moni76 20.10.05, 20:06 Czy jak będe w II fazie to można stosować fruktozę, IG=20. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konwalia24 Re: Fruktoza 20.10.05, 20:59 Z tego co mi moj lekarz mowil zadnej fruktozy nie wolno podczas kuracji anti candidowej. Odpowiedz Link
iso1 Re: Fruktoza 21.10.05, 10:44 Jak długo trwa I i II faza? Pytam bo wyczytałem sprzeczne informacje. Mój lekarz gastreoenterolog oczywiście zaleca kwaśne owoce (kiwi, sok z grejfruta, kwaśne jabłka). Ale czy on jest świadomy tego co mówi tego nie wiem ponieważ o diecie za dużo mi nie powiedział. Rzucił tylko hasło: dieta niskowęglowodanowa i bezcukrowa. Odpowiedz Link
asiabed Re: Fruktoza 21.10.05, 18:05 Nie ma sztywnych ram tego jak dlugo trwa I okres - u jedych 4 tygodnie u innych 3-4 miesiace. A drugi to juz na pewno kilka miesiecy. Przynajmniej ja tak wnioskuje po przeczytaniu wielu publikacji i postow na tym forum. Odpowiedz Link
bastet7 Re: Fruktoza 21.10.05, 14:21 Też sie nad tym zastanwiałam, bo fruktoza, zawarta w owocach ma niższy indeks glikemiczny niż pieczywo, czyli cukier jest wolniej uwalniany do krwi. A oba są rozkładane do cukrów prostych.... Odpowiedz Link
moni76 Re: Fruktoza 21.10.05, 19:10 O to chodzi, że fruktoza juz jest cukrem prostym i juz sie do niczego nie rozklada, dlatego mogą ja jeść cukrzycy i ludzie na diecie Montignac. Odpowiedz Link