knight1986
18.05.13, 16:41
Witam,
chciałem się z Wami podzielić swoja historią.
Wiele lat temu zachorowałem na boreliozę, długo nie mogąc jej zdiagnozować. Po kilku latach brałem duże dawki antybiotyków i innych leków, co w efekcie skończyło się u mnie powstaniem grzybicy. Z grzybicą zmagam się już kilka lat. Brałem początkowo popularne leki typu fluconazole, jednak po pewnym czasie miałem nawrót. Aktualnie większość leków już na mnie nie działa, a objawy dokuczają.
Mój problem polega na kłopotach z układem pokarmowym - wzdęcia, bóle brzucha, bóle głowy oraz ból jądra, okolic i zaczerwienienie narządu rodnego. Niestety ból utrzymuje się już długo, a leki średnio pomagają.
Za pośrednictwem tego forum i wątku o Dr Nemo postanowiłem do niego napisać. Ankieta jest naprawdę bardzo szczegółowa i widać, że ją analizuje w najdrobniejszym szczególe, co jest dla mnie zaskoczeniem, bo mało który lekarz przykłada taką uwagę do wywiadu. Wysłałem, dostałem olejki. Nie zdecydowałem się odstawić leków, które biorę. Zwyczajnie się bałem. Zacząłem stosować troszkę samodzielnie olejki, które dostałem - nie zastosowałem się w pełni do zaleceń Doktora. Troszkę nie dowierzałem w moc olejków. Jednak zaskoczenie moje było ogromne, gdy po kilku dniach stosowania przestało mnie boleć moje jądro, które mnie bolało przeszło ponad 2 lata! Szok. Taki stan utrzymuje się dopiero kilka dni. Zobaczymy co będzie dalej. Inne objawy jeszcze są. Jednak jestem w szoku mocy olejków! Żałuję, że nie zastosowałem się w 100 % do zaleceń Doktora Nemo. Teraz będę chciał naprawić ten błąd, bo inaczej tego nazwać nie mogę jak błędem z mojej strony.
Początkowo bałem się zapachu olejków, ale są tak przyjemne i aromatyczne, że z chęcią je stosuję i nie przeszkadzają mi w codziennym życiu. Reakcje (herxy) występują i są dosyć silne, gdzie przy antybiotykach prawie już ich nie było. Dodatkowo Dr Nemo podejrzewa u mnie niedoleczoną boreliozę. Chcę kontynuować rozpoczętą terapię u niego i polecam ją każdemu, kto ma problemy. Ja naprawdę nie wierzyłem, że na moje jądro jest w stanie cokolwiek pomóc. Ból był już strasznie uporczywy, a teraz praktycznie go nie ma. Polecam wszystkim wahającym się spróbowanie tych metod.
PLUSY:
- skuteczność
- szybkie działanie
- naturalne produkty
- widoczne efekty już niedługo po zastosowaniu się do zaleceń
WADY:
- kontakt internetowy i wynikające z tego niedogodności
Jeżeli ktoś chciałby porozmawiać to jestem do dyspozycji i będę opisywał swoje dalsze postępy w leczeniu. Jednak nie będę podawał nazw olejków i dawkowania jakie mi Dr Nemo zalecił. Ankieta jest tak szczegółowa, że terapia musi być dobierania ścisłe indywidualnie pod daną osobę. Pozdrawiam.