Dodaj do ulubionych

koleżanki kradną wam sty ?

25.07.09, 16:59
strasznie mnie to wkurza . : /
próbuje być orginalna i kupuje dziwniejsze ciuchy .
kiedy ide do szkoły, lub rozmawiam z kolezankami o modzie, często mówie co mi się
podoba.
( np. marmurki, kardigany , jakas udana sukienka, gladiatorki )
na początku, nie dają do poznania, że ich wgl to ciekawi, ale jak wracają po 4 dniach z
zakupów, widze u nich te rzeczy !
wcześniej nie wiedziały co to wgl jest, musiałam im tłumaczyć, i pokazywać -,-

czy wam tez kopiują styl ?
chcą się ubierać tak jak wy, choć wy nie chcecie byc tak jak inni .
chyba każdy chce być orginalny indifferent
Obserwuj wątek
    • jane_ Re: koleżanki kradną wam sty ? 25.07.09, 17:06
      a zdarza sie, że widzę moje kopie, i to w różnych klasach - i młodszych, i starszych. w sumie trochę to zabawne, bo jak to przytargałam to wszyscy na mnie patrzyli jak na robaka, a teraz twierdzą, że są oryginalni. ale cóż. w sumie tylko się cieszyć, że jest się takim fajnym, że chcą być jak ja. ;q
      • neseczka Re: koleżanki kradną wam sty ? 31.08.09, 18:57
        oj i to ciagle jedna widzi to co ja mam na sobie to obgaduje mnie za plecami a po kilku
        dniach ma tę samą rzecz to wpieniające wiem następnym razem nie mówi im co ci sie
        podoba zmień tematbrawo
    • nessi Re: koleżanki kradną wam sty ? 25.07.09, 17:53
      tak mam to samo xd własnie sie uwolnilam od kolezanek z klasy ... ktore DOSLOWNIE
      wszystko kopiowaly ze mnie . denerwowalo mnie to i napocztaku widzialam to tylko u
      jeden dziewczyny ktorej nie lubilam ale z czasem zobaczylam ze jesli ja kupilam buty za
      kostke nagle moje wszystkie kolezanki z klasy chcialy je miec albo juz kupily . kiedy mialam
      remont w pokoju chcialam graffiti na scianie xd duuza korone z moim imieniem xd tak . po
      kliku dniach okazalo sie ze nie tylko ja mam taki pomysl xd wiec bardzo ciesze sie ze
      skonczylam juz podstwowke i ze z takimi kopiarami nie bd miala juz do czynienia
      • ox Re: koleżanki kradną wam sty ? 25.07.09, 18:21
        Pare razy też zauważyłam to u mnie . nie nawidze jak ktoś ma takie ubrania jak
        ja albo ubiera się jak ja (oczywiście jak się nosi jeansy i zwykły t-shirt to
        nie trudno o powtarzanie bo połowa ludu się tak ubiera ale my tu rozmawiamy o
        ubraniach bardziej wyszukanych i na topie tak ?? ) !!!! niektórzy nie potrafią
        stworzyć swojego stylu to kopiują innej osoby .....hehe niestety tak jest....

• tinn Re: koleżanki kradną wam sty ? 25.07.09, 20:07
          miałam to samo w podstawówce, tylko co gorsza dziewczyny nie kopiowały tylko
          mojego stylu ubierania, ale także styl mówienia, zachowania, pomysły.. Pamiętam
          rad jedną dość żenującą sytuację dla tzw. 'mojej koleżanki'. Byliśmy na
          wycieczce i raz mi się nudziło więc przysiadłam na trwie przed naszym domkiem i
          wzięłam moje trampki i zaczęłam po nich pisać np. moje ksywy, zespoły które
          lubie, rodzaje muzyki itd. Przechodziło tam paru ludzi, ale nie zwracałam na
          nich uwagi, gdyż w uszach miałam słuchawki i słuchałam mojej Alezx J. Koleżanki
          z domku powiedziały, że idziemy na obiad, więc odłożyłam trampki i poszłam w
          sandałach. Na stołówce nie zwróciłam szczególnej uwagi na Agate, największą
          kopiarę na ziemi. xd Jakaś jej 'psiapsióła od serca' powiedziała na głos, że ma
          fajne buty i fajny pomysł na zrobienie ich, wszyscy odruchowo się spojrzeli, aż
          się we mnie zagotowało. Okazało się, że widziała jak piszę po moich trampkach i
          chciała być pierwsza i być fajna. Mi na tym nie zależało, ale na szczęście mój
          kolega odezwał się, że szedł z Agatą i widział mnie jak to robiłam, a co ciekawe
          Agata miała wtedy ubrane te trampki i nic nie było na nich napisane. I wyszło na
          moje znowu. Strasznie mnie to wkurza. Chociaż powinno nam schlebiać, że ludzie
          chcą nas naśladować. ;D
    • ladyy Re: koleżanki kradną wam sty ? 25.07.09, 20:01
      umnie jest tak samo żadna nie zna sie na modzie i tak samo musze im tłumaczyć kiedyś
      rozmawiałam z jedną w co się ubiorę na akademię i założyła identyczno spódnice co ja!
      • czels.s Re: koleżanki kradną wam sty ? 25.07.09, 20:11
        u mnie tak samoo tongue_out
        modne były rurki .
        mi sie juz to znudizło .
        a skoro wsystkie tak nosiły ,to
        ja chciałam być inaaawink
        zaczęłam nosic simbadki .
        a za 2 dni wszysktie dziewczyny chodziły
        w simbadkach indifferent
        i to mnei wkurzaa .
    • anonimka Re: koleżanki kradną wam sty ? 25.07.09, 22:23
      nomm. ja mam raczej styl buntowniczki. big_grin
      • wampirekxd Re: koleżanki kradną wam sty ? 25.07.09, 22:27
        ja nie mam z tym problemu, bo wg moich kumpeli ja nie mam stylu... tzn. ja ubieram to
        co mi pierwsze z szafy wyleci i czasami wygląda to trochę dziwnie... jest oryginalnie, ale
        żadna z dziewczyn nie chce tak przesadzać... z dwojga złego lepiej w tą stronę tongue_out
    • miss_mimi094 Re: koleżanki kradną wam sty ? 25.07.09, 23:22
      mam to samo to jest wnerwiające indifferent
    • daria1150 Re: koleżanki kradną wam sty ? 26.07.09, 18:32
      Nie u mnie tak nie jest xD
      • ashley. Re: koleżanki kradną wam sty ? 26.07.09, 18:38
        Było tak w podstawówce..,w gimnazjum już nie.tongue_out
        • dolce89 Re: koleżanki kradną wam sty ? 26.07.09, 18:46
          marmurki, gladiatori teraz nosi co druga dziewczyna, wiec to nie jest zbyt oryginalne. Nie
          liczy się moda, lecz styl.
          • dolce89 Re: koleżanki kradną wam sty ? 26.07.09, 18:47
            To też nie jest zbytnio Twój styl, bo jak już wcześniej pisałam tak się nosi większość
            dziewczyn
            • dolce89 Re: koleżanki kradną wam sty ? 26.07.09, 18:49
              Ja sobie sama rzeczy szyje (większość) więc problemu nie mam
          • donkey Re: koleżanki kradną wam sty ? 28.07.09, 17:09
            dolce89 napisał(a):

> marmurki, gladiatori teraz nosi co druga dziewczyna, wiec to nie jest zbyt oryg
            > inalne. Nie
            > liczy się moda, lecz styl.

podałam przykłady .
            mam swój styl bo łącze wszystko naraz hippie, boho z luzem i z elegancją czasem .
            chodziło mi o to że wcześniej nie wiedziały co to znaczy marmurki a jak im powiedziałam
            to każda je ma . : X
            • sysiek4444 Re: koleżanki kradną wam sty ? 28.07.09, 17:16
              NOoOo zgadzam sie !!!

Raz kupiłam w najdrozszym sklepie bluzke na ramiączka za 60 zł ! shock
              I potem na drugi dzień ide w niej do szkoly.... wszyscy chwalą i w ogóle a potem za tydzień
              jakas gowniara z 3 klasy idzie w niej do szkolyyyy w identycznej tak sie wkur.wilam ze nie
              wiem co !!!! Myslalam ze zadusze to dziecko ! devil confused angry
            • dolce89 Re: koleżanki kradną wam sty ? 29.07.09, 12:53
              A nie przyszło ci do głowy, ze np. o marmurkach przeczytały w gazetach?? Boho to
              właśnie luz. A tak na marginesie hippie, boho stają się stylami masowymi, więc przestają
              być oryginalne. Modę trzeba wyprzedzać a nie iść za nią.
              • dolce89 Re: koleżanki kradną wam sty ? 29.07.09, 12:56
                jak napisałam sama sobie szyje ubrania, robie dodatki, Inspiracji szukam np. w Vogue
                (polecam choć jest jest trochę drogi), książkach o historii mody. Pozdrawiam
              • donkey Re: koleżanki kradną wam sty ? 05.08.09, 21:06
                dolce89 napisał(a):

> A nie przyszło ci do głowy, ze np. o marmurkach przeczytały w gazetach?? Boho t
                > o
                > właśnie luz. A tak na marginesie hippie, boho stają się stylami masowymi, więc
                > przestają
                > być oryginalne. Modę trzeba wyprzedzać a nie iść za nią.

słuchaj, troche się znam -.=
                zadałam pytanie czy wam kopiują, a Ty mi wytykasz ze marmurki są przeterminowane, ja
                łącze wszystkie style i tworze własne, w lumpach szperam za najciekawszymi nie do
                skopiowania.
                i tez szyje oraz przerabiam. kupuje zwiewne ciuchy w fajnych wzorach a tworze z nich
                dopasowane wdzianka : ) .
                inspiracje też czerpie z Vogue i z innych czasopism modowych : D
    • martusia7896 Re: koleżanki kradną wam sty ? 28.07.09, 17:17
      powiedz że ci sie to niepodoba i maja nie kopiować twojego stylu!suspicious
    • aleks768 Re: koleżanki kradną wam sty ? 28.07.09, 17:45
      ja tam o modzie nie gadam i nie kopiuje z innych mój styl to tylko rurki, biała
      podkoszulka na ramiączkach. A jak coś mówią że pójdą do Cheeryourker kupią
      założą podobne to mówię: ,,Jak coś odemnie podkradniecie to zobaczymy się w
      sądzie mody z moim prawnikiem." xD
      • aleks768 Re: koleżanki kradną wam sty ? 28.07.09, 17:49
        a i te ciuchy nie są normalne tylko mają specjalne napisy, mama zrobiła swoją
        linię produktów dla dziewczyn - odzież, kosmetyki. nic wielkiego. I wyszywa tam
        takie napisy i tyle a na mnie modeluje i sprawdza sobie czy czegoś nie zapomina,
        czy się nie rozleci. nic nowego.
        • s.e.l.e.n.a Re: koleżanki kradną wam sty ? 29.07.09, 13:32
          moje obecne kumele raczej nie robią takich żeczy, mają inny styl od mojego. I to mi
          pasuje, bo w poprzedniej klasie pewne dziewczyny nie tylko odgapiały ode mnie ciuchy ale
          także moje ulubione słówka, gesty etc. to było strasznie wkurzające !
    • pati8989 Re: koleżanki kradną wam sty ? 09.08.09, 16:24
      donkey napisał(a):

> strasznie mnie to wkurza . : /
      > próbuje być orginalna i kupuje dziwniejsze ciuchy .
      > kiedy ide do szkoły, lub rozmawiam z kolezankami o modzie, często mówie co mi
      > się
      > podoba.
      > ( np. marmurki, kardigany , jakas udana sukienka, gladiatorki )
      > na początku, nie dają do poznania, że ich wgl to ciekawi, ale jak wracają po 4
      > dniach z
      > zakupów, widze u nich te rzeczy !
      > wcześniej nie wiedziały co to wgl jest, musiałam im tłumaczyć, i pokazywać -,-
      >
      >
      > czy wam tez kopiują styl ?
      > chcą się ubierać tak jak wy, choć wy nie chcecie byc tak jak inni .
      > chyba każdy chce być orginalny indifferent

ty masz przynajmiej koleżanki ze stylem , cry
      moja koleżanka wgl. nie ma stylu , muwi jakies dziwne zeczy
      smieje się jak swinia
      jest fajna ale jak jest jakiś fajny chłopak to sie tak wstydzę ,
      crying
      • mileyanddemi Re: koleżanki kradną wam sty ? 09.08.09, 16:42
        uważam ze to szczeniactwo.kazdy powinien miec wlasny styl
    • kremowa.xd Re: koleżanki kradną wam sty ? 09.08.09, 17:33
      och , taaak , cały czas .
      moja najlepsza przyjaciółka
      kradła moje pomysły na
      fajne połączenie ubrań !
      jak 3 lata temu zobaczyła ,
      że zaczęłam nosić rurki ,
      też od razu takie kupiła ,
      choć wyglądała w nich
      nie za ładnie . także witaj
      w klubie big_grin . a jedyny
      sposób na to to powiedzenie
      jej tego wprost . zrób
      tak , a ci ulży piwo .
      powodzenia ;DD .
      • mileyanddemi Re: koleżanki kradną wam sty ? 09.08.09, 18:46
        uwazam ze to jest paskudne
    • michalina_ ;< 24.08.09, 17:35
      mi tak. najpierw mówia że to obciach a potem same to nosza.
      arafatka, rękawiczki bez palców , duża czapka , krótkie botki a nawet manię na
      Zmierzc sad
      • michalina_ Re: ;< 24.08.09, 17:36
        mi tak. najpierw mówia że to obciach a potem same to nosza.
        arafatka, rękawiczki bez palców , duża czapka , krótkie botki a nawet manię na
        Zmierzch sad
        • sophie_ Re: ;< 24.08.09, 17:40
          Ja jako pierwsza w mojej wsi kupiłam sobie arafatkę. Nosiłam ją. Za kilka dni
          normalnie cała wiocha nosiła arafaty . ; 33 i przestałam nosić, ; qq
    • w_paski Re: koleżanki kradną wam sty ? 24.08.09, 17:46
      racja mam kolerzanke która zawsze odemnie ściąga.ja chciałam pójść na zakończenie w
      krawacie ale wzieli mnie do poczty sztandarowej więc niemogłam i ta mi mói dzień pzrzed
      końcem roku że jej mama jej kupiła krawat i go założy(starzy wybierają jej ciuchy)
      strasznir mnie to wkurzyło
    • mileycyrus23 Re: koleżanki kradną wam sty ? 24.08.09, 18:20
      Mam ten sam problem.Tylko z konkretnie jedną dziewczyną.Za wszelka cene chce
      wyglądać jak ja!! Ale jej sie nie udaje ;P Dlatego nie chodze do takich sklepów jak House
      bo tam sie ubiera pół miasta wink A jak widzę że ktoś ma taką samą rzecz jak ja to
      mniecholerka strzela!!Próbuje mieć swój niepowtarzalny styl.Nigdy nie mówie gdzie
      kupiłam
    • rollercoaster. Re: koleżanki kradną wam sty ? 24.08.09, 19:49
      u mnie raczej wszyscy ubierają się jednakowo.
      koszulka, bluza, rurki i trampki. wszystko w kolorach szaro - czarno.
      ja jednak w odróżnieniu do nich wolę kolorowe, acz dopasowane rzeczy.

przyznam, że na początku byłam wytykana palcami.
      ale olewałam to, bo nigdy nie patrzę na ludzi i idę dalej.
      po jakimś czasie zauważyłam, że coraz więcej dziewczyn pozwala sobie na kolorowy
      dodatek.
      to nawet pokrzepiające, że inne {a zwłaszcza starsze} nastolatki próbują się
      upodobnić.
    • leyla Re: koleżanki kradną wam sty ? 24.08.09, 21:10
      u nas w budzie jest tyle kopiar że szok tyłek ściska i jeszcze gadają że to my
      sciągnełysmy to od nich crying
    • nikknicky Re: koleżanki kradną wam sty ? 30.08.09, 21:39
      wkurzyłam sie ostatnio na moją przyjaciółke bo opowiadałam jej o takiej fajnej
      bluzce z playboya ale mówiłam że nie mam na nią kasy i jej raczej nie kupie to
      ona od razu zaczeła sie wypytywać gdzie ją widziałam i za ile była i chce ją
      kupić uncertain a jeszcze pare tygodni temu mówiła że nie lubi jak ktoś opowiada o
      jakichś ciuchach które jej sie podobają a na drugi dzień ktoś przychodzi tak
      ubrany uncertain
    • rosalie Re: koleżanki kradną wam sty ? 30.08.09, 21:43
      skad ja to znam xD
    • th4ever Re: koleżanki kradną wam sty ? 31.08.09, 10:50
      Joj to coś okropnego...Kupilam sobie piekna bluzke taka jakiej nikt nie ma...Na
      drugi dzien pol szkoly chodzi w takiej samej...Uff wkurzajace sa niektore
      dziewczyny
    • demi11 Re: koleżanki kradną wam sty ? 31.08.09, 18:28
      Mam ten sam problem...Wkurza mnie to ale od pewnego czasu nie zwracam na to
      uwagi bo przecież wszyscy w szkole widzą kto pierwszy się fajnie ubrał (ja) i
      widzą że inni odgapiają...JA myślę że każdy powinien mieć swój stylsmile
      • pinkpink Re: koleżanki kradną wam sty ? 31.08.09, 19:16
        ohhh... to jest straszne. zaczęłam się ubierać w tamtym roku w croppie to teraz
        one mają manię na cropp... ;/ kupuję buty z reeboka... to samo ;/
        teraz zaczęłam preferować etnies... zobaczymy co zrobią

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka