Dodaj do ulubionych

SERCE???!!!!

12.05.06, 07:41
Witajcie Kochani.
Wiem, że forum nie może zastąpić diagnozy lekarskiej, ale chcę się Was o coś spytać...
Mam cholernie dziwny objaw. Siedzę sobie spokojnie i nagle, bez właściwie żadnego powodu czuję takie dziwne pulsowanie w gardle. Trudno to opisać. Desperacko próbuję wtedy złapać powietrze. Mija to po kilku sekundach. Potem zaczyna się ucisk w okolicy serca a ja mam juz tylko tyle energii, by dowlec się jakoś do łóżka i zasnąć jak kamień. Następnego dnia jestem tak słaby, że właściwie cały dzień bym chciał spać. Potem to mija, do następnego razu. Częstotliwość tych "napadów" jest różna, raz nie mam ich kilka tygodni, a raz mi się zdarzają 4 razy w tygodniu. Boję się, że mam jednak coś nie tak z sercem...choć miałem robione rok temu echo serca w Krakowie i wykazało tylko tyle, że mam niestabilne zastawki, ale bez śladów wypadania. Lekarz powiedział, że przy moim typie budowy (jestem straszliwie szczupły) to normalne i nie ma się co przejmować. Nie wiem, czy candida wywołuje też takie objawy? A może to jest objaw nerwicy???
Obserwuj wątek
    • pantarejka Re: SERCE???!!!! 12.05.06, 09:02
      Moje serce też ostatnio zachowywało się dziwnie (nagłe kołatania). Poszłam do
      kardiologa i zalecił mi branie magnezu. Jeśli to nic poważnego, to magnez
      (niektórzy zalecają magnez z potasem) powinien Ci pomóc. Lekarz kazał mi go
      brać 3 razy dziennie przez miesiąc, a potem profilaktycznie 1 tabletkę. Muszę
      powiedzieć, że odczułam dużą ulgę.

Odsyłam Cię do mojego wątku sprzed miesiąca:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30155&w=40082668
    • nowajulka Re: SERCE???!!!! 12.05.06, 10:31
      A może nerwica ?
      Poproś lekarza o ustalenie odpowiedniej dawki potasu. Bierz także magnez
      • sister_moon Re: SERCE???!!!! 12.05.06, 12:31
        Tez kiedys mialam cos podobnego. Poszlam z tym do lekarza rodzinnego, ktory stwierdzil, ze to wada serca i dal mi bardzo silne leki uspokajajace, po ktorych malo nie kopnelam w kalendarz. Poszlam do innego, dal mi skierowanie do kardiologa, ten zrobil mi usg serca i okazalo sie, ze mam wypadanie tylnego platka zastawki dwudzielnej, ktore najczesciej wystepuje u szczuplych osob. Tego zazwyczaj sie nie leczy, chyba, ze daje sie mocno we znaki, to wtedy operacyjnie. Nalezy unikac duzego wysilku fizycznego i stresu, a przede wszystkim starac sie o tym nie myslec. Czasem mozna sie wspomoc jakims lagodnym ziolowym preparatem uspokajajacym, np. kalms, no i obowiazkowo magnez i potas.

Takie objawy moga tez byc przy problemach z zoladkiem, np. przy podraznionej blonie sluzowej zoladka lub wrzodach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka