Dodaj do ulubionych

Ekspres do kawy

19.10.10, 14:42
Mam w kuchni wielką machinę, która na dodatek robi niedobrą kawę.Korzystamy z Firmy gdzie mamy wypozyczony sprzęt. z jakich ekspresó Wy korzystacie? z małych, dużych, jakiej Firmy? lupiony czy dzierżawiony? Przymierzam się do zmiany, więc proszę o poradę:)
Obserwuj wątek
    • madziulec Re: Ekspres do kawy 19.10.10, 15:06
      Kupione.
      Niestety pare lat temu mialam przyjemnosc pracowac w firmie sprzedajacej ekspresy do kawy i nawet dla osoby takiej jak ja, czyli nie pijacej kawy (nie lubie) jest roznica wyczuwalna.

Obecnie mniej wiecej wiem jaki ekspres kupic, zwracam uwage, czy mieli kawe (mimo wszystko ta swiezo mielona jest naprawde smaczniejsza), jakie ma ciesnienie itp.

Aha - nie toleruje udawania, ze wspaniala kawa jest Jacobs czy Tschibo. To sa kawy kwasne i naprawde paskudne.
    • uleczka_k Re: Ekspres do kawy 21.10.10, 12:05
      Kupiłam w tym roku Saeco Royal Proffessional. Nie jest to rewelacja, niestety. Niby się nie psuje (za często), ale obudowa bardzo słaba i bardzo, ale to bardzo kiepska instrukcja. Dobrze, że nie jestem egzemplarzem atechnicznym, bo to cudo już dawno by mnie wyprowadziło z równowagi. Mieliśmy Krupsa, ale też, niestety, nie mogę polecić.
      • madziulec Re: Ekspres do kawy 21.10.10, 13:25
        Zadzwon do Philipsa i im powiedz, ze maja g.. wniane produkty. Saeco bowiem nalezy do Philipsa ;)))
        • uleczka_k Re: Ekspres do kawy 22.10.10, 12:54
          Już dzwonię, z pewnością będzie to dla nich wstrząsająca wiadomość i głęboko nimi poruszy :D
          • gadziulinka Re: Ekspres do kawy 22.10.10, 14:29
            My jakieś półtora roku temu kupiliśmy Bosha. Póki co nic się nie dzieje. Ale zobaczymy czy powiem to samo jak już się gwarancja skończy.
          • madziulec Re: Ekspres do kawy 22.10.10, 19:28
            Tja.. w Saeco kiedys pewnie by poruszyla...
    • indiana_jonesowa Saeco Royal Professional 26.10.10, 13:10
      U mnie jest Saeco Royal Professional świetnie się spisuje, można też robić kawę sypaną, jak i piankę na cappucino. Nie miałam nigdy z nią problemów, serwis również jest rewelacyjny, świetny kontakt. Aha i u nas pije się ziarnistą kawę Ceffe Vergnano 1882.. :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka