kyrob
28.05.12, 11:49
Moje objawy:
• brak energii, chroniczne zmęczenie, apatia, uczucie „waty w mózgu”, wieczna senność
• dystymia, depresja, derealizacja i depersonalizacja
• słaba pamięć, momentami obniżenie możliwości intelektualnych
• stały uciążliwy pisk w uszach
• stosunkowo niskie ciśnienie 115/85
• niska temperatura ciała ( max 36.2 ), ziębnięcie w stopy i dłonie
• okresowo grzybica penisa
• wiecznie biały język
• mała objętość tarczycy ( 10 ml z groszami, dość niskie FT4 0.93 )
• uczucie przelewania w żołądku, burczenia
• otyłość, potrzeba jedzenia słodyczy, może opuchnięta twarz
• bóle stawów, strzelanie w kolanach
• przedwczesne wypadanie włosów i siwienie
• uczulenie na nabiał
• ropienie oczu bez objawów zapalenia, tworzenie się zółtej linii na powiekach występujące głównie przy większym wysiłku fizycznym.
Leczyłem już depresję a obecnie będę się starał wykluczyć niedoczynność tarczycy. Szukając materiałów dotyczących tarczycy trafiłem na temat candidy i niestety duża część mnie dotyczy.
W ciągu ostatniego półrocza mam 2 nawrót grzybicy penisa, tym razem dostałem lekarstwo ( nie pamiętam jakie ale stosowałem 5 dni po 400mg - 10 tabletek) i smarowałem clotrimazolem i maścią szałwiową. Niestety rozwój grzybicy się zatrzymał ale nie wyleczył.
Mam zrobić wymaz co za cholerstwo mam ale po 3 tygodniach od ostatniego zastosowania clotri. Do tego od czasu rozpoczęcia zażywania leku boli mnie lekko głowa, a przecież było to tylko przez 5 dni i już blisko miesiąc temu. Uczucie takie jakbym dość porządnie potrzepał głową.
Od lekarza u którego byłem się dowiedziałem, że candidę leczy lekarz tej specjalności jakiej symptomy wystąpiły. Czy faktycznie nie ma specjalisty od grzybicy ?
No i zamierzam się sam zacząć leczyć. Co użyć do tego bo już wiem o ssaniu oleju, terapii wodą utlenioną i piciu soku z cytryny. Może zastosować wszystkie 3 na raz ?