Dodaj do ulubionych

czy ja jeszce urosne ??

30.06.09, 17:45
czy ja jeszcze urosne sadsad??? mam 16 lat i 152 cm wzrostu tyle samo od 4 klasy boje
sie ze tak zsotanie sad mama mi nawed kupila drozdze ale to nic nei pomaga co moge
zrobic??
Obserwuj wątek
    • Gość: hth Re: czy ja jeszce urosne ?? IP: *.pools.arcor-ip.net 30.06.09, 21:47
      hmm, niewiem , moze masz tak jak ja ze rosniesz stopniowo czyli ja np. nie rosne przez
      rok ,a pozniej mnie wyciaga , wiele osob tak ma , smile nie martw sie tym tongue_out
    • independent_ Re: czy ja jeszce urosne ?? 30.06.09, 22:02
      musisz isc do lekarza.
      ja mam 14 lat i 170 wz.
      i jeszcze rosnę.
      • karolaa Re: czy ja jeszce urosne ?? 30.06.09, 22:59
        a co lekarz zrobi sad
        • ewunia7777777 Re: czy ja jeszce urosne ?? 30.06.09, 23:10
          Ja idę do gimnazjum , 12 lat, w listopadzie 17-nastego koncze 13, 158 cm wzrostu smile
          dorosli mowia mi ze jestem dosc wysoka ale sposrod ludzi w moim wieku srednia, nawet
          troche dosc niska. tez sie boje ze juz wiecej nie urosne a ja nie chce byc taka niska. ale
          moj tata w moim wieku jak ty i ja teraz byl krasnoludkiem, a potem pod koniec gimny i na
          poczatku liceum wyrosl na olbrzyma najwiekszego sposrod swoich ludzikow ;D i ze mna tez
          tak ma byc big_grin i z toba tez tak pewnie bedzie ze nagle zaczniesz rosnac big_grin zapytaj sie
          rodzicow jak bylo z wzrostem u nich, sprawdz ile oni maja wzrostu jelsi sa wysocy to ty tez
          powinnas. jesli oni sa niscy to ty tez bedziesz. kochana, takie geny ;D
        • independent_ Re: czy ja jeszce urosne ?? 01.07.09, 12:41
          może masz zaburzony hormon wzrostu czy jak to się tam nazywa.
      • aleks768 Re: czy ja jeszce urosne ?? 03.07.09, 21:27
        ja mam 13 lat i 180 cm
        waga 50 kg.
        I jest luz
        coolcoolcoolcoolcoolcoolcoolcoolcoolcoolcoolcoolcoolcoolcoolcoolcoolcoolcoolcool
    • olciaa111 Nie przejmuj się :) 30.06.09, 23:18
      Ja mam 13 lat i 161cm. To jest troszeczkę dziwne żeby taka już można
      powiedzieć "dorosła"dziewczyna miała tak mało centymetrów. Ale naprawdę nie
      powinnaś się tym przejmować ani broń boże załamywać czy coś w tym stylu.
      Właśnie może być tak jak mówią tutaj dziewczyny... Jeżeli twoi rodzice są
      niscy to ty raczej wysoka nie będziesz. ! Ale możesz się też posłuchać
      independent_ i pójść do lekarza. Może akurat stało się z tobą coś takiego że
      zahamował ci się wzrost i już nie rośniesz. A może będzie tak że za rok bardzo
      podskoczysz. Ja na twoim miejscu bym się nie przejmowała. Bo każdy jest inny tongue_out
      • Gość: karola Re: Nie przejmuj się :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 23:42
        boje sie ze to moglo nastopic tez przez to ze przez ponad rok sie odchudzalam nei
        mailam okresu i ginekolog pwoiedziala ze tak malo chormonow to nigdy nei widziala
        dziekuje kochane za odpisanie kiss;]
    • dolce89 Re: czy ja jeszce urosne ?? 01.07.09, 00:10
      Jeżeli masz 16 lat i nie urosłaś nic od 4 klasy zapewne już dużo nie urośniesz (góra 5 cm).
      Możesz mieć problemy na tle hormonalnym. Ja mam 19 lat i 158 cm. Jeżeli Cię martwi
      Twój wzrost, możesz zrobić badania pod tym kontem.
    • miss_pauline Re: czy ja jeszce urosne ?? 01.07.09, 11:33
      Ja teraz idę do 1 klasy gimnazjum i mam tak około 143 cm wzrostu, wiem, że to
      mało, ale ja się tym nie przejmuję. Nie mam wysokich rodziców, więc.., wydaje mi
      się, że w twoim przypadku też wszystko jest oki, niektóre osoby dopiero po
      16-astce zaczynają odbijać w góra(tak było z moją mamą wink). Może jeszcze trochę
      urośniesz, ale wiesz co wydaje mi się, że te mniejsze dziewczyny mają większe
      powodzenie...tongue_out
    • majson Re: czy ja jeszce urosne ?? 01.07.09, 13:03
      jedyne co możesz zrobić to jeść więcej witamin a jeśli palisz to już na pewno
      nie urośniesz albo jeśli twoi rodzice palą to nie urośniesz
      • tanorektyczka. Re: czy ja jeszce urosne ?? 01.07.09, 13:31
        Moja przyjaciółka miała identycznie. nie rosła, trzymała się tego samego wzrostu od kilku
        lat, aż tu w końcu gdy wróciłam z wakacji, patrzę, a ona jest prawie tego samego wzrostu
        co ja smile
        Dojrzewanie płata figle i niektórzy ludzie mają w tym czasie wielki skok hormonów wzrostu i
        rosną smile

A jeżeli nie urośniesz, to nie martw się. Z niskim wzrostem nie trzeba czuć się źle smile
        wkońcu 'małe jest piękne'.
        • Gość: Starlz Re: czy ja jeszce urosne ?? IP: 83.2.230.* 01.07.09, 14:10
          Ja mam 13 lat i 165 cm. I rosne troche mało, ale mnie nie przeszkadza. Ja bym
          mogła zostać taka jaka jestem. Ale z Tobą to nie wie, chyba idź do lekarza. Ale
          chyba jeszcze urośniesz. I nie martw się chrześnica mojej mamy nie rosła przez
          kilka lat w dzieciństwie i teraz jest malutka ( 145-150 cm ), a ma 18 lat. Ale
          mnie i innym to nie przeszkadza i tak jest fajna smirk
          • Gość: MisiA;) Re: czy ja jeszce urosne ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 18:20
            Moim zdaniem nie powinnas sie przejmowac...smile ja tez jestem niskasmile ale mnie to
            nie przeszkadza przeciez nie musisz byc wysoka.... moze i jestes niska ale za to
            jestes fajna wewnatrzwink przeciez tak naprawde nie wyglad zewnetrzny sie liczy
            lecz wewnetrznywink ja tez jak wspomniałam jestem niska mam 12 latwink w lipcu bd
            miala 13 i mam 152 wzwink jestem taka sama we wzroscie jak moja siostra która ma
            27 lat!! moi rodzice sa niscy do taty brakuje mi jeszcze 10 cm a do mamy 8wink nie
            przejmuj się tymwink
            a jezeli ci tak naprawde na tym zależy, to idź do lekarzawink on najlepiej Ci
            doradzi co masz zrobić niż mywink

Pozdrawiam gorącowink
            • demus Re: czy ja jeszce urosne ?? 01.07.09, 20:04
              Ja mam 13 lat i mam 154 cm myślę , że to odpowiedni wzrost . Jeszcze rosnę . Teraz
              jestem taka , a rok temu miałam tylko 134 cm!!! Urosłam błykawicznie , ponieważ łykałam
              takie gumowe tabletki ;p Nazywały się A +D3 <----TO NAZWA MAM NADZIEJĘ , ŻE CI
              POMOGŁAM smilePOWODZENIA ;P
              • hermiona13 Re: czy ja jeszce urosne ?? 01.07.09, 20:10
                jak to mówią małe jest piękne wink Więc nie masz się czym przejmować ;D rośnie się do 22
                roku życia, więc jeszcze masz czas big_grin ja mam 14 lat i 163 i chciałam bym jeszcze kilka cm,
                urosnąć xd
                • sysiek4444 Re: czy ja jeszce urosne ?? 01.07.09, 20:14
                  Ewunia77777777 !!!!
                  Ja tess w listopadzie 17- nastegobede miala 13 !!!!!
                  Dziwne !!!! kiss
              • karolaa Re: czy ja jeszce urosne ?? 02.07.09, 13:12
                ojoj dzieki wielkie!!!!!!!! sprunuje tych tabletek
    • Gość: mimi Re: czy ja jeszce urosne ?? IP: *.eu 02.07.09, 11:35
      Faktycznie jest coś w tym 'pij mleko będziesz wielka' wink
      Rośniemy do 21 roku życia więc regularnie pij mleko, odżywiaj się zdrowo i chyba
      najważniejsze - nie myśl o tym, że koniecznie chcesz urosnąć :].

PS. Jak wysocy są rodzice? smile
      • karolaa ;( 02.07.09, 13:10
        haha tata 160 a mama 165
        • demi1112 Re: ;( 02.07.09, 13:36
          Kilka cm na pewno urośniesz. Poszukaj na internecie co robić aby rosnąć.
          • Gość: sisi Re: ;( IP: *.centertel.pl 02.07.09, 15:47
            ja slyszałam, że trzeba jeść dużo kurczaków, witamin. Pójdź z mama do apteki i
            jakieś ci dadzą. Ponoć tez pływanie jest dobre na wzrost więc idź na basen! :]
            Rośnie se do jakos do 20 roku życia więc urośniesz spokokiss
    • aleks768 Re: czy ja jeszce urosne ?? 03.07.09, 21:09
      pij więcej mleka, kakao, jedz zdrowsze rzeczy jajka i sery dzięki temu na pewno
      urośnieszwink
      pozdr. kiss

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka