Dodaj do ulubionych

Kolor włosów na wakacje.

25.06.09, 21:15
Heii . Mam pytanie do tych dziewczyn, które już używały szamponetek . . .
Razem z kumpelą chciałyśmy na wakacje zmienić trochę nasze włoski. Ja jestem
blondynką i chciałam ten kolor trochę rozjaśnić, a moja kumpelka ma ciemny blond i
chciała swym włosom nadać troche ostrości i je przyciemnić (by uzyskać brązowy kolor).
Ale jej mama powiedziała nam, że tylko zepsujemy sobie włosy bo mogą nam wyjść jakies
pomarańczowe, bo jej koleżanka pofarbowała sobie blond włosy czerwoną szamponetką i
właśnie wyszły jej takie pomarańczowe (okropnie wyglądała). Dlatego boimy się, że i nas
to spotka. Proszę, napiszcie mi jak to było z waszym farbowaniem. Z góry dziękuje kiss
Obserwuj wątek
    • ashleyandmiley Re: Kolor włosów na wakacje. 25.06.09, 21:32
      ja teraz mam pasemka takie czerwono-rude podobają mi się.. za bardzo się zaraz w
      oczy nie rzucają i dobrze no ale je widać.... w tamtym roku miałam blond..
      lepiej żeby ktoś wam zrobił te pasemka nie wiem może twoja mama lub twojej
      koleżanki wam zrobi? mi robiła ciocia.
      Pozdrawiam mam nadzieję, że choć trochę pomogłam.
      • majson Re: Kolor włosów na wakacje. 25.06.09, 21:38
        jak na blond włosy nałożycie czerwoną szamponetkę to wam ródy wyjdzie na pewno
        nie da się szamponetką rozjaśnić chyba ze na blond nałożyć jasny blond w
        szzamponetce choć nie wiem czy to coś da
    • Gość: Ewa Re: Kolor włosów na wakacje. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.09, 21:39
      NIe wiem czy to pomoże, ale... Moja siostra ma ciemno brązowe włosy i rozjaśniała
      (dobrze to wyszło), więc moim zdaniem Tobie to tym bardziej wyjdzie, bo na blond dobrze
      się farbuje, ale Uważaj! Jeżeli masz jasny bląd mogą ci wyjśc białe i będziesz wyglądała jak
      babcie ;]

A tak wg. ile masz lat to Ci powiem jak przekonac mamę...
      • zmierzchoomania Re: Kolor włosów na wakacje. 25.06.09, 22:07
        Mam 13 lat, ale z mamą problemów nie mam ;p za to moja koleżanka niestety tak sad
        • nicola_16 Re: Kolor włosów na wakacje. 25.06.09, 22:14
          ja z blondu takiego w sumie jasnego zrobiłam sobie brązowy big_grin nawet fajnie wyszło ale
          brąz to chyba nie jest mój kolor tongue_out big_grin
          • nicola_16 Re: Kolor włosów na wakacje. 25.06.09, 22:15
            wyszedł mi podobny kolor jak ma Miley na moim avku big_grin
            • zmierzchoomania Re: Kolor włosów na wakacje. 25.06.09, 22:23
              To bardzo ładny. Powiem Ci nawet, że tez się nad podobnym zastanawiałam . . .
              • wyobraznia Re: Kolor włosów na wakacje. 26.06.09, 00:11
                osobiście nie farbowałabym
                sobie całych włosów .
                tylko jakieś pasemka .
                mam taki ciemniejszy blond
                i bd sobie robiła od dołu kilka
                ciemniejszych pasemek .
                nawet się zdziwiłam , że
                mi mama pozwoliła . ^
                • pink_queen Re: Kolor włosów na wakacje. 26.06.09, 09:55
                  ja mam ciemno-brazowe wlosy i sobie zrobilam ciemniejsza szamponetka i nic nie
                  wyszlo uncertain teraz chcialabym rude, chyba takie jak ma Dulce Maria ^^ a z mama tez
                  nie mam zadnych klopotow big_grin
              • nicola_16 Re: Kolor włosów na wakacje. 26.06.09, 11:01
                zmierzchoomania dzieki za pocieszenie big_grin kiss ale ten kolor w ogóle do mnie nie pasuje, w
                sumie ładny jest ale nie na mnie big_grin
            • zapalka07 Re: Kolor włosów na wakacje. 30.06.09, 23:19
              szamponetki nie niszcza włosów tylko je odzywiają. wiem po moich - dużo razy juz
              farbowałam i włosy stały sie po nich miększe. i nawet jak wyjdzie ci brzydki kolor to zawsze
              mozesz go szybko zmyc. wkoncu to kolor zmywalny i schodzi po pewnym czasie . wiec nie
              ma co sie martwic big_grin
    • marffa Re: Kolor włosów na wakacje. 26.06.09, 10:07
      Od razu mówię że szamponetką nie da się rozjaśnić włosów.
      I wbrew temu co pisze na opakowaniu koloru nie da się zmyć całkowicie...
      sama się przekonałam.
      Ja proponuje pasemka, nawet nie farbą, a szamponem do 24 myć jeśli mają być
      ciemniejsza
      a jeżeli mają być jaśniejsze do rozjaśniaczem, ale wtedy dobrze by było żeby
      przy tym był ktoś kto ko wcześniej używał i zna się trochę na tym.

• marffa Re: Kolor włosów na wakacje. 26.06.09, 10:09
        Sorry jak czytam to co przed chwilką napisał to wydaje mi się że jeszcze do
        końca się nie obudziłam bo walnęłam tyle błędów i literówek big_grin
        • zmierzchoomania Re: Kolor włosów na wakacje. 26.06.09, 13:26
          Spoko ;p dzięki za rady i z tego co mi napisałyscie to ja raczej zrezygnuje z
          szamponetki. . . i jeszcze raz WIELKIE dzięki kiss
    • nikt. Szamponetka ; )) 29.06.09, 17:00
      Ja na wakacje chciałabym zrobić sobie jakieś takie.. złote xD coś w stylu :
      Tekst
      linka

ciekawe czy mi rodzice pozwolą ; ]
      naturalny kolor mam taki:
      https://www.celebritybeautybuzz.com/wp-content/uploads/2008/07/jessica-biel-hair-color.jpg
      • olciaa111 Re: Szamponetka ; )) 30.06.09, 23:29
        Ja mam włosy można powiedzieć no że ciemny brąz
        ale od niedawna zaczęły mi się podobać włosy czarne i ....rude..
        nie wiem dlaczego ale chciałabym mieć włosy takie jak Hayley Williams
        https://checkered-vans.com/bandgallery/albums/uploads/pmore3/saucetrlmay/normal_358_1hayley_williams_paramore_43.jpg

ale na pewno nie takie :
        https://fc07.deviantart.com/fs18/f/2007/214/9/0/Hayley_Williams__by_Evanescent_Wings.jpg
        Bo te są rudo żółte a mnie takie nie kręcą. Ale podobają mi się jeszcze takie włosy
        https://www.ashleypictures.net/albums/appearences/2008/JANUARY%2017TH%20-%20Hannah%20Montana%20and%20Miley%20Cyrus%20premiere-%20Los%20Angeles/normal_006.jpg
        Podobają mi się tutaj włosy Miley - mają swój charakter.
        Porozmawiam z mamą na temat zmiany koloru włosów .
        Jak myślicie który kolor jest lepszy ? big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka