nikaa.012 13.05.09, 18:29 Witajcie! Jestem dobrą uczennicą, a inni na mnie mówią kujon ! Cłay czas jestem prześladowana. Nie jestem kujonem. Zawsze wpadnie mi jakaś 3 czy 2. Inni jednak nie rozumieją tego ! Co mam zrobić, aby zmienili o mnie zdanie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ketrin Re: Kujon czy dobry uczeń? 13.05.09, 18:37 Ja też się dobrze uczę i tez mnie kujonem nazywają, ale czasem . Nie przejmuję si tym i nie zwracam na to uwagę-wtedy mowią tak rzadziej, bo widza ze nic im to nie robi :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_kujon:((( Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.csk.pl 14.05.09, 19:36 ja sie bardzo dobrze ucze i troche tez z tym mam problem. czasami dostaje 3, 2 no 1 to jescze coprawda niedostalamm ale...mysle ze to przezywanie z zazdrosci. ale trzeba tez znalezc pozytywy: w przyszlosci mozliwe ze bedziesz KIMŚ jakimś CZŁOWIEKIEM Z WYKSZTAŁCENIEM a nie nieukiem itp. bo co taka osoba moze osiagnac. ja to szczerze mowiac morze i jestem kujon boz eby sie nauczyc czegos musze wkuwac i sie uczyc prawie na pamiec bo nie jestem inteligentna tzn. wole inne okreslenie np. mądra hahahaha nie przejmuj sie pozatym tak do tematu wracajac..moim kolegom juz sie to znudzilo i juz tak nie mowia od dluzszego czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_kujon:(((( Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.csk.pl 14.05.09, 19:38 omg jakie błedy!!! przepraszam za nie ale jakpisze szybkona komputerze to czesto robie bledy w latwych wyrazach Odpowiedz Link Zgłoś
ginny Re: Kujon czy dobry uczeń? 14.05.09, 19:54 Ja chodzę do bardzo słabej klasy i łatwo było mi wśród nauczycieli zdobyć opinie "najlepszego ucznia", a inni (przede wszystkim chłopcy) nazywają mnie kujonkom. Już się do tego przyzwyczaiłam i uważam, że to komplement, bo przecież dzięki temu jest się uważany za mądrego, także dziewczyny nie przejmujcie się!!!!!! Oni są tylko zazdrośni, a inni daliby się pokroić za takie "przezwisko" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kujon...? Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.xforce.3s.pl 14.05.09, 22:00 Ja też tak mam w klasie. Dużo osób to "nieuki" a ja nie jestem najlepszym uczniem w klasie a i tak przezywają mnie kujon. Ignoruje to ale nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 14:46 Widocznie ci co cię przezywają są zazdrośni, bo jak przyjdzie co do czego od kogo ściągają i odpisują zadania domowe ? Pozdro dla wszystkich MĄDRYCH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irma Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.3-85.cust.bluewin.ch 23.05.09, 21:00 ja się poprostu dobrze ucze.czemu inni tego nie rozumieją.co jest w tym złego ! TO CHYBA WOLNY KRAJ CO!aLE JA NIE ZAUWAZAM ICH JUŻ.I jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Debbiee Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 20:53 taa widać po tobie kujonstwo jeśli piszesz morze zamiast może ;]] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalna Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.09, 20:40 Hmmm, Wy to macie problrmy... dosłownie głupich blondynek... " a ja chodze do kiepskiej szkoły i nie trudno mi zdobyć opinię zdolnej uczennicy...'- bla, bla, bla... A ja chodze do najlepszej szkoły w moim mieście i co wam do tego??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IRMA Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.3-85.cust.bluewin.ch 23.05.09, 21:05 NIE OCENIAJ INNYCH DEBBIEE .CZY TO SKRÓT OD DEBILA Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_madzik Re: Kujon czy dobry uczeń? 14.05.09, 21:22 coś mi się zdaje że wcale się dobrze nie uczysz : x (mówię do gościa) sądząc po Twoim komentarzu..jakie popełniasz błędy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loll... Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.tktelekom.pl 15.05.09, 06:53 "ja to szczerze mowiac morze i jestem kujon" (3 bądź 4 wpis od góry) Fajnie kujonie nieznający ortografii. moŻe! Odpowiedz Link Zgłoś
vani74_13 Re: Kujon czy dobry uczeń? 15.05.09, 17:01 Gość portalu: Loll... napisał(a): > "ja to szczerze mowiac morze i jestem kujon" (3 bądź 4 wpis od góry) > > Fajnie kujonie nieznający ortografii. moŻe! Ludzie przeciez ten ktos kto to napisal moze miec np.dysleksje... `Ja mam kolege ktory jest baaaaaaaaaaaaaaaardzo dobrym uczniem ale ma dysleksje i ortografia nie jest powiedzmy jego najlepsza strona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irma Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.78-83.cust.bluewin.ch 24.05.09, 10:42 Ty SWEET MADZIK do mnie muwisz .ty jesteś dziewczyną czy chłopakiem! Odpowiedz Link Zgłoś
edwardandbella Re: Kujon czy dobry uczeń? 15.05.09, 18:56 a co ci przeszkadza powinnaś się cieszyć tak jak ja mnie tez przezywają i co z tego DZIECKO DOROŚNIJ SĄ GORSZE PROBLEMY ZAL MI CIE MALUCHU DO PRZEDSZKOLA Z TOBĄ ;/////////////////////// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irma Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.78-83.cust.bluewin.ch 24.05.09, 11:11 a z tobą do żłobka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pam Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: 188.33.51.* 28.05.09, 19:40 Dobry uczeń zdecydowanie Odpowiedz Link Zgłoś
latte13 Re: Kujon czy dobry uczeń? 14.05.09, 19:51 mi wychodzi świadectwo z paskiem ale np. z polskiego mam piątki z góry na du i moja koleżanka nazywa mnie kujonkom ale ona taka nie normalna jest ale to u niej lubię xD więc sie nie przejmuj ;p Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_ Re: Kujon czy dobry uczeń? 14.05.09, 21:48 U mnie koledzy nazywają tak mnie i kolegę! Nie ma się co przejmować, moje koleżanki uczą się gorzej i ciesze się, że mogę im pomóc żeby miały lepsze ocenki, a koledzy, którzy tak na mnie MÓWILI już NIE MÓWIĄ, bo im się znudziło. Jeśli jednak powiedzą to ja się z tego śmieje tak jak oni albo nie odpowiadam Mnie jest obojętne co ludzie mówią i piszą o mnie! Jeśli ktoś jest kujonem to dobrze bo dostanie się do dobrego gimnazjum, liceum czy na studia! To ŚWIETNIE, że niektórzy ludzie się jeszcze uczą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normi Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.09, 14:55 ja b. dobrze się ucze [chociaż mam 3 i 1] ale to w mojej szkole jest normalne. tu kazdy stara się dobrze uczyć. w klasie jest u mnie dużoo osób zdająch z czerwibym paskiem. to nie jest żaden wstyd tylko powód do dumy. Odpowiedz Link Zgłoś
eva_longoria Re: Kujon czy dobry uczeń? 14.05.09, 20:11 Ja jestem bardzo szczęśliwa bo mam bardzo miłą i tolerancyjna klasę Ja uczę się nawet bardzo dobrze , mam miec w tym roku średnią 5.3 i nikt mi tego nie zazdrości. Raczej to podziwiają, oczywiście czasami zdarzy im sie powiedzieć w żarcie ,,kujon'', ale wiedzą, że najważniejsze jest to, jaki człowiek jest a nie jak się uczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneti Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: 217.153.237.* 27.05.09, 21:51 Ja siedzę w pierwszej ławce, bo jakoś tak wyszło. Mam dobre oceny, chociaż wcale się nie uczę. Nazywają mnie kujonem i czasem to denerwujące, ale jakoś to znoszę. Naszczęście nie jestem sama. Moja "koleżanka" z ławki jest jeszcze gorsza... Na każdej przerwie siedzi w bibliotece z książką i zakuwa na lekcje. Prawie cały dzień przesiaduje w domu i kuje. Ja myśę, że to jest troche żałosne. Nikt jej nie lubi, bo jest nudna. Jednak uważam, że warto dobrze się uczyć (ale nie przesadzać) choćby i dlatego, że na koniec roku szkolnego komu jest bardziej miło: temu co dostaje świadectwo z paskiem, czy temu co ma same dopy lub zdawki w sierpniu?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miley1518 Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 20:12 Ja mam średnia 4.8 według mnie nie jestem wcale kujonek , ale czasem tak mówia . u mnie qw szkole jest totalny KUJON to dziewczynz którama 5.8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _Sandra2008_ Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 21:31 Mamy mocną klasę i nikt nie nazywa mnie kujonem.Czasami wpadnie mi jakaś trója ,ale głónie piątki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Hmmmm.... ;) IP: 78.8.105.* 15.05.09, 08:09 Nie każdy kto jest się dobrze uczy musi buć kujonem... Kujon to ktoś taki kto ciągle siedzi przed książkami!!! Ja mam dobre oceny a wogóle się nie ucze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gostek Dobry sposób to: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 12:17 Zrób coś, czego nikt by się po tobie nie spodziewał, w moim przypadku podziałało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niekujon :} Re: kujon czy dobry uczeń? IP: *.skierniewice.vectranet.pl 15.05.09, 14:06 ja to nie wiem jak można sie dobrze uczyć ;o. Albo wgl. uczyć...przecież to jest nudne jak nie wiem ! Przecież lepiej wyjść z koleżankami na dwór albo posiedzieć przed tv i kompem. U mnie w klasie mówią na mnie kujon jak sie dostanie 2+ albo 3. <lol2> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pfff Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: 94.40.93.* 15.05.09, 15:29 ja tez sie dobrze ucze ale na przerwach potrafie byc prawdziwym diablem wiekszosc kolegow z klasy traktuje mnie jak kumpla... dziewczyny czasem mi dogryzaja ale jestem wysoka i czasem bije sie z chlopakami to sie mnie boja... xDDD ale ogolnie jestem lubiana i nikt nie zwraca uwagi na moje oceny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ygh . Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 18:04 Powiedz im , że kujon to taka osoba która się uczy a potem nic nie pamięta . ; p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,,,,,,,,, Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: 93.179.214.* 25.05.09, 18:27 Dobry uczeń!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anusia14 ;) 13.05.09, 18:39 Nie przejmuj się nimi wcale!! Nie watro.... na prawdę!! Mówią na ciebie, że jesteś kujon bo Ci pewnie zazdroszczą!! Zawsze tak jest w szkole... niestety ;p ale nie zwracaj na nich uwagi, lepiej być kujonem (nie lubię tego słowa..;p) i znaleźć dobrą szkołe i pracę niż być nieukiem i nie mieć pracy w ogóle...;D a jak to Ci bardzo przeszkadza, że Cię tak nazywają to powiedz żeby się odczepili i tyle!! (chociaż wątpie czy to pomoże..) Odpowiedz Link Zgłoś
dzionga Re: ;) 14.05.09, 19:36 Odpowiedz np. im że wolisz być kujonem niz nieukiem,lub to poprostu ingnoruj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tysiak_nie_kujon Re: ;) IP: 195.74.91.* 14.05.09, 19:41 Ja też się dobrze ucze ale oczywiscie czasem wpadnie mi jakas 3 ,a inni mnie wyzywają ale robią to tylko z zazdrosci o to ze to ty jestes tą którą nauczyciele chwalą i każą brać z niej przeklad.Nie masz się tym przejmować bo ludzie ktorzy kogos nazywają kujonem sami nie maja za grosz rozumy i ja osobiscie wole byc kujonem niz nieukiem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mARRY26 Re: ;) IP: *.radom.vectranet.pl 14.05.09, 20:04 Nie martw sie.. Ja mam najlepsze przyjaciółki tez sie dobrze uczą. I jak dostane jakąś 5 z polaka a one np. 3 lub 4 to od razu mówią ze jakiś kujon ze mnie. Pani wystawiła mi 6 z angielskiego i juz sie na mnie obraziły że ze mnie kujon.. a nawet nie powinny sie tym przejmować tylko wziać sie do roboty z nauką... NIE MARTW SIE TYM.. I NIE ZWRACAJ NA TO UWAGI.. CO INNI MÓWIĄ O TOBIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PaTi Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.05.09, 19:36 Cześć. Ja też tak mam. Z anglika mam 6, 5, 4. Reszta też 5,6. Z matmy mam 2,4,3.. Przezywają mnie kujon. A ja nie wiem dlaczego?! Moja koleżanka, Ada ma same szóstki, piątki, czwórki, i jedną tróję. JEDNĄ! i jej kujon nie przezywają. to niesprawiedliwe!! tak nie powinno być. a jednemu z mojej klasy [na angliku] pani powiedział, że on może postarać się na szóstkę, że potrafi, a on mówi że mu starczy piątka, bo nie chce by kujonem. JA SIĘ WCALE NIE UCZĘ!! no czasami muszę. Ale ja nie muszę wszystkiego się uczyć. Po prostu pamiętam z lekcji. a inni tego nie rozumieją. olewam ich. przynajmniej się staram. tobie też radzę, olać ich. albo raz na zawsze i wygarnąć i już. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dagas95 Re: Kujon czy dobry uczeń? 14.05.09, 19:41 Na mnie również mówią kujon... zwłaszcza jak chodzi o biologię chemie lub niemiecki... ale....... ja nie mam w sobie nic z kujona.. Niemiecki poprostu szybko mi wchodzi do głowy a na biologię i na chemię nakładam większy nacisk bo chce iść na medycynę a żeby zostac dentystą trzeba umieć chemię i biologię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kyred Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 19:48 znam wiele osób, które przykładają dużą wagę do nauki. często byli przezywani kujonami, lecz ignorowali różne przezwiska w ich stronę. poskutkowało to. nie przejmuj się gdy tak Cię przezywają, bo na pewno Ci zazdroszczą. ... Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia10ka Re: Kujon czy dobry uczeń? 14.05.09, 22:13 Popieram, masz rację żeby w przyszłości zostać kimś trzeba się o to postarać teraz bo później będzie bardzo trudno wszystko nadrobić Pozdrawim, Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xd Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.stargard.mm.pl 14.05.09, 19:43 nie reaguj w ogóle na to i olewaj to. albo nawet ciesz się, że tak mówią, to sobie w końcu dadzą spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
claireholt12332 Re: Kujon czy dobry uczeń? 14.05.09, 19:47 Powiedz że ośmieszenie wychodzi na zdradę i że oni są kalkulatorkami-kujonkami-z-pluszakami. I musisz być w tedy z winną miną i złośliwą Odpowiedz Link Zgłoś
galanonim Re: Kujon czy dobry uczeń? 14.05.09, 19:49 ja też jestem dobrą uczennicą, czasem mówią na mnie kujon koledzy którzy lubią mnie wkurzać ale ja się nie przejmuje, nie przejmuj sie to na pewno im przejdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja. Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 19:49 mam ten sam problem co ty, ale nie przejmuję się tym. dla mnie to, że się dobrze uczę jest czymś fajnym, a nie wstydliwym. nie reaguj po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
anet Re: Kujon czy dobry uczeń? 14.05.09, 19:50 Ja się przekomarzam z koleżanką jak ona dostaje lepszą ocenę ode mnie to ona jest kujon a jak ja to ja jestem kujon.. ;p i potem ona coś w tym stylu do mnie jak ma lepszą "no co.. no moze jestem kujon?! a co.. zazdrościsz?" i takie tam.. xdd i jak mnie od kujonów wyzywają to ja mam to daleko i głęboko tam gdzie słońce nie dociera.. ;p Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_malfoy Wiem, jakie to uczucie, ale mam sposób... 14.05.09, 19:51 U mnie w szkole, a jest to szkoła społeczna, czyli trochę różna od pozostałych, też są kujoni i ci, którzy kujonami są nazywani. Problem jest odwieczny i ja też jestem jego ofiarą. Do niedawna często spotykałam się z nieprzychylnymi opiniami na mój temat, szybko jednak zauważyłam, że wynikają one ze zwykłej zazdrości. Uczniowie, którym nauka definitywnie nie szła, wyżywali się w ten sposób na tych "łebskich", leczyli swoje kompleksy. W gimnazjum znalazłam na to sposób. O ile w podstawówce "kujoni" byli niewiele lepsi od pozostałych, tak w nowej szkole ta różnica gwałtownie się pogłębiła i ci pierwsi na gwałt potrzebowali pomocy - prac domowych, korków przed sprawdzianami... Teraz nie mam już kłopotów, bo każdy, zanim krzyknie za mną "kujon!" 3 razy się zastanowi. W końcu mogę się obrazić, a wtedy ze ściągania nici... Nie martw się zaczepkami, ci co tak mówią są zwykłymi głupkami. Staraj się nie obnosić ze swoją wiedzą, nie szpanuj tym, że np. umiesz na kartkówkę, ale też nie udawaj głupszą, niż naprawdę jesteś. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
lily_95 Re: Kujon czy dobry uczeń? 14.05.09, 19:51 nikaa.012 napisał(a): > Witajcie! Jestem dobrą uczennicą, a inni na mnie mówią kujon ! Cłay czas > jestem prześladowana. Nie jestem kujonem. Zawsze wpadnie mi jakaś 3 czy 2. > Inni jednak nie rozumieją tego ! Co mam zrobić, aby zmienili o mnie zdanie ? :- > / Nikaa.012 nie przejmuj się tym co świadczą o Tobie inni ponieważ w przyszłości gdy pójdziesz już do pracy będziesz miała dobre świadectwo! a nie tak jak inni co cie wyśmiewają później ty będziesz mogła się z nich śmiać , bo nie przyjmą ich do tak dobrej paracy jak twojej tylko z powodu ocen nie martw się tym ja też jestem przecietną uczennicą jak inni mówią jestem uczennicą czwórkową tzn że mam dobre stopnie ale także zdażają mi się wpadki jak innym Odpowiedz Link Zgłoś
ashely_tisdale Re: Kujon czy dobry uczeń? 14.05.09, 19:52 Kujon to jest osoba która musi się wszystko wykuć na blachę żeby dostać dobrą ocenę Ty pewnie masz dobre oceny i nie musisz się długo uczyć tylko zapamiętujesz wszystko z lekcji i nie przejmuj się Odpowiedz Link Zgłoś
pink_rulez Re: Kujon czy dobry uczeń? 14.05.09, 19:53 Ja mam tak samo! Moim zdaniem kujonami są osoby, które nie za bardzo łapią tematy i muszą się ich wyuczyć na pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuijon xd Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: 89.174.106.* 14.05.09, 20:09 Ja się uczę nawet dobrze. W sumie prawie wszystko zapamiętuję na lekcji i dostaję dobre oceny. Zastanówcie się co to kujon, to osoba, która na przerwie siedzi z nosem w zeszycie.Którą jak zapytasz co to jest np. suma to powie ci regułkę, a zrobić działania nie koniecznie musi umieć. Jeżeli uczysz się tego co rozumiesz, to nie miej z tym problemu. Czy inni mówią tak o tobie, bo tylko dostajesz świetne stopnie, czy klepiesz definicje bez zastanowienia.Pamiętaj, że uczysz się dla siebie nie dla ocen. Jeżeli tak jest wytłumacz "pajacom", że po prostu wystarczy to rozumieć, bądź zapamiętać z lekcji. Nie ma sensu dostawania dwój an siłę, by udowodnić to klasie...Moje rady: 1.Na początku ignoruj, może im przejdzie. 2.Zobacz kto trzyma nos przed lekcją w zeszycie.Możesz rzucić tekstem "I kto tu jest kujonem". 3.Gdy dostaniesz dobrą ocenę i usłyszysz kujon powiedz, że to nie ty będziesz miała tygodniowy szlaban, czy cały weekend zasrany nauką by napisąć poprawę spr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Me Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: 82.160.49.* 14.05.09, 19:54 Kujon to osoba co się wymądrza, zawsze musi wszystko wiedzieć i na lekcji zawsze się zgłasza. Taka Hermiona z Harry'ego Potter'a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ash15 Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 19:57 Mogę powiedzieć, że Cię rozumiem Jestem w podobnej sytuacji. Nie chwaląc się mam najlepsze oceny w klasie, nauczyciele mnie lubią, czego nie można powiedziec o niektórych kolegach i koleżankach, którzy myślą, że cały czas po szkole się uczę i zajmuję się tylko lekcjami. W moim przypadku jest lepiej niz na początku(chyba zrozumieli, że też jestem człowiekiem), ale nie mogę Ci nic poradzić. Powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emma Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.152.144.128.dsl.dynamic.eranet.pl 14.05.09, 20:04 Nie ma co się przejmować. Ja też zawsze byłam najlepsza w klasie i ludzie postrzegali mnie jaką tą która tylko siedzi z nosem w książce. Jednak doszłam do wniosku że nie ma co się nimi przejmować. W każdym bądź razie nie trzeba robić z siebie cierpietnicy i nie dawać na sobie żerować (prace domowe itp.). Skoro Ty się nad tym napracowałaś to dlaczego inni mają mieć coś za darmo. Koniec końców trzeba byc EGOISTĄ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimia Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 20:58 ja uważam że są słabi uczniowie, którym nauka nie idzie i tacy uczniowie co raz przeczytają i są na wszystko przygotowani. Wszyscy nie mogą być równi bo wtedy świat był by nudny!tylko sami profesorowie i doktory a przecież ktoś te drogi musi sprzątać a co do kujona to ja myślę że to komplement Odpowiedz Link Zgłoś
nicolax3 Re: Kujon czy dobry uczeń? 14.05.09, 20:02 nikaa.012 napisał(a): > Witajcie! Jestem dobrą uczennicą, a inni na mnie mówią kujon ! Cłay czas > jestem prześladowana. Nie jestem kujonem. Zawsze wpadnie mi jakaś 3 czy 2. > Inni jednak nie rozumieją tego ! Co mam zrobić, aby zmienili o mnie zdanie ? :- > / Ja myśle ze powinnaś ich olać . Wiem ze to nie łatwe . Ale nie przejmuj sie tym co inni myślą o tobie . Nie zadawaj sie z tymi co cie tak nazywają . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 20:05 Hej. tez dobrze się uczę i czasami powiedzą na mnie kujon.! ale to rzadko, bo ja pamietam duzo z lekcji i nie musze wkuwac ale najbardziej denerwuje mnie jak nazwie mnie kujonem taki koles ktory tez dobrze sie uczy i on caly czas siedzi w domu i sie uczy i to jest wstretne bo mowi na mnie a siebie nie wiedzi?! Ale tak na mnie duzo osob nie mowi pozdrawiam nie przejmuj sie i wierz w siebie Odpowiedz Link Zgłoś
muszelka Re: Kujon czy dobry uczeń? 14.05.09, 20:10 są dobrzy uczniowie i są kujonY :d u mnie w kalsie są ludzie co z reguły wychodzą im oceny,ale dostaja 1,2,3 ja do II gimu chodzę i w mojej sql jest naparwdę podwyżony poziom,dlatego lepszych 'dobrych uczniów' nazywamy kujonami,bo to nienormalne mieć w naszej sql 5.00 D ja siedziałam z najlepzsą uczennicą w klasie jeszcze niedawno,przesiadłam,bo nie dawałam rady,ciągle tylko KINGA,KINGA,KINGA,prozsę jej bić brawo,ona najlepsza,coraz mniej osób przez to ją już nie lubi i bardzo dobrze,bo to chore nie meić 3 na koniec ;/ <LOL> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylskarp Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.bb.online.no 14.05.09, 20:10 bądź poprostu sobą ... nie przejmuj się tym.. taki jeden de*bil z mojej klasy mówi, że jestem kujonem , bo non stop siedze w książkach .. nie jestem kujonem .. poprostu chce mieć jak najlepsze oceny bo ostatnio tylko 2,3 a teraz odkąd siedze w książkach to 5,6 .. jestem sobą i nikogo nie naśladuje ... i się nie przejmuję ... mówię mu: wole być kujonem niż nieukiem co ma same pały i nie będzie miał przyszłości żadnej ... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
coffe28 Re: Kujon czy dobry uczeń? 14.05.09, 20:14 A ja pragnę wytłumaczyc, że słowo "kujon" oznacza osobę, która się uczy, a mimo to tego nie zapamiętuje i ma złe oceny. Więc powiecie mi w czym rzecz..? Odpowiedz Link Zgłoś
lucash :P 14.05.09, 20:11 Ja też się dobrze uczę i też czasami na mnie mówią kujon, ale się tym nie przejmuję. Ja mam dobrą pamięć i łatwo zapamiętuję, a kujon to taki ktoś co się cały czas uczy i nic innego nie robi(prawie). Ja uczę się mało, ale pamiętam. Niektórym dzieciakom mylą się pojęcia Niektórzy mówią ,że to z zazdrości i mają rację. Ja jak dostanę gorszą ocenę to jest jakieś uuuuuuuu albo zdziwienie. Ale nie trzeba się przejmować Odpowiedz Link Zgłoś
siaka93 Re: Kujon czy dobry uczeń? 14.05.09, 20:17 Ja Ci dam radę; najlepiej nie przejmuj się nikim! Twoje życie, Twoja przyszłość. A jak naprawde nie idzie wytrzymać to pogadaj z nimi szczerze. To mam nadzieję pomoże ! Odpowiedz Link Zgłoś
4 Re: Kujon czy dobry uczeń? 14.05.09, 20:18 Nie przejmuj sie tym !!!! Oni tobie poprostu zazdroszczą !!!! JA NIE JESTEM ANIE KUJONEM ANI TUMANEM ALE WIEM JAK TO JEST BO MNIE CZASEM TEZ DENERWUJA KUJONI ALE NIE TACY JAK TY NAPEWNO U mnie w klasie jest taki chłopak który jest kujonem i to takim ze ty sobie nie wyobrażasz !!!!! Na przerwachi na lekcjach gada jak jakich walniety down (za przeproszeniem) Gada tak : a cy wiesz ze to jest ..... A czy zrobiłaś...........A czy wiesz ze małpa ............to jestr straszne ty to masz szczescie ze nie masz takiego w klasie !!!!!! Nauczyciele tak na niego gadają jakby był jakkims niebiosą z nieba wystrzeloną !!!!!!!!!!!!!!! A co do tematu to poweim tak !!!! Nie zwracaj uwagi kuj kuj i kuj jesli to lubisz, potem beda ci zazdroscic ze ty jestes jakas tam piosenkarka czy aktorka naną na caaałym swiecie !!!!!!!!!!!!!! A oni beda zmywac po tobie miejsca po których chodziłaś albo beda ci słuzyc jak królowej !!!!!!!!!! Mysle ze pomogłam ;]]]]]:- * Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreTTi Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.ostnet.pl 14.05.09, 20:34 U nas w klasie bardzo rzadko pada słowo kujon. Jak ktoś zostanie tak przezwany,to i tak się tym nie przejmuje ! A i tak dodatkowo : Kujon - osoba, która dużo się uczy, ale bez zrozumienia ! Niech ci,którzy przezywają najpierw sobie sprawdzą w encyklopedii albo na wikipedii ! Te osoby,które się teraz dobrze uczą,będą miały łatwiej w życiu a tamte obiboki...W sklepie mięsnym będą pracować ?! To na tyle... [AleSięOpisałam] <3 ;D Pozdrówka !!! Odpowiedz Link Zgłoś
edwardania Re: Kujon czy dobry uczeń? 14.05.09, 20:23 Ja uczę się dobrze i wcale nie wkuwam jak przysłowiowy "kujon", lecz niestety jestem tak nazywana Mam średnią 5.9 ( a niech ten wu-ef gęś kopnie) i w konkursach zajmuję zawsze czołowe miejsca, ale innym to bardzo przeszkadza! Nie rozumiem tego, bo przecież oni też mogą brać udziały w konkursach! A moje oceny są wynikiem tego, że mam bardzo dobrą pamięć Proszę wszystkich "dobrze się uczących" o wyrażenie swojej opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.09, 20:36 ja też sie b. dobrze ucze jestem w świetnej klasie ale niestety aby dostać się do tej klsy trzeba było mieć znajomości więc i u nas są b mądre osoby ale też debile niestety jestem słaby z W-F-u i mi tez dokuczają że jestem kujon lub też jestem gUpi bo "nie umię grać w noge" a tak naprawdę pływam 1000 razy lepiej od nich a oni się boja małego palca w wodzie zamoczyć więc nie martw się ponieważ tacy ludzie to DEBILE i ja na to nie zwracam żadnej uwagi 'ja gdy ktoś mówi na mnie kujon to mówie mu że wole mieć mózg i być grubym(też mi tak dokuczają) niż być Jełopem bez mózku lub z muskiem i mieć muły i klate jak nie wiem kto papa trzymaj sie Odpowiedz Link Zgłoś
xxmuzikxx Re: Kujon czy dobry uczeń? 14.05.09, 20:25 Wiesz ja wiem jak to jest.. wszyscy tu piszą (a przynajmniej prawie) że nie masz sie przejmować!To prawda ale to jest też trudne jak ci cały czas dokuczają!! Ale rozmawiałam ostatnio z kolegą(on mnie najwięcej wyzywa od kujonów i za to dostaje po łbie zeszytem)To mi powiedział że on nie rozumie czym ja się przejumje tym że mnie tak od kujona wszyscy wyzywają!Bo on sam chciałby być taki mądry i on mi zazdrości że mam lepsze oceny i chce mi sie uczyc Rada; w mów sobie że inni tez tak uwarzają;> Odpowiedz Link Zgłoś
anusiak1996 Re: Kujon czy dobry uczeń? 14.05.09, 20:37 Niektóre osoby mają tak łatwo, że większość tematu zapamiętują z lekcji (ja tak mam, uczę się tylko do jakiś tam sprawdzianów i ewentualnie zapowiedzianych kartkówek) W czwartej klasie musze przyznać, owszem, byłam kujonką i zdaję sobie z tego sprawe. Uczyłam się non stop, z nikim się nie spotykałam i w ogóle. W piątej klasie otworzyłam się i od tamtej pory jest wspaniale ! Cała moja klasa jest świetna ! Wszystkich bardzo lubię, bez wyjątków ! Niestety niedługo będziemy się żegnać ! Tragedia ! Z poważaniem -Anusiak Odpowiedz Link Zgłoś
karolka20133 Re: Kujon czy dobry uczeń? 14.05.09, 20:35 mnie caly czas nazywaja kujonem.... najpierw mowia ze nim jestem a potem gdy ja pisze na 5 to oni mnie wysmiewaja i nadaja mi przezwisko "kujon" .,.... mam juz tego dosc! ale doszlam do wniosku ze oni po tym jak zarobie dobra ocenke tom nazywaja mnie kujonem tylko z zazdrosci ... sami dostaja zle oceny... oni gadaja na przerwach o pie...ch a ja powtarzam - = ja mam 5 oni 2 - widzisz jakasroznice? jezeli ci znowu tak powiedza- odpowiedz : zazdroscicie czy co? - nie beda wiedziec jak zareagowac i ich zatka- mowie ci _______________to_______________dziala!!! Odpowiedz Link Zgłoś
demiiselena18 Re: Kujon czy dobry uczeń? 14.05.09, 20:42 moja klasa ma najlepszą średnią w szkole. czasem jak moje 2 najlepsze przyjaciółki dostaną gorszą ocenę niż ja to żartują, że jestem kujon na maxa. a jak dostanę 3 lub 2 to mówią, że nareszcie jestem normalna. ale wszyscy z mojej klasy są przyzwyczajeni do tego. jeśli mówią na ciebie kujon to znaczy, że ci zazdroszczą. jeśli ktoś kto nazywa cie tak dostanie np. 5 to też nazwij go kujonem!!!!!!!! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś