pawelkarpiuk 22.08.06, 19:58 gdzie mozna wypozyczyc kajaki? czy mozna plywac alzette przez cale miasto? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomi_22 Re: kajaki 22.08.06, 20:19 W rejonie Echternach, jedyne mi znane. Poczekaj az Szymbi sie wypowie bo wiem, ze bawil sie w to w tym roku. Odpowiedz Link
szymbi Re: kajaki 22.08.06, 21:43 Zgłaszam się wywołany. Szczerze powiem, że na Alzetce to ja jeszcze kajakarza nie widziałem, choć niby przepływa przez moją miejscowość. Nie wydaje mi się, żeby była to rzeka używana do spływów. Na pewno zatem jest używana Sura, co najmniej od Diekirch a może i wcześniej, co najmniej do Echternach a może i dalej. Niestety nie podam namiarów na żadną firmę wypożyczającą sprzęt, bo ja sam nie organizowałem mini-spływu, w którym brałem udział. My płynęliśmy z okolic Bollendorfu do Echternach. Kajaki wypożyczaliśmy po niemieckiej stronie. Myślę, że namiary na takie firmy da się znaleźć w necie. Odpowiedz Link
anwi79 Re: kajaki 22.08.06, 21:43 Wiem, że można w Belgii, niedaleko, ale muszę jeszcze poszukać szczegółów. Odpowiedz Link
anwi79 Belgia 22.08.06, 22:18 Już znalazłam: dolina rzeki Lesse. Nie pływaliśmy tam, ale zachwycają się tym zakątkiem w przewodniku "Belgia i Luksemburg" Pascala. Odpowiedz Link
ma_wi99 Re: Belgia 22.08.06, 22:49 Na Alzetce to chyba rzeczywiscie raczej nie splywaja. To naprawde mala rzeczka... Ja w kazdym razie nie widzialem nigdy chocby sprochnialej tratwy. Za to na Mozeli widzialem i to nawet chyba jakies zawody kajakarskie. Odpowiedz Link
eubulus Re: Belgia 22.08.06, 23:11 ma_wi99 napisał: > Na Alzetce to chyba rzeczywiscie raczej nie splywaja. To naprawde mala > rzeczka... Ja w kazdym razie nie widzialem nigdy chocby sprochnialej tratwy. ale rowerem (nie wodnym) to ktos probowal plywac, widzielismy rower w wodzie pod mostem, przy ogrodkach w Beggen. wlasciciel albo sie utopil albo zrezygnowal :))) Odpowiedz Link
anwi79 Re: Belgia 22.08.06, 23:54 Nie jest łatwo utopić się rzeczce, w której jest wody trochę powyżej kostek. Może próbował zgubić pogoń? ;-) Odpowiedz Link
magda.costam Re: Belgia 23.08.06, 10:19 Ja bylam w Belgii na kajakach, mieszkalam wtedy w Arlon i korzystalam w b-excursion www.b-rail.be/php/bexcursions/index.php?lang=F&task=view§ionid=4&bexcode=168 Splyw rozpoczyna sie w Houyet a konczy kolo Dinant. Rewelacja, polecam nawedt dla niewysportowanych :) Odpowiedz Link
simmo oto link 23.08.06, 12:47 www.kayak.lu/contact.html poza tym widuje czesto ludzi plywajacych kajakiem po Alzette w rejonie Hesperange. Gdzie dokladnie mozna plywac: www.kayak.lu/rivieres&lacs.html#Alzette Odpowiedz Link