pimpek_sadelko 29.03.05, 10:10 mam kilka zawodowych pytan do Ciebie. nie chce pisac ich na forum. podaj swoj adres meilowy, albo napisz do mnie co? plis:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
connie1 Re: do Polożnika 29.03.05, 10:20 Ja się podpinam do tegoz .. Ja mam tylko jedno pytanko (jak najbardziej zawodowe) Przepraszam ,że zadręczam.. Conka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Położnik Re: do Polożnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 12:30 Dziewczyny na forum zdrowie kobiety jest Ginekolog-Poloznik odpowiada naprawde sumiennie Nick Koala_mb.Niestety ja mam czas okazjonalnie ale jesli pomoge to prosze na tym forum ja tez odpowiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
connie1 Re: do Polożnika 29.03.05, 12:41 Moje pytanko jest krotkie , ale mnie szalenie dręczy.. Czy wykonywanie badan ultrasonograficznych (jako badający) moze miec teratogenny wplyw? Jestem echokardiografista , wiele badań dziennie(także dopllerowskich) , nowoczesna aparatura,ale niestety pierwsza ciąza zakonczona nieszczęśliwie... W sumie nie spotkalam się z zadna literatura na ten temat.. I nie wiem jak postapic przy nastepnej (mam nadzieje !) ciązy... Przepraszam ,ze zawracam glowe i pozdrawiam Conka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Połoznik Re: do Polożnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 18:09 Nigdzie nie znalazłem nic o szkodlowości dla badającego nawet cieżarnego. Odpowiedz Link Zgłoś
connie1 Re: do Polożnika 29.03.05, 18:15 Dzieki serdeczne!!!!! Pozdrowionka poswiatecznie! Conka Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: do Polożnika 29.03.05, 14:43 powiedz czy ryzykuje cos odstawiajac heparyne na koniec 16 tc, jesli nie mam stwierdzonego zesp. antyfosfolipidowego ( badalam przeciwciala antykardiolipinowe). bralam heparynke profilikatycznie po poronieniach, prof.wołczyński mi ja dal ( 40 jednostek w brzuszek codziennie). sakramencko kazal odstawic po skonczonym 16 tc. boje sie to odstawic. co powoduje ta heparyna, ze na niej ciaze sie trzymaja? nie mialam badan na trombofilie, bo wpadlam i nie zdazylam ich zrobic. co heparyna dawala do 16 tc czego nie daje juz teraz ze mam ja odstawic? ale oblednie piosze, mam nadzieje, ze mnie zrozumiesz:(. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: do Polożnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 16:48 często czytam to forum i wypowiedzi Położnika i odnoszę wrazenie że Położnik nie jest położnikiem na pytania te bardziej oczywiste na które można odpowiedzieć czytając tylko trochę to forum odpowiada a na te specjalistyczne raczej nie .Natomiast ładnie Położniku z Twojej strony że odsyłasz do prawdziwego fachowca jakim jest dr Koala .pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ugarit Re: do Polożnika 29.03.05, 17:18 tak, też zauważyłem, że to bardziej "pasja" u niego niż profesja. Logika chadza tymi samymi ścieżkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Położnik Re: do Polożnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 18:17 Bo ja jesten ginekolog amator pirotechnik ,niech se leczy Koala chyba uczciwie nie? Czy oprócz odnoszenia wrażenia z postów zupełnie niefachowych na tym forum,słyszysz też jakieś głosy?masz podwójne widzenie?czujesz swąd palonej gumy?Jesli nie to czytaj ZUPEŁNIE MI NIE ZLEŻY JAK MNIE OCENIASZ I CZY MASZ WĄTPLIWOŚCI CO DO MOJEJ FACHOWOŚCI I WYKSZTAŁCENIA WIĘC NIE MĘCZ SIĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Położnik Re: do Polożnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 18:12 W 16 tygodniu uznaje się łozysko za ostatecznie wykształcone,niektórzy dają heparynę do 36tc.Jak nie masz przeciwciał ja bym odstawił. Odpowiedz Link Zgłoś
connie1 Re: do Polożnika 29.03.05, 17:23 Przeciez nie ma przymusu udzielania porad przez internet! Pozdrawiam i przepraszam za pośrednie wywolanie dyskusji Conka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabina Re: do Polożnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 12:52 zaciekawiły mnie te kamery w Twoim gabinecie chętnie skorzystam dobrze by było zostawić coś potomnym podaj namiary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Położnik Re: do Polożnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 13:04 NIe rozumiesz to jest alarm reagujący na ruch pilnuje USG jego pole widzenia obejmuje biurko nie gabinet gdzie badam pacjentki rozumiesz? inny pokój,kobiety przebierają sie w innym badane są w innym Gabinet składa się z trzech pomieszczeń!Widze ze witrzysz sensacje idz do pierwszej lepszej firmy zakładającej alarmy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Położnik Re: do Polożnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 13:19 Dlaczego nie odpowiadasz? system alarmowy budzi taką sensację?Wie o nim Policja jast informowana o jego naruszeniu ,NFZ wie kiedy jest zamykana Poradnia i też może nas pilnować godzin przyjęc sa monitorowane,wiadomo kiedy przyszła pacjentka i ile razy była u lekarza i jakiego w roku,kiedy była w szpitalu.Coś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabina Re: do Polożnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 14:23 większej bzdury nie mogłeś wymyśleć wysil się trochę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktostam Re: do Polożnika IP: *.localdomain / *.wi.tuniv.szczecin.pl 30.03.05, 14:45 skoro wszyscy wiedza to podaj namiary na szpital;) z checia sprawdze w nfz'ecie;) pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Położnik Re: do Polożnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 19:41 Każda placówka która podpisała umowę z NFZ w województwie Sląskim tak działa mogą nie mieć alarmu ale raporty dzienne i zamknięcie systemu z godz i godziny otwarcia ma Każda,mozlowośc kontroli kiedy i gdzie był pacjent także ,jest coś niezrozumiałego w tym co pisze? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: do Polożnika 30.03.05, 19:44 Gość portalu: Położnik napisał(a): ,jest coś > niezrozumiałego w tym co pisze? nie wiesz ze sa ludzie, ktorzy nic nie rozumieja?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Połoznik Re: do Polożnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 19:52 Pimpek widzisz przeklinam na ten system od 2000roku a oni zastanawiają się czy ja nie piszę pierdół.Czekam na pensje zerową żeby ten pieprzony dyrektor o wzroscie siedzącego psa zapłacił mi zerową pensje po potrąceniu za badania ponad kontrakt ,i żeby mógł dać to do SĄDU ŻEBY WSZYSCY W POLSCE PRZECZYTALI.oto jest lekarz który za przyjmowanie pacjentek zarabia zero złotych Rozumiesz Pompuś? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: do Polożnika 30.03.05, 20:43 moja tesciowa tez za pacjenta ma zero, jesli wypisze za duzo skierowan na badania, to zaplaci za to z kasy, ktore dostaje w kontrakcie z nfz. jest lekarzem rodzinnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktostam Re: do Polożnika IP: *.localdomain / *.wi.tuniv.szczecin.pl 30.03.05, 21:33 ech..alez ja prosilem tylko o nazwe szpitala nic wiecej... a mi tu jakies ideologie niektorzy dorabiaja nio;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: do Polożnika IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.05, 23:22 ja też czytam Twoje odpowiedzi i nie przyszło mi do głowy, że jesteś położnikiem-amatorem. za to jestem pewna,że jesteś przede wszystkim wartościowym człowiekiem, z poczuciem humoru i pomagasz wielu osobom, odpowiadając na ich pytania. tak trzymaj!! życzę Ci podwyżki, premii i czego tam jeszcze chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Połoznik Re: do Polożnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 23:29 Dlaczego Anno tyle razy zarzucano mi że jestem jakimś zbokiem! Skąd masz pewnośc ze jestem lekarzem?Ale dziękuję dobrej nocy . Chciałbym żebyś zawsze spotykała takich lekarzy jak ja na swojej drodze (oby nie)nawet nie wiesz Aniu jakie to dobre życzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: do Polożnika IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.05, 23:43 nie wiem dlaczego mam pewność,że jestes lekarzem. czytam to co piszesz. zarzucano Ci, ze jesteś zbokiem? a jesteś?(hi, hi) też Ci zycze spokojnej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: do Polożnika 31.03.05, 07:49 Gość portalu: ktostam napisał(a): > ech..alez ja prosilem tylko o nazwe szpitala nic wiecej... > > a mi tu jakies ideologie niektorzy dorabiaja nio;) pros, pros:) az sie oprosisz:DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktostam Re: do Polożnika IP: *.localdomain / *.wi.tuniv.szczecin.pl 30.03.05, 22:26 hm..wlasnie laze sobie po stronce nfz'etu slaskiego i ni moge znalezc... gdzie tam pisze na temat systemu alarmowego? zwlaszcza na temat instalowania go w gabinetach do 'ochrony' sprzetu.. od tego to sa czujniki ruchu na podczerwien, a nie kamery;p - bynajmniej tak mi sie wydaje jesli chodzi o szpitale.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Połoznik Re: do Polożnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 22:45 To se chodz po szpitalach w Śląskim do usranej smierci ,HMM HMMM HMMM i co jeszcze wymyslisz alarm w szpitalu ,ciekawe kto widział ?w poradni prywatnej ciśtam cośtam,a może zarzucisz mi że nie ma takiej poradni w której ja pracuje co! jakbym się ucieszył jutro mam wolne hurra!,dlaczego poddajesz w wątpliwość to co mam na codzień człowieku ze Szczecina?już Cie spotkałem twierdziłeś cośtam kiedyśtam a ja dalej robię co robie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Połoznik Re: do Polożnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 22:59 Panie ktośtam wyczaiłeś mnie jestem hydraulikiem lubie pogadać o zdrowiu z lekarzami idz pan do cholery opowiadac kolegom że hydraulik podszywa się pod lekarza,nie ma alarmu nie ma kamery tak sobie wymysliłem ,nie trac czasu na rozwikłanie tej tajemnicy,nie szukaj w śląskim mieszkam w Srocku .nie ma szpitala ani lekarzy,tylko rakarz przyjeżdza raz na trzy miesiące.Dużo zdrowia życzę Panu szczególnie psychicznego,rób Pan sobie te USG i żadnych palców ,ale umowa żadnych palców Pan wie gdzie.Pozdrawiam hydraulik hydroterapeuta kluczowy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktostam Re: do Polożnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 23:55 hehe skad ta wrogosc?? ja jedynie pytam;) a adres (domena) podawany na gazeta.pl to rzecz wzgledna;) Odpowiedz Link Zgłoś