demi_89 09.08.09, 15:34 Osobiście nie znam i sie go nie uczę ale gdy oglądam Zbuntowanych nauczyłam się kilku słówek. Chcę zapytać was o wasze zdanie: CZY WASZYM ZDANIEM J. HISZPAŃSKI JEST PROSTY? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
melagrana Re: Język hiszpański 09.08.09, 16:37 z tego co wiem włoski jest łatwiejszy Odpowiedz Link Zgłoś
anjaa Re: Język hiszpański 11.08.09, 15:18 melagrana napisał(a): > z tego co wiem włoski jest łatwiejszy O niebo łatwiejszy x33 Kiedyś na polskim myślałam coś o włoskim i zaczęłam jakieś wypracowanie na lekcji pisać po włosku facetka mi się pyta a ja po włosku zaczynam czytać żal mi się było wtedy x33 Odpowiedz Link Zgłoś
poofeet_lil Re: Język hiszpański 09.08.09, 17:09 Nie wiem, ale od tego roku będe się uczyć. Włoski niby jest prostszy... Taaa, tylko że słownictwo jest proste. Gorzej z gramatyką Odpowiedz Link Zgłoś
tinn Re: Język hiszpański 09.08.09, 18:58 uczę się hiszpańskiego rok. powiem szczerze. Nie jest trudny, tylko trzeba zakuwać trochę słówek, jak to w każdym języku. bo samo nie przyjdzie. Przez lenistwo nie bardzo się przykładałam i teraz żałuję. Przez wakacje nadrabiam wszystkie zaległości, żeby potem coś umieć. a cd. włoskiego. nigdy mnie ten język nie interesował. wiem jeszcze że francuski jest trudniejszy xd Odpowiedz Link Zgłoś
pink_rulez Re: Język hiszpański 25.10.09, 18:31 Uczę się hiszpańskiego drugi rok, myślę, ze nie jest trudnym językiem. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatediet Re: Język hiszpański 09.08.09, 19:06 Ja osobiście na własną rękę uczę się włoskiego.. Hiszpański nigdy mnie nie kręcił... Odpowiedz Link Zgłoś
hermiona13 Re: Język hiszpański 09.08.09, 19:21 Trudny nie jest, chociaż znam łatwiejsze. Sama się go uczyłam przez jakiś czas i powiem szczerze, że wydawał mi się łatwiejszy, gdy oglądałam zbuntowanych. Ale można się go nauczyć ; x Odpowiedz Link Zgłoś
wyobraznia Re: Język hiszpański 09.08.09, 20:14 Hiszpański jest trudny . Włoski o wiele łatwiejszy, jest śpiewający . ;p wgl. z włoskiego trudne są tylko zaimki , bo się jej różnie wymawia . pozdroo , =D Odpowiedz Link Zgłoś
zmierzchoomania Re: Język hiszpański 10.08.09, 18:12 Ja mam obsesje na punkcie hiszpańskiego xd i się go uczę tak jak chocoladiet na własną ręke ;p jest prosty (wymowa i słówka, niewiem jak gramatyka, bo tego się nie ucze) i włoski też jest prosty . zresztą i hisz. i wło. są bardzo do siebie podobne Odpowiedz Link Zgłoś
melagrana Re: Język hiszpański 10.08.09, 21:55 nie przesadzajmy że są aż tak strasznie do siebie podobne, kilka słówek może i jest takich samych ale wymowa, gramatyka to całkiem dwie różne sprawy a po za tym jak sie spotka włocha i hiszpana jednoczesnie to jest ubaw bo sie nie rozumieją Odpowiedz Link Zgłoś
anahirbd Re: Język hiszpański 10.08.09, 22:01 no ja sie go ucze a zecheciłam sie dopiero gdy poznałam anahi Odpowiedz Link Zgłoś
mellow Re: Język hiszpański 13.08.09, 13:27 Hiszpański jest dość prosty. Co prawda włoski jest dużo łatwiejszy, kiedy przyjechałam do Włoch do ojca, po dwóch tygodniach znałam wszystkie potrzebne zwroty Odpowiedz Link Zgłoś
pariska65 Re: Język hiszpański 13.08.09, 13:36 wolę francuski albo niemiecki bo coś tam jeszcze z tych języków umiem a po hiszpańsku umiem tylko powiedzieć kocham cię....według mnie hiszpański jest trudny... Odpowiedz Link Zgłoś
estrellita Re: Język hiszpański 13.08.09, 13:41 Uważam, że hiszpański jest nawet łatwy, dużo się nauczyłam tylko słuchając RBD i oglądajac serial, to co dopiero by było jakbym się zaczęła uczyć wszystko prosto wchodzi do głowy Odpowiedz Link Zgłoś
inspiration_ Re: Język hiszpański 13.08.09, 14:24 ja też nauczyłam sie i polubiłam ten język dzięki rebelde i teraz sama sie go ucze . a czy jest łatwy ? średni . Odpowiedz Link Zgłoś
roseline Re: Język hiszpański 16.08.09, 14:12 Uczę się tak jak dwie koleżanki powyżej ;D na własna ręke ;D szybko mi wchodzi do głowy wiec chyba DLA MNIE jest łatwy Odpowiedz Link Zgłoś
dio223 Re: Język hiszpański 19.08.09, 12:55 ja ide teraz do gim i będe się uczyła hiszpańskiego.! z tego co wiem to prosty język. Odpowiedz Link Zgłoś
paradoks Re: Język hiszpański 22.08.09, 12:19 Uczę się hiszpańskiego od kilku lat . Ogólnie jest łatwy , ale musisz na początku zakuwać czasowniki nieregularne , potem jest jak w bajce , xD Odpowiedz Link Zgłoś
juuu Re: Język hiszpański 22.08.09, 12:27 Moim zdaniem tak np, Jak sie nazywasz to jest :Como te llamas. Zauwaz koncowki :nazyw"asz" , llam'as" albo : ty chc"esz" to tu quier"es" , i tak bardzo czesto ;p albo "daj mi" To po hiszpansku "da me" , a "ja daję "to "Yo doy" , podobne prawda ? ;* Odpowiedz Link Zgłoś
leyla Re: Język hiszpański 22.08.09, 13:20 moim zdaniem hiszpański jest trudny ale moze dla tych co regularnie ogladaja ten serial i umieją parę słówek już będzie prostszy.moja siostra uczyła się hiszpańskiego i ma książki z kasetami do nauki postanowiłam się pouczyć ale już z samym wymawianiem miałam problemy i według mnie to jest trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
leyla Re: Język hiszpański 22.08.09, 13:21 ja się na własną rękę uczyłam francuskiego ale umiem tylko parę wyrazów powiedzieć.no i coś w stylu dzień dobry i takie tam Odpowiedz Link Zgłoś
agatka14415 Re: Język hiszpański 22.08.09, 22:38 hyhy ja tez sie go nie ucze ..ale gdy zaczelam ogladac Zbuntowanych strasznie mi sie spodobal i mam zamiar sie go uczyc bo jest prosty i w ogole fajny: Odpowiedz Link Zgłoś
nikt. Re: Język hiszpański 23.08.09, 08:55 sczerze, to chciałabym nauczyć się hiszpańskiego, ze względu na studia. miałam w planach studiowanie amerykanistyki, a tam j. hiszpański może się przydać, tak czytałam w każdym razie. Rebelde nigdy nie ogląałam, o czym to jest, gdzie i o której leci w tv ? xd może mnie zainteresuje, i się czegoś nauczę przy okazji. mówicie że jest prosty ? eh, wierzę Wam na słowo, na razie, po kiedyś będę musiała się go nauczyć, żebym miała jakąś podstawę na studia, mimo że jeszce mi jakieś 10 lat zostało. xd Odpowiedz Link Zgłoś
olusia_rbd Re: Język hiszpański 25.10.09, 16:17 Hmm.. jak dal mnie jest całkiem łatwy, wiele się nauczyłam oglądając zbuntowanych i postanowiłam sie troche pouczyc, teraz ucze się na własną ręke i chyba dobrze mi to idzie tylko szkoda że w szkole go nie ma;/ Odpowiedz Link Zgłoś
nicoole Re: Język hiszpański 23.08.09, 14:09 Ja uczę się Włoskiego, a włoski jest podobny do hiszpańskiego i dla mnie włoski jest prosty Odpowiedz Link Zgłoś
sol Re: Język hiszpański 24.08.09, 21:22 Nie jest prosty, ale piękny... Bardzo bym chciała się go uczyć w szkole Odpowiedz Link Zgłoś
shili Język hiszpański 25.10.09, 13:55 Według mnie hiszpański jest średni, są trudniejsze języki. Co prawda ja dopiero zaczynam się uczyć, więc nie mam z nim wielu doświadczeń, ale myślę, że jest fajny . Jak narazie mi się podoba . Odpowiedz Link Zgłoś
w_paski phi... 25.10.09, 15:56 żaden język nie jest proty a oglądanie jakiegoś głupawego serialiku nie ułatwi ci nauki Odpowiedz Link Zgłoś
lamma Re: Język hiszpański 25.10.09, 16:02 Seniorita, muszę się zastanowić... xD Odpowiedz Link Zgłoś
lousy11 Re: Język hiszpański 25.10.09, 16:25 Ja tam nie wiem czy prosty czy nie ale go lubię xD Koleżanka kupiła słownik polsko-hiszpański D Słówka są fajne Zresztą ja lubię wszystko co związane z Hiszpanią xD Zbuntowanych nie lubię . Odpowiedz Link Zgłoś
ferro Re: Język hiszpański 25.10.09, 19:03 Nie jest taki trudny, ale trudniejszy od angielskiego, bo z tym drugim się ciągle spotykamy a pozatym lepiej sobie dorzucić operator niż zmieniać końcówki. Dla mnie włoski jest trudniejszy, bo nie umiałabym przestawić się na ich akcent. W hiszpańskim zwykle akcentuje się na ostatnią sylabe, a w polskim (o ile się nie myle) na drugą, ale to raczej kwestia wprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
be_my_dream_xde Re: Język hiszpański 25.10.09, 21:06 wydaje mi sie ze jest trudnu tak jak np francuski.. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinusia4 Re: Język hiszpański 25.10.09, 21:11 nie wiem, nie znam się na hiszpańskim.. Odpowiedz Link Zgłoś
apokalipsa_ Re: Język hiszpański 25.10.09, 21:12 Czy ja wiem.xd Chyba nie jest taki zUy .. Odpowiedz Link Zgłoś
kaasia96 Re: Język hiszpański 26.10.09, 13:48 Ja nie uczę się hiszpańskiego, ale uwielbiam ten język Moim zdaniem hiszpański jest prosty, bo słówka wpadają w ucho i chyba jest prosty do wymówienia. Odpowiedz Link Zgłoś
najaarana Jestem w kl. hiszpańskiej 27.10.09, 11:43 Huh. Jestem w klasie hiszpańskiej i ten j. jest meega prosty! U nas najgorsze debile,tumany i wgl.ee są w stanie się go nauczyć xdd Odpowiedz Link Zgłoś
zigii Re: Język hiszpański 27.10.09, 17:44 nie wiem, nie uczyłam się/raczej nie będę się uczyła. wpienia mnie, bo redeble nie trawię ;xx Odpowiedz Link Zgłoś