Dodaj do ulubionych

Złapać paskudę

24.05.07, 23:13
Witajcie!

Czy to możliwe by mimo dwóch badań kału, które nic nie wykazały, być chorym na drożdżycę (c. albicans)?

Jak złapać paskudztwo, tj. jak wykonać pobranie kału itp, aby wyszło w posiewie?
Czytałem kiedyś, że pomaga zażycie octu jabłkowego, by utrudnić candidzie przyleganie do ścianek jelit.

Tydzień na odstawienie probiotyków przed badaniem jest wystarczającym czasem? Czy mogło to zniekształcić obraz wyniku?

Wiele z objawów, które wymieniane są w publikacjach uosabia mój organizm i drożdżyca jest jakby jedynym możliwym wspólnym mianownikiem ich wszystkich (żadni lekarze med. konwencjonalnej - różnych specjalności wcześniej nie mogli mi pomóc).

Pozdrawiam
macros
Obserwuj wątek
    • zoyzola Re: Złapać paskudę 25.05.07, 12:39
      Moim zdaniem to możliwe, że w badaniu kału nic nie wychodzi, a masz Candidę.
      Sama jestem w podobnej sytuacji: z tym że akurat u mnie Candidę znaleziono w
      paznokciu i na skórze, ale jestem przekonana (mnóstwo innych objawów m.in.
      alergie pokarmowe), że ja ją też miałam/mam w jelicie grubym.

Wydaje mi się, że kiedyś czytałam wypowiedź dr. Janusa, w której stwierdził, że
      dianozuje Candidę na podstawie bardzo szczegółowego wywiadu z pacjentem, a nie
      tylko badania kału.
      Z kolei pan Słonecki twierdzi, że prawdopodobieństwo wykrycia Candidy w kale
      jest bardzo niewielkie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka