05.09.05, 14:07
Witam wszystkich.
Mam od 1,5 roku kandydozę. Jednym z moich największych problemów jest tom, że
najprawdopodobniej zaatakowała mi ona oczy. Podczas patrzenia lewym i prawym
okiem widzę dziwne męciki. Mają one postać malutkich przezroczystych
kuleczek, połaczonych ze sobą przezroczystymi pręcikami. Poruszają się
zgodnie z ruchem gałek ocznych.
Moje pytanie brzmi: czy macie podobne rzeczy, i jak sobie z tym poradzić?!
Obserwuj wątek
    • tyczkarz Re: Oczy!!! 05.09.05, 15:53
      Hmm, wlasciwie to tez mam takie meciki:], ale wydawalo mi sie ze to nie ma
      zadnego zwiazku z kandydoza, mam to odkad pamietam i meciki sa caly czas takie
      same. Ja sobie w ogole z tym nie radze, ale jedyna rade chyba jest leczenie ogolne.
    • artur737 Re: Oczy!!! 05.09.05, 18:11
      Jakos raczej nie wierze w te mety wystepujace w Kandydozie.
      Raczej jest to cos przypadkowego co zlozylo sie w tym samym czasie.

A moze wymagacie nieco lepszej diagnostyki by wykluczyc inne choroby?
      • tyczkarz Re: Oczy!!! 05.09.05, 18:52
        Mysle, ze to u mnie nic powaznego. Tak juz po prostu mam. Chociaz swoja droga,
        jak candida atakuje jezyk i robi u mnie na nim plamy to moze i na powierzchni
        oka moglaby je robic. Albo to od uszkodzen fizycznych rogówki, przeciez nie raz,
        wpadlo mi cos do oka albo czyms sie uderzylem, w kazdym razie nie znam zadnej
        choroby oczu, do ktorej by to pasowalo i nie utrudnia mi to w zadnym stopniu
        widzenia. A jesli u ciebie osh1980 ten stan sie poszerza, tudziez nagle sie
        pojawil to proponuje udac sie do okulisty.
        • osh1980 Re: Oczy!!! 05.09.05, 20:13
          Niestety, ja jestem niemal na 100% pewien, ze to grzybica oczu. Ten stan
          pojawił się dokładnie w momencie, gdy wykryto u mnie drożdżycę. Na początku
          była to tylko mała ciemna plamka a teraz jest tego zdecydowanie więcej. To trwa
          od lutego 2004 r. Byłem już kilkakrotnie u okulisty, miałem robione badanie dna
          oka, ale niczego nie wykryto. Ale mam wrażenie, że tego się nie da wykryc
          standardowymi badaniami...
      • barbi.p Re: Oczy!!! 05.09.05, 18:54
        przecież jest to jeden z wielu objawów candidy!
        • barbi.p Re: Oczy!!! 05.09.05, 19:54
          wiecie, starym sposobem naszych babć było płukanie oczu roztworem kwasu bornego, nie pamiętam jakie dokładnie proporcje - trochę kwasu bornego rozpuszczonego w kieliszku wody. Zanurzało się w tym oko i mrugało..
          Teraz tak sobie myślę, że kwas borny jest znakomitym środkiem przeciwgrzybiczym, coś jest w tych starych naturalnych metodach.
    • mama.mimi Re: Oczy!!! 05.09.05, 18:55
      No cóż, tutaj też się dołączam. Też mam ciemne pajączki od kilku lat!! Ktoś mi
      mówił, że to może byc z niedoborów, chromu czy cynku? Nie pamiętam.
      • tyczkarz Re: Oczy!!! 05.09.05, 19:01
        O własnie mama.mimi dobrze to nazwalas - "pajaczki", bo ja strasznie sie
        glowilem jak to nazwac, zeby bylo zrozumiałesmile
        • mama.mimi Re: Oczy!!! 05.09.05, 20:17
          Ila ja dostałam na te pajączki kropli!!! Bez sensu, bo okulistka nic nie
          widziala u mnie, więc "strzelała", nic nie pomogło, gdzieś na forum medycyny
          naturalnej ktoś to wyleczył akupunkturą.
          • tyczkarz Re: Oczy!!! 05.09.05, 20:52
            Czasem mam wrazenie, ze medycyna zamiast isc do przodu to sie cofa. Czemu
            lekarze nie wiaza wszystkich tych dolegliwosci z candida, moze powinni co jakis
            czas na szkolenia jezdzic uaktualniajace ich wiadomoci, bo robi sie to smieszne
            zeby przypisywac kazdej z tej dolegliwosci osoba chorobe. Tak samo bylo ze mna
            leczenie metoda na chybił-trafił, co z cala pewnoscia pogorszylo moj stan. Bylem
            u kliku lekarzy i zaden nie wspomnial nawet o diecie. A moze zasosowanie
            antybiotyku z odpowiednia dieta byloby skuteczne...
    • artur737 Re: Oczy!!! 05.09.05, 23:09
      W dzisiejszym swiecie lekarze przestali polegac na badaniach i wywiadzie a zaczeli polegac na wydrukach z laboratorium.

A przypadku Candidy wszelkie metody laboratoryjne mozna niestety zakwestionowac.

Niemniej jezeli ktos ma jakies metki w oczach i mu to przejdzie po kilku tygodniach leczenia Candidy dieta i roznymi srodkami to gotow jest zrewaloryzowac swoja opinie na ich temat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka