Dodaj do ulubionych

będę mieć rodzeństwo! ;o

10.05.09, 19:07
moja mama jeszcze nie jest w ciąży,
ale planuje dziecko.
jestem meeeegaaa szczęśliwa ! < 33
chciałabym żeby to był brat,
bo mam już starszą siostrę ; pp

jedyny problem to imię.
macie jakieś pomysły?
proszę o radę ;*
Obserwuj wątek
    • Gość: Pauli Re: będę mieć rodzeństwo! ;o IP: *.xdsl.centertel.pl 10.05.09, 19:13
      Ale masz super! Szczęścia życzękisskiss Imię dla chłopaka? hmm... Dla mnie
      podobają się, np. Damian, Piotr...
      • loczek. Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 10.05.09, 19:14
        dziękuję, też się cieszę ; )
        • majson Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 10.05.09, 19:22
          widze że oby dwie nie macie rodzenstwa ja bym na taką wiadomość się poryczała i
          strasznie złościła na rodziców ja mam siostrę o 2 lata starszą to wiem co to
          jest rodzeństwo a mojej koleżanki siostra ją po prostu martretuje zresztą tak
          jak mnie moja siostra np. moja sąsiadka ma 11 lat i ma siostrę która ma chyba z
          5 lat i ta starsza ciągle na nią wrzeszczy jej każe wszystko robić bo czuje że
          ma władze nad dzieckiem oby tak nie było z toba chciała bym z tobą pogadać za 3
          lata czy zmienisz zdanie
          • loczek. Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 10.05.09, 19:25
            eeej, ja mam starszą, szesnastoletnią siostrę.
            moja mama młodo zaszła w ciąże.
            na początku rzeczywiście czułam się źle
            z wiadomością, że już nie będę tą najmłodszą,
            rozpieszczaną przez babcię i dziadka ale wiesz co?
            potem pomyślałam jak miło będzie wychodzić
            sobie z wózeczkiem ;DD

a taka mała iskierka doda naszej rodzinie radości.
            przestałam być egoistką.
            • miley. Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 12.05.09, 18:45
              właśnie. tak mówisz. mam 8 miesięczną siostrę. moja mama niedawno wróciła do pracy.
              ja mam 13 lat i nie mogę wyjść ani na dwór ani nigdzie, bo tata sobie sam nie
              poradzi.
              A tak się cieszyłam że będę miała siostrę. Teraz jestem zła bo nawet się nie
              mogę z przyjaciółmi spotkać
              .kiss
              • Gość: anik Re: będę mieć rodzeństwo! ;o IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.09, 19:55
                no to ci nie zazdroszczę! Mam kumpele która ma brata co ma 5 lat i bez przerwy się leją i
                wogule.uncertain bo on chce tu on chce tam! I ona nie ma czasu dla siebie. Więc lepiej się módl o
                siorę troszkę lepiej ale też trochę przerąbane bo jak będzie mniej-więcej miała 13 lat to
                będzie od ciebie bez pytania "pożyczała" ciuszki. Mowie przerąbane!smiletongue_out
                • Gość: Kaś Re: będę mieć rodzeństwo! ;o IP: *.serv-net.pl 12.05.09, 22:43
                  U mnie jest odwrotnie to moja starsza siostra bez przerwy pożycza ode mnie bez
                  pytania ciuchy ale nie zamieniłabym ja na żadną inną bo choć czasami sie kłócimy
                  to i tak większość czasu spędzamy sie śmiejąc i żartując smile
                • Gość: Anuśka Re: będę mieć rodzeństwo! ;o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 07:58
                  Ello.Ja mam 12 lat i przez 8 lat byłam jedynaczką.W obecnej chwili moja siostra
                  ma 4 lata.Od jej urodzenia do tak 2 lat,kochane dziecko,nie kwiczało,nie chciało
                  wszystkiego i nie ryczało o byle co uncertain Kiedy minął ten wiek to O mój
                  boschescared Jak jej mama wyłączy mini mini po 2 godzinach oglądania,to
                  ryczy,drze się i idzie nakablować do taty.Jak jej coś tam powiem złośliwie
                  typu:"ale jesteś dzieciszko,moja siostrzyczka"tak wiecie żeby podkreślić że
                  jestem starszabig_grin to mnie opluje,walnie i idzie nakablować.Jak powiem że ja
                  tylko powiedziałam to mam karę na kompa,telewizor,lub nie wyłażenie z
                  domuscianascianascianaPróbowałam z nią pogadać,że jesteśmy siostrami,że ją
                  kocham itp.i usiąde na kanapie żeby z nią pogadać to ona mi w darciu papą
                  krzyknie:"Ja tu byłam pierwsza"confusedA w przedszkolu to zupełnie inne dziecko,panie
                  mówią że wyjątkowo dzielna,grzeczna,koleżeńskakissJa nie wiem co mam robić,jak
                  jej nie obrażę to niby jest wporzo ale doprowadza mnie do szałukissPozdrosmirkI tak
                  ją kcham,to moja siora i jej wszystko wybaczę,jeszcze jest małasuspiciousA i nie rządzę
                  nią tak jak mówili niektórzy przedmówcycool
                • Gość: an Re: będę mieć rodzeństwo! ;o IP: *.satfilm.net.pl 13.05.09, 14:44
                  smile Do Gość: anik cos mi się wydaje że ciuszków nie będzie pożyczać gdyż będą zaduże
            • Gość: Krolcia12 Re: będę mieć rodzeństwo! ;o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 19:10
              Hmm...
              Widzę że jesteś optymistką;]
              Ja mam 13 lat i mam 2 siostry. Martyna ma 9 lat, a Sabinka półtora roku. Gdy
              dowiedziałam się że mama jest w ciąży to nie miałam zbyt pozytywnego nastawienia
              (jestem pesymistką;]) ale teraz nie wyobrażam sobie życia bez nich, chociaż
              czasami chciałabym być jedynaczką...surprised

To takie zdjątko Sabinki: img16.imageshack.us/img16/8631/1007043n.jpg serce
              • nomcia Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 12.05.09, 19:35
                A ja do konca życia będę jedynaczka bo mój tata zmarł jak miałam 2 latka a teraz mam
                14 wam to dobrze ze macie rodzenstwo sad
          • Gość: Pauli Re: będę mieć rodzeństwo! ;o IP: *.xdsl.centertel.pl 12.05.09, 17:25
            Dlaczego piszesz, że nie mamy rodzeństwa? Ja mam o dwa lata starszego brata. Coś
            Ci się pomyliło...smile Ale nie szkodzi smirk
            • Gość: moooo Re: będę mieć rodzeństwo! ;o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.09, 20:04
              ja mam siostre która w maju będzie miała 5 latsmile a ja mam teraz 15.....niezła
              różnicasmile))
              ale mam jeszcze starszego brata,który ma 17 lat......
              rodzinka jest super z bratem cały czas sie kłócę, a siostrę rozpieszczam,
              zreszta jak każdy u nas w rodziniekisskiss nie nazwijcie dziewczyny Mariola(ja
              mam tak na imię) brzydkie

dla chłopca: Marcel, Kacper
              dla dziewczyny: Oktawia, Gabriela
          • Gość: tosia Re: będę mieć rodzeństwo! ;o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 17:56
            zgadzam się z majson ja np. gdy dowiedziałam się że moja mama jest w ciąży nie
            odzywałam się do niej!
            • Gość: Miley ;D Re: będę mieć rodzeństwo! ;o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 19:18
              Mi dla dziewczyny strasznie podoba się imie: Julia .
              A dla chłopaka: Łukasz .

wink
          • happyend13 Re: Żadnych bachorów ! 12.05.09, 18:51
            OMG . Jak się cieszysz to fajnie. Jak by moja mama zaszła w ciążę .ojej nie
            powiem co by się działo bym sie chyba zabiła albo uciekła z domu ja nie chcę
            zadnych bachorów w moim domu angrycrying:] moze dlatego że mam 13 lat i jestem
            jedynaczką. : ] wiekszość osób gdy ma juz rodzeństwo to chcę mieć jeszcze
            {oczywiście są wyjatki} ale ja bym chyba najpierw rodziców zabiła a później
            siebie .
            • Gość: Kinga203 Re: Żadnych bachorów ! IP: *.rudanet.pl 13.05.09, 13:12
              zgadzam się z tobą ,mam dwie siostry
              po zatem moja mama już nie może miec dzieci...2 siostry mi wystarczą
              po zatem też bym była zładevil
            • Gość: guest Re: Żadnych bachorów ! IP: *.tktelekom.pl 13.05.09, 18:48
              ja mam siostre o 2 lata młodsza a osobiście mam 14 lat. Gdyby na świat u nas przyszłoby
              jeszcze jedno dziecko to szczerze bym wszystkich, którzy sie z tego cieszą lub sie do tego
              przyczynili ZNIENAWIDZIŁA. Jak widze kobiety w ciąży to mnie mdli a jak widze te
              pomarszczone czerwone ryczące bachory to aż mi sie chce wrzeszczeć na cały świata jaki
              to gó...arz jest okropny. Nie lubie wszystkichg dzieci oczywiście sa wyjątki, mimo to te
              widoki przyprawiają mnie o złość mdlice i inne negatywne emocje.
            • Gość: Tilds Re: Żadnych bachorów ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 08:09
              U mnie tak samo. Też mam 13 lat i nie wiem co bym zrobiła
          • Gość: Nieznany. Re: będę mieć rodzeństwo! ;o IP: *.chello.pl 13.05.09, 09:09
            Ja już chyba nie chciałabym rodzeństwa.. mam jednego brata - dwanaście lat
            starszego i jakoś to mi wystarcza. Nie mamy ze sobą dobrego kontaktu, o ile w
            ogóle można to nazwać kontaktem. Żyjemy ze sobą gorzej niż pies z kotem. Może
            jestem egoistką, ale mały szkrab w rodzinie niesie za sobą kolejne obowiązki.. a
            przede wszystkim wymaga dużo opieki, etc.
            Nie mówię kocham dzieci, ale siostry bądź brata nie chciałabym mieć. Wystarczy,
            że słucham opowiadań przyjaciółki, której niedawno urodziła się siostra, a dwa
            lata wcześniej brat. Wiem, co tam się dzieje i jakie to wszystko niesie za sobą
            obowiązki, bądź skutki. ; ))
          • Gość: Iwona Re: będę mieć rodzeństwo! ;o IP: *.icpnet.pl 13.05.09, 16:27
            co ty gadasz ... ja mam młodszego brata (10 lat) i młodszą siostrę (3 latka) i
            jakoś się nad nimi nie znęcam ... fajnie jest mieć rodzeństwo . Moja mama znów
            jest w ciąży i bardzo się ciesze i już się nie mogę doczekać . Nie chciała bym
            być rozpieszczoną jedynaczką . Więc gratuluje smile serceserceserce
      • Gość: Natalia Re: będę mieć rodzeństwo! ;o IP: *.cust.tele2.pl 12.05.09, 18:40
        też bym chciała mieć brata.
        ale zeby miał takie sweet kręcone włoski jak aniołek ;p
        na pewno by miał bo ja też mam
        mi sie podoba imię Gracjan, Alex, Wiktor,Damian, Daniel, Kuba, Jasiu i Szymon
      • Gość: miley1518 Re: będę mieć rodzeństwo! ;o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 19:43
        Ja niestety mam starszego brata ... ciagle cie kłucimy i sie ze sobą nie zgadzamy
        mimo to jest moim bratem więc nie mama wyjścia musze go lubieć.
        CZsem jest dlA MNIE MIŁY ale tylko czasem.najbardziej wkurza mnie to jak sie
        popisuje
        pżed koleżkamisadcool
        • Gość: hjhg Re: będę mieć rodzeństwo! ;o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 19:45
          devilcoolscianacryscaredbig_grinprezent
      • Gość: Manini589 Re: będę mieć rodzeństwo! ;o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 20:00
        Ja czułam takie nieby szczęście niby strach moze dlatego ze gdy sie o tym dowiedziałam
        miałam 9 lat i byłam przyzwyczajona do samotnoscisurprised a gdy dowiedziałm sie znowu o
        drugim dziecku 2 lata później byłam już mniej podekscytowana a teraz w domu jest fajnie
        gdy ma sie do zabawiania 2,9 letnie i 0.8 m-c dziewczynki big_grin
        a jesli chodzi o imiona polecam sprawdzić w KSIĘDZE IMIONsmile
        • Gość: nie powiem Re: będę mieć rodzeństwo! ;o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 13:25
          to okscared
      • Gość: klaud.;* Re: będę mieć rodzeństwo! ;o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 21:34
        A ja mam 2 siostry;d starszexD ale nie jest źle czasami..;Dwink
    • emciaaa Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 10.05.09, 19:32
      wwo ..zazdroszcze...ja mam mlodszego brata ..i są z nim sama klopoty .wink) a co do imienia
      to moje ulubione imie meskie to Paweł.smile tak nazywa sie moj chlopak ..i baardzo lubie to
      imie .wink) no i oczywiscie szczescia zycze z nowym czlonkiem rodziny wink) kisskisspiwo
      • candy.e Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 10.05.09, 19:35
        graluracjebig_grin
        mi sie podobaja imona:
        Emilka xd [wiadomo]wink
        Artur.
        ewentualnie marta.ania albo mahda ale to w ostatecznosci.!!tongue_out

EMILKA I ERTUR RLZ.!^^.wink
        kiss

piwo
        • candy.e Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 10.05.09, 19:36
          *magda
          *artur
          • candy.e Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 10.05.09, 19:37
            ale najlepsze emilka a artur..
            z meskich moze jesze mateusz..tongue_out
          • Gość: Aśieńkaaa xD ;) Re: będę mieć rodzeństwo! ;o IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.09, 17:50
            mitek , gustaw , bodzio xD
            A tak na serio : Maciej , Krzysztof , Jakub - Kubuuuś ;*big_grinkwiat
        • loczek. Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 10.05.09, 19:37
          dziękuję wam ; 33

o, emilka, ładne imię ; D
          jak będzie dziewczynka,
          to namówię mamę smile
          • vanesska_demi_w Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 10.05.09, 19:40
            ja na twoim miejscu bym nie chciała...ryczałabym ciągle i wyniosła się do cioci...
            ja mam starszą o 9 lat siskę i ona mnie denerwuje czasem...jestem najmłodsza! a jak usłyszałabym,że moi starzy chcą mieć dziecko to...
            ale imiona to tak:
            z męskich
            marcin,dominik,filip,może też mateusz,łukasz,kamil ale najj to Marcin!!!
            a z damskich
            wiktoria(my name) klaudia,ola,asia,marta,michalina
            • Gość: Camille Re: będę mieć rodzeństwo! ;o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 17:46
              Ja bym bardzo bardzo chciałabym mieć rodzeństwo. Zazdroszczę Ci naprawde ;]
              Najbardziej z męskich podoba mi się:
              Oskar, Igor, Jaś, Dominik i Kubuś
              a z damskich:
              Emilka, Zuzia, Julcia, Michalinka
          • candy.e Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 10.05.09, 19:41
            mi tez sie podoba imie emilka xd
            nie mam tak na imie ale wszyscy tak na mnie mowia bo to moje 2 imie i tak sie
            poskladalo xd

wink
            • iness_pendragon Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 12.05.09, 17:30
              czemu mówicie jej że wy byście płakały bo macie ileś tam starsza siostrę...???? przecież ona będzie mieć młodsze ordzeństwo to sobie porządzitongue_out

ja starsznie bym chciała miec młodsze ordzeństwo ale rodzicom sie jakos nie zbiera;/

zazdroszcze koledze bo wczoraj nam powiedział w klasie że we wrzesniu będzie miał dwie siostry bliżniaczkiwink
            • wyobraznia będę mieć rodzeństwo! ;o 06.06.09, 23:10
              . ale zajee . ; ]
              ja nie mam wgl rodzeńsywa ..
              taaa. głupio mam . ; (

` gdyby chłopak był to
              Michał, Kuba i jeszcze jedno z głowy mi wypadło . xdd
              a jak dziewczynka to
              emila albo paulina . ; )
          • Gość: Pati. Re: będę mieć rodzeństwo! ;o IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.05.09, 19:45
            Z męskich to Kuba,Dawid i Filip wink
            A z damskich...to może Dominika ;]
        • emciaaa Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 10.05.09, 19:47
          candy.e napisał(a):

> graluracjebig_grin
          > mi sie podobaja imona:
          > Emilka xd [wiadomo]wink
          > Artur.
          > ewentualnie marta.ania albo mahda ale to w ostatecznosci.!!tongue_out
          >
          > EMILKA I ERTUR RLZ.!^^.wink
          > kiss
          >
          >
          > piwo

ja mam na imie Emilkabig_grin ale nie przepadam za tym imieniem ..wole Karolina albo
          Patrycjasmile
      • sweet_madzik Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 10.05.09, 19:39
        moje ulubione imiona męskie to :
        Bartek , Kubuś ;p , Piotruś , Max , Damianek , Wiktorek , Mikołaj serce =
        Nick , yy no to chyba wszystkie smile
        • candy.e Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 10.05.09, 19:51
          emciaaa ja mam na 1 karolina tongue_out
          mówia tez na mnie edytka czasem xd
          albo emilka xd
          ;p
      • xxxiikermaxxx Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 10.05.09, 20:02
        -Loczek-Masz racjęsmile MIŁO BĘDZIE WYCHODZIĆ NA SPACERKI Z WÓZECZKIEMsmile
        życzę wszystkiego dobregokiss*
    • miss_pauline będę mieć rodzeństwo! ;o 10.05.09, 19:55
      To fajnie, że się cieszysz, bo znam wiele osób, które na taką wiadomość by się
      popłakały. Ja osobiście mam młodszego o dwa lata brata(rocznicowo 3 lata, ale
      on jest ze stycznia, a ja z grudnia) i on mi w zupełności wystarczy. Co prawda
      jak każde rodzeństwo my równiez się kłócimy, ale nie zamieniłabym go ani na
      siostrę ani na żadnego psa(czy coś). Jest OKII!!!
      Podam ci imiona, które bardzo mnie się podobają:

Dla dziewczynki:

Amelia(Amelka)(Ami)
      Natalia(Natalka)
      Oliwia(Oliwka)
      Julia(Julka)
      Paulina(Paulinka)(Paula)(Papi) Mojeeee
      Emilia(Emilka)

Najbardziej chyba Amelka i Paulina wink

Dla chłopców:

Sebastian(Seba)(Bastek)
      Mateusz(Mati)
      Michał(Michałek)
      Daniel(Danielek)

Najbardziej Sebastian wink

Napisz jakie tobie imiona się podobająsmirksmirk

• miss_pauline Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 10.05.09, 19:56
        Podoba mi się również Agnieszka bo niewiadomo jakby się je powiedziło i tak
        zawsze brzmi tak ciepło smirksmirksmirk
    • jane_ Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 10.05.09, 19:58
      cyprian.

i cholercia, zawsze chciałam mieć starszego brata. marzenia. ;q
      • Gość: ... Re: będę mieć rodzeństwo! ;o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.09, 21:55
        ja proponuje na dziewczynkę: Magda (tylko nie nazywajcie jej Maja, ja tak się
        nazywam i nie lubie tego imienia) Anita, Kinga
        • nikt. Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 11.05.09, 14:30
          Pogratuluj swojej mamie kiss
          Zazdroszczę Ci smile Mogę spytać ile Twoja mama ma lat? Jestem ciekawa tongue_out
          A co do imienia, to moje dziecko, jeśli to byłby chłopiec, nazwałybym go Adam, Jakub albo Tomek smile
          A dziewczynka.. yymm.. Ewa, Dominika albo Luzia smile
          • nikt. Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 11.05.09, 14:30
            miało być Luiza, nie Luzia tongue_out
            • bunnyusagi Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 11.05.09, 15:33
              Zajebiście, zawsze chciałam mieć młodsze rodzeństwo. ale takie duuzo młodsze ,
              bo mam siostry starsza 2 lata i młodszą 2 lata smile ci którzy popłakaliby się na
              wieść o rodszeństwie - widać zę macie ze swoim złe relacje. ja mam z siostra b
              dobry kontakt, to ważne jak się mieszka przez wiele lat razem w jednym pokoju,
              ważniejsze niż przyjaciele tak naprawdę, bo wtedy twoim przyjacielem jest
              rodzeństwo. wszystko zależy od tego jak się ułoży z bratem/ siostra.
              co do imion. mnie się polskie imiona nie podobają. moje mi się podoba , owszem-
              Julita ale wolałabym Julianna. inne imiona... raczej nie. lubię pomysłowe, o
              tak. nie wiem jak rodzice mogą decydować się na popularne Anie, Kasie itp...
              takie imoina nie mją charakteru !
              Męskie imiona też mi się nie podobają. Mmoże tylko Jasiek.
              smile)
              • loczek. Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 11.05.09, 15:41
                dziękuję wam wszystkim x 33
                fajne z was dziewczyny ; D : *

miss_pauline ` śliczne imiona, jest z czego wybierać <3
                dziękuję.

nikt. ` moja mama ma 33 lata. w ciąże zaszła jako 16 latka,
                urodziła w wieku 17 lat. mogłoby się wydawać, że jakaś
                dziwna jest, ale jest naprawdę mądrą i wykształconą kobietą.
                podziwiam ją. ; )
                • nikt. Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 11.05.09, 20:00
                  loczek. napisał(a):

> dziękuję wam wszystkim x 33
                  > fajne z was dziewczyny ; D : *
                  >
                  > miss_pauline ` śliczne imiona, jest z czego wybierać <3
                  > dziękuję.
                  >
                  > nikt. ` moja mama ma 33 lata. w ciąże zaszła jako 16 latka,
                  > urodziła w wieku 17 lat. mogłoby się wydawać, że jakaś
                  > dziwna jest, ale jest naprawdę mądrą i wykształconą kobietą.
                  > podziwiam ją. ; )

Łoooo! Jak urodziła w wieku 17 lat, to ja też ją podziwiam! wink
                  Chociaż troszkę mnie to przeraża, bo moja starsza siostra niedługo kończy 17 lat, a nie wyobrażam sobie jej z dzieckiem.. Podziwiam Twoją mamę bo podjęła się wychowywania dzieci w tak młosym wieku smile Powiedziałaś, że Twoja mama jest wykształconą kobietą. Jeśli urodziła w wieku 17 lat, to poszła na studia? W każdym filmie jest, że jeśli kobieta przed 20 rokiem życia urodzi dziecko, zaprzepaszcza studia tongue_out To nie fair smile Ale oczywiście nie mówię, że jeśli nie poszła na studia nie jest wykształconą kobietą! W życiu smile Pozdrwiam kiss
        • Gość: kinka Re: będę mieć rodzeństwo! ;o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 19:29
          moja mama bedzie miec trojaczki big_grin z jednej strony sie ciesze bo w domu bedzie
          wesoło i smiesznie ale z drugiej strony nie bo przeprowadzamy sie do wawa a ja w
          swojm miescie mam juz swoich starych przyjaciół a teraz wszystko od poczatkusad
          ma ktoś podobna sytuacje
    • ketrin Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 11.05.09, 18:49
      Kamil!
      super albo Dominik, Rafał, Patryk...smile
      • kitty16 Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 11.05.09, 20:35
        wiem jak to jest wychodzić sobie z wózeczkiem smile mam siostrzeńca który ma roczek,
        uwielbiam małe dzieci winkwink
        ma na imie Adrianek i bardzo podoba mi sie to imie, a tak to jeszcze podoba mi sie: Kamil,
        Patryk, Damian..
        • loczek. Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 11.05.09, 21:54
          moja mama poszła na studia zaoczne w wieku 24 lat.
          teraz jest nauczycielką smile
          • nikt. Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 12.05.09, 14:11
            a czego naucza? ;o kiss
    • decod.e Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 12.05.09, 11:42
      artur
      jakie to jest sliczne imie .. bosz.
      jakub
      w tym też sie zakochałam ., jest takie proste, zwyczajne ale super.

a z dziewczyńskich to hmmm.
      wiktoria
      nicola
      kinga

te mi sie najbardziej podobają serce

• loczek. Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 12.05.09, 15:06
        widzę, że najwięcej arturów : )

do 'nikt' : polskiego ;dd
        w liceum.
        • kazia Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 12.05.09, 17:17
          ja osobiście uważam, że to w pewnym sensie fajnie jeśli oczywiście lubi się małe
          dzieci wink, ja je normalnie kocham ale teraz w wieku 15 lat nie chciałabym mieć
          malutkiego rodzeństwa ponieważ szkoła, dom i to wszystko - może to i takie
          wymówki nastolatki ale tak jest ;D

jeśli się cieszysz loczku to i ja się Twoim szczęściem cieszę wink), a co do imion
          to dla chłopca : Darek, Aleks, a dla dziewczynki to :Madzia i Natalka wink)

//Uwielbiam Twój nick ;D// pozdrawiam
          • loczek. Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 12.05.09, 17:26
            kazia napisał(a):

> ja osobiście uważam, że to w pewnym sensie fajnie jeśli oczywiście lubi się mał
            > e
            > dzieci wink, ja je normalnie kocham ale teraz w wieku 15 lat nie chciałabym mieć
            > malutkiego rodzeństwa ponieważ szkoła, dom i to wszystko - może to i takie
            > wymówki nastolatki ale tak jest ;D
            >
            > jeśli się cieszysz loczku to i ja się Twoim szczęściem cieszę wink), a co do imio
            > n
            > to dla chłopca : Darek, Aleks, a dla dziewczynki to :Madzia i Natalka wink)
            >
            > //Uwielbiam Twój nick ;D// pozdrawiam

haha, dziękuję, jesteś przemiła : D
            • iness_pendragon Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 12.05.09, 18:58
              A właśnie co do imion:

Dla dziewczynki:
              -Julia
              -Marta
              -Aleksandra(Ola)

Dla chłopaca:
              -Kacper
              -Staś
              -Artur (ksiąze!)
              -Aleks
        • Gość: nina... :) Re: będę mieć rodzeństwo! ;o IP: *.wesola.net / 172.18.12.* 12.05.09, 17:20
          moja mama też jest w ciąży.. nie wiem czy sie cioeszyć bo nie z moim tatą.... a po za tym
          nie znosze jej chłopaka więc....

no ale co do imion to:

dla dziewczyn podoba mi się... bianka (tylko... nie wiem czemu)
          a dla chlopóow uwielbiam imie (kasper - nie nie pomiliłam się z "s" celowo napisałam smile ) smile
          • loczek. Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 12.05.09, 17:29
            Gość portalu: nina... smile napisał(a):

> moja mama też jest w ciąży.. nie wiem czy sie cioeszyć bo nie z moim tatą.... a
            > po za tym
            > nie znosze jej chłopaka więc....
            >
            > no ale co do imion to:
            >
            > dla dziewczyn podoba mi się... bianka (tylko... nie wiem czemu)
            > a dla chlopóow uwielbiam imie (kasper - nie nie pomiliłam się z "s" celowo napi
            > sałam smile ) smile

eh, to rzeczywiście smutne, gdy nie lubisz chłopaka swojej mamy.
            trzymaj się ; ( : *
    • ksrklubkarolcia Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 12.05.09, 17:12
      • Gość: Kola Re: będę mieć rodzeństwo! ;o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 17:15
        Wg. mnie najładniejsze to Marcin z męskichkiss, a z żeńskich to Julia(jula)tongue_out
        big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
    • Gość: Sandraaaaa Re: będę mieć rodzeństwo! ;o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 17:13
      Imię się wybiera ale względem nazwiska. Skoro nazwisko jest długie to bardziej
      estetycznie wygląda krótkie imię i na odwrót. smile
    • jaszczurka Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 12.05.09, 17:18
      jej!<br />
      nono <br />
      ja mam brata o siedem lat młodszeko, jest pieron alei tak jest fajny tongue_out
      a imię mi się podoba Kamil i Dawid<br />
      ale jak będzie dziewczynka to mi się podoba Iza Malwina Patrycja smile
      • demcialove Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 12.05.09, 17:21
        hmm..imię . ? . Maciej albo Piotruśś . ; 33. ;]

tez mam siostrę i brata. siostra jest o 2 lata starsza brat o 5 lat młodszy...xd
    • 4 Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 12.05.09, 17:20
      kissHmmm chciałabym ci bardzo pomuc wiec troche sprubuję kiss
      Gdyby to była dziewczynka np;
      -Viktoria
      -Natalia
      -Dominika
      -Sylwia
      -Paulina
      A gdyby to był chłopczyk to np;
      -Piotrek
      -Paweł
      -Mateusz
      -Rafał
      -Damian
      Myśle ze troszke pomogłam ale nie wiem bo kazdy ma inny gust no nie ??? Wybiesz
      któroś z tych które ci sie najbardziej podoba ;] Wiem ze to trudno wybrać imie bo sama
      mam troje rodzeństwa 1 młodsza siosre i 2 młodrzych braci wiec jestem najstarsza ;]smile:-
      )smilesmilesmile Mysle ze pomogłam i zaczne sie zwijac big_grinsuspiciouscool
      • loczek. Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 12.05.09, 17:28
        4 napisał(a):

> kissHmmm chciałabym ci bardzo pomuc wiec troche sprubuję kiss
        > Gdyby to była dziewczynka np;
        > -Viktoria
        > -Natalia
        > -Dominika
        > -Sylwia
        > -Paulina
        > A gdyby to był chłopczyk to np;
        > -Piotrek
        > -Paweł
        > -Mateusz
        > -Rafał
        > -Damian
        > Myśle ze troszke pomogłam ale nie wiem bo kazdy ma inny gust no nie ??? Wybiesz

dziękii. < 33
        mi się podoba rafał, ale mojej mamie nie. ; p
        • 4 Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 12.05.09, 17:49
          Hehebig_grin zawsze tak jest ja chciałam moja młodsza siostre <ma 5lat> nazwać Wiktoria ale
          mojej mamie sie nie podobało i nazwała Dominika !!! Jednym zdaniem to dominika tez
          ładnie ale potem za tydzień po chrzcinach ciagle zalowała ze nie nazwała ją
          Wiktoria suspiciouscool smilebig_grin A rafał to tak mój brat sie nazywa czesto sie z nim kłuce czasem
          nawet dochodzi do bitew !!!! <333 kiss
        • nikt. Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 12.05.09, 18:31
          loczek. napisał(a):

> dziękii. < 33
          > mi się podoba rafał, ale mojej mamie nie. ; p

taaak, Rafał jest ślicznie smile Narzeczony mojej kuzynki ma tak na imię big_grin
    • daguss Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 12.05.09, 17:26
      mi się podobają imiona - mateusz, wojtek, kamil.
      popularne dosyć ale wg mnie fajne. ;P
    • Gość: xd Re: będę mieć rodzeństwo! ;o IP: *.aster.pl 12.05.09, 17:27
      podnieta ;ddindifferent
      • loczek. Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 12.05.09, 17:28
        Gość portalu: xd napisał(a):

> podnieta ;ddindifferent

jakiś problem ?
      • Gość: xxx Re: będę mieć rodzeństwo! ;o IP: *.kaskada.net 12.05.09, 17:31
        ja mam młodszego brata, i to jest masakra w domu! ja jestem najgorsza a mój brat
        najlepszy. po mnie - jak pada deszcz i idę ze szkoły - to nie jedzie nikt ale po
        niego oczywiście. z drugiej strony to że tak jest to wina mojej matki przez
        którą już planowałam się zabić ... wykańcza mnie psychicznie razem z tym czymś
        co się nazywa moim bratem. Nie życze takiego czegoś nikomu ..... cryingsad
        • loczek. Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 12.05.09, 17:32
          Gość portalu: xxx napisał(a):

> ja mam młodszego brata, i to jest masakra w domu! ja jestem najgorsza a mój bra
          > t
          > najlepszy. po mnie - jak pada deszcz i idę ze szkoły - to nie jedzie nikt ale p
          > o
          > niego oczywiście. z drugiej strony to że tak jest to wina mojej matki przez
          > którą już planowałam się zabić ... wykańcza mnie psychicznie razem z tym czymś
          > co się nazywa moim bratem. Nie życze takiego czegoś nikomu ..... cryingsad

jestem twardą laską, wytresuję sobie braciszka ; D
    • Gość: Kaśka Re: będę mieć rodzeństwo! ;o IP: *.tvkdiana.pl 12.05.09, 17:28
      hmm. zależy jak na to patrzeć. ja osobiście byłam przez 11 lat jedynaczką i na
      samą myśl o rodzeństwie robiło mi się niedobrze a gdy dowiedziałam się że będę
      miała rodzeństwo byłam okropnie zrozpaczona. ale dziewczyny.! wszystko ma swoje
      dobre strony.
      ja już przekonałam się do mojej siostry wink
      uważam, że w przyszłości młodsze rodzeństwo może się do czegoś przydać
      (chociażby zgonić na bachora winę; d) [w najgorszym przypadku.;p.]. nie
      rozpaczajcie .!
      weźcie się w garść .!
      rodzeństwo to super sprawa .; d
    • Gość: Lena Re: będę mieć rodzeństwo! ;o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 17:29
      Mój braciszek urodzi się za 4 miechy. Też jestem szczęśliwa, bo nie mam rodzeństwa.
      Damy mu na imię Nicholas, bo bardzo lubie Jonasów więc na drugie będzie miał Joseph.
      • loczek. Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 12.05.09, 17:31
        Gość portalu: Lena napisał(a):

> Mój braciszek urodzi się za 4 miechy. Też jestem szczęśliwa, bo nie mam rodzeńs
        > twa.
        > Damy mu na imię Nicholas, bo bardzo lubie Jonasów więc na drugie będzie miał Jo
        > seph.

joseph, piękne imię < 3
        nicholas słuchojebnie kojarzy mi się
        z tym kolesiem z jonas brothers : )
      • jaszczurka Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 12.05.09, 17:38
        mi się podoba Dawid i Kamil ;]
    • rettemich Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 12.05.09, 17:29
      eee wink) fajnie masz big_grin ja mam brata (18 lat) idzie z nim wytrzymać, jest spoko, bo od
      poniedziałku do piątku go nie ma xD szkoła z internatem <cwaniak2> ;D Gratuluję ci
      przyszełego braciszka lub siostry chociaż jest on(a) dopiero w planach xD ja zawsze
      chciałam mieć siostrę starszą taką w wieku 14,15 lat ;D ja mam 13 jakby co wink) a co do
      imieniaa.. suspicious hym... mi się dla dziewczynki bardzo podoba imię Iza ;] ja miałam mieć tak na
      imię, ale byłoby Izabela z Izabelina :hahaha: no i mam Ewelinaa ;/ dupne jak ch...! ;P A do
      chłopcaa to.. ;] mi się podoba Mateusz ;D ;] ;* pozdrawiam ;* kiss
      • loczek. Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 12.05.09, 17:31
        rettemich napisał(a):

> eee wink) fajnie masz big_grin ja mam brata (18 lat) idzie z nim wytrzymać, jest spoko,
        > bo od
        > poniedziałku do piątku go nie ma xD szkoła z internatem <cwaniak2> ;D G
        > ratuluję ci
        > przyszełego braciszka lub siostry chociaż jest on(a) dopiero w planach xD ja za
        > wsze
        > chciałam mieć siostrę starszą taką w wieku 14,15 lat ;D ja mam 13 jakby co wink)
        > a co do
        > imieniaa.. suspicious hym... mi się dla dziewczynki bardzo podoba imię Iza ;] ja mi
        > ałam mieć tak na
        > imię, ale byłoby Izabela z Izabelina :hahaha: no i mam Ewelinaa ;/ dupne jak ch
        > ...! ;P A do
        > chłopcaa to.. ;] mi się podoba Mateusz ;D ;] ;* pozdrawiam ;* kiss

ewelinka ? śliczne imię ! < 33
        • Gość: xxx Re: będę mieć rodzeństwo! ;o IP: *.kaskada.net 12.05.09, 17:33
          ja mam młodszego brata, i to jest masakra w domu! ja jestem najgorsza a mój brat
          najlepszy. po mnie - jak pada deszcz i idę ze szkoły - to nie jedzie nikt ale po
          niego oczywiście
          . z drugiej strony to że tak jest to wina mojej matki przez
          którą już planowałam się zabić ... wykańcza mnie psychicznie razem z tym czymś
          co się nazywa moim bratem. Nie życze takiego czegoś nikomu ..... cryingsad
        • ashleyandmiley Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 12.05.09, 17:34
          Ja mam brata ma 1 rok i 3 miesiące... a ja mam 13 lat...
          troche duża różnica ale co tam..
          OO mój brat ma na imie Piotr...
          podoba mi się te imie...
    • Gość: Katee Re: będę mieć rodzeństwo! ;o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 17:33
      Kamil,Damian,Daniel,Maciek,Marcin,Łukasz ;P
    • Gość: dAda Re: będę mieć rodzeństwo! ;o IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.09, 17:37
      Ja dowiedziałam się że będę miała siostrę ok 6 lat temu smile
      Jest ode mnie młodsza o 11 lat ma na inie Kinga...często sie kłócimy bo mamy
      swoje chmurki i humorki ale oddałabym za nia wszystko xD
      Zawsze lepiej mieć kogoś bliskiego niz być jedynaczką. Gratuluje Ci.
      A co do imion to najlepiej brać krótkie jeśli masz długie nazwisko, potem
      podpisywać się i wgl to jest niewygodnie (
      moi rodzice o tym nie pomyśleli i mam na imie Adrianna łeee ;]
      moje nazwisko jest też długie bo na 10 liter) a jeśli krótkie to można sobie
      pozwolic na dłuższe imie.
      Dla dziewczyn podobają mi sie imiona: Weronika, Amelia, Julia, Maja....oj dużo
      tego jest
      Ale dla chłoców nie mam ulubionych...może Kuba, Paweł (chociaż źle mi się
      kojarzą) Aleks, Hubert, Max...zależy jakie kto ma upodobania
      pozdrawiam smile
      • postrach_pcity Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 12.05.09, 17:42
        gdybym ja sie dowiedziała że będę miała jeszcze jednego brata ...to bym się wyprowadziła a zresztą na wieść o siostrze też mam już 2 braci jeden ma 17 a drugi 4

ten mały jest ... taki okropny że szok na początku też się cieszyłam
        ale teraz mam go <br />
        DOSYĆ

jeśli to dziewczynka to nie nazywajcie jej anna

napewno nie będzie chciała mieć tak samo na imię jak pół szkoły
    • Gość: Paula Re: będę mieć rodzeństwo! ;o IP: 213.17.128.* 12.05.09, 17:38
      ja po prostu kocham mojego brata 3 lata starszegowink) ciagle się kłócimy ale jest
      świetnie ;DD
      • kazia Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 12.05.09, 17:48
        także mam brata starszego o trzy lata, jak czasem mnie wkurzy to aż chciałoby
        się strzelić, ale cóż, jak go "biję" to tylko klepię xD albo dam pstryczka, no
        tak szczerze mówiąc on mnie nie bije i się cieszę, bo chłop ma 18 lat i 1,91
        wzrostu, więc bym miała połamane kości i takie tam ;D xDD

czasem szczerze go nienawidzę, ale naprawdę cieszę się że go mam, ponieważ kiedy
        np. wpadłam w "internetową" kłopotliwą znajomość to śmiejąc się mnie pocieszał
        xD. Kiedyś sobie powiedziałam, że zawsze go będę kochała chociaż zdarza mi się z
        prawie całego serca go nie lubić ;D i nawet jeśli zdarzają mi się chwile
        nienawiści do niego to nic, jest dobrze że go mam i dobrze by było gdyby każdy
        pomyślał w ten sposób " co by było gdyby jej/jego nie było? Kiedy by mnie nie
        rozśmieszał? Czasem wkurzył? - przecież bez nich byłoby nudno"

Pozdrawiam wszystkich, tych z rodzeństwem i bez, oraz czekających na nic smile
    • anastazjaxxx Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 12.05.09, 17:38
      Fajnie masz. ;dd Mi sie podobają imiona dla chłopca : Michał, Mateusz.
    • syra_cute Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 12.05.09, 17:39
      loczek. napisał(a):

> moja mama jeszcze nie jest w ciąży,
      > ale planuje dziecko.
      > jestem meeeegaaa szczęśliwa ! < 33
      > chciałabym żeby to był brat,
      > bo mam już starszą siostrę ; pp
      >
      > jedyny problem to imię.
      > macie jakieś pomysły?
      > proszę o radę ;*
      Starsze Rodzeństwo Jest Spoko Bo Mam I Pomagajasmirk Podpisza Uwage Albo Złą Ocene Ale Młodszeee confused To Jest Straszna Na Poczatku Tez Sie Cieszyłam Ze Bd Miala Mlodsza Siostree Ale Potem To Byl Koszmar I Nadal Jest Przeklniesz Niechcący Przy Nim To Odrazu Biegnie Do Mamy... Dokucza Masakra Teraz Załuje Ze Chciałam Miec Mlodsze Rodzenstwosciana
      • 4 Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 12.05.09, 18:01
        Oj syra_cute znam to uczucie !!! crying Ja jestem najstarsza i mam troje młodszego
        rodzeństwa <mają5,8,11 lat.> to jest straszne !!! Ja tak mam z 8 letnim bratem zawsze
        jestem najgorsza nie mozna słowa powiedziec bo odrazu szlaban czy coś !!! sad Raz
        zapomniałam siostry z przedszkola przyprowadzic mama wtedy była na miescie a tato w
        domu on nie widział ze trzeba dome moj sis przeprowadzic wiec mi pozwolił wyjsc z
        karolina <moja przyjaciulka> wyjsc na zakupy potem gdy przyszłam to wtedy było
        miałam przechapane !!! I dlatego wole być najmlodsza bo nie trzeba nikogo pilnować ni nic
        a przez rodzenstwo same klopoty nie mozna z przyjaciółka na zakupy nawet pujsc bo
        trzeba rodzeństwa pilnowaćcryingconfusedangryuncertainsad Chociasz gdyby nie bylo rodzenstwa bylo by
        strasznie nudno czasem mozna se pogadac, pozartowac, pograć w ruzne gry itp.... wiec
        czasem nie jest tak zle smirksmilekiss
    • natalka_xd Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 12.05.09, 17:43
      Ale Ci zazdroszczę! smile
      Ja zawsze strasznie chciałam mieć rodzeństwo ale niestety jestem jedynaczką sad
    • elisss92 xd 12.05.09, 17:45
      jestem jedynaczka. Wg mnie 17 lat to juz dosc spora roznica (chociaz spotykam
      wieksze). Lubie tak jak jest teraz, lecz gdybym miala wybierac, to chciałabym
      miec rodzenstwo. Tak kazdy mowi, ze mam dobrze, bo sama. No wlasnie- sama. Ze
      wszystkim musze radzic sobie sama. Jesli nie dogadujecie sie ze swoim
      rodzenstwem to normalne, ale potem bedziecie szczesliwi, ze macie brata czy
      siostre smile
      Pzdr
      • postrach_pcity Re: xd 12.05.09, 17:51
        według mnie starsze rodzeństwo jest lepsze bo mój brat mi pomaga ja jemu razem przeciw rodzicom i takie tam
        ja mu odrabiam prace domowe z polaka a on mi z fizy i matmy

a z młodszym tylko się muszę bawić sad
      • denessa Re: xd 12.05.09, 17:59
        fajnie jest mieć rodzeństwo . smile mimo , że czasem potrafi wkurzyć . x D
        mi się podobają imiona takie ;
        dla dziewczyn ;
        Natalia , Marta , Zuzia , Martyna , Ada , Kinga , Jagoda .
        a dla chłopaków ;
        Kacper , Maciek , Mateusz , Filip .
    • nomcia Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 12.05.09, 17:49
      Jak chłopczyk to Oliwier, Dawid
      A jak dziweczynka to Maja, Paulina, a jak ci sie bedzie podobac to daj Mileysmile
      • paulinajonas505 Re: będę mieć rodzeństwo! ;o 07.06.09, 14:34
        nomcia napisał(a):

> Jak chłopczyk to Oliwier, Dawid
        > A jak dziweczynka to Maja, Paulina, a jak ci sie bedzie podobac to daj Mileysmile''

Dziękuję, bo też się zwę Paulina ; DD.
        Ja polecam Julka, Ola, Marlena.
        A dla chłopca. : Adrian, Marcel, Kapcer ...

Mam nadzieję, że się podobają smile) . I życzę żeby mama zaszła w ciążę i żebyś miała fajnego
        braciszka / fajną siostrzyczkę. Trzymam kciuki!wink
    • Gość: Demi Lovato Re: będę mieć rodzeństwo! ;o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 17:50
      ja mam siostrę o 27 lat starsza odemnie ale fajnie jest mieć starszą siostrę a
      mi się podobają imiona dla chłopca:Michał,Krystian a dla dziewczyny
      Gosia,Ewelina i Agata
      • Gość: tytyryty Re: będę mieć rodzeństwo! ;o IP: *.koba.pl / 10.2.6.* 12.05.09, 17:53
        tiak... ja mam starszą siostrę 21 lat ma, czasami nie jest fajnie ^

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka