Dodaj do ulubionych

Język hiszpański

09.08.09, 15:34
Osobiście nie znam i sie go nie uczę ale gdy oglądam Zbuntowanych nauczyłam się kilku słówek. Chcę zapytać was o wasze zdanie: CZY WASZYM ZDANIEM J. HISZPAŃSKI JEST PROSTY?
Obserwuj wątek
    • melagrana Re: Język hiszpański 09.08.09, 16:37
      z tego co wiem włoski jest łatwiejszy wink
      • anjaa Re: Język hiszpański 11.08.09, 15:18
        melagrana napisał(a):

> z tego co wiem włoski jest łatwiejszy wink

O niebo łatwiejszy x33 Kiedyś na polskim myślałam coś o włoskim i zaczęłam
        jakieś wypracowanie na lekcji pisać po włosku facetka mi się pyta a ja po włosku
        zaczynam czytać żal mi się było wtedy x33scianascianatongue_outtongue_out
    • poofeet_lil Re: Język hiszpański 09.08.09, 17:09
      Nie wiem, ale od tego roku będe się uczyć.
      Włoski niby jest prostszy... Taaa, tylko że słownictwo jest proste. Gorzej z
      gramatyką
      • tinn Re: Język hiszpański 09.08.09, 18:58
        uczę się hiszpańskiego rok. powiem szczerze. Nie jest trudny, tylko trzeba
        zakuwać trochę słówek, jak to w każdym języku. bo samo nie przyjdzie. Przez
        lenistwo nie bardzo się przykładałam i teraz żałuję. Przez wakacje nadrabiam
        wszystkie zaległości, żeby potem coś umieć. a cd. włoskiego. nigdy mnie ten
        język nie interesował. wiem jeszcze że francuski jest trudniejszy xd
        • pink_rulez Re: Język hiszpański 25.10.09, 18:31
          Uczę się hiszpańskiego drugi rok, myślę, ze nie jest trudnym językiem.
    • chocolatediet Re: Język hiszpański 09.08.09, 19:06
      Ja osobiście na własną rękę uczę się włoskiego..smile Hiszpański nigdy mnie nie kręcił...wink
      • hermiona13 Re: Język hiszpański 09.08.09, 19:21
        Trudny nie jest, chociaż znam łatwiejsze. Sama się go uczyłam przez jakiś czas
        i powiem szczerze, że wydawał mi się łatwiejszy, gdy oglądałam zbuntowanych.
        Ale można się go nauczyć ; x
        • wyobraznia Re: Język hiszpański 09.08.09, 20:14
          Hiszpański jest trudny .
          Włoski o wiele łatwiejszy,
          jest śpiewający . ;p
          wgl. z włoskiego trudne są
          tylko zaimki , bo się jej różnie wymawia .
          pozdroo , =D
          • zmierzchoomania Re: Język hiszpański 10.08.09, 18:12
            Ja mam obsesje na punkcie hiszpańskiego xd i się go uczę tak jak chocoladiet na
            własną ręke ;p jest prosty (wymowa i słówka, niewiem jak gramatyka, bo tego się nie
            ucze) i włoski też jest prosty . zresztą i hisz. i wło. są bardzo do siebie podobne wink
            • melagrana Re: Język hiszpański 10.08.09, 21:55
              nie przesadzajmy że są aż tak strasznie do siebie podobne, kilka słówek może i jest takich
              samych ale wymowa, gramatyka to całkiem dwie różne sprawy a po za tym jak sie spotka
              włocha i hiszpana jednoczesnie to jest ubaw bo sie nie rozumieją big_grintongue_out
    • anahirbd Re: Język hiszpański 10.08.09, 22:01
      no ja sie go ucze a zecheciłam sie dopiero gdy poznałam anahismile
    • mellow Re: Język hiszpański 13.08.09, 13:27
      Hiszpański jest dość prosty. Co prawda włoski jest dużo łatwiejszy, kiedy
      przyjechałam do Włoch do ojca, po dwóch tygodniach znałam wszystkie potrzebne
      zwroty big_grin
    • pariska65 Re: Język hiszpański 13.08.09, 13:36
      wolę francuski albo niemiecki bo coś tam jeszcze z tych języków umiem a po
      hiszpańsku umiem tylko powiedzieć kocham cię....według mnie hiszpański jest
      trudny...uncertain
      • estrellita Re: Język hiszpański 13.08.09, 13:41
        Uważam, że hiszpański jest nawet łatwy, dużo się nauczyłam tylko słuchając RBD i
        oglądajac serial, to co dopiero by było jakbym się zaczęła uczyć wszystko prosto wchodzi
        do głowyserce
        • inspiration_ Re: Język hiszpański 13.08.09, 14:24
          ja też nauczyłam sie i polubiłam ten język dzięki rebelde i teraz sama sie go ucze . a czy jest łatwy ? średni .
          • roseline Re: Język hiszpański 16.08.09, 14:12
            Uczę się tak jak dwie koleżanki powyżej ;D na własna ręke ;D szybko mi wchodzi
            do głowy wiec chyba DLA MNIE jest łatwy smile
            • dio223 Re: Język hiszpański 19.08.09, 12:55
              ja ide teraz do gim i będe się uczyła hiszpańskiego.! z tego co wiem to prosty
              język.
              • paradoks Re: Język hiszpański 22.08.09, 12:19
                Uczę się hiszpańskiego od kilku lat .
                Ogólnie jest łatwy , ale musisz na początku zakuwać czasowniki nieregularne ,
                potem jest jak w bajce , xD
    • juuu Re: Język hiszpański 22.08.09, 12:27
      Moim zdaniem tak smile np, Jak sie nazywasz to jest :Como te llamas. Zauwaz
      koncowki :nazyw"asz" , llam'as" albo : ty chc"esz" to tu quier"es" , i tak bardzo
      czesto ;p albo "daj mi" To po hiszpansku "da me" , a "ja daję "to "Yo doy" , podobne
      prawda ? smile

;*
    • leyla Re: Język hiszpański 22.08.09, 13:20
      moim zdaniem hiszpański jest trudny ale moze dla tych co regularnie ogladaja ten
      serial i umieją parę słówek już będzie prostszy.moja siostra uczyła się
      hiszpańskiego i ma książki z kasetami do nauki postanowiłam się pouczyć ale już
      z samym wymawianiem miałam problemy i według mnie to jest trudne.
      • leyla Re: Język hiszpański 22.08.09, 13:21
        ja się na własną rękę uczyłam francuskiego ale umiem tylko parę wyrazów
        powiedzieć.no i coś w stylu dzień dobry i takie tam
    • agatka14415 Re: Język hiszpański 22.08.09, 22:38
      hyhy ja tez sie go nie ucze ..ale gdy zaczelam ogladac Zbuntowanych strasznie mi sie
      spodobal i mam zamiar sie go uczyc big_grinbig_grin bo jest prosty i w ogole fajny:tongue_out
      • nikt. Re: Język hiszpański 23.08.09, 08:55
        sczerze, to chciałabym nauczyć się hiszpańskiego,
        ze względu na studia.
        miałam w planach studiowanie amerykanistyki,
        a tam j. hiszpański może się przydać, tak czytałam w każdym razie.
        Rebelde nigdy nie ogląałam, o czym to jest, gdzie i o której leci w tv ? xd
        może mnie zainteresuje, i się czegoś nauczę przy okazji. smile
        mówicie że jest prosty ? eh, wierzę Wam na słowo, na razie, po kiedyś będę musiała się go nauczyć, żebym miała jakąś podstawę na studia, mimo że jeszce mi jakieś 10 lat zostało. xd
      • olusia_rbd Re: Język hiszpański 25.10.09, 16:17
        Hmm.. jak dal mnie jest całkiem łatwy, wiele się nauczyłam oglądając zbuntowanych i postanowiłam sie troche pouczyc, teraz ucze się na własną ręke i chyba dobrze mi to idzie
        tylko szkoda że w szkole go nie ma;/
    • nicoole Re: Język hiszpański 23.08.09, 14:09
      Ja uczę się Włoskiego, a włoski jest podobny do hiszpańskiego i dla mnie włoski
      jest prostysmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmile
    • sol Re: Język hiszpański 24.08.09, 21:22
      Nie jest prosty, ale piękny... Bardzo bym chciała się go uczyć w szkole smile
    • shili Język hiszpański 25.10.09, 13:55
      Według mnie hiszpański jest średni, są trudniejsze języki. Co prawda ja
      dopiero zaczynam się uczyć, więc nie mam z nim wielu doświadczeń, ale myślę,
      że jest fajny big_grin. Jak narazie mi się podoba smile.
    • w_paski phi... 25.10.09, 15:56
      żaden język nie jest proty a oglądanie jakiegoś głupawego serialiku nie ułatwi ci nauki
    • lamma Re: Język hiszpański 25.10.09, 16:02
      Seniorita, muszę się zastanowić... xD
    • lousy11 Re: Język hiszpański 25.10.09, 16:25
      Ja tam nie wiem czy prosty czy nie ale go lubię xD Koleżanka kupiła słownik
      polsko-hiszpański big_grinD Słówka są fajne big_grin Zresztą ja lubię wszystko co związane z
      Hiszpanią xD
      Zbuntowanych nie lubię .
    • devilish_ Re: Język hiszpański 25.10.09, 16:35

más bien, probablemente no!
    • ferro Re: Język hiszpański 25.10.09, 19:03
      Nie jest taki trudny, ale trudniejszy od angielskiego, bo z tym drugim się ciągle spotykamy
      a pozatym lepiej sobie dorzucić operator niż zmieniać końcówki.
      Dla mnie włoski jest trudniejszy, bo nie umiałabym przestawić się na ich akcent.
      W hiszpańskim zwykle akcentuje się na ostatnią sylabe, a w polskim (o ile się nie myle) na
      drugą, ale to raczej kwestia wprawy.
    • be_my_dream_xde Re: Język hiszpański 25.10.09, 21:06
      wydaje mi sie ze jest trudnu tak jak np francuski..
    • paulinusia4 Re: Język hiszpański 25.10.09, 21:11
      nie wiem, nie znam się na hiszpańskim..
    • apokalipsa_ Re: Język hiszpański 25.10.09, 21:12
      Czy ja wiem.xd
      Chyba nie jest taki zUy ..
      • kaasia96 Re: Język hiszpański 26.10.09, 13:48
        Ja nie uczę się hiszpańskiego, ale uwielbiam ten językbig_grin
        Moim zdaniem hiszpański jest prosty, bo słówka wpadają w ucho i chyba jest prosty do
        wymówienia.
    • najaarana Jestem w kl. hiszpańskiej 27.10.09, 11:43
      Huh. Jestem w klasie hiszpańskiej i ten j. jest meega prosty!
      U nas najgorsze debile,tumany i wgl.ee są w stanie się go nauczyć xddsmirk
    • zigii Re: Język hiszpański 27.10.09, 17:44
      nie wiem, nie uczyłam się/raczej nie będę się uczyła.
      wpienia mnie, bo redeble nie trawię ;xx

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka