Dodaj do ulubionych

etap 1-u dziecka

20.04.06, 17:38
Jak długo,do jakigo momentu dieta 1ego etapu???
Czy dzieci tak jak dorośli mają jej przestrzegać?
Obserwuj wątek
    • nowajulka Re: etap 1-u dziecka 21.04.06, 00:35
      Artur pisał, że nie tak do końca dzieci maja przestrzegać teo, co my, dorośli.
      UJa Synkowi wykluczyłam buraki, ziemniaki i gotowana marchew. Ale są też osoby,
      którym wystarczyła eliminacja cukru w czystej postaci, dorżdzy i mleka
      • zosiad Re: etap 1-u dziecka 21.04.06, 03:50
        Dzieci powinny mieć również wykluczony gluten. Natomiast nie można im tak
        całkiem zabrać węglowodanów i bardzo ważna jest suplementacja - minerały,
        witaminy (to dużo wazniejsze niż u dorosłych)
    • nowajulka Re: etap 1-u dziecka 21.04.06, 11:05
      Najlepiej, aby dietę kontynuować jeszcze kilka tygodni po ustąpieniu objawów.
      • magdan2 Re: etap 1-u dziecka 22.04.06, 12:08
        Dzięki ,trochę mi ulżyło.Jeszcze pytanie;jakie witaminy i minerały polecacie?na
        rynku same syntetyczne(nie wiadomo ile procent się wchłania),no i dziecko jest
        alergikiem.
        Dzięki za odzew.Pozdrawiam.
        • nowajulka Re: etap 1-u dziecka 22.04.06, 15:10
          Ja kupiłam dla siebie i Synka minerały Schindlea. Muszę tylko zanieść je do
          pediatry i zapytać czy mogę je podać dziecku. I acerolę naturalną wit C - w
          razie choroby (syn nie może tradycyjnych leków).
          • zosiad Re: etap 1-u dziecka 22.04.06, 22:27
            W Polsce niezłe preparaty ma firma Solgar, można tez kupić trochę firmy NOW, z
            zagranicznych masz już niezły wybór (np. Kirkmana). Ale przede wszystkim watro
            dostarczać jak najwięcej w jedzeniu (warzywa, kasze), wtedy najłatwiej się
            przyswajają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka