Dodaj do ulubionych

wariuję!!!!! ;(

30.03.06, 22:34
Witam!
Pisze, bo nie mam nawet komu sie wygadac a mam ochote gryzc sciany ze zlosci
i z wycienczenia crying Nastapilo u mnie jakies totalne pogorszenie - wszystko
mnie swedzi, boli, mam tragiczne zawroty glowy, z paznokciami u stop cos sie
dzieje - jakby sie wykrzywialy, wlosy mi wypadaja, mam wielkie uplawy i 2
cysty na jajnikach, a moja luszczyca, ktora od 11 lat byla tylko z niewielkim
stopniu na glowie, teraz rozrosla sie jak oszalala i i wyszla mi plamka na
nodze!!! crying a masc, ktora wczesniej pomagala, teraz przestaje dawac rade crying
no i jeszcze do tego sie przeziebilam i mi bialy osad wylazl na jezorze uncertain a
to wszystko od czasu odstawienia propolisu i rozpoczecia kuracji citroseptem ;
( Artur sugeruje, ze moze to byc borelioza, a ja juz sama nie wiem, czy to
ten cholerny grzyb, czy mam szukac gdzie indziej. Przynajmniej bole brzucha i
biegunki sie troche uspokoily no i dzis nie bolalo mnie oko smile to chyba
jedyne dobre strony crying pozdrawiam wszystkich cierpiacych!
Obserwuj wątek
    • nowajulka Re: wariuję!!!!! ;( 31.03.06, 00:03
      A robiłaś badania w kierunku bolierozy ?
      • mama.mimi Re: wariuję!!!!! ;( 31.03.06, 09:06
        A byłaś u dobrego homeopaty bądź gastrologa?

Nie rozumiem tych którzy tak poważne choroby próbują leczyć sami.
    • wioszk Re: wariuję!!!!! ;( 31.03.06, 09:24
      do mama mimi
      tutaj w wiekszosci są ludzie ,którzy maja za soba parę lat bezskutecznych
      leczeń przez lekarzy.Którym lekarze tak jak mi po paru latach i coraz gorszych
      efektach a włściwie zupełnym ich braku powiedzieli " nie jestem cudotwórca i
      cudu nie zrobie, pani juz wszystko brała,taka jest pani uroda ,musi sie pani
      nauczyc z tym życ" i oto stał sie cud . Od 10 miesiecy jest ok.Tak wiec mama
      mimi,byłabym ostrozniejsza z osadami.
      • jmgpk6 Re: wariuję!!!!! ;( 31.03.06, 10:03
        Wyobrażałbym sobie,że trzeba działać radykalnie:uzyskać od lekarza diflukan lub
        fluconazol lub orungal(tabletki p.grzybicze).Przy tym dieta niskowęglowodanowa
        albo nawet-kilka dni-bezwęglowodanowa.Jeśli pozostać przy lekach naturalnych-to
        dieta bezwęglowodanowa (kilka dni)i mnóstwo leków jak aloes,citrosept,propolis
        forte,pau d'arco.Ale w tej sytuacji próbowałbym wydębić od lekarza tabletki
        p.grzybicze. jmgpk6
        • nataszaru Re: wariuję!!!!! ;( 31.03.06, 16:48
          A nie możesz pojechać do dr. Janusa na wizytę? Albo do Poznania do dr Hofman
          albo do Torunia - swoją stronę www z namiarami na Toruń podawał Maxion w
          którymś wątku. Jeśli nie lub na razie nie, a nawet jeśli, to i tak przede
          wszystkim zrób badania - krew na wszystko, co się da, próby wątrobowe, posiew
          moczu i kału na wszystko. Nawet, jeślibyś musiała za to zapłacić. Jeśli wyjdą
          grzyby, to flukonazol czy orungal czy inny antymiotyk w dobrej - czytaj:
          właściwie dobranej dla ciebie indywidualnie dawce i tak powinien przepisać
          dobry, znający się na rzeczy lekarz. Jeśli masz kandidozę i piłaś propolis na
          etanolu czy z jakąś substancją słodzącą - to się nie dziw tym problemom. Jeśli
          bierzesz cytrosept w za dużych dawkach, to może ci organizm za mocno wywalac
          tego grzyba i wtedy to normalne, ze wychodzi wszystkimi dziurami - paznokciami
          też. Wtedy powinnaś zmniejszyć dawkę i brać jednocześnie coś mocnego na
          oczyszczania -Detox lub Antiox Vision, albo nopalin calivita albo choćby
          herbatki oczyszczające, ale nie z senesem i kruszyną. Najlepsza jest z Dary
          Natury. Jeśli bierzesz coś, co zabija grzyba, ale nie oczyszczasz jednocześnie
          organizmu z toksyn, które wydzala przyt obumieraniu, to, kochana, załatwisz się
          na amen. Natomiast jeszcze raz - przede wszystkim badania!!! I trzymaj się
          mocno!
          • iwna19 Re: wariuję!!!!! ;( 31.03.06, 21:00
            bralam nystatyne 4 dni - wiecej mi nie wolno, nie wolno mi tez zadnych
            antybiotykow...ZADNYCH!!! czy to na grzyba czy nie na grzyba - nie wolno.
            Jestem pod opieka gastrologa ze wzgledu na poantybiotykowe zapalenie jelita,
            ale on w Candidzie nie widzi problemu. To samo jest z moja lekarka rodzinna, a
            jak poszlam do innego gastrologa, to chcial mi przywalic antybiotyk - pani dr
            ze szpitala powiedziala, ze pod zadnym pozorem mam go nie brac. Pozostaja mi
            tylko leki naturalne. Biore w tym momencie Iskial, witaminy Prenatal,
            Citrosept, ziolka od Bonifratrow i Lakcid. Nie chce sie faserowac toną lekow,
            bo to tez na pewno nie dobrze dla organizmu. Najgorsze jest to, ze nie mam
            nawet lekarza, ktory bylby w stanie nadzorowac moje leczenie, bo nikt kandydozy
            nie bierze powaznie! a na podroze do lekarzy z innych miast po prostu mnie nie
            stac. Pozdrawiam!
            • nataszaru Re: wariuję!!!!! ;( 31.03.06, 21:12
              1) Antymiotyk to nie antybiotyk. 2) stosując tylko to, co wymieniłaś, nie
              wyleczysz się. Rozumiem, że jedziesz na diecie antygrzybiczej? 3) A homeopatia?
              4) A skąd jesteś, jeśli można wiedzieć? Zobacz na stronie Sanum spis lekarzy,
              może jest jakiś nawet w Twojej miejscowości lub względnie niedaleko, który
              wypisze Ci niezbędne leki homeopatyczne. 5) Pij miksturę oczyszczającą
              Słoneckiego
            • asiabed Re: wariuję!!!!! ;( 31.03.06, 21:33
              a moze wiecej probiotykow, wieksze dawki i w lepszej formie (kapsulki).

dziwne, ze ta gastrolog w candidzie nie widzu problemu, a leczy cie na
              poantybiotykowe zapalenie jelita. czyzby ten grzyb nie mogl powodowac takiego
              zapalneia...wink?

trzymaj sie i nie poddawaj w walce o zdrowko,
              pozdrawiam
              • iwna19 Re: wariuję!!!!! ;( 03.04.06, 16:56
                wlasnie wg pani dr "zakaźnej" lakcid to ta lepsza forma smile podobno lepiej sie
                wchlania smile a ze pani "zakazna" jest ordynatorem na oddziale zakaznym i wydaje
                sie byc bardzo madra i zrownowazona (w przeciwienstwie do wiekszosci lekarzy)
                wiec jej wieze smile a co do pani gastrolog, to powiedziala, ze w moim przypadku
                biorac leki na Candide moge sobie bardziej zaszkodzic niz pomoc, wiec lepiej
                zebym poprzestala na tej nystatynie branej przez 4 dni. No i jestem w martwym
                punkcie sad
                odp na Twoje pytanie: candida nie moze powodowac takiego zapalenia, jest ono
                powodowane przez bakterie Clostridium Difficile, ale Candida przyczynia sie do
                ciezkiej rekonwalescencji uncertain
                pozdrawiam!
    • mama.mimi do wioszk 03.04.06, 17:15
      Staram się być ostrożna z osądami, ale nieraz mi nie wychodzi.

Ja też przez wiele lat tułałam się po wielu lekarzach z bardzo wieloma
      objawami, dopiero po kilku latach trafiłam na lekarza, który mnie nie wyśmiał i
      ustawił leczenie, diagnozę.
      Przecież w założeniach tego forum stoi: nie leczyć się samemu!!! Z czegoś to
      wynika.
      Wszyscy wiedzą jak poważną chorobą jest candidoza a większość leczy się sama
      stąd to stwierdzenie.
      Wydaje się nam, że potrafimy być lekarzami a nie do końca tak jest. Mi też
      chwilami wydaje się że jestem mądrzejsza od niejednego lekarza, ale potem
      okazuje się że to kompletna bzdura.

Tylko nie kłóćmy się, bo nas candida znowu przerośnie!!hi hi
      pozdrawiam
      • monikx2 Re: do wioszk 03.04.06, 17:31
        Dodam do powyzszej wypowiedzi jeszcze jedno,w leczeniu kandydozy powinna byc
        poprawa po 6 tygodniach.Jezeli jej nie ma warto poszukac innej przyczyny,ktorej
        skutkiem jest kandydoza. Juz kiedys ktos o tym pisal w innym watku i jest to
        wazna informacja,gdyz nie wszystko mozna zrzucic na CANDIDE.
        • monikx2 Re: do wioszk 03.04.06, 17:50
          Mi przy zapaleniu jelit po antybiotykach pomogl Lacidofil ,3 razy dziennie po 2
          kapsulki.Tak bralam podczas antybiotyku i miesiac pozniej w polowie mniejsza
          dawke.Nic tym razem mi sie nie stalo a poprzedni antybiotyk 3 lata temu
          doprowadzil mnie do proktologa,ktory leczyl mnie 2 miesiace.
          • iwna19 Re: do wioszk 03.04.06, 22:14
            mnie zaprowadzil do szpitala i do kolejnego antybiotyku uncertain a czy mialas to samo
            zapalenie jelit co ja? wywolane clostridium difficile? jesli tak to powiedz mi
            jak dlugo sie potem meczylas zeby dojsc do siebie, bo ja juz prawie 5 miesiecy
            walcze z zywiolem i jest coraz lepiej, ale ciagle nie jest tak jak byc powinno.
            Miloby bylo uslyszec jakies porady od kogos kto juz to przechodzil smile
            pozdrawiam!
      • asiabed Re: do wioszk 04.04.06, 09:21
        widzicie, ja podjelam sie leczenia sama, bo moj skapy wzrost nie wydawal sie
        dla lekarza stanem chorobowym. a, ze dokuczaly mi objawy, postanowilam wziac
        zdrowie we wlasne rece. nie zaluje, krzywdy sobie nie zrobilam. ale to tylko
        moja decyzja i nikopgo nie namawiam do leczenia na wlasna reke, szczegolnie w
        przypadkach bardziej zaawansowanych.
    • wioszk Re: do mama.mimi 04.04.06, 12:16
      wielu z nas korzysta z porad dr Janusa. Ale takie spojrzenie na proces leczenia
      i zdrowienia jest dla wielu "praawdziwych"lekarzy bzdura

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka