martusia7896 14.07.09, 11:00 awięc depilujecie całe nogi czy tylko do kolan.? mama wie.? i co ile dni depilujecie.? a i jeszcze czym.? ile macie lat.? tak wiem jestem najbardziej zakompleksionom dziewczyną na świecie xd Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nessi Re: depilacja oO 14.07.09, 11:21 zalezy xd jak zakladam krotkie spodenki albo kostium depiluje calee a jak rybaczki to do kolan xd depiluje najczesciej maszynka (jak sie spiesze) albo depilatorem ostatnio zaczelam uzywac kremu do depilacji xd poolecam a mama wie xd napoczatku cos tam mowila zebym nie depilowala calych nog bo bd miala jeszcze wiecej wlosow hahaha ale juz nic nie mowi xd Odpowiedz Link Zgłoś
megan_ Re: depilacja oO 14.07.09, 19:59 Ja depiluję całe, oczywiście mama o tym wie. Depiluję się chyba co 2 dni. Jeśli chodzi Ci o narzędzie, to jest to maszynka i pianka. Mam 13 lat Odpowiedz Link Zgłoś
natalka_xd Re: depilacja oO 14.07.09, 22:13 Ostatnio jak nosze krótkie spodenki to całee. No pewnie że mama wie xDD Kremem do depilacji. Mam 14 lat ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
migonne Re: depilacja oO 15.08.09, 15:47 Moja mama nie kazała mi tego robić, ale to olałam. xdd zrobiłam sobie na początku Veetem pare razy, ale potem mi wyszło uczulenie. A teraz to po prostu mydłem i maszynką. U mnie tez zależy, czy jestem w rybaczkach czy w krótkich spodenkach. W zależności od stroju golę nogi. ;dd Odpowiedz Link Zgłoś
julitka Re: depilacja oO 15.08.09, 15:56 Ja zaczęłam w wieku dwunastu lat, do kolan. Mama chyba nie wie. Używam maszynki lub kremu. Kremu nie polecam, jeśli używasz samoopalacza. No i obowiązkowo golę pachy. Odpowiedz Link Zgłoś
elisss92 Re: depilacja oO 15.08.09, 21:01 powiem inaczej: depiluje ok 75% powierzchni ciała Odpowiedz Link Zgłoś
dorrrocia Re: depilacja oO 15.08.09, 21:08 ja depiluje cale nogi, albo tepilatorem albo golarka dla dziewczy jedno razowka, mam 13lat depiluje nogi od 2 lat Odpowiedz Link Zgłoś
sweetashley Re: depilacja oO 15.08.09, 21:19 A wiec mam 13 lat gole sie od 3 lat mama wie ;] heh gole sie za kolano i wtedy kiedy musze pokazac nogi albo kiedy chce ..... ostatnio pewna osoba z rodziny pozyczyla mojej mam depilator ktorego wczesniej nie uzywalam no i wtedy postanowilam sprobowac go wyprobowac musze przyznac ze sie balam jednak moja mama powiedziala zebym normalnie przejechala sobie depilatorem po nodze tlyko nie pokolanie bo podobnos tam bardzo boli no i wtedy myslalam ze nie wyrobie tak bolago ze powiedzialam mamie ze zostaje jednak przy golarce ona sadzi ze to kwestia przyzwyczajenia i powiedziala ze sie bardziej oplaca poniewaz wlski moja nie odrastac ok. 2 tyg. a po golarce juz na nastepny dzien masz ;/ wierze ale ja jednak podziekuje... Odpowiedz Link Zgłoś
sunsmile_ Re: depilacja oO 16.08.09, 00:02 Depiluje całe depiluje co 2-4 dni , zalezy czy nosze krotkie spodonki albo cos . depilatorem ;d 17 lat ! depiluje od 5 lat ! ;d Odpowiedz Link Zgłoś
daria1150 Re: depilacja oO 16.08.09, 16:49 Jak mam czas depiluje całe a jak nie to do kolan czy mama wie? nie wiem ale nie ukrywam tego nie licze co ile dni mam 13 lat gole się maszynka Odpowiedz Link Zgłoś
demi_fan Re: depilacja oO 16.08.09, 18:46 zależy.. na udach nie mam prawie wcale włosów a jak mam to jasne ;p zaś do kolan mam nieco większe mam 14 lat i od 2 lat nie polecam maszynek ponieważ faktycznie po nich włosy rosną szybciek mocniejsze i czasem wrastają się w skórę ;x moja mama wie, ona ma problem bo od młodości depilowała maszynką, a teraz ma bardzo silne włosy ;x ja depiluję kremem ;p raz wzięłam maszynką to mam mocniejsze ;x Odpowiedz Link Zgłoś
demi_fan Re: depilacja oO 16.08.09, 18:46 a i depiluje się co tydzień lub co dwa ;p Odpowiedz Link Zgłoś
th4ever Re: depilacja oO 31.08.09, 20:40 Kiedys uzywalam depilatora (rok temu),ale teraz gole sie maszynka... a gole sie co 6 lub 7 dni...to zalezy... nie ukrywam tego...mam 13 lat Odpowiedz Link Zgłoś
nadzienka Re: depilacja oO 16.08.09, 18:51 ja mam 13 i depiluje cale nogi mama wie i to nie jest nic zlego Odpowiedz Link Zgłoś
jabluszko depilacja 16.08.09, 19:00 depilacja, oczywiscie, ze nic złego, ale moja mama mi nie pozwalała, przynajmniej rok temu. stwierdziła ze jak jeszcze troche poczekam, to nic mi się nie stanie, a jak będę tak depilowała od najmłodszych lat, to wlosy będą mocne i twarde. może teraz zmieni zdanie, bo wesele za tydzień w rodzinie, a mam krótką sukienkę i jestem jedną z kilku druhen, wiec mam być reprezentacyjna no ale depiluje włosy pod pachami, bo wyglądałyby teraz okropnie, gdybym nic nie robiła Odpowiedz Link Zgłoś
selcia17 Re: depilacja oO 16.08.09, 20:26 Zaczęłam depilowac się w wieku 11 lat nogi do kolan po roku zaczęłam depilowac tekaże uda dziś depiluję widoczne miejsca (ręce i nogi) nie lubię włosów ich miejsce jest na głowie. Przy okazji moja mama wiedziała o wszystkim przy pierwszym depilowaniu mama mi pomogła. wiecie taka sierotka boi się maszynki. Na dzień dzisiejszy polecam plastry Veet. Trochę pocierpicie ale przyda się nóżki sa śliczne Odpowiedz Link Zgłoś
selcia17 Re: depilacja oO 16.08.09, 20:27 No i jeszcze depiluję włosy pod pachami. Od najmłodszych lat nie radze się dwpilowac dla zabawy to głupie! Ja zaczęłam wcześnie nie załuję ale już niedługo będę musiała depilowac się codziennie. Co innego z plastrami Veet Odpowiedz Link Zgłoś
likemaja Re: depilacja oO 17.08.09, 01:51 JA DEPILOWAŁAM maszynką ale mnie wkurzało że bez przerwy mi odrastały na drugi dzień i teraz "zapuszczam" bo mam zamiar se zrobić plastrami woskowymi a moja koleżanka ma strasznie grube włosy bo je goli strasznie częstoi jak miała gips i pokazywała skarpetkę to jej włosy z pod gipsu wystawały - myślałam że wyrzygam a na kolonii jak przez1 dzień se nie ogoliła nóg to zamiast włosków miała takie wielkie czarne punkciki a pod pachami to też ma już mocno twarde i chyba zaprzestala golenie ich i teraz jest efekt piorunujący........... siedziałam z nia w autobusie a ona ma same bluzki na ramiączka i przed chłopakami się prężyła i wgl a ja te jej włosy "oglądałam" Odpowiedz Link Zgłoś
selcia17 Re: depilacja oO 17.08.09, 11:35 likemaja napisał(a): > JA DEPILOWAŁAM maszynką ale mnie wkurzało że bez przerwy mi odrastały na drugi > > dzień i teraz "zapuszczam" bo mam zamiar se zrobić plastrami woskowymi > > a moja koleżanka ma strasznie grube włosy bo je goli strasznie częstoi jak miał > a gips i > pokazywała skarpetkę to jej włosy z pod gipsu wystawały - myślałam że wyrzygam > > a na kolonii jak przez1 dzień se nie ogoliła nóg to zamiast włosków miała takie > wielkie > czarne punkciki a pod pachami to też ma już mocno twarde i chyba zaprzestala go > lenie ich > i teraz jest efekt piorunujący........... > siedziałam z nia w autobusie a ona ma same bluzki na ramiączka i przed chłopaka > mi się > prężyła i wgl a ja te jej włosy "oglądałam" Musi się Twojej kolezance zachciec golic bo zamieni się w owłosionego potwoira. Polecam plastry Veet. Obecnie używam depilatora. jak mam doła mogę się nad sobą znęcac. Jedank depilator łapie za skóre mam już jednego bombla. Dzięki własnie niemu nie musze sie depilowac nawet przez miesiac. co innego pod pachami Jak się zaczęła moja mania z goleniem byłam w 4 klasie. Było to dla mnie ważne była najwieksza dyskoteka w historii szkoły musiałam to zrobic. Nie radze się golic. Włoski robią się kłujace ale nie twarde. Wolę golic co jakiś czas. Nie cierpię włosów jak wspominałam ich miejsce jest na głowie. Likemaja dobry wybór plastry są świetne Dobry wybór Odpowiedz Link Zgłoś
paurii Re: depilacja oO 17.08.09, 12:12 tak, mama wie chociaż na początku coś tam gadała żeby nie, ale olałam to. nie mam zamiaru być chodzącym yeti ^ ^ co do nóg, to zależy kiedy, jak krótkie spodenki to całe (ale w sumie to ja nie zakładam krókich spodenek), jak rybaczki to do kolan. nie pamiętam, kiedy zaczęłam. Odpowiedz Link Zgłoś
andziulaa Re: depilacja oO 19.08.09, 11:24 Ja golę się hm.. od 14 roku życia, wcześniej nie miałam potrzeby i tak twierdze, że to było za szybko.. Włoski teraz mam twarde i mocne Musze golić co dwa dni, żeby były miłe w dotyku. Nie polecam plastrów z woskiem, tylko wydacie niepotrzebnie kasę. A i tak wszystkiego nie wyrwie. Jedynie jaka kuracja jest dobra. To wybrać się do kosmetyczki i naturalnym woskiem wyrwać. Zapłaci się 30 zł i ma się spokój na cały miesiąc a nawet i więcej No i oczywiście nic nie boli. Ja mam 17 lat, golę nogi za kolana (no chyba, że jestem u kosmetyczki to woskiem całe nogi), później pachy i okolice bikini. Pamiętajcie dziewczyny nie golcie rąk, koleżanka goliła od gimnazjum i teraz w średniej jej się dziurki porobiły.. a włosy są twarde i wyglądają jak kolce ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
roxann_ Re: Potok Dobrych rad xDD 17.08.09, 12:46 Ja mam 13 lat(bd w 1 gim xd) i depiluję nogi od ... chyba 4 . klasy ... tak od 4 . ! Depiluję kremem Veet . Tym ` normalnym ` z czekaniem i zwykłą szpatułką ;] I jestem nim zachwycona ! Jest naprawdę świetny . Ja mam bardzo grube włosy na głoowie(xd) , co niestety przerzuca się na nogi ( nie ! Nie jestem dziewczyną z sierścią na nogach ! Nie myślcie sobie xd ), więc te włoski bardzo mocno trzymają się cebulek i ciężko je usunąć , więc muszę trzymac trochę dłużej niż jest podane na opakowianiu ;]] Spoko , jak potrzymałsz trochę dłużej , nic Ci się nie stanie , przesadzają ;] Musisz sobie dobrać odpowiedni rodzaj tego kremu , bo jak sobie raz kupilam zielony , to był za mocny i miałam po nim strasznie piekące uczulenie ;// Nie straszę Cię , tylko przestrzegam ; D Ja używam niebieskiego do wrażliwej skóry i jest super ;] Nie boli , nie piecze - dobrze depiluje ;D A i kup sobie jeszcze jakiś krem PO depilacji . Ja mam z Sorayi , taki zielony . Nawet , nawet ;] Trochę wstrzymuje rośnięcie włosków , więc nie muszę ich bardzo często golić ;D . Osobiście NIE POLECAM Ci kremu do depilacji z Bielendy albo z Vanity czy jakoś tak :] Śmierdzi jak woda utleniona i jest baardzo nie wydajny ... trzeba go strasznie dużo nakładać , żeby w ogóle coś zgolił ! No , mam nadzieję , że Ci pomogłam x] Odpowiedz Link Zgłoś
zbuntowanaja Re: depilacja oO 18.08.09, 00:02 Ja gole do kolan mam 13 lat i gole je c jakis czas jak jest potrzeba Odpowiedz Link Zgłoś
szalonaaaa Re: depilacja oO 18.08.09, 21:16 Ja mam 15 lat i bardzo grube wlosy na glowie a wiec takze na nogach. Jak narazie gole je maszynka ale chce zainwestowac w depilator xD niestety po goleniu mam na nogach okropne czerwone kropeczki ktore bardzo pieka. Gole nogi powyzej kolan no praktycznie cale. Najczesciej tak okolo co 3 4 dni jak nosze krotkie spodenki a jak nie to tak co tydzien albo dwa ale wtedy to mam juz busz na nogach xD xD xD haha Odpowiedz Link Zgłoś
klaudysia Re: depilacja oO 19.08.09, 11:39 Odpowiedź number 1 xd: Całe Odpowiedź number 2 ; yhy wie ^^ 3 ; różnie ... 4 ; tym takim kremem do depilacji 5 ; 14 (prawie xd ) Odpowiedz Link Zgłoś
mayumi Re: depilacja oO 19.08.09, 12:53 zaraz mi stuknie 14. depiluję od dawna. mama wie, tata wie... depiluję całe nogi, maszynką. Odpowiedz Link Zgłoś
nikolllaxd Re: depilacja oO 20.08.09, 10:58 ja mam 15 lat i depiluję całe nogi ale najbardziej do kolana depiluję albo żyletko dla dziewczyn albo pianką z Veet a zawsze po tym smaruj nogi balsamem aby nie były podrażnione Odpowiedz Link Zgłoś
colors Re: depilacja oO 20.08.09, 12:45 zależyy ; ) . na początku , przez jakieś poł roku tylko do kolan, ale stweirdziłam , że mam za długie już włoski to zgoliłam i uda ;d Teraz w zimie do kolaan. a właściwie do polowy ud , bo na wf noszę krótkie spodenkii. przed basenem zawszee całe. W lecie tym bardziejj całe; ) chociaż gdy depiluję nogi to najbardziej zwracam uwagę na łydki ;d chcoiaż uda też są ważne . Mam wie; d pierwszy raz nawet sama mi pomogła ogolić kremem ;d Depiluję co 2 - 3 dni na początku tylko kremem . jednak po jakimś czasie zaczęłam używać masszynek. Tyle , że na początku z wanny wychodziłam w zakrwawionych nogach;d no ale teraz się przyzwyczaiłam i się nie zacinam ; d Mam 13 latt . ; d Odpowiedz Link Zgłoś
candy.girl Re: depilacja oO 24.08.09, 12:49 Zazwyczaj tylko do kolan , ale zdarza się że całe ;d Mama wie .. chyba xD Średnio co 5 dni Maszynką ;p Mam 13 lat ;0 Odpowiedz Link Zgłoś
kostka Re: depilacja oO 24.08.09, 12:53 "a więc depilujecie całe nogi czy tylko do kolan.? mama wie.? i co ile dni depilujecie.? a i jeszcze czym.? ile macie lat.?" Odpowiadam tak: - Zima do kolan, lato całe - Wie - Zależy czym depiluje - Najczęściej golarką dla kobiet - 24 Odpowiedz Link Zgłoś
nikknicky Re: depilacja oO 30.08.09, 21:43 ja depiluje maszynką tylko do kolan depiluje co okolo 4 dni albo częściej jak chce gdzieś wyjść w spodenkach albo spódniczce.. mama nie wie chyba jeszcze nie zauważyła Odpowiedz Link Zgłoś