Dodaj do ulubionych

Te cholerne szpitale

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 15:06
Jestem wściekła jak....
5 tygodni temu miałam laparoskopie wykryto jakieś plamy na jajniku ,pobrano
wycinek do badania i miałam czekać 2 tygodnie.
Mijał tydzień za tygodniem a wyników nie było .Dzisiaj dzwonie po raz setny i
położna mi mówi że ona wie że byłam w szpitalu z powodu niepłodności(co mnie
zzszokowało bo mam 2 letnie dziecko a byłam z powodu bólu jajnika) i wcale mi
nie pobrano wycinka bo nie trzeba było.
I co ja mam teraz zrobić wynik tego badania miał zadecydować o dalszym moim
leczeniu.
Doradzcie co mam zrobić?
Obserwuj wątek
    • Gość: Położnik Re: Te cholerne szpitale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 16:16
      Spokojnie może się pomyliła,jedz do szpitala i się dowiedz od ordynatora,na
      wynik Hist-Pat czasem czekamy 3 tyg i dłużej.
      • Gość: nina do położnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 16:42
        Niestety ta informacja zdaniem położnej pochodzi od ordynatora.
        a co do terminu wyników to 5 tygodni chyba trochę za długo?
        • Gość: Połoznik Re: do położnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 17:05
          Na wypisie powinno być zaznaczone że pobrano do badanie Hist-Pat,5 tyg to za
          dużo ,możesz dostać na swoje życzenie odpis operacji,sprzeciw rodzi podejrzenia.
          • Gość: nina Re: do położnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 18:23
            Jedyne co widnieje na wypisie to;Laparoscopia.Electroablatio ligamenti sacro-
            uterini. Infusio.
            A co to jest ten odpis operacji?TO zostaje w szpitalu?
            • conveyor Re: do położnika 12.04.05, 19:39
              Chodzi o odpis opisu operacji w ksiazce operacyjnej, tam jest sporo wiecej szczegolow co i jak Ci robili...
            • Gość: Położnik Re: do położnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 21:47
              Z opisu wynika że nie pobrano nic do Hist-Pat,operacja polegała
              na odklejeniu wiezadła krzyżowo macicznego .Opis operacji znajduję się w
              książce operacyjnej ,dostep do niej za zgodą ordynatora,w naszym szpitalu
              praktycznie to samo jest na ostatniej stronie chistori choroby dostep do nie po
              okazaniu dowodu osobistego lub innego dokumentu w archiwum.
              • Gość: nina Re: do położnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 10:38
                No właśnie z opisu nic nie wynika a w szpitalu lekarze jak i położne mówili mi
                że wycinki mi pobrano.A poza tym czy nie robi się tak przy każdej laparoskopii?
                Skontaktowałam się z moim lekarzem i stwierdził że to niemożliwe żeby ich nie
                było i postara się to wyjaśnić.
                Ale co pana zdaniem mi pozostanie jeśli się nie znajdą?
                Cały czas myśle co to za plama była na tym jajniku .To badanie miało to
                wyjaśnić.
                A poza tym czy nie powinna ta informacja o plamie na jajniku zostać wpisana w
                opisie?
                Przepraszam że tak pana męcze ale ta sprawa nie daje mi spokoju.
                • rezurekcja nino, 13.04.05, 10:55
                  Gość portalu: nina napisał(a):
                  > Cały czas myśle co to za plama była na tym jajniku .To badanie miało to
                  > wyjaśnić.

Tez bym myslala.

> Przepraszam że tak pana męcze ale ta sprawa nie daje mi spokoju.

WIesz, forum to miejsce wymiany pogladow, wyjasniania watpliwosci, czasem
                  zdobywania wiedzy. Poloznik na pewno Ci wyjasni to, co mozna wyjasnic na
                  odleglosc, nie ogladajac pacjenta.

Pozdrawiam i zdrowia zycze.
                • Gość: Położnik Re: do położnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 11:44
                  Najlepiej jak Twój lekarz to wyjaśni ,napewno chodzi o pomyłkę,nie potrafię
                  wyja snić Ci co to była za plama na jajniku.Czasem jest zwyczajna pomyłka,nie
                  na złość pacjentowi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka