ewa11a 17.01.07, 22:22 Przeczytalam ze babsee stosowała ziola które pomogły jej w zwalczeniu gronkowca Link to postu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30155&w=47211388&a=47498761 Czy ktoś wie ile tej mieszanki należy dać na szklanke??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babsee Re: do babsee lub kogoś kto stosował zoiła 18.01.07, 19:53 Voila.Jestem.Jedna łyżka na szklanke wody.Zalewamy wrzątkiem,naciagac ma 30 minut, potem odcedzamy i gotowe.Ale to dla dzieci.Dla doroslych pewnie więcej. Odpowiedz Link
iwcia255 Re: do babsee lub kogoś kto stosował zoiła 22.01.07, 14:16 Droga Babsee i inne mamy Moja córka ma 8 miesiecy i obfite kolonie gronkowca. Zastosowałam leczenie dietą, a bardziej probiotykami po poradach mam z forum Alergie. Bardzo pomogło. Dwa tygodnie temu córka miała zapaelnie ucha i dostała antybiotyk dobrany zgodnie z antybiogramem. Mimo to od nowa mamy jazdę, wrócił gronkowiec, tzn. liszaje na policzku i szyi oraz suche rączki, brzydkie kupy. U mnie wyszła E.coli, nie wiem czy mam coś z tym robić. Nadal karmię piersią. Czy mogę te zioła na gronkowca podać tak małemu dziecku? Jak inaczej tego gronkowca z jelit wytępic? Wiem, ze jest olejek z oregano firmy Solgar, ale jak narazie w zadnej aptece nie spotkałam. Dodam, że lekarze, którym pokazuje antybiogram patrza na mnie jak na wariata i mówią, że takie obfite kolonie gronkowaca to norma we florze bakteryjnej!!! Dzieki za odpowiedzi Odpowiedz Link
babsee Re: do babsee lub kogoś kto stosował zoiła 23.01.07, 08:24 Olejkami leczy moja siostra i z duzym powodzeniem swoją corcie wiec moge potwierzdic ze działają.Jest duzy problem z zakupem olejkow doustnych.My jezdzimy pod Wrocław do lekarki ktora leczy wlasnie olejkami i ziolami i u niej kupujemy. Ja ziola mialam zapisane wlasnie przez nią.Moja corcia miala 20 miesięcy jak dostala ten zestaw.Ziola tez musi zapisac lekarz!!!Nie kazde nadaja sie dla maluchow(to samo z olejkami-np. na grzyba cudnie dziala olejek herbaciany-ale jest absolutnie zakazny dla dzieci) Nie wiem skad jestes ale moze poszkaj na forum Ziola kogos kto leczy w Twojej okolicy. Odpowiedz Link
iwcia255 Re: do babsee lub kogoś kto stosował zoiła 23.01.07, 10:51 Dzięki za odpowiedź. Jestem z Warszawy. Poszukam na forum Zioła. A czy takze stosowałaś homeopatie na oczyszczenie z tej bakterii czy tylko zioła? Czy Twoje dziecko miało też gronkowca w jelitach? Gdzie Twojej sistrze udało sie zdobyć ten olejek? Pozdrawiam Odpowiedz Link
sylwka_as Re: do babsee lub kogoś kto stosował zoiła 06.07.07, 09:39 Mam pytanie o tą lekarkę pod Wrocławiem, która leczy ziołami.Ja mieszkam we Wrocławiu i właśnie szukam dobrego lekarza. Proszę o namiary. Odpowiedz Link
ewa11a Re: do babsee 27.01.07, 11:14 Czy Twoja córka piła te zioła na gronkowca który był w jelitach czy gardle??? Odpowiedz Link