Dodaj do ulubionych

Czy macie jakieś sposoby, aby przytyć?

IP: *.tvgawex.pl 04.05.09, 08:11
Pomocy, jestem bardzo, bardzo chuda, ważę 48 kg, i mam 1,75 wzrostu.. chcę przytyć, bo martwię się że nigdy nie będę miała biustu.. a, i mam 13 lat. Takie rady jak np. "Jedz więcej" albo "Nie odchudzaj się" mi nie pomogą, bo ja się nie odchudzam! Nigdy tego nie robiłam! A więcej nie mogę jeść, bo mój żołądek tego nie zmieści tongue_out Pomożecie?
Obserwuj wątek
    • Gość: .. Re: Czy macie jakieś sposoby, aby przytyć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 14:33
      Wiesz za bardzo pomóc ci nie mogę bo sama potrzebuję pomocy!! Mam 12 lat , wzrost-
      150 a ważę tylko 37 !!! Błagam pomóżcie mi i Elizie !!
      • Gość: Pati. Re: Czy macie jakieś sposoby, aby przytyć? IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.05.09, 14:39
        Dzienną liczbę kalorii należy zwiększać systematycznie, tak aby przyzwyczaić organizm. Nie wolno rzucać się od razu na głęboką wodę, ponieważ nie przyniesie to porządnych efektów. Ostatecznie trzeba dojść do około 2800 - 3000 kcal na dobę.

Do swojej diety dodaj następujące produkty:
        tłuszcz w postaci śmietanki, serów śmietankowych i pełnego mleka, masła, żółtek jaj, oliwy z oliwek;
        produkty zawierające białko: mięso, nabiał i jego przetwory;
        łatwo przyswajalne węglowodany (np. napoje słodzone miodem), potrawy mączne (np. makaron z owocami i śmietanką);
        obfite desery z bitą śmietaną, posypkami i sosami.

Jak dobierać składniki, aby przybrać na wadze?
        staraj się pić dużo mleka, dodawaj do niego żółtko;
        przyrządzaj sobie kleiki z ryżu albo z kaszy, na bazie mleka;
        do puree dodawaj masło i śmietanę;
        kanapki smaruj masłem (nie żałuj go).

Staraj się jeść o tych samych porach obfite posiłki. Pamiętaj o śniadaniach, popijaj je ciepłymi napojami, aby wspomóc trawienie. Dodatkowo, możesz się pokusić o zupę mleczną z płatkami i owocami. Jeśli idziesz do szkoły czy dłużej nie będzie cię w domu, miej ze sobą kanapkę lub owoce. Jeśli jesteś głodna między posiłkami, przekąś coś, aby uczucie głodu zniknęło.

Jeśli chcesz pobudzić apetyt, posłużą ci:
        niezbyt słodkie kompoty, soki owocowe i warzywne - ze świeżych owoców, najlepiej wyciśnięte w domu. Należy je rozcieńczać przegotowaną lub mineralną niegazowaną wodą, by miały mniej intensywny smak;
        różnorodne surówki i sałatki z warzyw oraz owoców, leguminy, orzeźwiające desery owocowe (kisiele, galaretki);
        świeże, sezonowe owoce oraz warzywa, starannie oczyszczone i umyte. Należy je dokładnie gryźć i powoli przełykać. Zimą można je zastępować owocami południowymi (pomarańczami, grejpfrutami, mandarynkami).
        Jeśli chcesz, możesz odwiedzić sklep dla kulturystów, który posiada w sprzedaży specjalne odżywki przyspieszające nabieranie masy. Same one nie wystarczą, zawsze muszą być stosowane równolegle z dietą.

Proszę bardzo wink
    • Gość: Eliza Pomóżcie mi przytyć! IP: *.tvgawex.pl 04.05.09, 15:11
      Dziękuję Ci, Pati.! Nawet nie wiesz, jak bardzo mi pomogłaś! Zastosuję się do Twoich rad big_grin a co do tego masła, to czy ono musi być koniecznie masłem?
      Jem akurat taką margarynę Flora:
      https://brandcom.unilever.com/b2Public/flora-becel-global/pl-PL/article/Consumer/HealthyHeartLiving/OurProducts/FloraLight/mainColumnParagraphs/00/articlePgImageLocalImageData/fl22.jpg
      Wolę ją od zwykłego masła, jest smaczniejsza..
      A czy jedzenie owoców i zdrowe odżywianie nie przyniesie odwrotnego skutku?
      Bo w końcu; ludzie, którzy chcą się odchudzić, spożywają duzo owoców i warzyw, by wspomóc spalanie tkanki tłuszczowej.. nie chcę być jeszcze szczuplejsza..
      Czy to nie dziwne, że ja mogę jeść wszystko;
      chipsy,
      pizzę,
      McDonalda,
      i różne słodycze w dużej ilości, a to nie sprawi, że przytyję? shock To mnie czasem przeraża.. czuję sie taka inna.. taka odmienna.. to nie jest przyjemne uczucie smile
      Nie chcę do końca życia wyglądać jak kościotrup!
      • Gość: Pati. Re: Pomóżcie mi przytyć! IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.05.09, 17:39
        Ależ nie ma za co ^^
        Jeśli Ci nie smakuje masło,to nie ma sensu jeść na siłę.Po prostu masło jest bardziej kaloryczne niż Flora.
        A owoce powinnaś jeść,bo zawierają dużo witamin,np.brzoskwinie i jabłka zawierają witaminę B.Owoce oczyszczają organizm,dzięki nim masz zdrowe paznokcie,włosy i tak dalej ;]
        Według mnie najgorsze jest jedzenie tych tłustych rzeczy,nawet jeżeli jesteś chuda,bo to jednak szkodzi w dużych ilościach,mimo że tego po Tobie nie widać,to może Ci szkodzić od wewnątrz.Wydaje mi się,że masz szybką przemianę materii smile
        Aha,i kiedyś mama mi mówiła,że jedzenie ziemniaków razem z czymś,na przykład z mięsem,jest kaloryczne.I oczywiście najważniejsze jest,żeby jeść posiłki o tej samej porze,wtedy organizm się przyzwyczaja.Jedz śniadanie o 7.00,drugie śniadanie o 12.00,obiad około 16.00,a kolację o 19.00.To tylko przykład,sama możesz ustalić grafik ;D
        Powodzenia w przytyciu,zawsze z chęcią pomogę kiss
    • Gość: Eliza Re: Czy macie jakieś sposoby, aby przytyć? IP: *.tvgawex.pl 04.05.09, 19:13
      Kurczę, ja Cię normalnie kocham, pati. big_grin Dajesz świetne rady! Tak, mam bardzo szybką przemianę materii^^ Dobry pomysł z tym grafikiem^ Dziękuję za wszystko smile
      • Gość: Pati. Re: Czy macie jakieś sposoby, aby przytyć? IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.05.09, 20:55
        Aj,dziękuję ^^
        Staram się pomagać smile
        Jakby co,to pytaj,a zawsze z chęcią pomogę kiss

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka