Gość: TaCoGrałaWTheSims3 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 13:59 Polecam książki Ewy Nowak: Krzywe 10 Diupa Drugi Lawenda w Chodakach A poza tym książki autorstwa Hontense Ulrich (nie wiem, czy pisownia się zgadza) np. Całusy i Pokusy. No i sztandarowo: Harry Potter czy np. Olivia i Duchy (Magia bez Harry'ego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abbie111 polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 14:26 nie przepadam za czytaniem książek ale znam taką jedną fajną: W Pustyni i w Puszczy na początku jest nie za ciekawa jak prawie każda książka ale gdzieś tak już w piątym - szóstym rozdziale już sie rozkręca... ale uważajcie jak kupujecie żeby była z tłumaczeniem bo ja mam bez i musze tłumaczyć w internecie z arabskiego na polski........... życze miłego czytania !! !! !! !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dancehalldrug. ;) IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.09, 16:23 Zew Księżyca. bohaterką jest Mercedes, zmiennokształtna. Niestety, nie pamiętam autorki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demi_lo Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 17:06 Najlepsza książka to oczywiście ZMIERZCH!!! ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.09, 17:36 Najlepsza- Duma i uprzedzenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mania Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.malbork.mm.pl 07.07.09, 17:34 Saga Zmierzch Plotkara Flirt Pamiętnik Księżniczki Seria "Nie dla mamy nie dla taty lecz dla każdej małolaty" Elita Na topie Au Pair Zwierzenia nastoletniej niani Odpowiedz Link Zgłoś
mileyanddemi Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 07.07.09, 18:16 PROSZE NIE PISZCIE O SADZE ZMIERZCHU.TUTAJ KAZDY WIE ZE JJEST SUPER. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bells Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.psary.eu / 10.20.45.* 07.07.09, 21:49 Zaesze lubiłam książki Małgorzaty Musierewicz Są bardzo ciekawe i powstają kolejne części. Ale mojimi najukochańszymi książkami są: Zmierzch, Księżyc w nowiu, zaćmienie i przed świtem Saga zmierzchu 4ever Odpowiedz Link Zgłoś
fishuowaa Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 07.07.09, 22:37 Chyba nie bd oryginalna w tym co napiszę ale ja polcam sagę Zmierzchu tzn. Zmierzch, Księzyc w Nowiu, Zacmienie i Przed Świtem . To najlepsze książki jakie czytałam . Opowiadają o miłości zwykłej nastoletniej dziewczyny i przystojnego wampira. ; ). Jest naprawde bardzo wciągajace, jeżeli nie czytałaś sądze , że powinnaś przeczytać. ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.xcore.pl 07.07.09, 23:29 polecam ksiazke "oskar i pani róża" piekna ksiazka i bardzo wzruszajaca Odpowiedz Link Zgłoś
ecia0331 Ulubione książki 08.07.09, 08:42 Moje ulubione książki: I. "Oskar i Pani Róża" - Eric-Emmanuel Schmitt Recenzja: Dziesięcioletni chłopiec, który dużą część swojego dzieciństwa spędza w szpitalu, widzi świat zupełnie inaczej niż każde zdrowe dziecko, a nawet dorosły. Po nieudanym przeszczepie szpiku czuje się niechciany i lekceważony – przez rodziców, lekarzy i pielęgniarki. Jest tylko jedna osoba, która się nie zmienia – to ciocia Róża. Tak chłopiec nazywa najstarszą wolontariuszkę w szpitalu, która codziennie go odwiedza i staje się jego duchową przewodniczką. To ona pomaga Oskarowi zamienić jego ostatnie dni życia w wielką przygodę. Chłopiec coraz bardziej czuje, że wszyscy się od niego oddalają, nawet rodzina. Omijają jego salę, bo nie potrafią mu powiedzieć, że umrze. Mały Oskar nie boi się śmierci. Może dlatego, że niezupełnie zdaje sobie sprawę, czym ona jest. Bardziej przeraża go to, że dorośli nie potrafią o niej rozmawiać. Nie może zrozumieć ich zakłamanego świata i tego, że najważniejsze sprawy w życiu, wolą przemilczeć, bo tak jest im wygodniej. Samotność Oskara rozumie tylko pani Róża, która proponuje mu napisanie listu do Boga. Wie, że chłopiec w Niego nie wierzy, dlatego mówi mu, żeby sobie Go wymyślił. Jak już pojawi się w jego wyobraźni, będzie mu łatwiej żyć. Mały Oskar z lekkim niedowierzaniem zaczyna pisać do Boga pierwszy list. Opowiada w nim o poważnych sprawach bardzo prostym, dziecięcym językiem. Ciocia Róża jest przy chłopcu do samego końca. Próbuje mu pokazać, że każdy dzień jest ważny, bo może być ostatnim. My jednak często o tym zapominamy i zatracamy się w codziennych sprawach: "Zapominamy, że życie jest kruche, delikatne, że nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni.". Duchowa przewodniczka Oskara wie, że zostało mu już tylko kilka dni życia, ale w przeciwieństwie do innych, stara się z nim o tym rozmawiać. Uczy go, jak w jeden dzień można przeżyć dziesięć lat. Ukazuje mu życie z zupełnie innej strony i prowadzi go przez wszystkie jego etapy. Pokazuje mu jak ważna jest odwaga, bo tylko dzięki niej można dokonać rzeczy, o których kiedyś tylko mogliśmy pomarzyć. II. "Zmierzch" - Staphanie Meyer Recenzja: Bohaterka Zmierzchu , siedemnastoletnia Isabella Swan, przeprowadza się do ponurego miasteczka w deszczowym stanie Washington, gdzie poznaje tajemniczego, przystojnego Edwarda Cullena. Chłopak ma nadludzkie zdolności – nie można mu się oprzeć, ale i trudno go rozgryźć. Dziewczyna usiłuje poznać jego mroczne sekrety, nie zdaje sobie jednak sprawy, że naraża tym siebie i swoich najbliższych na niebezpieczeństwo. Okazuje się, bowiem, że zakochała się w wampirze?… III. "Księżyc w nowiu" - Stephanie Meyer Recenzja: Edward Cullen to wciąż dla Belli najważniejsza osoba pod słońcem. Są parą i jest im razem cudownie. Gdyby tylko chłopak nie był wampirem! Niestety, ten fakt wszystko komplikuje, także z pozoru niewinną zażyłość dziewczyny z przyjacielem z dzieciństwa Jacobem. Wiosną Edward musiał bronić ukochanej przed swoim krwiożerczym pobratymcem, jesienią zakochani uświadamiają sobie, że był to dopiero początek ich kłopotów… IV. "Zaćmienie" - Stephanie Meyer Recenzja: Kiedy media zaczynają donosić o serii tajemniczych morderstw w Seattle, a do lasów wokół Forks powraca żądna zemsty wampirzyca, Bella uświadamia sobie, że znowu grozi jej śmiertelne niebezpieczeństwo. W dodatku, wiedząc, że jej decyzja może doprowadzić do odnowienia odwiecznego konfliktu pomiędzy wampirami a wilkołakami, zmuszona jest wybierać pomiędzy miłością Edwarda a przyjaźnią Jacoba. Zbliża się też zakończenie roku szkolnego, a więc termin przemiany – czy Bella ma wybrać życie czy śmierć? V. "Przed świtem" - Stephanie Meyer Recenzja: Czym zakończy się rok oczekiwania, marzeń, rozterek, lęków Belli? Czy rozdarta między uczuciami do wampira i wilkołaka nastolatka zdoła któregoś z nich wybrać? Czy zdecyduje się na mroczną, ale pociągająca egzystencję nieśmiertelnego wampira, czy też zwalczy miłość do Edwarda i zdecyduje się pozostać zwykłym człowiekiem? Czy ten romans skończy się ślubem? I jakie będą jego konsekwencje? Pewnie i tak większość wyszła że lubi całą sagę Zmierzchu ale co poradzę musiałam napisać że też lubię... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAG707 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 11:16 ,,Cień wiatru" C. R. Zafon Świetna polecam Wszystkie książki Jane Austen ,, Dziwne losy Jane Eyre'' Charlotte Bronte i wiele wiele innych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Świetne ksiązki!!!!!!!!!!!! IP: *.cust.tele2.pl 08.07.09, 13:25 Według mnie najfajniejsze książki pisze Meg Cabot (są to typowe ksiązki dla nastolatek) Wejdz tutaj i zobacz sobie www.wydawnictwoamber.pl/katalog.php?r=18&l=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliwia-bella Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.ujscie.net 08.07.09, 14:27 Najlepszą książka która czytałam jest zmierzch i dalsze jeg części Odpowiedz Link Zgłoś
ilonkaa Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 08.07.09, 18:17 Polecam: Harry Potter całe 7 książek, wszystkie książki serii "Ty i Ja " Wesoła czwórka 1 i 2 książki Meg Cabot np. Pamiętnik Księżniczki, Bezpieczne Miejsce, Dziewczyna Ameryki, Idol Nastolatek. Wszystkie są fajne. A szczególnie dla nastolatek co lubią historie miłosne i takie tam. naprawdę są super. Odpowiedz Link Zgłoś
kararock Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 08.07.09, 18:37 seria Pottera i Opowieści z Narnii poza tym to "Emily the Strange" "Baśnie Barda Beedle'a" "Pollyanna" "Ania z zielonego wzgórza" "Zamęt w parku strachu" są jeszcze dwie częci tego "Godzina pąsowej róży" "MIłość i Śmierć Morderstwo Kurta Cobaina" saga Twilight Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nyga Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 18:51 Najlepsza na swiecie jest Plotkara i Dziewczyna Super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hsh Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.19.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 08.07.09, 18:58 wszyskiego części Harry'ego Pottera, trylogia Tolkiena no i Intruz S. Meyer. Super książka Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzialenka Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.konstantynow.mm.pl 08.07.09, 22:43 Moja ulubiona ksiazka a własciwie serie to "ZMierzch" i ''Harry Potter" lubie praktycznie wszystkie czesci tak samo. Nie dawno zakupilam sobie ksiazke ''Papatki''jest naprawde swietna wydana w formie komunikatora internetowego cos jak gg. Jest to ksiazka leciutka idelana na letnie wieczory opowiada o trzech przyjaciolkach ktore maja rozne problemy. Napisana młodziezowym jezyykiem i porusza ciekawe tematy Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
ciara ZMierzch 10.07.09, 10:21 Według mnie to były wszystkie części zmierzchu najlepsza 1 i 4 Odpowiedz Link Zgłoś
martula1251 Książki 10.07.09, 12:48 Moje ulubione książki to: Century Zmierzch Felix, Net i Nika Dzikie kury (beznadziejny tytuł, ale książka fajna. PS: jest o ludziach, a konkretnie dziewczynach) Mikołajek Harry Potter JEŻYCAJDA (tak się nazywa saga, ale nie ma chyba książki o takim tytule. Pierwsza to "Szósta Klepka") Wichrowe Wzgórza (UWAGA! Bella czytała!!) Eragon Wiem sporo tego, ale to tylko drobny ułamek z tego co czytałam Odpowiedz Link Zgłoś
lusiatwilight Najlepsze książki 10.07.09, 14:43 Moimi ulubionymi książkami są cała saga "ZMIERZCH" (zmierzch,księżyc w nowiu,zaćmienie,przed świtem)autorstwa Stephenie Meyer. One są poprostu świetne!!!! Polecam. Przeczytajcie je, nie będziecie żałować. Na podstawie tych książek kręcone są filmy. Zmierzch już jest. Czekam na księżyc w nowiu i reszte części.Te książki opowiadają o miłości nieśmiertelnego wampira Edwarda Cullena do złykłej dziewczyny Belli Swan. Odpowiedz Link Zgłoś
mara aRe: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 10.07.09, 14:50 Książki : SAGA ZMIERZCH . Stephanie Meyer -zmierzch , księżyc w nowiu , zaćmienie , przed świtem , .. TRYLOGIA CZARNEGO MAGA . Trudi Canavan -Gildia magów , Nowicjuszka , Wielki Mistrz ii prequel Uczennica Maga TRYLOGIA DARY ANIOŁA <333333333 . Cassandre Clare - Miasto Kości , Miasto popiołów , Miasto szkła ERA PIĘCIORGA . Trudi Canavan - Kapłanka w bieli , Ostatnia z dzikich , Głos Bogów ( pogrubioną czcionką jeszcze nie wyszły ) Odpowiedz Link Zgłoś
rosha Książki 10.07.09, 20:12 Książki czytać uwielbiam. Jednymi z moich ulubionych są: >Pamiętniki wampirów >Harry Potter >Dziewczyna super >1-800-Jeśli-Widziałeś-Zadzwoń i wiele innych ktorych nazw nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxiikermaxxx Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 12.07.09, 15:39 L.J smith-Pamiętniki wampirów-"walka","przebudzenie","szał","mrok" i jeszcze jedna ale nie przeczytałam jeszcze.. Uwaga-To są horrorY;* Odpowiedz Link Zgłoś
ollcia_tw Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 15.07.09, 21:00 Harry Potter, Saga Twillight, Intruz, książki Sabine Both oraz Duma i Uprzedzenia ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
natalka_xd Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 18.07.09, 22:39 Saga Zmierzchu, nie będę oryginalna ;dd i 'Weronika postanawia umrzeć' Paula Coelho, polecam ) Odpowiedz Link Zgłoś
marchevva Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 19.07.09, 20:19 Super książki ale nie dla każdego to: Baranek Najgłupszy Anioł Brudna Robota (autor) Christoper Moore Opowieści z Narni (Dla zmęczonych triller'ami) oraz: Rekrut Kurjer Ucieczka Swiadek Sekta Bojownicy (Autor) Robert Muchamore i coś co poleciłabym tylko wrogowi: lektury szkolne Odpowiedz Link Zgłoś
x3lusiax3 My, dzieci z dworca ZOO 19.07.09, 22:06 Yoyoyo ;D Ja polecam najlepszą książkę jaką kiedykolwiek czytałam : "My, dzieci z dworca ZOO", jest trochę kontrowersyjna, czytając wczuwasz się w sytuację bohaterki. Wszystko co jest w niej napisane to prawda. Uwielbiam też " Jak rozkochać w sobie każdego chłopaka", to jest coś w stylu dziennika brytyjskiej nastolatki, bardzo śmieszna ksiązka ;D Odpowiedz Link Zgłoś
agata373 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 20.07.09, 00:51 Najlepszą książką jest saga ''zmierzch" Odpowiedz Link Zgłoś
s.e.l.e.n.a Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 22.07.09, 18:53 saga Zmierzchu zdecydowanie najlepsze książki jakie w życiu czytałam x3 Opowieści z Narni To ja Lucy Żegnaj, Jaśmino- bardzo poruszające Odpowiedz Link Zgłoś