Dodaj do ulubionych

Powieść o Maud w 2015?

03.11.13, 15:38
Informację znalazłam na cudownym blogu o podróżach na PEI. Link: kierunekavonlea.blogspot.com/2013/10/2-wiadomosci.html#comment-form

Ale zaczęłam szukać i tutaj jeszcze kilka informacji:
lmmresearch.org/blog/tag/melanie-j-fishbane/
Co myślicie? Ja oczywiście nie mogę się doczekać ;)
Obserwuj wątek
    • silverbush Re: Powieść o Maud w 2015? 03.11.13, 16:43
      Dziekuje za mile slowa o blogu :)

Informacja jest na 100% pewna. Oglosila ja sama wnuczka LM Montgomery. Wiecej mozna przeczytac na blogu Melanie:

melaniefishbane.wordpress.com/2013/10/21/big-news-about-mel/
      Tez jestem ciekawa, co z tego wyjdzie.
      • lucy-lotta Re: Powieść o Maud w 2015? 05.11.13, 17:01
        Ojej, opinia, jak najbardziej szczera, bo nie miałam pojęcia, że to Twój blog, silverbush! :) Ta roztrzepana ja... ale jak najbardziej gratuluję bloga, bo cudowny-cudowny! :)

Mam nadzieję, że Melanie nie położy pomysłu. I że na książkę nie trzeba będzie czekać w Polsce z dziesięć lat :)
        • applebloom Re: Powieść o Maud w 2015? 26.11.13, 21:42
          Nie mogę się doczekać! Myślę, że to może być naprawdę świetna książka, nie tylko jako fabularyzowana biografia L.M. Montgomery, ale jako powieść sama w sobie. Powieść o młodej, ambitnej dziewczynie, która wbrew rodzinie i społeczeństwu marzy o karierze pisarki; obdarzonej niezwykłą wyobraźnią i wrażliwością na piękno; o fascynującym, silnym charakterze. Myślę, że Maud i jej historia to idealny materiał na książkę. Zastanawiam się, w którą stronę pójdzie Melanie Fishbane
          • sowca Re: Powieść o Maud w 2015? 29.11.13, 23:35
            Nie mogę się doczekać :) Biografia Maud pióra bodaj Mollie Gillen bardzo mnie rozczarowała. Mam nadzieję, ze teraz pójdzie lepiej :)
            • gosiafa Re: Powieść o Maud w 2015? 10.02.14, 11:09
              Szkoda, że nie ma w planach tłumaczenia "The gift of wings" - ta bigrafia LMM jest świetna!
    • silverbush Re: Powieść o Maud w 2015? 03.01.17, 02:14
      Dla zainteresowanych :)

Książka pt. "Maud" autorstwa Melanie Fishbane ukaże się 25 kwietnia 2017r.

Link:

www.amazon.com/Maud-Novel-Inspired-Life-Montgomery/dp/014319125X/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1483406023&sr=8-1&keywords=melanie+fishbane+maud

Pozdrawiam serdecznie!
      ~~~~~
      www.kierunekavonlea.blogspot.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka