Dodaj do ulubionych

Kręcone włosy , ehh help ! ;*

05.07.09, 19:19
Hej wszystkim , mam problem z moimi włosami indifferent Chociaż problem nie
problem.Chodzi po prostu o to , że w lecie jest mi w moich włosach ,,za
gorąco" .Mam puszyste, bardzo kręcone włosy. Spinam je w zwykły kucyk, ale
chciałabym poznać jakąś nową fryzurę, która byłaby ciekawa i co ważniejsze nie
rozwalała się od razu ;/
Prosiłabym też o poradę, jak w lecie pielęgnować włosy, żeby wyglądały ładnie
nawet po kilku godzinach.
Obserwuj wątek
    • sysiek4444 Re: Kręcone włosy , ehh help ! ;* 05.07.09, 19:34
      Wyprostuj sobie je !
      tEs MAM KRECONE WLOSY ALE TAK LEKKO ALE W KAZDYM RAZIE TO KRECONE..XD
      Ja je sobie prostuje ! I mam grzywkę wiec ją spinam do góry spinką i robie kok ! jesli jest
      goraco....xD
      • daria1150 Re: Kręcone włosy , ehh help ! ;* 07.07.09, 14:52
        Moja kuzynka ma strasznie kręcone włosy tak że nie idzie ich rozczesać a jak chce je
        wyprostować to wygląda jak by w nią piorun strzelił xD Ona je tylko spina żeby nie
        wpadały do oczu xD
    • mileydemi Re: Kręcone włosy , ehh help ! ;* 05.07.09, 19:41
      Heej. Nie wiem czy będę umiała ci pomóc, bo nie jestem doświadczona ponieważ mam
      proste włosy. Ale spróbuje... Więc jeżeli jest ci gorąco najlepszy sposób który nawet nieraz
      ja używam to spięcie włosów w koka albo warkocza(najlepiej dobieranego) i jeżeli masz to
      podpiąć grzywkę do góry. Dobrym również sposobem myślę że będzie wyprostowanie
      włosów i spięcie w dwa warkoczyki, są takie słiiittnaśnee..!!! No to moja rada. Narka! ;* i
      mam nadzieje że jakoś pomogłam ;D to papa
      • margaryna Re: Kręcone włosy , ehh help ! ;* 05.07.09, 20:56
        zrób normalny kucyk, a później podepnij spinką. komicznie proste, a ślicznie wygląda. Tnz, nie
        wiem jak na Twoich.. ja mam takie lekko kręcone, falowane raczej i wygląda bardzo ładnie.
        • Gość: Alex768 Re: Kręcone włosy , ehh help ! ;* IP: 195.205.202.* 07.07.09, 10:04
          ja mam proste włosy
          Ale kiedyś miałam kręcone lecz spinałam sobie paskudne fryzy i mam proste
          a moja mama ma kręcone więc ona zawsze robi kok więc ty też zrób
    • wind Re: Kręcone włosy , ehh help ! ;* 08.07.09, 09:19
      ja tez mam krecone wlosy...prostuje je ale jak jest upal to sie spoce i wlosy wracaja do
      tego stanu co byly wczesniej, wiec zazwyczaj prostuje wlosy w zime, a w lato to sobie
      robie koka... np. kok zazwyczaj najlepiej wygloda u dziewczyn ktore maja krecone wlosy
      wiec mozesz zaszalec bo to najlepsza fryzura no i oczywiscie kucyk big_grin pozdrawiamkiss
    • edyta1212 Re: Kręcone włosy , ehh help ! ;* 29.07.09, 15:21
      wiesz też mam kręcone włosy i do niedawna też miałam z tym problem poztaraj się
      nie czesać włosów ciękim grzebieniem i czesz je tylko po umyciu jeżeli nie to
      możesz zapleść sobie 2 kosy nie będzie ci tak gorąco... a co do odrzywki to ja
      używam pantin do włosów kręconych jej nie trzeba spłukiwać i nie jest taka droga
      kosztuje ok10zł kiss pozdrowienia Edzia
      • ox Re: Kręcone włosy , ehh help ! ;* 29.07.09, 17:18
        nie mam kręconych włosów ale myślę że możesz użyć szamponów prostujących włosy i
        wtedy uczesać coś fajnego ponieważ z prostych włosów łatwiej jest coś
        skombinować ;d ^^suspicious
    • oxygeniumoflife Re: Kręcone włosy , ehh help ! ;* 29.07.09, 18:16
      Też mam kręcone włosy. Ostatnio zaczęły się w miarę dobrze układać. może
      dlatego, że są coraz dłuższe, nie puszą się. Ja używam najczęściej płynnego
      jedwabiu Scharzkopf Gliss Kur, ale on, jeżeli jest używany na suche włosy, to
      strasznie je wysusza, ale ogólnie jest dobry, oraz odżywkę Pantene pro-v do
      loków (ona z kolei jest najlepszym kosmetykiem jaki kiedykolwiek miałam big_grin)
      Latem często spinam włosy w pozorny nieład. Po prostu biorę kosmyki włosów i
      przypinam wsuwkami. Wychodzi taki 'kok' - polecam, bo dzięki kręconym włosom
      taki kok naprawdę ślicznie wygląda smile Możesz też zrobić sobie warkocz albo dwa
      kucyki lub zebrać kilka kosmyków, zrobić z nich małego koczka z tyłu głowy a
      resztę włosów pozostawić rozpuszczoną ( podobnie jak miała Nora w 'Step up' big_grin)
      I w żadnym wypadku nie prostuj włosów! Tylko je tym zniszczysz. Lepiej
      przyzwyczaić się do naszych indywidualnych cech niż je zmieniać big_grin Przy
      odrobinie kreatywności z kręconych włosów można wyczarować naprawdę wspaniałe
      fryzury big_grin powodzenia kiss

p.s. się rozpisałam xD
      • meteora Re: Kręcone włosy , ehh help ! ;* 29.07.09, 19:33
        Zgadzam się z oxygeniumoflife. Najgorszą zbrodnią jaką możesz zrobić przeciwko
        włosom,to ich prostowanie. Jeżeli chcesz mieć ładne i zadbane włosy,nie prostuj ich za
        często. Kręcone włosy zaczynają się fajnie układać gdy są dłuższe. Jeśli chodzi o
        pielęgnacje,do rozczesywania polecam jedwab do włosów,który najlepiej jest kupić u
        fryzjerki. Latem włosy są strasznie suche i zaczynają się łamać(głównie przez słońce,ale
        także kąpiele w morskiej wodzie czy chlorze tak na nie działają),dlatego warto
        zainwestować w jakąś odżywke bądź maseczke na lato(jest ich mnóstwo w sklepach
        drogierii).Najlepiej,zeby to była odżywka dostosowana do Twoich włosówwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka