie problem. Na galerie nie trać czasu, zaglądaj tam tylko kiedy są wyprzedaże. Tanio jest w takich sklepach jak np. butik a wybór tam jest spory. Przydałyby Ci się zwykłe czarne rurki, bo są modne i pasują do wszystkiego. Idź czasem na bazar tam też nie jest drogo. Bluzki, bolerka i inne kosztują tam ok. 20 zł. Jeszcze inną opcją mogą być też lumpeksy. Tam jest najtaniej i można znaleźć rzeczy jedyne w swoim rodzaju Odpowiedz Link Zgłoś
ashley.t. Re: nie jestem bogata :( jak się ubrać tak fajnie 10.04.09, 13:06 bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb Odpowiedz Link Zgłoś
ashley.t. Re: nie jestem bogata :( jak się ubrać tak fajnie 10.04.09, 13:12 Ja chodze po takich tańszych sklepach np. takich jak Metro można kupić tam fajne tanie rzeczy ,ale do markowych sklepów też chodze raz za jakiś czas.U nas w Rybniku jest taki sklep markowy jak Factory Outlet są tak markowe rzeczy ale też może nie sa tanie ale dużo w tym sklepie jest PROMOCJI Odpowiedz Link Zgłoś
polishblondi94 Re: nie jestem bogata :( jak się ubrać tak fajnie 10.04.09, 13:10 Sama też nie mam rurek, bo poprostu nie lubię ich nosić.. I podobnie jak Ty mam normalnie jeansy może lekko zwężane.. ale to prawie to samo.. Nienarzekam . Myslę , że fajne dodatki wzbogacą twoje może niezbyd modne ubrania Arafatki, apaszki w cukiekowych kolorkach, jakaś oldshoolowa biżuteria może naprawdę dużo zdziałać żatem powodzenia w dobieraniu ;];] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka15 Re: nie jestem bogata :( jak się ubrać tak fajnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 13:13 ja tez nie mam pieniędzy na b. drogie ciuchy ale są secondhandy... jedyny problem- jeżeli mieszkasz w kilkunastotysięcznym miasteczku to może nie być w czym wybierać... jeżeli jesteś kreatywna to możesz robić sama swoje ozdoby! na serio! np. broszkę ze skrawków starej skóry- coś wyciąć, posklejać... albo z bransoletki z gazety- obkleić wstążką... potrzebny klej do drewna np. wikol.. może tata ma? kup guziki! przyszyj do tank topu parę kompletnie abstrakcyjnie różnych guzików! wszywaj gumy ściągające... wstążki... kokardy... skracaj ..przycinaj! i teraz UWAGA: NIE KUPUJ NA TARGU! TAM WSZYSTKO JEST... OBCIACHOWE! TAK SAMO W MAŁYCH SKLEPIKACH W MAŁYCH MIASTECZKACH- TEN SAM DOSTAWCA! A JEŻELI JUŻ TO NIE KUPUJ NIC Z NADRUKAMI BO ONE SĄ SZCZEGÓLNIE TANDETNE...A CENY WCALE NIE SĄ NIŻSZE NIŻ PO PRZECENACH W DROŻSZYCH SKLEPACH W KTORYCH NIE MA TAKIEGO STĘŻENIA TANDETY! DŻINS Z TARGU MOŻNA POZNAĆ OD RAZU NIESTETY- PO KOLORZE, SZYCIACH NA KIESZENIACH LUB- O ZGROZO!-DŻETACH (DLA NIEZORIENTOWANYCH- TE MAŁE PLASTIKOWE DIAMENCIKI)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milena Re: nie jestem bogata :( jak się ubrać tak fajnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 13:21 Olka15? Co ty masz do targów i sklepów w małych miastach? Sorry ale ja znam mase ludzi którzy ubierają sie w małych sklepach i na targach i wyglądają świetnie tylko że u nas na targu są ceny, bo w sklepie kupisz taniej tzn tak u nas jest. Ja kupuje w zwykłych sklepach, bo np. widze w gazecie że jakaś bluzka kosztuje 70zł w H&M a w takim zwykłym sklepie kosztuje u mnie w miasteczku 30zł jest identyczna tylko różni sie metką. Ja też wiele ubrań sama szyje i wychodzi mi naprawde taniej... Ty też możesz coś sobie uszyć jeżeli masz maszyne do szycia. A tak jest nawet i lepiej, bo uszyjesz sobie coś swojego, coś co ci się będzie podobać... A i dodatki też dużo dają warto sobie jakieś kolczyki pasek czy branzoletke kupić a takie rzeczy są tanie xDD... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: nie jestem bogata :( jak się ubrać tak fajnie IP: 77.222.254.* 15.04.09, 18:39 Ja zawsze stawiam na orginalność. Możesz z obacnych ciuchów zacząć łączyć niezwykłe zestawy, albo poszperać w ciucholandach! Aby fajnie wyglądać nie trzeba być wcale bogatym. Ja bym na twoim miejscu spróbowała jeszcze poszyć. ale wiadomo - to nie każdemu się udaje! Odpowiedz Link Zgłoś
anielica54 Re: nie jestem bogata :( jak się ubrać tak fajnie 10.04.09, 13:23 Wiesz możesz zainwestować w dodatki np. do zwykłych prostych jeansów możesz ubrać jakiś T-shirt ładne kolczyki bransoletki. Kiedy się nie ma dużo kasy dobrze zainwestować w rzeczy które będą ci pasować do wielu innych rzeczy. Ja lubię kupować bransoletki od cyganów na straganach bo są oryginalne i ręcznie robione a przede wszystkim tańsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaxdd Re: nie jestem bogata :( jak się ubrać tak fajnie IP: *.csk.pl 10.04.09, 13:30 ja tez zbyt bogata nie jest.. najczesciej kupuje jak sa promocje np. w h&m bluzka za 20 zl czy w housie..polecam sklep ups sa w nim ubrania dla nastolatki i czesto sa ogromne wyprzedaze ostatnio wszystkie bluzki byly po 15 zl..upilam sobie wtedy z 3 bluzki a niektore przedtem kosztowaly nawet 50 zl.. i tez polecam lumpeksy sama czasami w nich cos fajnego wygrzebie..a nikomu sie przeciez nie musisz tlumaczyc gdzie to kupilas i za ile pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
candy.e moda to nie wszystko..ale.. 10.04.09, 13:26 chcialam Ci napisac, ze nie chodzi o same ciuchy zeby kolesie na Ciebie zwrócili uwage.. wystarczy zwykly fason jeansow i t-shirt.. chodzi o to zeby byc na luzie, fajnych i nie po slepcu za moda gonic.!! wystarcza normalne ciuchy..usmich..kilka tanich dodatkow [arafatka,branzolekta, jakis bombowy naszyjnik] chodzi o bycie inny6m [charakter] ju kupuje czesto w firmowcy, ale nie przeplacam.! czasem jest na prawde tanio za super rzeczy!! wystarczy cos wykulac ;] Odpowiedz Link Zgłoś
moninisia Re: nie jestem bogata :( jak się ubrać tak fajnie 10.04.09, 13:37 ja nie widzę nic niemodnego w zwykłych spodniach albo bluzce najważniejsze jest wnętrze i to jaką jesteś bo tym najwięcej zdziałasz np.uśmiechem miłym słowem ps jak chcesz mieć rurki porostu zwęsz te spodnie a do tego jakieś fajne dodatki ja sobie robię kolczyki bransoletki i naszyjniki i je nosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zal Re: nie jestem bogata :( jak się ubrać tak fajnie IP: *.eurologistik.pl / 192.168.10.* 10.04.09, 13:44 bluzka 10 zł a spodnie 20 ? chyba na głowę upadłaś. Bluzki NAJTAŃSZE a raczej bokserki są za 22,99 spodnie od 89 zł do 119. yh.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś fajny Re: nie jestem bogata :( jak się ubrać tak fajnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.09, 13:51 Ubieraj się w mniej droższych oryginalnych butikach jest ich pełno a można znależć super ciuchy. Poproś rodziców przed urodzinami że na nie wolałabyś dostać jakiś porządny ciuch a nie jakieś duperele xD Ja tak robię na każdą okazje wole dostać ciuchy niż jakieś coś co mi nie jest potrzebne albo kase za którą sama se kupuje ciuchy pomyśl nad tym xD ! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś