Dodaj do ulubionych

do Polożnika

29.03.05, 10:10
mam kilka zawodowych pytan do Ciebie. nie chce pisac ich na forum. podaj
swoj adres meilowy, albo napisz do mnie co? plis:)
Obserwuj wątek
    • connie1 Re: do Polożnika 29.03.05, 10:20
      Ja się podpinam do tegoz ..
      Ja mam tylko jedno pytanko (jak najbardziej zawodowe)
      Przepraszam ,że zadręczam..
      Conka
      • Gość: Położnik Re: do Polożnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 12:30
        Dziewczyny na forum zdrowie kobiety jest Ginekolog-Poloznik odpowiada naprawde
        sumiennie Nick Koala_mb.Niestety ja mam czas okazjonalnie ale jesli pomoge to
        prosze na tym forum ja tez odpowiadam.
        • connie1 Re: do Polożnika 29.03.05, 12:41
          Moje pytanko jest krotkie , ale mnie szalenie dręczy..
          Czy wykonywanie badan ultrasonograficznych (jako badający) moze miec
          teratogenny wplyw?
          Jestem echokardiografista , wiele badań dziennie(także dopllerowskich) ,
          nowoczesna aparatura,ale niestety pierwsza ciąza zakonczona nieszczęśliwie...
          W sumie nie spotkalam się z zadna literatura na ten temat..
          I nie wiem jak postapic przy nastepnej (mam nadzieje !) ciązy...
          Przepraszam ,ze zawracam glowe i pozdrawiam
          Conka
          • Gość: Połoznik Re: do Polożnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 18:09
            Nigdzie nie znalazłem nic o szkodlowości dla badającego nawet cieżarnego.
            • connie1 Re: do Polożnika 29.03.05, 18:15
              Dzieki serdeczne!!!!!
              Pozdrowionka poswiatecznie!
              Conka
    • pimpek_sadelko Re: do Polożnika 29.03.05, 14:43
      powiedz czy ryzykuje cos odstawiajac heparyne na koniec 16 tc, jesli nie mam
      stwierdzonego zesp. antyfosfolipidowego ( badalam przeciwciala
      antykardiolipinowe). bralam heparynke profilikatycznie po poronieniach,
      prof.wołczyński mi ja dal ( 40 jednostek w brzuszek codziennie). sakramencko
      kazal odstawic po skonczonym 16 tc. boje sie to odstawic. co powoduje ta
      heparyna, ze na niej ciaze sie trzymaja? nie mialam badan na trombofilie, bo
      wpadlam i nie zdazylam ich zrobic. co heparyna dawala do 16 tc czego nie daje
      juz teraz ze mam ja odstawic?
      ale oblednie piosze, mam nadzieje, ze mnie zrozumiesz:(.
      • Gość: gośka Re: do Polożnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 16:48
        często czytam to forum i wypowiedzi Położnika i odnoszę wrazenie że Położnik
        nie jest położnikiem na pytania te bardziej oczywiste na które można
        odpowiedzieć czytając tylko trochę to forum odpowiada a na te specjalistyczne
        raczej nie .Natomiast ładnie Położniku z Twojej strony że odsyłasz do
        prawdziwego fachowca jakim jest dr Koala .pozdrawiam
        • ugarit Re: do Polożnika 29.03.05, 17:18
          tak, też zauważyłem, że to bardziej "pasja" u niego niż profesja. Logika chadza
          tymi samymi ścieżkami.
        • Gość: Położnik Re: do Polożnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 18:17
          Bo ja jesten ginekolog amator pirotechnik ,niech se leczy Koala chyba uczciwie
          nie? Czy oprócz odnoszenia wrażenia z postów zupełnie niefachowych na tym
          forum,słyszysz też jakieś głosy?masz podwójne widzenie?czujesz swąd palonej
          gumy?Jesli nie to czytaj ZUPEŁNIE MI NIE ZLEŻY JAK MNIE OCENIASZ I CZY MASZ
          WĄTPLIWOŚCI CO DO MOJEJ FACHOWOŚCI I WYKSZTAŁCENIA WIĘC NIE MĘCZ SIĘ.
      • Gość: Położnik Re: do Polożnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 18:12
        W 16 tygodniu uznaje się łozysko za ostatecznie wykształcone,niektórzy dają
        heparynę do 36tc.Jak nie masz przeciwciał ja bym odstawił.
    • connie1 Re: do Polożnika 29.03.05, 17:23
      Przeciez nie ma przymusu udzielania porad przez internet!
      Pozdrawiam i przepraszam za pośrednie wywolanie dyskusji
      Conka
      • pimpek_sadelko Re: do Polożnika 29.03.05, 19:20
        dzieki Poloznik:)
    • Gość: sabina Re: do Polożnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 12:52
      zaciekawiły mnie te kamery w Twoim gabinecie chętnie skorzystam dobrze by było
      zostawić coś potomnym podaj namiary
      • Gość: Położnik Re: do Polożnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 13:04
        NIe rozumiesz to jest alarm reagujący na ruch pilnuje USG jego pole widzenia
        obejmuje biurko nie gabinet gdzie badam pacjentki rozumiesz? inny pokój,kobiety
        przebierają sie w innym badane są w innym Gabinet składa się z trzech
        pomieszczeń!Widze ze witrzysz sensacje idz do pierwszej lepszej firmy
        zakładającej alarmy!
        • Gość: Położnik Re: do Polożnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 13:19
          Dlaczego nie odpowiadasz? system alarmowy budzi taką sensację?Wie o nim Policja
          jast informowana o jego naruszeniu ,NFZ wie kiedy jest zamykana Poradnia i też
          może nas pilnować godzin przyjęc sa monitorowane,wiadomo kiedy przyszła
          pacjentka i ile razy była u lekarza i jakiego w roku,kiedy była w szpitalu.Coś
          jeszcze?
          • Gość: sabina Re: do Polożnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 14:23
            większej bzdury nie mogłeś wymyśleć wysil się trochę
          • Gość: ktostam Re: do Polożnika IP: *.localdomain / *.wi.tuniv.szczecin.pl 30.03.05, 14:45
            skoro wszyscy wiedza to podaj namiary na szpital;)

z checia sprawdze w nfz'ecie;)

pozdrawiam..
            • Gość: Położnik Re: do Polożnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 19:41
              Każda placówka która podpisała umowę z NFZ w województwie Sląskim tak działa
              mogą nie mieć alarmu ale raporty dzienne i zamknięcie systemu z godz i godziny
              otwarcia ma Każda,mozlowośc kontroli kiedy i gdzie był pacjent także ,jest coś
              niezrozumiałego w tym co pisze?
              • pimpek_sadelko Re: do Polożnika 30.03.05, 19:44
                Gość portalu: Położnik napisał(a):
                ,jest coś
                > niezrozumiałego w tym co pisze?

nie wiesz ze sa ludzie, ktorzy nic nie rozumieja?:)
                • Gość: Połoznik Re: do Polożnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 19:52
                  Pimpek widzisz przeklinam na ten system od 2000roku a oni zastanawiają się czy
                  ja nie piszę pierdół.Czekam na pensje zerową żeby ten pieprzony dyrektor o
                  wzroscie siedzącego psa zapłacił mi zerową pensje po potrąceniu za badania
                  ponad kontrakt ,i żeby mógł dać to do SĄDU ŻEBY WSZYSCY W POLSCE
                  PRZECZYTALI.oto jest lekarz który za przyjmowanie pacjentek zarabia zero złotych
                  Rozumiesz Pompuś?
                  • pimpek_sadelko Re: do Polożnika 30.03.05, 20:43
                    moja tesciowa tez za pacjenta ma zero, jesli wypisze za duzo skierowan na
                    badania, to zaplaci za to z kasy, ktore dostaje w kontrakcie z nfz. jest
                    lekarzem rodzinnym.
              • Gość: ktostam Re: do Polożnika IP: *.localdomain / *.wi.tuniv.szczecin.pl 30.03.05, 21:33
                ech..alez ja prosilem tylko o nazwe szpitala nic wiecej...

a mi tu jakies ideologie niektorzy dorabiaja nio;)
                • Gość: anna Re: do Polożnika IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.05, 23:22
                  ja też czytam Twoje odpowiedzi i nie przyszło mi do głowy, że jesteś
                  położnikiem-amatorem. za to jestem pewna,że jesteś przede wszystkim
                  wartościowym człowiekiem, z poczuciem humoru i pomagasz wielu osobom,
                  odpowiadając na ich pytania. tak trzymaj!! życzę Ci podwyżki, premii i czego
                  tam jeszcze chcesz.
                  • Gość: Połoznik Re: do Polożnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 23:29
                    Dlaczego Anno tyle razy zarzucano mi że jestem jakimś zbokiem!
                    Skąd masz pewnośc ze jestem lekarzem?Ale dziękuję dobrej nocy .
                    Chciałbym żebyś zawsze spotykała takich lekarzy jak ja na swojej drodze (oby
                    nie)nawet nie wiesz Aniu jakie to dobre życzenie.
                    • Gość: anna Re: do Polożnika IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.05, 23:43
                      nie wiem dlaczego mam pewność,że jestes lekarzem. czytam to co piszesz.
                      zarzucano Ci, ze jesteś zbokiem? a jesteś?(hi, hi) też Ci zycze spokojnej nocy.
                • pimpek_sadelko Re: do Polożnika 31.03.05, 07:49
                  Gość portalu: ktostam napisał(a):

> ech..alez ja prosilem tylko o nazwe szpitala nic wiecej...
                  >
                  > a mi tu jakies ideologie niektorzy dorabiaja nio;)

pros, pros:)
                  az sie oprosisz:DDDD
              • Gość: ktostam Re: do Polożnika IP: *.localdomain / *.wi.tuniv.szczecin.pl 30.03.05, 22:26
                hm..wlasnie laze sobie po stronce nfz'etu slaskiego i ni moge znalezc...
                gdzie tam pisze na temat systemu alarmowego? zwlaszcza na temat instalowania go
                w gabinetach do 'ochrony' sprzetu.. od tego to sa czujniki ruchu na podczerwien,
                a nie kamery;p - bynajmniej tak mi sie wydaje jesli chodzi o szpitale..

• Gość: Połoznik Re: do Polożnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 22:45
                  To se chodz po szpitalach w Śląskim do usranej smierci ,HMM HMMM HMMM i co
                  jeszcze wymyslisz alarm w szpitalu ,ciekawe kto widział ?w poradni prywatnej
                  ciśtam cośtam,a może zarzucisz mi że nie ma takiej poradni w której ja pracuje
                  co! jakbym się ucieszył jutro mam wolne hurra!,dlaczego poddajesz w wątpliwość
                  to co mam na codzień człowieku ze Szczecina?już Cie spotkałem twierdziłeś
                  cośtam kiedyśtam a ja dalej robię co robie!!!
                  • Gość: Połoznik Re: do Polożnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 22:59
                    Panie ktośtam wyczaiłeś mnie jestem hydraulikiem lubie pogadać o zdrowiu z
                    lekarzami idz pan do cholery opowiadac kolegom że hydraulik podszywa się pod
                    lekarza,nie ma alarmu nie ma kamery tak sobie wymysliłem ,nie trac czasu na
                    rozwikłanie tej tajemnicy,nie szukaj w śląskim mieszkam w Srocku .nie ma
                    szpitala ani lekarzy,tylko rakarz przyjeżdza raz na trzy miesiące.Dużo zdrowia
                    życzę Panu szczególnie psychicznego,rób Pan sobie te USG i żadnych palców ,ale
                    umowa żadnych palców Pan wie gdzie.Pozdrawiam hydraulik hydroterapeuta
                    kluczowy!
                    • Gość: ktostam Re: do Polożnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 23:55
                      hehe skad ta wrogosc??

ja jedynie pytam;)

a adres (domena) podawany na gazeta.pl to rzecz wzgledna;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka