03.07.06, 21:56
Mam zamiar łykać Propolis Plus w tabletkach. Czy to wspomoże leczenie candidy
u mnie, ale też i u dziecka, które karmię piersią? Czy dziecku podać propolis
osobno?
Obserwuj wątek
    • babsee Re: Propolis 04.07.06, 08:26
      Propolis jest b.silnie uczulający!!!
      Jest rewelacyjny w zwalaczniu grzybów i ma także silne działanie
      bakteriobójcze. U nas reakcja alergiczna pojawila sie już po 3 tabletce-moja
      córcia ma 2 latka.
    • kiw75 Re: Propolis 04.07.06, 11:51
      Nigdy nie dokuczały mi jakiekolwiek alergie. Po spożywaniu dużych ilości miodu
      też nic się nie działo. Mój 11-miesięczny bsynek też bezpkonfliktowo
      przechodzi wszelkie pylenia roślin, nie ma nawet skazy białkowej, zatem nie
      powinien źle zareagować na propolis. Nie wiem tylko, czy wystarczy to, co
      dostaje w moim mleku (myślę, że przenika propolis do pokarmu) czy też osobno mu
      podać i w jakiej ilości?
      • babsee Re: Propolis 04.07.06, 14:05
        Na ulotce masz napisane zeby nie podawac przed 2 rokiem zycia.To jest naprawde
        silny środek.Wiec wydaje mi sie ze spokojnie wystarczy jak ty bedziesz brac.
        • simona32 Re: Propolis 04.07.06, 14:23
          babsee ma rację , propolis silnie uczula! Kiedyś poradziłam zaprzyjażnionej
          mamie aby na przeziębienie swojemu wówczas 1,5 rocznemu dziecku zrobiła syrop z
          MIODU i cebuli (ja swojemu daję i nic się nie dzieje) a u tego dziecka
          wystapiła reakcja nasilająca chorobe łącznie z dusznością! Nie powiem co
          lekarka powiedziała matce,bo to niecenzuralnesmile A to tylko miód był!U małych
          dzieci naprawdę trzeba bardzo uważać na to co się podaje! A ja od tamtej pory
          uważam na to co doradzamsmile)To tak ku przestrodze.Pozdrawiam.
          • molla7 Re: Propolis 04.07.06, 20:34
            o ile ja wiem pastylki propolis plus zawieraja róniez pyłek pszczeli, to tez moze być winowajca.
            Nawet czysciutkim propolisem trzeba uwazać u małych dzieci, z miodem tak samo. Zawieraja jakąs mocno drazniącą substancje.
            Ja jednak ryzykowałm podając corce przy infekcjach nalewke propolisowa na 2 lata 3 krople (wiek +1).
    • kiw75 Re: Propolis 05.07.06, 12:06
      Bardzo dziękuję za porady! Zatem będę łykać sama i obserwować synkasmile W ogóle,
      to ja leczę candidę (z posiewu kału- wzrost obfity u mnie i u synka), ale
      żadnych objawów nie miałam i nie mam. Synek miał objawy: śluz w kupce,
      szorstkie policzki, niefajny zapach z ust. Po dwóch m-cach leczenia, objawy
      ustapiły i przerwałam podawanie probiotyków, by na dniach powtórzyć badanie
      kału. Czy jest sens powtórki badań? Wątpię bym go już wyleczyła..., bo ze
      wszystkich tu opisów wynika, że jest to b. trudne. Po konsultacjach z kilkoma
      pediatrami zostałam w leczeniu dziecka sama, bo nawet jedna pani dr zarzuciła
      mi, że uległam modzie na robienie posiewu kału. Wiadomości czerpię z forum. I
      tak ciężko bez lekarza.
    • kiw75 Re: Propolis 07.07.06, 11:53
      Dzięki!!! "Ustabilizuje się"??? A teraz mam paść??? Mam dwójke małych dzieci, w
      tym jedno niepełnosprawne... Musze byc w pionie! Do tego pracuję zawodowo, bo
      bogaci z domu nie jesteśmy. Strasznie to trudne.
      • kiw75 Re: Propolis 07.07.06, 11:56
        Cholewcia!!! smile pomyliłam wątki. Przepraszam (systam mi nawala)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka