Dodaj do ulubionych

Do homeopatkiqq

09.09.06, 09:32
Z tego co pamiętam to jesteś w Stanach Zjednoczonych, możesz mi napisać jak tam wygląda leczenie, podejście lekarzy do grzybicy i różnych dziwnych chorób, itp? Pytam bo za rok lub 2 jak się uda chcę wyjechać do USA i wiążę z tym duże nadzieje na leczenie, no chyba że już będę zupełnie zdrowa.
Byłam już w US ale nie miałam przyjemności z medycyną tongue_out
A tak to same pozytywy big_grin
Obserwuj wątek
    • homeopatkaqq Re: Do homeopatkiqq 09.09.06, 16:49
      balamutka, tu sa lekarze od candidy, ale przy srednich zarobkach 350-400$
      tygoidniowo wlasnie tyle wydasz na wizyte i lekarstwa w ciagu tygodnia. A za
      cos trzeba zyc..
      Bylam u jednej pani specjalistki od candidy,ktory zapewnialamnie ze wyciaga z
      candidy w 3 miesiace.
      Przez 45 minuyt pytala mnie co mi dolega, co lubie jesc, taki wywiad ogolny.
      Na koncu zapisala mi olowkiem na karteczce probiotyki, ktore zreszta juz bralam
      w tym momencie, nazwe jakiegos detoksu, nazwe enzymow trawiennych dostepnych
      wszedzie.
      Za ta wizyte zaplacilam 150 dolarow za sam wywiad z nia....i wyszlam z lista
      preparatow do kupienia.W sklepie ziolowym rachunek opiewal na 200 $.
      Czyli cala moja tygodniowa wyplata poszla na tygodniowa kuracje.
      Za tydzien mialam znow przyjsc by dokonczyc wywiaqd i zastanowic sie z pania co
      jeszcze moge wziac uzupelniajacego.
      Ale jednak nie poszlam stwierdzajac, ze stosujac sie do ogolnych zasad leczenia
      candidy i majac kontakt z polska lekarka tez wyjde z tego.

Te wizyty mialam miec co tydzien zeby sprawdzic jakie sa postepy i aby pani
      doktor mogla zapisac mi nowe probiotyki, ktore trzeba zmieniac raz na jakis
      czas aby uzupelniac ciagle nowe szczepy bakterii.
      Pani doktor miala mi tez dobierac nowe detoksywink abym miala wrazenie, ze cos
      sie zmienia.

Na szczescie znalazlam wczesniej juz Polke, ktora leczy jelita i zna sie na
      rzeczy. Dzieki niej dowiedzialam sie duzo wiecej o grzybicach za darmo , nie
      kazal sobie placoic za wywiady winki dodatkowo przekonalam sie ze lewatywy sa
      bardzo pomocne.
      Ona wprowadzila mnie glebiej w temat i podala mase stron internetowych
      traktujacych o grzybicach i candidzie.

Ta wiedza pomogla mi znalezc kontakt z innymi osobamui z Polski majacymi
      candide i to wsyztsko zlozylo sie na powstanie tego forum.
      Oczywiscie pomyslodawczynia byla monix, nasz moderatorwink

Wlasciwie tutaj w stanach po raz pierwszy glosno zaczeto mowic o candidzie.
      I to stad pochodzi najwiecej materialow na temat leczenia przerostu grzybow.
      Amerykanie stawiaja na probiotyki o mocy nawet do (uwaga) 360 BILIONOW na
      dobe.Tu sa probiotyki silne, jedna kapsulka ma 20 BILIONOW ( a nie miliardow
      jak w europie). Wiec zalecaja jest 6 takich 20bilionowych rano, 6 w poludnie i
      6 na noc. Razem daje 360 bilionow.
      ja stosowalam sie do tej metody przez miesiac ale skapitulowalam, bo nie mialam
      juz naprawde tylu oszczdnosci aby wydawac tygodniopwo 120 $ na same probiotyki.
      A gdzie reszta?
      Druga rzecz to psyllium husk czyli babka plesznika,bardzo popularna przy
      candidzie.
      trzecia rzecz: citrosept pod nazwa GSE-grapefruit seed extract.
      czwarty specyfik: niekoniecznie vilkakora ale jakikolwiek dobry detoks.
      piata rzecz; oleje omega 3; amrykanie polecaja olej z siemienia lnianego.
      szosta rzecz: lewatywy z citroseptem albo z cytryna raz w miesiacu przez 3 dni
      pod rzad, najlepiej na 2 godziny po posilku. Polecaly mi ta metode obie
      lekarki. W tym dobra jest hydrokolonoterapia, ktora kosztuje tutaj 60 $ za 1
      posiedzenie, ale trzeba wziac 3 posiedzenia aby wyszla 1 pelna sesja.Czyli 180
      $. wink Bralam 3 sesje, w sumie 9 posiedzen. Czulam sie swietnie,ale teraz robie
      je juz sama raz w miesiacu , bo hydrokolonoterapia sama w sobie za duzo
      kosztuje. Samopoczucie wzrasta o 10 stopni w skali 1-10 po dlugiej i dokladnej
      lewatywie.

Takze jesli tu przyjedziesz Balamutko to nie radze wydawac pieniedzy na
      lekarzy, tylko trzymac sie podstaw w leczeniu candidy, bo niestety lekarze nic
      nowego ci nie przepisze oprocz preparatu pod inna nazwa . Naprawde.
      ja bylam troche zaskoczona, ze ta amerykanska lekarka mowila mi to wszytsko o
      candidzie co ja juz wiedzialam. Tym bardziej dziwne, ze przyszlam do niej z
      gotowa lista ,moich dolegliwosci,ktore to wszytskie wskazywalay na ten problem.
      Ja jej dawlam do zrozumienia, ze ja to wiem, ale ona mimo to dalej ciagnela
      swoje opowiesci o symptomach candidy.Na koniec po wypidsaniu preparatow
      spojrzala na zegarek i mowi: o, tylko 45 minut nam to zajelo...to za 45 minut
      bedzie 150 $.
      Czyli, ze ona bierze kase za ilosc minut.Stad takie dlugie jej wywody, zeby
      miala dobry zarobek. Bylam zszokowana.

ale ogolnie balamutko jest tu duzo sklepiow z ziooowymi preparatami, wszytskimi
      na candide. Najlepszy sklep to vitaminshoppe. tam znajdziesz wszytsko i bardzo
      tanio.

• homeopatkaqq Re: Do homeopatkiqq 09.09.06, 16:53
        a jesli moge spytac to dokad sie wybierasz? New York, New Jersey, Chicago?
        • kawka37 Re: Do homeopatkiqq 09.09.06, 18:37
          homeopatko, a czy czytałaś watek o probiotykach/ ludzie tam słusznie
          zauważyli, że amerykański bilion to europejski miliard. moja lekarka poleciła
          mi tez zwracać na to uwagę jakbym sobie coś sprowadzała ze Stanów.
          • balamutka Re: Do homeopatkiqq 09.09.06, 22:02
            Na wstępie dziękuję za informacje, przyznam że jestem zaskoczona, chociaż z drugiej strony w Stanach rządzi dolar niczym Bóg big_grin

A co do miejsca to zakochałam się w NYC, w prawdzie nie chciałabym tam mieszkać, ale odwiedzać często jak najbardziej big_grin
            A na serio to jak moje plany wypalą to wyląduję w Chicago, no ale najpierw rok lub 2 w Londynie.

Pozdrawiam
            • homeopatkaqq Re: Do homeopatkiqq 09.09.06, 22:15
              jesli wyladujesz w chicago to daj znacwink
          • homeopatkaqq Re: Do homeopatkiqq 09.09.06, 22:16
            dzieki kawkaza informacje,tego nie wiedzialam...
            hmn,...w takim razie to moje 360 bilionow to wasze 360 miliardow.
            Pozdrawiamwink
            • balamutka Re: Do homeopatkiqq 10.09.06, 09:52
              Dam znać big_grin

zgadza się amerykański bilion to polski miliard, ale 360 miliardów to i tak dużo jak na polskie warunki finansowe tongue_out
              • homeopatkaqq Re: Do homeopatkiqq 10.09.06, 16:24
                jak na moje to tez sporo, wiec tylko przez miesiac wytrwalam w tym
                probiotycznym postanowieniu.
                • etka12 Re: Do homeopatkiqq 12.09.06, 00:10
                  Homeopatko,
                  jakie enzymy trawienne mialas polecane na candide (chodzi o nazwe)? mnie one
                  tez bardzo pomagaja (do tego stopnia, ze nie stosuje juz zadnej diety) a
                  wlasnie mi sie koncza. dzieki!
                  • homeopatkaqq Re: Do homeopatkiqq 12.09.06, 06:05
                    ja uzywam jakie leci ,i co jest na przecenie, albo w miare po kozystnej ceniewink
                    Kazde maja w nazwie: "digestive enzumes"
                    • homeopatkaqq Re: Do homeopatkiqq 12.09.06, 06:05
                      digestive enzymes
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka