Dodaj do ulubionych

SZ na cito!!!!!!

24.06.10, 16:26
OZZLzaapelował wczoraj,by politycy nie poswięcali ochrony zdrowia dla
doraznych korzyści.Atmosfera kampanii wyborczej sprzyja zgłaszaniu
populistycznych pomysłów-napisali związkowcy! A co sądzą o tym lekarze piszący
na forum?Może warto przypilnować polityków i egzekwować obietnice wyborcze!
wyborcza.pl/1,75478,8055506,Partyjne_pomysly_na_zdrowie_na_cito.html
Obserwuj wątek
    • radeberger no to pilnuj! 24.06.10, 16:35
      Wybierz sobie polityka (najlepiej tego, na którego głosowałeś) - chodź za nim.. namawiaj.. przypominaj o deklaracjach..

Osobiście nie mam tego szczęścia by ci na których głosuję rządzili na jakimkolwiek szczeblu - władze ktoś wybiera, więc niech wyborcy dbają o swój interes.
      • igor14141 Re: no to pilnuj! 24.06.10, 18:32
        Nie ma z kogo wybierać!P.Kaczyński ,p Komorowski-przeciwnicy prywatyzacji! Na
        kogo Twoim zdaniem powinni zagłosować zwolennicy prywatyzacji.Dalej stagnacja ,w
        dalszym ciągu lekarze zarabiają nic nie robiąc!!!!!

wyborcza.pl/0,0.html
        • loraphenus przypominam zacnemu intelektualiście 24.06.10, 18:47
          że w kazdej firmie działającej na rynku - jesli działalnośc pracownika
          przynosiła by straty firmie - byłby on zwolniony.

Nie ma pieniążków za usługę - nie ma usługi obciążającej firmę.

A jak ktoś pracuje na godziny to ma stawkę godzinową. Jeśli pracodawca nie
          potrafi w tym czasie zorganizować pracownikowi pracy, to najwidoczniej jest z
          owej pracy zadowolony. W czym problem o filozofie ?
        • radeberger Re: no to pilnuj! 24.06.10, 18:56
          igor14141 napisał:

Dalej stagnacja ,
          > w
          > dalszym ciągu lekarze zarabiają nic nie robiąc!!!!!

Więc to tutaj cię losy ojczyzny bolą :-)

"Nie chciało się nosić teczki-trzeba nosić woreczki!"
          • slav_ Re: no to pilnuj! 24.06.10, 19:03
            > Więc to tutaj cię losy ojczyzny bolą :-)

To ciekawe jak wielu ludzi rozumie "reformę opieki zdrowotnej" w kategoriach "żeby lekarze nie zarabiali".

Głupcy.

W ten sposób nie będzie nigdy ŻADNEJ skutecznej (a więc skutkującej poprawą jakości) reformy - KAŻDA planowana reforma musi być powiązana ze wzrostem finansowania świadczeń (oczywiście niekoniecznie tylko poprzez składkę na nfz) i wzrostem zarobków personelu medycznego (nie tylko lekarzy).
            • loraphenus Re: no to pilnuj! 24.06.10, 19:14
              ale to możesz tłumaczyć obywatelom i innym i tak nie zrozumieją, nie mają
              wrodzonych zdolności percepcji.

dla mądrych ludzi oczywistą rzeczą będzie pozytywna selekcja. Ludzie , którzy
              widzą możliwość sukcesu, awansu zawodowego, bycia potrzebnymi, pracy w
              normalnych warunkach -będą dążyli do rozwoju samych siebie.

Myślenie nakazowo-rozdzielcze jak i myślenie że jakiś prykaz trybuna ludowego
              coś zmieni - to coś, co nie pozwala tym ludziom wzbić się ponad swój poziom
              miernoty i ograniczęń intelektualnych,

ale to nie nas zproblem, tym ludziom pozostaje - popyszczenie na forum i
              popisanie swych "przemyśleń"

Nie odbierajmy im jedynego, co sobie mogą zapewnić, w starciu z własnymi
              ograniczeniami mentalnymi są i tak słabi i zakompleksieni - i tylko tu, zza
              monitora potrafią coś "wymyśleć"

oczywiście na ich poziomie percepcji.

uszanujmy to więc,.
              • claratrueba można sobie pilnować 25.06.10, 07:17
                To ciekawe jak wielu ludzi rozumie "reformę opieki zdrowotnej" w kategoriach
                "żeby lekarze nie zarabiali".

No nie zupełnie- raczej by "nie zarabiali więcej niż ja" (o ile dany wyborca w
                ogóle pracuje).
                Ale wtłumaczenie powodu wyższych zarobków wysokowykwalifikowanym ludziom jest
                niemozliwe w przyp. osób pozbawionych doświadczeń typu siedzenie 20 godz.
                dziennie nad książką w sesji egzaminacyjnej czy przed maturą (doświadczenie
                siedzenia nad jakakolwiek ksiązką jest też im raczej zupełnie obce).
                A co do meritum- prezydent w kwestii prywatyzacji jest jak facet z młotkiem a
                bez gwoździ i desek. Nic stworzyc nie może. Może jedynie rozwalać lub nie. Takie
                ma uprawnienia.
                Natomiast przywoływanie przez Kaczyńskiego planu Religii to kwintesencja fałszu.
                Przecież to w rządzie premiera Kaczyńskiego ten plan został uwalony. Teraz jest
                dobry? Nie. Dobre jest "brand name"- nazwisko osoby szanowanej. Sytuacja jest
                tym wygodniejsza, że prof. Religa nie zyje i nie może wypomnieć jak było. Metoda
                uzywana przez innego starego kawalera- u tego Pierwszą Damą był pies Blondi.
                • igor14141 Re: można sobie pilnować 26.06.10, 15:03
                  Claratrueba-z zasady nie wdaję sie w dyskusję z Damami,ale Ty na tym forum
                  stanowisz wyjatek!
                  To nie Ci marnie wykształceni stawiają lekarzom coraz wyższą poprzeczkę.To nie
                  Ci którzy nie przeczytali zadnej ksiażki(co nie oznacza że są gorsi od Ciebie)
                  znam Noblistę,który nie przeczytał zadnej książki -i co został prezydentem!!!
                  Krytycyzm narasta wraz z wykształceniem,o przedmiotowym traktowaniu chorych
                  przekonanych jest większość osób z wyższym wykształceniem! To oni bardziej
                  oczekują partnerskiego traktowania w szpitalach i przychodniach,to ONI nie
                  pozwalają na zbywanie się lekarzom,dlaczego? bo znaja swoje prawa!!
                  Wracając do meritum sprawy -tj wybór prezydenta w tym przypadku sie mylisz! W
                  zaistniałej sytuacji oddanie głosu na tego który wzmocni rząd,będzie głosem
                  rozsądku! Nawet jak twierdzisz ma małe kompetencje,to przynajmniej nie bedzie
                  szkodził!!
                  PS.moja matura na 5 ,studia na 5 przed terminem! Nie przypominam sobie żebym 20
                  godz.siedział nad ksiazkami nawet w czasie sesji! Kończyłem je 20 lat temu,może
                  dlatego pamietam tylko miłe chwile z tamtego okresu a nie zakuwanie! Wysoko
                  wykształcony specjalista to nie zawsze ten co musi dużo zarabiać!!!
              • igor14141 Re: no to pilnuj! 26.06.10, 14:15
                Loraphenusie! wyobraż sobie co by bylo gdyby wszyscy byli mądrzy- co drugi
                musiałby zwariować,żeby można było dostrzec róznice.
                Atak Ty bądż ten mądry -ja tepak pełna zgoda!!!Może to zabrzmi dla Ciebie jako
                obelga ale posty w innych wątkach twojego autorstwa są bardzo dobre.EOT.
            • igor14141 Re: no to pilnuj! 26.06.10, 14:08
              Slav ja nie nazwałbym tych ludzi GŁUPCY raczej BEZRADNI.
          • igor14141 Re: no to pilnuj! 26.06.10, 14:20
            >nie chciało sie nosić teczki-trzeba nosić woreczki<nie nosiłem raderberger
            teczki tylko plecaczek .a dokładnie że byłem mikrusem robili to za mnie rodzice!!!!!
            • radeberger Re: no to pilnuj! 26.06.10, 17:57
              wzruszyła mnie twoja historia..
        • snajper55 Re: no to pilnuj! 25.06.10, 13:35
          igor14141 napisał:

> w dalszym ciągu lekarze zarabiają nic nie robiąc!!!!!

A do tego brzydzą się pacjentów. Co jakiś pacjenta zbada, to od razy leci myć ręce.

S.
          • igor14141 Re: no to pilnuj! 26.06.10, 14:28
            snajper55 napisał:

> igor14141 napisał:
            >
            > > w dalszym ciągu lekarze zarabiają nic nie robiąc!!!!!
            >
            > A do tego brzydzą się pacjentów. Co jakiś pacjenta zbada, to od razy leci myć
            r...............................................

Nawet snajper rozmawiaja przez telefon podczas zabiegu koronarografii.Dopiero
            czytajac watek o aseptyce zdałem sobie sprawę- na co lekarz naraził siebie i
            mnie!Przecież na przyciskach wind ,telefonów klawiaturkach w które z taką
            rozkoszą trzepiemy...sa miliony bakterii! Ożeszzz Panie Doktorku!!
            > ęce.
            >
            > S.
      • igor14141 Re: no to pilnuj!Radeberger 26.06.10, 14:05
        Tak mam to szczęście i mam swojego polityka ,który jest posłem w moim
        miescie!Nie ma z nami lekko-fakt.Efekty naszych działań sa widoczne ,co cieszy
        obie strony.
    • gamdan Re: jak egzekwować? 25.06.10, 20:15
      igor14141 napisał:
      > i egzekwować obietnice wyborcze!

Oczekuję mądrej odpowiedzi na pytanie jak w temacie.
      Nie przesadzam?
      • igor14141 Re: jak egzekwować? 26.06.10, 15:35
        gamdan napisał:

> igor14141 napisał:
        > > i egzekwować obietnice wyborcze!
        >
        > Oczekuję mądrej odpowiedzi na pytanie jak w temacie.
        > Nie przesadzam?
        Ani trochę!!! Szczerze mówiąc to nie wiem.Ale widac dobre początki ,to pozwy np
        .pacjenci składaja pozwy nie przeciwko lekarzom, a przeciwko urzędom takim jak
        MZ ,NFZ.Pozwy przeciwko rzadowi z jakimi wystepują mieszkańcy ,przedsiębiorcy z
        zalanego Sandomierza!Wnoszenie zaskarżeń sprzecznych ustaw-tylko tak możemy
        rozliczać polityków!
        Składanie petycji,wywieranie nacisków na władze lokalne.Pamietać o obietnicach
        wyborczych składanych przez polityków i co jakis czas im o tym przypominać!Nie
        dawać kłamcom tak łatwo rozgrzeszania.Powinno nam chodzić o odpowiedzialność za
        wypowiadane przez polityków slowa.Bo przecież Ci nasi wybrańcy stanowią prawo!a
        co za tym idzie decydują o naszym i naszych bliskich życiu.Zły wybór.oddanie
        władzy kłamcom skutkuje ogromną ilością złych ustaw,złych decyzji afer i
        skandali.Dlatego wybierając nie należy zapominać co dany polityk obiecał.
        • claratrueba Re: jak egzekwować? 28.06.10, 07:37
          >>Dlatego wybierając nie należy zapominać co dany polityk obiecał.<<
          Ja już dawno przy takiej okazji odpowiadam starym kibicowskim powiedzeniem "nikt
          ci tyle nie da, ile ci Widzew obieca".
          Problem w tym, czy w ogóle w demokracji, że to jak z prezentami świątecznymi-
          każdy chce coś innego, a wielu nie wie ale "ma być coś fajnego". Jako mocno
          świeża demokracja, mamy złudzenia,że władza ma prezenty, które uradują jesli nie
          wszystkich to przynajmniej większość. A o wszystkim i tak zdecyduje kasa a nie
          chęci.Problemem są i obietnice niespełnione i spełnione. Zależy, czy są dobre i
          dla kogo. A o tym nie decydują idee, a pieniądze.
          W moim mieście całkowicie pisowskie władze sprywatyzowały szpital i jest to b.
          udana prywatyzacja. Wbrew ideologii, wbrew obietnicom. Alternatywą byłoby
          jedynie zamknięcie placówki, co prawdopodobnie skutkowałoby przegranymi
          wyborami. Było to zatem ratowanie stołków. Petycje nie były potrzebne. A we
          wcześniejszych ankietach społeczność lokalna była zdecydowanie przeciwna
          prywatyzacji.
          Liczy się skutek działań, nie jego zgodność z propagandowymi hasłami.
          Ostatni polityk, którego obietnica była całkowicie prawdziwa to Winston
          Churchill. Jak zapewne pamiętasz obiecał "pot, krew i łzy".
          • igor14141 Re: Cy to ma wrócić? 30.06.10, 12:46
            Dajcie mi człowieka ,a ja znajde paragraf! Czy to ma wrócić!!!!! Kto zaplaci za
            wszystkie szkody wyrządzone temu lekarzowi?/

wyborcza.pl/1,75248,8080287,Lekarz_scigany_przez_CBA_uniewinniony.html
            • slav_ Re: Cy to ma wrócić? 30.06.10, 16:26
              O ile sobie przypominam akcje CBA przeciw lekarzom i "wyprowadzanie w
              kajdankach" cieszyły się dużym uznaniem i poparciem społecznym a osoby nieśmiało
              broniące lekarzy były wyzywane jako "obrońcy łapówkarzy i morderców.

Ziobro jest w europarlamencie z dobrą pensją więc zapłatę za wyrządzone szkody
              jak najbardziej otrzymał.

Spytaj pink1416, może ma gdzieś fotkę domu prof. Podgórskiego pewno dowiesz się
              tez czemu nie jest jej przykro że go to spotkało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka