kowali 12.04.06, 10:11 czy można stosować probiotyk Enterol?przecież on zawiera drożdze, już sam zapach mnie odtrąca....można?podobno jest super ale ja mam obawy odn tych drożdzy............. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwna19 Re: Enterol- czy można stosować? 12.04.06, 21:31 Hej! Ja biore i musze przyznac ze pomogl mi baaaaardzo. Mialam nawet po kilkanascie biegunek dziennie a teraz jest super! Zreszta pisze na ulotce ze stosuje sie go na Candide wiec bez obaw! pozdrawiam! Odpowiedz Link
kawka37 Re: Enterol- czy można stosować? 20.02.07, 17:18 Enterol Autor: artur737 Data: 18.09.05, 01:44 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz cytując + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- Jezeli ten Enterol to Saccharomyces Boulardii to ma sie on nijak do leczenia Candidy. Jest srodek do leczenia zupelnie innego powiklania po leczeniu antybiotykiem a mianowicie rozrostu bakterii Clostridium difficile. Odpowiedz Link
kawka37 Re: Enterol- czy można stosować? 20.02.07, 18:44 Enterol pomagał Wam? ewcialinka 20.02.07, 13:03 + odpowiedz czytałam w archiwum ale satysfakcjonującej odp..nie uzyskałam więc pytam..POmógł? synek ma candidie albicans i glabrata i to ma przepsiane a ja tu wyczytałam ze on zawiera drożdzę wiec jak to jest..pomaga ? Odpowiedz Link
barnabela Re: Enterol- czy można stosować? 25.08.07, 21:34 "Niektórzy autorzy podają, że w pierwszym etapie leczenia kandydozy dobrze jest równolegle z dietą przeprowadzać kolonizację układu pokarmowego drożdżem lekarskim (Enterol) ze względu na konkurujący charakter tego probiotyku w stosunku do Candida albicans" Żródło: pl.wikipedia.org/wiki/Zesp%C3%B3%C5%82_nieszczelnego_jelita Odpowiedz Link
psvpl Re: Enterol- czy można stosować? 01.09.07, 19:26 Nie bierz tego. Masz dziesiatki innych probiotykow. Odpowiedz Link
mac6581 Re: Enterol- czy można stosować? 01.09.07, 20:42 Ten probiotyk spokojnie mozna brac. Testowalem na sobie i mi pomagal. Odpowiedz Link
magnumator Re: Enterol- czy można stosować? 01.09.07, 23:58 Odpowiedź rzeczowa pod adresem: mikstura.kei.pl/forum/topics1/1007.htm Odpowiedz Link