magdan2 20.04.06, 17:38 Jak długo,do jakigo momentu dieta 1ego etapu??? Czy dzieci tak jak dorośli mają jej przestrzegać? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nowajulka Re: etap 1-u dziecka 21.04.06, 00:35 Artur pisał, że nie tak do końca dzieci maja przestrzegać teo, co my, dorośli. UJa Synkowi wykluczyłam buraki, ziemniaki i gotowana marchew. Ale są też osoby, którym wystarczyła eliminacja cukru w czystej postaci, dorżdzy i mleka Odpowiedz Link
zosiad Re: etap 1-u dziecka 21.04.06, 03:50 Dzieci powinny mieć również wykluczony gluten. Natomiast nie można im tak całkiem zabrać węglowodanów i bardzo ważna jest suplementacja - minerały, witaminy (to dużo wazniejsze niż u dorosłych) Odpowiedz Link
nowajulka Re: etap 1-u dziecka 21.04.06, 11:05 Najlepiej, aby dietę kontynuować jeszcze kilka tygodni po ustąpieniu objawów. Odpowiedz Link
magdan2 Re: etap 1-u dziecka 22.04.06, 12:08 Dzięki ,trochę mi ulżyło.Jeszcze pytanie;jakie witaminy i minerały polecacie?na rynku same syntetyczne(nie wiadomo ile procent się wchłania),no i dziecko jest alergikiem. Dzięki za odzew.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
nowajulka Re: etap 1-u dziecka 22.04.06, 15:10 Ja kupiłam dla siebie i Synka minerały Schindlea. Muszę tylko zanieść je do pediatry i zapytać czy mogę je podać dziecku. I acerolę naturalną wit C - w razie choroby (syn nie może tradycyjnych leków). Odpowiedz Link
zosiad Re: etap 1-u dziecka 22.04.06, 22:27 W Polsce niezłe preparaty ma firma Solgar, można tez kupić trochę firmy NOW, z zagranicznych masz już niezły wybór (np. Kirkmana). Ale przede wszystkim watro dostarczać jak najwięcej w jedzeniu (warzywa, kasze), wtedy najłatwiej się przyswajają. Odpowiedz Link