Dodaj do ulubionych

odkrywcze wnioski

21.01.12, 09:50
Można sobie poczytać do jakich genialnych i odkrywczych wniosków doszedł dr Marek Balicki.

media.wp.pl/kat,1022943,wid,14186416,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • jag_2002 Re: odkrywcze wnioski 21.01.12, 10:21
      moze dzieki tem cos ludziom trafi do glowy, bo poki co nwyrazaja zdziwienie, ze juz nie pieczatkujemy, a mimo to sa odsylani z apteki
      • slav_ Re: odkrywcze wnioski 21.01.12, 11:03
        > juz nie pieczatkujemy, a mimo to sa odsylani z apteki

Apteka odesłała mi pacjenta żebym na recepcie skreślił w oznaczeniu oddziału funduszu "XXR" to "r" i to autoryzował.
        Bo nfz kwestionuje te recepty jako niegodne z rozporządzeniem min. zdrowia.
        Oczywiście obecność tego "R" prze numerze oddały funduszu świadczy o mojej/apteki chęci wyłudzenia nienależnej refundacji.

A jeszcze co do artykułu to sformułowanie:

(...)Czemu rzecznik praw pacjenta milczy?
        – Powinien krzyczeć na cały głos, by podnieść alarm. (...)

jest całkowicie nieuprawnione - przecież rzecznik praw pacjenta właśnie "dał odpór" i zagroził konsekwencjami finansowymi mafii lekarsko - aptekarskiej, pacjenci mogą się czuć bezpiecznie
        • jag_2002 Re: odkrywcze wnioski 21.01.12, 11:41
          To Ci jeszcze z czasow chorych kas zostalo? mnie jeszcze po nocy sie zdarza, w dzien generalnie juz nie
          co nie zmnienia faktu, ze od paru lat jest niezgodne z rozporzadzeniem ;-) ja wykreslam, mam zwyczaj rzucac okiem na recepte po jej wypisaniu, celem sprawdzenia peselu (czy go wpisalam), dat i innych rzeczy
          • slav_ Re: odkrywcze wnioski 21.01.12, 12:24
            Jak wielkim pierdzącym w stołek debilem trzeba być żeby z tego powodu kwestionować receptę?

Oczywiście wytłumaczenie jest proste - wynika to wprost z polityki nfz kwestionowania płatności za złe postawienie przecinka - chodzi wyłącznie o wydarcie kasy gdzie się da, merytoryczna zawartość recepty nie ma żadnego znaczenia.
            • jag_2002 Re: odkrywcze wnioski 21.01.12, 12:33
              oczywiscie, ale z drugiej strony co ma zrobic aptekarz kredytujacy NFZ? chce odzyskac kase
              • slav_ Re: odkrywcze wnioski 21.01.12, 12:34
                Nie mam nic do aptekarzy, pierwsze zdanie odnosi się wyłącznie do urzędników nfz.
                "R" oczywiście skreśliłem.
                • jag_2002 Re: odkrywcze wnioski 21.01.12, 18:02
                  ja tez nie mam nic do aptekarzy i dlatego skreslam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka