Dodaj do ulubionych

Okrągła twarz .

23.06.09, 12:29
Mam bardzo okrągłą twarz coś w stylu kelly osbourne.Dotego małe oczy.Chciała bym jakoś wyszczuplić tą pyzatą buzię.Odrazu mówię że w grę nie wchodzi makijaż bo jestem zamłoda na malowanie xD Jedynie nowa fryzura lub jakieś ćwiczenia.wklejajcie jakieś zdjęcia smileAha i nie jestem też gruba mam 166cm wzrostu i 54kg wagi...
Obserwuj wątek
    • nicola_16 Re: Okrągła twarz . 23.06.09, 12:57
      ja mam przeciwny problem - mam owalną twarz uncertain już wolałabym mieć okrągłom niz taką
      jak mam crying nie martw sie na pewno nie jest tak źle, jesli ktoś mógłby i mi pomóc to
      proszę... cry < smutna >
      • shocek Re: Okrągła twarz . 23.06.09, 12:59
        to ja mam pomysł zamieńmy się twarzami xD <żart>
        • ox Re: Okrągła twarz . 23.06.09, 13:02
          nie przejmujcie się kiss po prostu !!! ....
          zaakceptujcie wasze twarze takie jakimi są .........
          nie zadręczajcie się takimi problemami ....wiem że zależy wam na wyglądzie ale
          na pewno komuś podobacie się właśnie takie jakimi jesteście .big_grintongue_out
        • Gość: pysiaczek Re: Okrągła twarz . IP: 83.2.232.* 23.06.09, 13:02
          Ja mam okrągłą buźkę, ale się tym nie przejmuję. Po prostu dobieram odpowiednie
          fryzury, chociaż teraz mam długie i proste włosy. To jakoś maskuje moje pysiate policzki :-
          D
        • nicola_16 Re: Okrągła twarz . 23.06.09, 13:23
          do shocek: nawet nie wiesz jak bym chciała wink
        • aleks768 Re: Okrągła twarz . 30.06.09, 09:03
          zrób operacje
      • ardnaskela Re: Okrągła twarz . 23.06.09, 13:08
        nicola_16
        Mam podobny problem, tylko nie wiem czy to jest twarz owalna czy raczej pociągła...
        Wolałabym mieć okrągłą, bo jest znacznie ładniesza i więcej fryzur do niej pasuje. Tobie
        shocek polecam zapuścić włosy i jeśli masz je proste to zrobić grzywkę (kiedyś widziałam
        to w gazecie). Wiem, że wygląd się nie liczy, no ale przecież każdy chce dobrze się ze sobą
        czuć. Akceptuję siebie, ale mam wiele wad i chciałabym się poczuć lepiej. Nicola, a jaką Ty
        masz fryzurę? Robisz makijaż?
        • nicola_16 Re: Okrągła twarz . 23.06.09, 13:23
          ja mam właosy do ramion i czytałam że gdy je sie podkręci to troche zamaskuje sie
          pociągłą twarz, dlatego często mam loki, czasem na noc robię sobie z 4 warkoczyki i rano
          jak rozpuszczę je to mam takie falowane włosy, wtedy robię dwa kucyki, takie przy uchu (
          chyba wiesz o jakie mi chodzi? ) i wygladam trochę lepiej, a z makijażem to nie wiem confused a
          ty masz jakieś rady ardnaskela???
          • ardnaskela Re: Okrągła twarz . 23.06.09, 13:35
            A z natury masz włosy proste czy kręcone?suspicious Tak, bo to prawda, że kiedy ma się loki
            otycznie twarz staje się bardziej zaokrąglona, ale nie przepadam za nimi i źle się w nich
            czuję. Ostatnio zrobiłam dokładnie to co Ty z tymi warkoczykami. smile Tylko zabardzo nie
            wiem, jaką fryzurę zrobić z takimi pofalowanymi włosami. (Wiem o jakie kucyki Ci chodzi).
            Teraz zabardzo nie mam czasu się tutaj rozpisywać, ale wieczorem będę i powiem Ci, co
            wiem na temat naszego kształtu twarzy. Może Ci to pomoże. smile
            • ardnaskela Re: Okrągła twarz . 23.06.09, 13:35
              optycznie*
            • nicola_16 Re: Okrągła twarz . 23.06.09, 13:40
              z natury proste uncertain no właśnie tez czytałam że optycznie w lokach twarz wydaje się
              bardziej zaokraglona, ja tez nie przepadam za lokami, nawet ich niecierpię tongue_out ale co zrobić
              jak sie ma taki kształt twarzy sad dobra to w takim razie "widzimy" xD sie wieczorem mam
              nadzieję że mi cos pomozesz i sobie tez wink
              • ardnaskela Re: Okrągła twarz . 23.06.09, 16:55
                Udało mi się wejść wcześniej, ale może wieczorem wejdę jeszcze raz.smile
                A więc powracając do naszego tematu, to według mnie są pewne "sztuczki", ale niewiele
                one działają (sama próbowałam). Ale kto wie? Może Tobie pomogą. Jeśli nie, to trzeba się
                zaakceptować jak Pan Bóg storzył i tyle. big_grin

Po pierwsze, jeśli nie masz grzywki, to możesz spróbować ją zrobić, bo optycznie skróci
                twarz. Polecane są włosy krótkie i raczej kręcone.

Tekst poniżej skopiowałam z pewnej stronki:
                Twarz pociągłą można skrócić fryzurą pół-długą i gładką, korzystne są włosy kręcone
                (loki), przy kanciastych rysach twarzy linia włosów powinna być miękka i puszysta. W
                makijażu można podkreślić mocniej linię ust, ponieważ linie poziome optycznie skracają
                twarz. Należy pamiętać, aby nie spowodować zbytniego optycznego oddalenia się oczu od
                siebie. Róż nakładamy prawie poziomo na kości policzkowe, nie ciągniemy linii w dół.

Jak wcześniej wspomniałam mi to niewiele dało, a próbuje już ponad rok. Zresztą nic z
                tych rad mi się nie podoba, bo uwielbiam długie i proste włosy (niestety nie mam
                prostych - i w tym Ci zazdroszczę - ani kręconych, dlatego mam problem z porannym
                czesaniem).

Spróbuj.kiss
                Może jednak z Twoją twarzą nie jest tak źle? Jak chcesz, to pokaż swoje zdjęcie, a jak nie
                to chociaż zdjęcie osoby o podobym do Ciebie kształcie głowy. tongue_out
                • wyobraznia Re: Okrągła twarz . 23.06.09, 17:33
                  też mam okrągłą twarz .
                  włosy takie do ramion .
                  z natury mam takie
                  jakieś loczki , ale od jakiegoś
                  czasu prostuję .
                  no i zapuszczam włosy ..
                  a i grzywki sobie nie rób ,
                  bo wtedy twarz wydaje
                  się bardziej okrągła ..
                  szczególnie jak robisz sobie taką całą ..
                  bo na bok mam już jakieś kilka lat ,
                  z tą przerwą na całe czoło . ;pp
                  i jest lepiej . jeszcze przy okazju
                  "maskuje" mi to trądzik . ; ]
                  ale nie zabardzo . xd haha . ;]
                  a no i.. wiem że taka twarz jest
                  bardzo wkurzająca .angry
                • nicola_16 Re: Okrągła twarz . 24.06.09, 22:00
                  ardnaskela dzięki że dałąś ten artykuł i wogóle, ale mi tez tak jak tobie się to
                  nie podoba uncertain ja też wolę proste i długie włosy i bez grzywki a nie krótkie i
                  kręcone z grzywką uncertain ale trudno jakos musimy przeżyć wink ja nie moge znaleźć
                  zdjęcia głowy która ma podobny kształt do mojej może ty jakieś wkleisz wink
                  • ardnaskela Re: Okrągła twarz . 25.06.09, 16:47
                    Poszukam. tongue_out A jaki masz kolor włosów?
                    • ardnaskela Re: Okrągła twarz . 25.06.09, 18:22
                      To jest pociągła twarz.
                      https://www.stylistka.pl/images/article/996/8572_w525.jpeg
                      Takiej nie mam, bo mam coś pomiędzy owalną a pociągłą, jeszcze zdjęcia nie znalazłam.
                      A to owalna:
                      https://bi.gazeta.pl/im/2/3178/z3178032X.jpg
                      Więc, do której masz podobną bardziej?
                      • nicola_16 Re: Okrągła twarz . 25.06.09, 22:00
                        jestem blondynką i niestety wydaje mi się że
                        moja głowa ma bardziej pociągły kształt uncertain cry a twoja? spróbuj znaleźć jakies foto, ale
                        mam beznadziejnie uncertain crying
      • sonia321 Re: Okrągła twarz . 25.06.09, 22:55
        Owalna twarz uznawana jest za idealną... Pasują do niej wszystkie fryzury.
        • sonia321 Re: Okrągła twarz . 25.06.09, 22:57
          Poczytajcie sobie tutaj smile Fajne rady.
          www.stylistka.pl/jak-dobrac-fryzure-1/
          • sonia321 Re: Okrągła twarz . 25.06.09, 23:00
            Hmm... też mam owalną twarz i do tego pulchne policzki. Podobno im dłuższe włosy
            tym bardziej wyszczuplają twarz...
            • wyobraznia Re: Okrągła twarz . 26.06.09, 00:30
              yy . to ja wtedy
              marsjaninem jestem . ^
              haha xd
              no bo mam wysokie czoło ,
              i okrągło twarz, ale troche podłużną .
              to co wtedy ? ; /
              nie ma żadnych rad.
              na łyso się muszę zgolić czy jak ? xd
              buhahaha . ^
              • nicola_16 Re: Okrągła twarz . 26.06.09, 10:54
                nieprzejmuj sie wyobraznia ja mam tez wysokie czoło ale za to pociągłą twarz uncertain musimy
                chyba zaakceptowac siebie ^^ w moim przypadku będzie to troche trudne...
                ale ze mnie optymistka nie? ^^
                • sonia321 Re: Okrągła twarz . 26.06.09, 11:01
                  Wiecie jak najlepiej sprawdzić swój kształt twarzy? Zwiążcie włosy w kitkę i
                  zasłońcie uszy dłońmi.

do wyobraźnia: Wydaję mi się że masz owalną twarz.
                  • ardnaskela Re: Okrągła twarz . 26.06.09, 11:43
                    To samo co sonia321, tylko obrysować jeszcze kształt głowy szminką, bo wtedy najlepiej
                    widać. tongue_out
                    • ardnaskela Re: Okrągła twarz . 26.06.09, 11:49
                      nicola_16
                      Nie wiem czy to tu już pisałam, ale zawsze myślałam, że twarz pociągła, a podłużna to jest
                      to samo, a okazało się, że nie. Mam podłużną. Ciężko było wyszukać zdjęcia, ale wreszcie
                      znalazłam. Mam kształ twarzy coś jak Sarrah Connor.
                      https://musicremedy.com/webfiles/artists/SarahConnor/Sarah_Connor-01-big.jpg
                      • ardnaskela Re: Okrągła twarz . 26.06.09, 11:50
                        Nie udało się, jeszcze raztongue_out
                        https://www.sarah-connor.com/uploads/tx_clsarahconnor/sarah11_bothor_01.jpg
                        • ardnaskela Re: Okrągła twarz . 26.06.09, 11:51
                          https://www.sarah-connor.com/uploads/tx_clsarahconnor/sarah11_bothor_01.jpg
                          • ardnaskela Re: Okrągła twarz . 26.06.09, 11:52
                            Sorry, nie wiem czemu się nie wkleja...
                            https://images.amazon.com/images/P/B0001I2CDE.01.LZZZZZZZ.jpg
                            • nicola_16 Re: Okrągła twarz . 26.06.09, 11:57
                              ardnaskela ja tez mam podłużną smile mamy taki sam kształ twarzy big_grin ciesze się że nie
                              jestem sama kiss dzięki za artykuły i za zdjęcia kiss jestes extra wink pozdro
                              • ardnaskela Re: Okrągła twarz . 26.06.09, 12:20
                                Nie ma za co. kiss Myślę, że nawet możemy być do siebie podobne, bo też jestem
                                blondynką. A Sarah nie wygląda tak źle, więc możemy się na niej wzorować. smile Jaki masz
                                kolor oczu?
                                • nicola_16 Re: Okrągła twarz . 26.06.09, 12:40
                                  niebieski a ty ?
                                  • ardnaskela Re: Okrągła twarz . 26.06.09, 13:14
                                    TEŻ! Może nie jest idealnie niebieski, mogę powiedzieć, że jest to bardziej mieszanina
                                    zielonego z niebieskim, ale z przewagą niebieskiego. tongue_out Ciekawe co jeszcze nas łączy.
                                    • nicola_16 Re: Okrągła twarz . 28.06.09, 21:36
                                      tez jestem ciekawa wink chciałabym cie poznać, myslę że miałybysmy wieeele wspólnych
                                      tematów wink
                                      • ardnaskela Re: Okrągła twarz . 29.06.09, 19:33
                                        Ja też bardzo bardzo bym chciała. Może pogadamy na GG? Bo tutaj jakoś ostatnio nie
                                        możemy na siebie trafić. winksad
      • aleks768 Re: Okrągła twarz . 28.06.09, 21:52
        nikt tego nie zmieni taka już jesteś a ja mam twarz owalną i to jest ważne bo to
        normalne.

• sysiek4444 Re: Okrągła twarz . 29.06.09, 19:46
          Mam taki sam problem jak ty nicloa_16 smile
          Chociasz ja nie uwazam tego za problem, lubie siebie taką jaka jestem smile
          • nicola_16 Re: Okrągła twarz . 30.06.09, 09:41
            o sysiek444 zazdroszczę ci wink ja nie wiem czemu ale nie potrafie zaakceptować siebie uncertain
            ardnaskela wejdź dzisiaj na czat wink wiesz o który chodzi?
            • ardnaskela Re: Okrągła twarz . 30.06.09, 13:43
              Właśnie nabardzo wiem, o który chodzi.indifferent
              Może ktoś mi powie?smile
              • ardnaskela Re: Okrągła twarz . 30.06.09, 13:44
                czat.polskastrefa.eu/nasz_czat_xd
                O ten chodzi??
                • Gość: twi.light Re: Okrągła twarz . IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.09, 15:18
                  obejżyj hanne montane i pomyśl ..,, ale ja jestem śliczna przy tej
                  brzyduli''-chodzi mi o hannekiss
                  • nicola_16 Re: Okrągła twarz . 30.06.09, 15:28
                    ardnaskela o ten chodzi ;]
                    • ardnaskela Re: Okrągła twarz . 30.06.09, 15:34
                      Właśnie jestem na czacie, wejdźsmile
    • ewunia7777777 Re: Okrągła twarz . 30.06.09, 15:28
      Tez mam okragla buzke wink , chociaz jak bylam mala , w zerowce, moja twarz byla
      wydluzona, trojkatna ! przytylam, ojc, dlatego. ale nie przejmuje sie tym. kocham siebie i
      to jak wygladam. bo jesli sama siebie polubisz to inni ciebie tez bd szanowac i lubiec smile nie
      przejmuj sie wiec nia. chociaz moja znowu wcale nie jest taka okragla az tak strasnzie jak u
      Kelly. wiesz, zrezygnowalabym na twoim miejscu z tak krotkich wlosow i troszke zapuscila ,
      co najmniej do ramion. zero kitek , bo one tylko uwydatniaja okraglosc twojej buzki wink nos
      rozpuszczone jak ja. ja tak mam i nikt nie wie, ze mam okragla buzke, heh ;p aa, i ja mam
      duze oczy wiec dobrze to wyglada ;p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka