Dodaj do ulubionych

propolis pytanie o smak

02.09.14, 11:33
Mam pytanie do tych osób, które używają propolisu do ssania. Czy on jest gorzki? Wzielam dzisiaj po raz pierwszy lizaka z propolisem z miodem manuka (bee pops) i wydal mi sie okropnie gorzki. Zastanawiam sie, czy to naturalna gorycz propolisu, czy moze jestem uczulona i powinnam sobie darować. Boli mnie gardło i zachcialo mi sie czegoś zdrowego, ale zaskoczona jestem tym gorzkim smakiem i szczypaniem w jezyk. Macie jakieś doświadczenie w tej kwestii.
Obserwuj wątek
    • neffi79 Re: propolis pytanie o smak 02.09.14, 11:36
      ma specyficzny piekący smak, ja go uwielbiam, propolis robiłam sama
      niestety czasami uczula ale objaw pieczenia to kwestia jego smaku a nie uczulenia (wg. mnie)
      • fogito Re: propolis pytanie o smak 02.09.14, 11:44
        O! Dzięki. To taki dziwny piekacy smak. Jadam miody, wiec zaskoczona bylam ta gorycza i język zaczął mnie piec. Wiem, ze dzieci moga ssac propolis, ale nie wiem, czy w takim razie syn zaakceptuje to pieczenie. Znajomi podaja maluchom, a mój ma juz 10 lat, ale jest alergikiem. No cóż spróbujemy ostrożnie. Dzięki.
        • afro.ninja Re: propolis pytanie o smak 02.09.14, 11:57
          Mnie nie pieklo, mam takie cukierki do ssania. Smaczne nie byly...
          Ale propolis ma dla mnie ma taki mdlący smak, niedobrze mi sie robi jak np. płukam nim buzię, trudno mi tez propolis pic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka