chamomilla75 27.03.06, 12:13 Ponawiam pytanie,na które nikt nie odpowiedział.Bardzo mi zależy na odpowiedzi,jeśli wiecie odpiszcie proszę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agazabcia1 Re: jak długo można przechowywać alocit? 27.03.06, 13:10 Alocit przechowuje się w lodówce az do całkowitego zuzycia pod warunkiem, ze pijesz go codziennie. Na butelce od aloesu powinna być data przydatności a rozcieńczony sok z wodą mozna przechowywać tak długo jak nierozcieńczony. pozdrawiam. Odpowiedz Link
chamomilla75 Re: jak długo można przechowywać alocit? 27.03.06, 21:10 Bardzo mi pomogłaś, dzieki. Odpowiedz Link
calgaryjka Re: jak długo można przechowywać alocit? 27.03.06, 21:44 Im dłużej trzymasz rozcięczony alocit w lodówce tym lepiej,p.Słonecki nie potrafił tego wytłumaczyć ,ale ma to jakieś znaczenie ,dlatego każe rozcieńczyć aloes ,a nie przygotowywać alocitu codziennie Odpowiedz Link
nataszaru Re: jak można zastosować alocit? 29.03.06, 21:12 Alocit można przechowywać tak długo, jak nierozcieńczony aloes zgodnie ze wskazówkami producenta. Może komuś przydadzą się moje pomysły na zastosowanie alocitu, żeby się nie zepsuł (bądź żeby szybciej zuzyć pozostałą, nierozcieńczoną część aloesu) To prawda, że na samą miksturę trzeba tylko 10 ml alocitu dziennie, ale stosuję alocit na co się da ® ) -1) zakrapiam nos i zmniejszył się mi "okolicznościowy" katar - na zimnie i wilgoci - 2)kupiłam w aptece gaziki (bywają tak jakby z flizelinki, albo z gazy, nie muszą być sterilne, bo wtedy taniej - 100 sztuk ok. 5-6 zł. Nasączam te gaziki alocitem i przecieram co się da: a) facjatę +szyję+dekolt, a potem maść ochronna z wit. A (2zł)- tak, jak poleca Slonecki, choć z "nagłym" trądzikiem problem zniknął już po paru miesiącach diety+flukonazol+probiotyki+suplementy minus antykoncepcja. Ale i tak rewelka - jako tonik. Szczerze powqiedziawszy, wszystkie toniki i kremy poszły do kąta. Wystarcza alocit+maść. To samo na dłonie i stopy. b) na noc - okolicę warg sromowych, choć nie mam grzybicy pochwy, kiedyś nieuchronnie miałam po każdym antybiotyku, teraz już dawno nie. A przy gdrzybicy można tampony nasączać i do srodka. c) przecieram okolice odbytu po oddaniu stolca, jeśli to się dzieje w domu d) jak się budzę, to nasączonym alocitem gazikiem zdejmuję nalot z języka (też rewelka), choć i tak nalot jest o kosmos mniejszy niż kiedyś i następnie płuczę buzię i gardło alocitem i wypluwam - przed zażyciem MO - to wszystko mam przy łózku i robię prawię na śpiąco jak budzik dzwoni. Potrafię nawet dać alocit na szczoteczkę do zębów i umyć tym zęby. e) przecieram okolice pach i - autentyk! - działa prawie jak dezodorant, a przynajmniej bardzo wspiera działanie dezodorantu, bo boję się antyperspirantów. f) dodaję trochę alocitu do psikadełek na włosy Wypisałam, co mi tu przyszło do głowy. Myślę, że zastosowanie alocitu jest szersze. Zresztą jako dziecko miałam w chacie zawsze aloes, taki, jak trzeba - ponad 3-letni i pamiętam, że jak się zrobiło zapalenie od oderwanych skórek przy paznokciu, albo coś w tym stylu, to się odłamywało listek, sparzało wrzątkiem i przykładało do bolącego miejsca. I tak samo z katarem - prosto z listka. Dlaczego ja o tym zapomniałam i musiałam odkryć to na nowo po tylu latach?!! A może WY macie jakieś pomysły na zasatosowanie alocitu? Myślę, że nie ma co żałować alocitu na te inne sprawy, bo sprawdza się znakomicie, a koszt minimalny. Inaczej, rzeczywiście, zmarnowałby sie. Najchętniej to bym kazała całej rodzinie pić MO, ale oni na razie patrzą na to, jak na lekki odchył, więc nie nalegam. Namówiłam koleżankę z pracy i teoretycznie, można by kupować taką 1 butelkę na 2 osoby, ale przy takim zastosowaniu jak wyżej nie mam problemu z zużyciem 1 l butelki w ciągu miesiąca - za jedyne 25 zł. Pozdrawiam Odpowiedz Link
chamomilla75 Re: jak można zastosować alocit? 30.03.06, 09:37 Mój aloes jest ważny 3 miesiące od otworzeni i bałam się że ta woda z aloesem w lodówce się przez te 3 mies. zepsuje i zamiast się wyleczyć to się otruje, stąd moje pytanie.Ale teraz dzięki waszej pomocy moge być spokojna bo bardzo cenię wasze rady. Odpowiedz Link
agazabcia1 Re: jak można zastosować alocit? 30.03.06, 15:31 Nataszaru czy tobie przez te zabiegi nie za szybko kończy się alocit??? ja tu kombinuję, aby starczył na jak najdłużej, każda kroplę oszczędzam ... Odpowiedz Link
nataszaru Re: czy nie szkoda alocitu? 30.03.06, 18:07 Hm, niech się zastanowię, pozwól że sparafrazuję pytanie - czy nie szkoda mi alocitu na inne, mniej "magiczne" sprawy? Czy chodzi o pieniądze czy trwonienie cudownych właściwości alocitu? Bo jeśli o pieniądze - zobacz: kupuję 1 litr aloesu z laboratoria natury za ok. 25 zł. Mam z tego 2 litry alocitu po 13 zł (w tym woda+jej ogrzanie). Czy to jest drogo? Byle tonik ze średniej półki kosztuje ok. 10-15 zł za 200-250 ml. Odkąd przecieram facjatę alocitem tonik stoi nieruszony, nie wypada go komuś oddać, bo juz rozpoczęty. Chyba sie zmarnuje . Szlag mnie trafia, ze krótkko przed rozpoczęciem stosowania MO i alocitu na buzie kupiłam kilka maseczek na twarz - bo jakoś już nie odczuwam potrzeby nakladania ich. Nie stosuję zasadniczo żadnych pynów do płukania ust, ale gdyby - to są dość drogie zabawki z mnóstwem chemicznych składników i tą czy inną substancją słodzącą. A tu mam litr dobrego odkażającego produktu za jedyne 13 złotych. Toż to wszystko czysty zysk! Szczerze powiedziawszy, gdyby Słonecki powiedział, że alocit jest skuteczny jako środek dezynfikujący sprzęt w łazience (a kto wie, moze tak jest?) to może zaczęłabym tym szorować kibel. I tak taniej wychodzi, niż domestos czy tam inny, a przy okazji nie obciąża środowisko. Ale tu eksperymentować na własną rękę nie będę - rzeczywiście mi szkoda Odpowiedz Link
lilith_6 Re: czy nie szkoda alocitu? 30.03.06, 18:18 Litr soku z laboratoria natury za ok. 25 zł.? A można zapytać gdzie kupujesz? Bo ja za tą samą ilość zapłaciłam 10 zł. więcej i... myślałam, że kupiłam najtaniej Odpowiedz Link
nataszaru Re: cena aloesu 30.03.06, 18:44 Ejże! Normalnie w aptece. Strona Słoneckiego coś znów wysiadła, ale wydaje mi się, że tam u niego też jest jakaś bardzo przyjemna cena + oczywiście przesyłka. Odpowiedz Link
lilith_6 Re: cena aloesu 05.04.06, 00:29 To niemożliwe, oto dane ze strony Laboratorium Natury (a na stronie Słoneckiego jest podany link do tej stronki): Cena Soku z Aloesu (500 ml) w sprzedaży wysyłkowej wynosi 25 zł. (+koszt przesyłki) Cena Soku z Aloesu (1000 ml) w sprzedaży wysyłkowej wynosi 39.39 zł. (+koszt przesyłki) Jeszcze nie pytałam w aptece, ale w aptekach "stacjonarnych" nie oferują zazwyczaj tańszego towaru niż w internetowych. A może kupiłaś 500 ml? Odpowiedz Link
lilith_6 Re: jak można zastosować alocit? 30.03.06, 15:54 Chamomillo, a jakiej firmy ten Twój aloes? Odpowiedz Link
chamomilla75 Re: jak można zastosować alocit? 31.03.06, 09:40 Mój aloes to:Aloe Vera Gel - firmy Forever Living.Tylko jemu mogę zaufać. Kiedyś jak byłam nastolatką, moja mam skarżąca się na dziwne dolegliwości dostała go od lekarza, było to chyba z 15 lat temu.Więc jak zobaczyłam tę żółtą butelkę jak szukałam aloesu w internecie to nawet cena mnie nie odstraszyła (100 zł/1litr ale Pani przywiozła mi go do domu tego samego dnia , mieszkam w W- wie).15 lat na polskim rynku i nadal się sprzedaje - zastanawiające?Zwłaszcza jak poczytałam o tych spleśniałych aloesach z Laboratoria Natury. Ta firma nie budzi zaufania nic bym u nich nie kupiła, zabardzo się reklamują a produkt sam się musi reklamować, tak uważam, a najlepszą reklamą jest zadowolony klient.Jak nie będę miała pieniedzy na porządny produkt, to nie wiem co zrobię, ale chyba zrezygnuję wogóle ze stosowania takowego.Używałam też srebra "formor" przez 3 tygodnie 20 kropli raz dzienne, jak czytaliście moje posty to wiecie jak u mnie zadziało, brałam różne preparaty :spirulinę, MSM,chlorellę,wilcacore i nic.Zeby kupić dobre produkty muszę się wyżec wielu rzeczy i to nie jest komfortowe, ale myślę że jak się wyleczę to będę mogła wreszcie kupić sobie coś fajnego. Odpowiedz Link
agazabcia1 Re:do nataszaru 31.03.06, 13:55 Chyba się pomyliłaś bo aloes z laboratoria Natury jest tylko półlitrowy, a moze sie mylę? Kupiłam go za 25 zł własnie. Nie chodziło mi o strate pieniędzy, tylko soku. to mówisz, ze działa kojąco na twarz? a smarujesz po nim kremem z wit A? Ja sobie nim tamponuję. Odpowiedz Link
nataszaru Re:do nataszaru 31.03.06, 17:28 Wiesz, ostatnio zamawiałam wysyłkowo w www.Vitanea.pl, tel. 0 800 888 123 i odszukałam historię zamówień i owszem 1000ml (i tak jest na butelce), ale jednak 35 zł, a nie 25, przepraszam za wprowadzenie w błąd, natomiast sprawdzę jeszcze raz w swojej aptece w mieście, po ile mają teraz i dam znać. Z historii zamówień: LABORATORIA NATURA Aloes -sok z aloesu 99,7% 1000ml 1 szt 35.31 zł A co do rzetelności firmy laboratoria natury: dla mnie jest dośc istotne, że pan Słonecki poleca tę firmę, a on sam wypróbował aloes różnych firm i po próżnicy pewnie nei gada. Na twarz barzo polecam - nie sok, tylko alocit. A potem maść ochronna z wit. A firmy HASCO-LEK S.A. - właśnie ta, kiedyś Słonecki na swoim forum podawał, że wlaśnie ta firma. A na łupież i w ogóle na skórę głowy odwrotnie - na godzinę przed umyciem albo i na noc maść, a z rana umyć włosy i wytarte spłukać alocitem i nie wycierac, dać wyschnąć. Ponoć to także dobre na łuszczycę. Odpowiedz Link
agazabcia1 Re: do chamomilla 31.03.06, 13:58 Słonecki poleca aloes z laboratioria Natury i jakiejs firmy z Częstochowy, bo one tylko spełniaja kryteria dla mikstury. Sprawdź skład swojego czy przypadkiem nie posuada jakis zageszczaczy (ma w nazwie gel),przed tym tez przestrzegał. Ja kupiłam wcześniej aloes plus herbapola i okazał sie tylko domieszka soku aloesowego. Warto mieć ksiązkę zanim cos zakupisz. Odpowiedz Link
chamomilla75 Re: do chamomilla 31.03.06, 14:49 Główne składniki:Miąższ Aloe Vera (97,4%),sorbitol,witamina C,sorbinian potasu,kwas cytrynowy,papaina,guma ksantanowa,benzoesan sodu (0,006%),tokoferol (witamina E).Myślę że można, na stronie dr słoneckiego na wymianie zdań było coś o tym produk chyba jedna z pacj go używała i też był chwalony. Odpowiedz Link
titina12 Re: do chamomilla 05.04.06, 22:21 no dajcie spokój, cóż to za składniki - toż to sama chemia plus guma???? Polecam nowość na rynku - Aloes bez chemicznych konserwantów - firmy ProAktiv - taki w niebieskim kartoniku. Na ich stronie jest bardzo ciekawy artykuł pt: "prawda o aloesie" www.proaktiv.pl/prawda_o_aloesie.html Odpowiedz Link
agazabcia1 oleje 31.03.06, 14:00 Jakich olei uzywacie do mikstury? Zmieniacie je czy tylko jeden rodzaj stosujecie i dlaczego? Odpowiedz Link
nataszaru Re: oleje 31.03.06, 17:33 ja chcę przejść wszystkie zaczynając od oliwy. Słonecki radzi na początek dac oliwe przez 6 m-cy. I tak będę robić. Różne oleje mają różną gęstość i docierają do różnych odcinków przewodu pokarm. Wypowiadali się ludzie na forum u p. S., że nie mieli jako takich objawów żołądkowych i chcieli profilaktycznie stosowac MO i wtedy można od razu zacząć od oleju z pestek winogron, ale okazywało się, że po tym coś tam ruszało i zaczynali mieć bóle. To znak, że jednak najpierw trzeba oczyścić inne partie - oliwą. Odpowiedz Link