Dodaj do ulubionych

do babsee lub kogoś kto stosował zoiła

17.01.07, 22:22
Przeczytalam ze babsee stosowała ziola które pomogły jej w zwalczeniu
gronkowca
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30155&w=47211388&a=47498761
Czy ktoś wie ile tej mieszanki należy dać na szklanke???
Obserwuj wątek
    • babsee Re: do babsee lub kogoś kto stosował zoiła 18.01.07, 19:53
      Voila.Jestem.Jedna łyżka na szklanke wody.Zalewamy wrzątkiem,naciagac ma 30
      minut, potem odcedzamy i gotowe.Ale to dla dzieci.Dla doroslych pewnie więcej.
      • ewa11a Re: do babsee lub kogoś kto stosował zoiła 18.01.07, 21:28
        Dzięki smile
        • iwcia255 Re: do babsee lub kogoś kto stosował zoiła 22.01.07, 14:16
          Droga Babsee i inne mamy
          Moja córka ma 8 miesiecy i obfite kolonie gronkowca. Zastosowałam leczenie
          dietą, a bardziej probiotykami po poradach mam z forum Alergie. Bardzo pomogło.
          Dwa tygodnie temu córka miała zapaelnie ucha i dostała antybiotyk dobrany
          zgodnie z antybiogramem. Mimo to od nowa mamy jazdę, wrócił gronkowiec, tzn.
          liszaje na policzku i szyi oraz suche rączki, brzydkie kupy.
          U mnie wyszła E.coli, nie wiem czy mam coś z tym robić. Nadal karmię piersią.
          Czy mogę te zioła na gronkowca podać tak małemu dziecku? Jak inaczej tego
          gronkowca z jelit wytępic? Wiem, ze jest olejek z oregano firmy Solgar, ale jak
          narazie w zadnej aptece nie spotkałam.
          Dodam, że lekarze, którym pokazuje antybiogram patrza na mnie jak na wariata i
          mówią, że takie obfite kolonie gronkowaca to norma we florze bakteryjnej!!!
          Dzieki za odpowiedzi
          • babsee Re: do babsee lub kogoś kto stosował zoiła 23.01.07, 08:24
            Olejkami leczy moja siostra i z duzym powodzeniem swoją corcie wiec moge
            potwierzdic ze działają.Jest duzy problem z zakupem olejkow doustnych.My
            jezdzimy pod Wrocław do lekarki ktora leczy wlasnie olejkami i ziolami i u niej
            kupujemy.
            Ja ziola mialam zapisane wlasnie przez nią.Moja corcia miala 20 miesięcy jak
            dostala ten zestaw.Ziola tez musi zapisac lekarz!!!Nie kazde nadaja sie dla
            maluchow(to samo z olejkami-np. na grzyba cudnie dziala olejek herbaciany-ale
            jest absolutnie zakazny dla dzieci)
            Nie wiem skad jestes ale moze poszkaj na forum Ziola kogos kto leczy w Twojej
            okolicy.
            • iwcia255 Re: do babsee lub kogoś kto stosował zoiła 23.01.07, 10:51
              Dzięki za odpowiedź.
              Jestem z Warszawy. Poszukam na forum Zioła. A czy takze stosowałaś homeopatie
              na oczyszczenie z tej bakterii czy tylko zioła?
              Czy Twoje dziecko miało też gronkowca w jelitach?
              Gdzie Twojej sistrze udało sie zdobyć ten olejek?
              Pozdrawiam
            • sylwka_as Re: do babsee lub kogoś kto stosował zoiła 06.07.07, 09:39
              Mam pytanie o tą lekarkę pod Wrocławiem, która leczy ziołami.Ja mieszkam we
              Wrocławiu i właśnie szukam dobrego lekarza. Proszę o namiary.
    • ewa11a Re: do babsee 27.01.07, 11:14
      Czy Twoja córka piła te zioła na gronkowca który był w jelitach czy gardle???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka