artur737 26.02.06, 02:55 Jezeli kogos to interesuje to forum liczy sobie 431 uczestnikow na dzien dzisiejszy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leda17 Re: Ilosc uczestnikow forum Candida 26.02.06, 12:55 431 candyzowanych to chyba nie tak dużo w skali kraju Odpowiedz Link
artur737 Re: Ilosc uczestnikow forum Candida 26.02.06, 14:43 Moze i duzo, biorac od uwage fakt, ze forum nie jest rozreklamowane. Odpowiedz Link
homeopatkaqq Re: Ilosc uczestnikow forum Candida 26.02.06, 15:47 Ja tez mysle, ze tych ponad 400 osob to sporo ,szczegolnie kiedy wiadomo, ze wiele ludzi z candida jest nieswiadoma swojej choroby , poniewaz lekarze ogolni nie wspomna im ani slowka o tym, ze w ogole istnieje taka choroba. Ja wsrod wlasnych znajomych moge wyliczac na palcach kto ma poczatki tej choroby a kto ma ja w zaawansowanym stadium....Naprawde dzis candida jest ja niemal epidemia....Wiele z nich boryka sie z dlugoletnimi biegunkami, przelewaniem, egzemami skornymi i grzybem na paznokciu....i jak im tlumacze, ze to wskazuje na candide to sie na mnie obrazaja.....maja mnie za wariata. Odpowiedz Link
rzymianka6 Re: Ilosc uczestnikow forum Candida 26.02.06, 17:37 Niestety ja też mam podobne doświadczenia.Widzę, że bliskie mi osoby mają ewidentne objawy kandydozy.Kiedy jednak próbuję zwrócić ich uwagę na ten problem sugerując możliwość istnienia tej choroby napotykam na wybuchy wściekłości, kompletną niewiarę w to co mówię, no i oczywiście dają mi do zrozumienia, że jestem co najmniej nie spełna rozumu.Czasem się załamuję.Nie wiem co mam robić, by ich przekonać, żeby przynajmniej zainteresowali się bliżej tą sprawą.Mam dziwne uczucie, że żyjemy, w jakichś zupełnie innych światach.Cierpię z tego powodu chyba więcej niż z powodu własnej choroby. Może ktoś ma pomysł na odnalezienie 100% dowodu, który przekonałby niedowiarków.Dzięki, któremu mogliby zacząć leczyć się zawczasu oraz uniknąć cierpień, które były naszym udziałem. Pozdrawiam.Rz. Odpowiedz Link
nowajulka Re: Ilosc uczestnikow forum Candida 26.02.06, 19:03 Ja mam pomysł...zmusić do zrobienia kupy i zanieśc do laboratorium hi,hi..... także mam z tym probelm.............wiekszosc osób w rodzinie udało mi sie zmusić do zrobienia badania, ale zostało kilka potencjalnych mega kandydozowców, leczących sie dosłownie na wszystko, którzy twierdzą, że przyczyna lezy gdzie indziej............... Odpowiedz Link
oktisek Re: Ilosc uczestnikow forum Candida 26.02.06, 20:08 Odpowiadasz na : rzymianka napisała: > Niestety ja też mam podobne doświadczenia.Widzę, że bliskie mi osoby mają ewidentne objawy kandydozy.Kiedy jednak próbuję zwrócić ich uwagę na ten problem.....Nie wiem co mam robić,by ich przekonać,......Cierpię z tego powodu chyba więcej niż z powodu własnej choroby.< Dobrze Cię rozumiem szczególnie jeśli to są osoby naprawdę bliskie (mąż ,dzieci ,rodzice.) Zauważyłem że takie zachowanie dotyczy także cukrzyków, otyłych, którym ograniczenie np cukru mogło by dać ewidentne korzyści zdrowotne Nie przekonuj na siłę.W takim przypadku pogoda ducha, delikatna perswazja i własny sukces w leczeniu działają cuda. Pzdr. Odpowiedz Link
rzymianka6 Re: Ilosc uczestnikow forum Candida 28.02.06, 19:29 Dzięki za wsparcie.Przepraszam, ze tak nabiadoliłam, ale właśnie byłam po przykrej rozmowie.Mam nadzieję, że wszystko jakoś się wyjaśni. Jedno dobre z tą candidą to to, że nie działa błyskawicznie i każdy ma trochę czasu by zrozumieć co się z jego zdrowiem tak na prawdę dzieje. Pozdrawiam.Rz. Odpowiedz Link
asiabed Re: Ilosc uczestnikow forum Candida 26.02.06, 18:12 coraz wiecej lekarzy i laborantow zaczyna chyba dostrzegac ten problem...ale wielu dalej pewnie twierdzi, ze to choroba tak rzadka jak 15 stopni w marcu. Odpowiedz Link
monikx2 Re: Ilosc uczestnikow forum Candida 26.02.06, 18:57 Liczba zwiekszyla sie juz o nastepne 5 osob. Odpowiedz Link
calgaryjka Re: Ilosc uczestnikow forum Candida 26.02.06, 19:16 Macie rację ,od czasu jak zaczęłam się leczyć na kandydozę to potraciłam "zdrowych "przyjaciół.Uważają nas za dziwaków ,którym nic nie można zaproponować jak wpadną na "kawkę",choć jak widać większość cierpi na tą paskudną drożdżycę.Nie mogę ich w żaden sposób przekonć ,aby choć wykonali test na ślinę ,myślę ,ze wolą żyć w niewiedzy i łykać setki tabletek bo to łatwiejsze.Tylko to byli moi przyjaciele i trochę żal ,że się sami wykańczają. Odpowiedz Link
molla7 Re: Ilosc uczestnikow forum Candida 26.02.06, 19:26 Sama doznałam olśnienia w sprawie swoich wszelakich dolegliwosci po lekturze tego forum, ze to moze candida i zaczęłam stosować MO i elementy diety, ale nie obraźcie się, po tym co przeczytałam powyzej odnoszę wrażenie, ze świat dzieli się na tych co mają candidę i tych, którzy o tym jeszcze nie wiedzą. Ci niby zdrowi są godni ubolewania, bo nie doznali oswiecenia i trzeba czym predzej ich uswiadomić. Życze tym na drodze konsekwentnej diety wspaniałych efektów ale i więcej optymizmu no i luzu w podchodzeniu do sprawy. Odpowiedz Link
oktisek Re: Ilosc uczestnikow forum Candida 26.02.06, 19:49 leda17 napisała: > 431 candyzowanych to chyba nie tak dużo w skali kraju < 430 bo ja się wyleczyłem.Jak?Konsekwentnie ograniczyłem węglowodany(do50- 60g/doba w zależności jak zabarwił się pasek Keto-Diastix) i wyroby mleczne po to by pozbyć się candidia albicans, i blastomyces dermalitiolis które to wykryło badanie mykologiczne ( wyskrobiny skóry dłoni)Po 2 miesiącach stosowania takiego żywienia zmiany skórne znikły ,bulgotanie w brzusiu znikło po buraczkach tez nie siusiam na czerwono,czyli są efekty. Po następnych 2tyg zrobiłem kontrolne badanie kału.Wygląda, że "głodzenie grzyba" dało efekty Oczywiście stosowałem i stosuję dalej miksturę p. Słoneckiego.Forum dalej czytam i życzę by tych wyleczonych było jak najwięcej. PS znikła nawet chrypka która się przyplątała gdy rzuciłem palenie. Odpowiedz Link
iwna19 Re: Ilosc uczestnikow forum Candida 01.03.06, 21:37 nie duzo? ja zalozylam osobne forum dla mojego rzekomobloniastego zapalenia jelita grubego i odpisala 1 osoba, ktora nie byla na to chora co ja bym dala za chociaz 5 osob z tym problemem oczywiscienie zycze nikomu zle Odpowiedz Link
konkubinka Re: Ilosc uczestnikow forum Candida 23.04.06, 18:59 Dziekuje za przyjecieDołaczyłam do grona mam takich jak Nowajulka.Nawiazując do jednego z powyzszych postow pozwole sobie napisac , ze na duzym luzie zylam dopoki nie zaczely chorowac moje dzieci "na niewiadomoco".Teraz juz taka wyluzowana nie jestem. Ania Odpowiedz Link
deepfrost Re: Ilosc uczestnikow forum Candida 22.10.06, 18:58 Ilu jest nas teraz na forum? Ciekawe ile osób jeszcze dołączy? Z moich obserwacji wynika, że sporo osób choruje na kandydozę, ale jeszcze o tym nie wie. Ja choruje co najmniej 9 lat, a dowiedziałem się co mi dolega 3 miesiące temu. Zastanawia mnie jeszcze jedno. Na tym forum są prawie wyłącznie panie. Czy to oznacza, że panowie nie chorują, czy może po prostu zwracają na to mniejszą uwagę? Odpowiedz Link
judkanowa Re: Ilosc uczestnikow forum Candida 22.10.06, 19:58 Oj chorują, chorują. Tylko faceci z natury bagatelizują wszelkie objawy chorób, dopóki ich coś na serio nie 'przyszpili'. Nie skupiają sią na szczegółach, nie analizują tego, co jedzą, jak reagują na to jedzenie, itp. Są po prostu bardziej nieświadomi tej choroby niż kobiety - z natury dociekliwe, anlizujące każdą bolączkę, czepiające się detali - i ta cecha w końcu wychodzi nam - Paniom- na zdrowie ) Odpowiedz Link
magnumator Re: Ilosc uczestnikow forum Candida 22.10.06, 22:03 Zgadza się, mężczyźni zauważają dopiero takie rzeczy jak cukrzyca, zawał, wrzody itp. Po drugie nie mają czasu, a po trzecie nie mają grzybicy pochwy, a to chyba jest jeden z powodów pojawiania się kobiet na forum, choć to tylko jeden z objawów candidy. (Wpis mężczyzny) Odpowiedz Link
judkanowa Re: Ilosc uczestnikow forum Candida 23.10.06, 18:45 Drogi Mężczyzno wszystko się zgadza, to spostrzeżenie z grzybicą pochwy - jest również trafne. Odpowiedz Link
jbla Re: Ilosc uczestnikow forum Candida 25.10.06, 08:54 myślę, że użytkowników może być więcej, osobiście od wielu miesięcy czytam wszytko, ale nie piszę, żeby nie powielać tego samego co zostało napisane. Pozdrawiam Odpowiedz Link