Gość: Doki IP: *.240.81.adsl.skynet.be 11.01.04, 19:55 observer.guardian.co.uk/uk_news/story/0,6903,1101680,00.html Dla mnie zgroza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 2001 Re: furda "lapowki", to jest hanba IP: 66.235.60.* 15.01.04, 20:47 Dzieki za ten post, przesle znajomym!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dradam Re: furda "lapowki", to jest hanba IP: *.direcpc.com 08.02.04, 18:13 dlatego nalezy brac aktywny udzial w CME, jezdzic na kongresy, korespondowac z naukowcami. Wiedziec kto i co robi. Ja omeprazolu nie uzywam od ᡇ lat. Sa inne, lepsze leki. A nie slyszales Ty o EBM ? Czy o "Cohrane library" ? Obowiazkiem lekarza jest wiedziec co sie dzieje na swiecie, przynajmniej w jego specjalnosci (najgorzej wiec maja family doctors), aby moc "odcedzic nonsensy lub taka "pseudoplatna reklame" od informacji wartosciowej). Pacjenci o tym nie wiedza i sadza, ze wszystko co zostalo opublikowane, nawet na lamach internetu to musi byc prawda. Tymczasem 80 % takich publikacji nie ma , z reguly, bezposrednio, wartosci. Tymczasem ludzie wierza bez zastanowienia sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: furda "lapowki", to jest hanba IP: *.3-200-80.adsl.skynet.be 08.02.04, 21:18 Gość portalu: dradam napisał(a): > Ja omeprazolu nie uzywam od ᡇ lat. Sa inne, lepsze leki. To ciekawe. Przyznam, ze JA nie znam inhibitora pompy protonowej, ktory bylby znaczaco lepszy od omeprazolu. No, moze pantoprazol, bo nie trzeba dostosowywac dawkowania do czynnosci nerek i watroby. Ale poza tym wszystkie PPI sa mniej wiecej tyle samo warte i tylko repy twierdza, ze jest inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dradam Re: furda "lapowki", to jest hanba IP: *.direcpc.com 08.02.04, 21:40 Uzywalem chyba wszystkich (mam reflux). Wiec uwazam, ze jestem dobrym krolikiem doswiadczalnym. Prevacid dziala najszybciej. Pantoloc jest niezly. Nexium rowniez, choc trzeba czasem zastosowac wyzsza, niz zalecana, dawke. Najlepiej dzialaja na mnie ziola z Chin o nazwie "Seng yang an zhong". Serdecznie polecam. Pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
piemeltje Re: furda "lapowki", to jest hanba 08.02.04, 22:01 Prevacid= lansoprazol Pantoloc= pantoprazol Nexiam= esomeprazol, czyli oczyszczony stereoizomer S omeprazolu. W ogole oczyszczanie enancjomerow jest tylko sposobem na wygasajace patenty, niestety. A wszystko to to samo. Nie jest to zreszta tylko moje prywatne zdanie. W tej kwestii polegam na opinii kolegow gastroenterologow. No, ale jak Ci pomaga, to dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: furda "lapowki", to jest hanba IP: *.3-200-80.adsl.skynet.be 08.02.04, 22:10 Piemeltje, zgadzam sie, a poza tym przeciez nie chodzi o PPI, tylko o pewne karygodne zachowania. "Pharmaceutical giants hire ghostwriters to produce articles - then put doctors' names on them" Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r Re: furda "lapowki", to jest hanba 10.02.04, 09:24 Jakie ujemne działanie ma Omeprazolum?. Jestem tym zainteresowana,gdyż pani doktor mi przepisała Gasec i polski odpowiednik tego leku Ulzol. Przyjmuję,go około 3 miesięcy i zaczynam sie obawiać,że zrobię sobie krzywdę. Odpowiedz Link Zgłoś